Jump to content

Project LianLi V2000 Shine

Κοπρίτης

Recommended Posts

Ωραίο το τάνκ,αλλά εγώ θα έκανα κάτι παρόμοιο με αυτό που είπε ο μονικοπρόεδρος,δλδ θα έπαιρνα ένα ακρυλικό 2 bay res ή θα το έφτιαχνα μόνος μου και θα έφτιαχνα ένα enclosoure από γυαλισμένο αλουμίνιο για το look..Βέβαια φοβερό είναι και έτσι όπως το έχεις φτιάξει,αλλά το φοβάμαι πολύ το αλουμίνιο ρε γμτ:sick::sick:....( /spy mode on/επίσης έχεις πάρει 2 ιδέες απ'το neptune's trident ή μου φένεται:upside::upside:(no offence)/spy mode off/)

• Replies 241
  • Created
  • Last Reply
Ξέρω ότι είναι ιεροσυλία αλλά θα το ρωτήσω.

Γιατί δεν έβαλες μέσα απο το αλουμίνιο ένα taper το οποίο και θα έπαιζε ουσιαστικά το res (με το υπόλοιπο να είναι γιαλαντζί ρεζερβουάρ)? Έτσι και την εμφάνιση που θες θα είχες πετύχει και δε θα είχες και πονοκέφαλο με τη χρησιμοποίηση αλουμινίου μιας και το νερό δε θα ερχόταν καθόλου σε επαφή μαζί του.

Ωραίο το τάνκ,αλλά εγώ θα έκανα κάτι παρόμοιο με αυτό που είπε ο μονικοπρόεδρος,δλδ θα έπαιρνα ένα ακρυλικό 2 bay res ή θα το έφτιαχνα μόνος μου και θα έφτιαχνα ένα enclosoure από γυαλισμένο αλουμίνιο για το look..Βέβαια φοβερό είναι και έτσι όπως το έχεις φτιάξει,αλλά το φοβάμαι πολύ το αλουμίνιο ρε γμτ:sick::sick:....( /spy mode on/επίσης έχεις πάρει 2 ιδέες απ'το neptune's trident ή μου φένεται:upside::upside:(no offence)/spy mode off/)

παιδια αυτο ακριβως εκανα σε πρωτη φαση

σε ενα παλιο dangerden 2x3,5 bay reservoir

ανοιξα τις αντιστοιχες τρυπες

εβαλα και δυο αλουμινενιες ραγες απο τις πλευρες του για στηριξη αλλα και εμφανιση

αλλα δεν μ'αρεσε το αποτελεσμα ρε γμτ.

μου εκανε αυτο που περιεγραψε ο προεδρας, γιαλαντζι...

μπορει στα ντολμαδακια να ειναι πεντανοστιμο :D

αλλα στα parts της υδροψυξης δεν ειναι και τοσο ευπροσδεκτο...

ειδικα στο καθαρο μαυρο εσωτερικο του κουτιου μου εκανε "φτηνο":tomato:

μπορει να ακουγεται υπερβολικο για ενα τμημα που δεν φαινται παρα μονο οταν ανοιξεις το πλαϊνο

αλλα μονο που θα ξερα οτι ειναι εκει δεν μου πηγαινε η καρδια :sick:

για να ειμαι ειλικρινης το προβλημα το εντοπισα πιο πολυ στο

οτι περιοριστηκα απο τα διαθεσιμα bay reservoir του εμποριου

(μιας και η ιδιοκατασκευη στεγανου ΚΑΙ ευπαρουσιαστου plexy tank δεν ειναι παιξε-γελασε)

και στο οτι το ντυσιμο τους με αλουμινιο καθε αλλο παρα ευκολα γινεται

(ειδικα αν επιδιωξεις ενιαιο καλυμα και οχι απλα ντυμενες πλευρες

εναλλακτικες λυσεις σιγουρα υπηρχαν κι αλλες

οπως και προτασεις βελτιωσεις του συγκεκριμενου

λ.χ. κολλημα μηκους ψυκτρας εσωτερικα για ακομα μεγαλυτερη θερμοαπαγωγη απο το νερο

ή ηλεκτροστατικη βαφη/ πλαστικοποιηση του εσωτερικου του τανκ με πολυεστερα για πληρη μονωση

απλα σε γενικες γραμμες δεν θεωρησα οτι το οφελος θα ηταν τετοιο που να αξιζε τον κοπο

( /spy mode on/επίσης έχεις πάρει 2 ιδέες απ'το neptune's trident ή μου φένεται:upside::upside:(no offence)/spy mode off/)

non taken ρε συ

δεν υφισταται θεμα προσβολης, προς Θεου

οι εικονες και οι ιδεες που κυκλοφορουν στα διαφορα forum ειναι διαθεσιμες προς επεξεργασια απο τον καθενα μας

σιγουρα πολλα στοιχεια παλιοτερων κατασκευων εχουν επιρρεασει και τα δικα μου mods

ουδεποτε διεκδικησα δαφνες πρωτοτυπιας

απλα αυτο που δεν μ'αρεσει ειναι η αυτουσια αντιγραφη μιας ξενης ιδεας..

(ουτε να το κανω αλλα ουτε και να μου το κανουν)

προτιμω αν κατι μ'αρεσει

να παρω απλα ενα ερεθισμα και απο'κει και περα να το εξελιξω/ φερω στα δικα μου δεδομενα

Παντως για το συγκεκριμενο project στο οποιο αναφερεσαι ομολογω οτι δεν εχει παρει κατι το ματι μου

δωσε κανα link να δω περι τινος προκειται μιας και το ανεφερες

γιατι παρ'ολο που δεν εδειξε καποια σημαδια φθορας μετα απο ολιγοημερη χρηση οπως ειπα πριν

το βερνικι οσο να'ναι μονωνει και προτατευει απο μαυρισματα κτλ.

οποτε επειδη ο "φοβος φυλαει τα ερημα", "προσεχουμε για να εχουμε", "των φρονιμων τα παιδια" κτλ...

του ριξα το βερνικακι του καλου κακου κι ας μειωνεται η θερμοαπαγωγικη δυνατοτητα του αλουμινιου

εξαλλου τανκ ειναι, δεν περιμενω απο αυτο να αποβαλει τη θερμοτητα του νερου

(αν και περα απ΄την πλακα σε heavy load stress test λειτουργια του setup το τανκακι ζεσταινεται αισθητα)

καλα εννοειται οτι δεν περιμενεις απο το τανκ απαγωγη

εγω αλλο αναρωτιεμαι

το βερνικι αν αρχισει να ξεφλουδιζει και πεταει τα κομματακια μεσα?

κ αν γινει αυτο δεν θα ξεκινησει απο το κεντρο αλλα απο τις ακρες..

τοχεις λαβει υποψην?

(γενικα τα βερνικια δεν ξεφλουδιζουν αλλα εκει που τελειωνει η βαφη το κανουν)

κοπριτη respect ρα

οτι και να πουμε ειναι τριχες μπροστα σε οτι εχεις φτιαξει , πινελιες δινουμε κ καμια ιδεουλα

:neo:

Κοπρίτη εγώ δεν είπα να του βάλεις πλευρές ρε συ. Όπως είναι τώρα το res βάζεις μέσα το τάπερ κλείνεις το τάπερ και απο πάνω κλείνεις και το αλουμινένιο καπάκι. Το ταπερ δεν είναι ορατό απο πουθενά. Μπαμπούσκα στυλ

Κοίτα να δεις τι εννοώ στο παρακάτω σχέδιο (ότι βγήκε απο το CAD οπότε μην το ακουμπάς τα μελάνια είναι ακόμα νωπά)

post-48-1416073819,6893_thumb.jpg

καλα εννοειται οτι δεν περιμενεις απο το τανκ απαγωγη

εγω αλλο αναρωτιεμαι

το βερνικι αν αρχισει να ξεφλουδιζει και πεταει τα κομματακια μεσα?

κ αν γινει αυτο δεν θα ξεκινησει απο το κεντρο αλλα απο τις ακρες..

τοχεις λαβει υποψην?

(γενικα τα βερνικια δεν ξεφλουδιζουν αλλα εκει που τελειωνει η βαφη το κανουν)

κοπριτη respect ρα

οτι και να πουμε ειναι τριχες μπροστα σε οτι εχεις φτιαξει , πινελιες δινουμε κ καμια ιδεουλα

:neo:

tank.jpg

Σκαθαρε βερνικακι μονης ειναι και ειναι βαμμενο οπου βλεπεις γαλαζιο στο σχεδιο

αυτοκινητα βαφουν μ'αυτα

λες λιγο νερο @~30C να το ξεφλουδισει?

ουτε καν γωνιες δεν εχει μεσα, ολο φρεζατο ειναι

anyway στο πρωτο λυσιμο του i'll report back...

και αν εχει τραβηξει το παραμικρο ζορι

θα του πεταξω ενα βερνικι ηλεκτροστατικης να καθαρισει μια για παντα :crazy_pilot:

Οπως εχω ξαναπει ολες οι ιδεες ευπροσδεκετες

ηδη μια απ'οσες εχουν αναφερθει σ'αυτο το Thread εχει ενσωματωθει κιολας στο κουτι

(bleothonis ακουυυς?)

Κοπρίτη εγώ δεν είπα να του βάλεις πλευρές ρε συ. Όπως είναι τώρα το res βάζεις μέσα το τάπερ κλείνεις το τάπερ και απο πάνω κλείνεις και το αλουμινένιο καπάκι. Το ταπερ δεν είναι ορατό απο πουθενά. Μπαμπούσκα στυλ

Κοίτα να δεις τι εννοώ στο παρακάτω σχέδιο (ότι βγήκε απο το CAD οπότε μην το ακουμπάς τα μελάνια είναι ακόμα νωπά)

lol ρε

μπαμπουσκα=λεξι κλειδι τωρα εννοησα

απ'εξω Μπελουτσι απο μεσα σαν μαρκουτσι φαση...

απλα και παλι πιστευω οτι δεν γινοταν

τουλαχιστον οχι στο συγκεκριμενο αλουμινενιο κουτακι

(ειχε και μεγαλυτερα ο φανος αλλα πηγαιναν πανω απο 40€!)

οπως βλεπεις στο σχεδιο εχει περιεργο εσωτερικο περιγραμμα με αποτελεσμα ο εκμεταλλευσιμος χωρος να ειναι αρκετα μικροτερος των εξωτερικων διαστασεων

που να βαλεις και διπλα ρακορ... αστα να πανε

σε μεγαλυτερη διασταση παντως ειναι εφικτο φανταζομαι

και τοτε ουτε που θα χρειαζεται μασιφ στεγανο κουτι αλουμινιου τετοιας αξιας

ενα απλο καλυμμα will do just fine

παιδια αυτο ακριβως εκανα σε πρωτη φαση

σε ενα παλιο dangerden 2x3,5 bay reservoir

ανοιξα τις αντιστοιχες τρυπες

εβαλα και δυο αλουμινενιες ραγες απο τις πλευρες του για στηριξη αλλα και εμφανιση

αλλα δεν μ'αρεσε το αποτελεσμα ρε γμτ.

μου εκανε αυτο που περιεγραψε ο προεδρας, γιαλαντζι...

μπορει στα ντολμαδακια να ειναι πεντανοστιμο :D

αλλα στα parts της υδροψυξης δεν ειναι και τοσο ευπροσδεκτο...

ειδικα στο καθαρο μαυρο εσωτερικο του κουτιου μου εκανε "φτηνο":tomato:

μπορει να ακουγεται υπερβολικο για ενα τμημα που δεν φαινται παρα μονο οταν ανοιξεις το πλαϊνο

αλλα μονο που θα ξερα οτι ειναι εκει δεν μου πηγαινε η καρδια :sick:

για να ειμαι ειλικρινης το προβλημα το εντοπισα πιο πολυ στο

οτι περιοριστηκα απο τα διαθεσιμα bay reservoir του εμποριου

(μιας και η ιδιοκατασκευη στεγανου ΚΑΙ ευπαρουσιαστου plexy tank δεν ειναι παιξε-γελασε)

και στο οτι το ντυσιμο τους με αλουμινιο καθε αλλο παρα ευκολα γινεται

(ειδικα αν επιδιωξεις ενιαιο καλυμα και οχι απλα ντυμενες πλευρες..

[/QUOΤΕ]

Αν και είναι καθαρά στην κρίση σου,μια πρόταση θα ήταν να μεγαλώσεις τις τρύπες του ήδη υπάρχοντος αλουμινένιου τανκ,ώστε να περνάνε οι σωλήνες,και απλά να εσωκλείσεις μέσα του (όπως είπε και ο πρόεδρος) ένα απλό 5'25 τανκ της επιλογής σου,ανοίγοντας μόνο μια τρύπα για την τάπα του.Ούτε το look χαλάσει,ούτε θα χάσει σε χρηστικότητα,ενώ δεν θα χρειάζεται να ανησυχείς για την οξείδωση;) (που μπορεί να μην εμφανίστηκε τώρα,αλλά μακροχρόνια μπορεί να κάνει ζημιά).

......

Παντως για το συγκεκριμενο project στο οποιο αναφερεσαι ομολογω οτι δεν εχει παρει κατι το ματι μου

δωσε κανα link να δω περι τινος προκειται μιας και το ανεφερες[/QUOΤΕ]

http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=162276&page=3 ;) ;)

δωσε κανα link να δω περι τινος προκειται μιας και το ανεφερες

Ρε συ μαλλον εγινε the other way around...

εγω εχω το συστημα στημενο και λειτουργικο στο σπιτι μου απο τα μεσα Δεκεμβριου

ο τυπας ξεκινησε το worklog στις 31 Δεκεμβριου

ποιος λες να πηρε ιδεες απο ποιον?

(και δεν μιλαω μονο για το καθετα τοποθετημενο Psu αλλα και αλλες λεπτομερειες) ;)

Ρε συ μαλλον εγινε the other way around...

ποιος λες να πηρε ιδεες απο ποιον?

(και δεν μιλαω μονο για το καθετα τοποθετημενο Psu αλλα και αλλες λεπτομερειες) ;)

Lol αυτό όντως δεν το πρόσεξα..απλά το είδα προχθές και μου θύμισε σε κάποια πράγματα το δικό σου project..

Anyway keep up the good work man!!:T: :T:

και μας το λες έτσι ρε γάιδαρε? Σαν τζάνκια περιμένουμε τα updates :pleasantry:

Όταν είδα αυτό το project το πρώτο που κοίταξα ήταν η ημερομηνία.

Γιατί μου άρεσε πολύ ως ιδέα αυτό το στήσιμο και σε κάποιο βαθμό, χωρίς να έχω δει αυτό το thread, είχα προτείνει περίπου παρόμοια διάταξη, αλλά αρκετά αργότερα από τον κοπρίτη. Ίσως όμως να υπάρχουν και παλιότερες αναφορές στην κάθετη διάταξη των ψυγείων και από άλλους.

http://www.thelab.gr/showpost.php?p=856879&postcount=830

Από άποψη λόγου απόδοση/θόρυβο πρέπει να είναι μακράν η καλύτερη λύση για υπολογιστή.

Λόγος απόδοσης/θορύβου.

Νομίζω ότι είναι ένα καλό μέτρο σύγκρισης της απόδοσης μιας ψυκτικής λύσης υπολογιστή.

Δηλαδή η απόδοση μιας ψυκτικής λύσης υπολογιστή είναι ανάλογη της απόδοσης του υπολογιστή που ψύχεται, αντιστρόφως ανάλογη του θορύβου και αντιστρόφως ανάλογης της ενέργειας που καταναλώνει η ψύξη.

Έτσι για να λέω ότι κάπου πρότεινα μια ιδέα.

και μας το λες έτσι ρε γάιδαρε? Σαν τζάνκια περιμένουμε τα updates :pleasantry:

Οχι, που θα περιμενα να εισβαλουν και τεταρτη φορα στο Extreme

και να το παρουν κι αυτο μαζι τους τα μπουμπουκια της Στουρναρη.

Εκατσα και πλακωθηκα, το συναρμολογησα και το πηρα οσο πιο γρηγορα μπορουσα...

παντως μη χαλιεσαι δεν παιζουν spoilers :p

Όταν είδα αυτό το project το πρώτο που κοίταξα ήταν η ημερομηνία.

Γιατί μου άρεσε πολύ ως ιδέα αυτό το στήσιμο και σε κάποιο βαθμό, χωρίς να έχω δει αυτό το thread, είχα προτείνει περίπου παρόμοια διάταξη, αλλά αρκετά αργότερα από τον κοπρίτη. Ίσως όμως να υπάρχουν και παλιότερες αναφορές στην κάθετη διάταξη των ψυγείων και από άλλους.

http://www.thelab.gr/showpost.php?p=856879&postcount=830

Από άποψη λόγου απόδοση/θόρυβο πρέπει να είναι μακράν η καλύτερη λύση για υπολογιστή.

Nαι βρε συ

την καθετη τοποθετηση του τροφοδοτικου καθως και μερικες αλλες λεπτομερειες συζηταμε με τον Theovaz.

Η καθετη τοποθετηση ψυγειων εχει γινει προ πολλου και απο εμας στο Xtreme σε συστηματα πελατων

αλλα και απο αλλους πολλους modders στα project τους κατα καιρους.

Ειναι αληθεια οτι σε καποια κουτια βολευει αφανταστα

Λόγος απόδοσης/θορύβου.

Νομίζω ότι είναι ένα καλό μέτρο σύγκρισης της απόδοσης μιας ψυκτικής λύσης υπολογιστή.

Δηλαδή η απόδοση μιας ψυκτικής λύσης υπολογιστή είναι ανάλογη της απόδοσης του υπολογιστή που ψύχεται, αντιστρόφως ανάλογη του θορύβου και αντιστρόφως ανάλογης της ενέργειας που καταναλώνει η ψύξη.

Έτσι για να λέω ότι κάπου πρότεινα μια ιδέα.

Πολυ καλη διατυπωση Μαριε

κατι τετοιο ειχα κι εγω κατα νου οταν ξεκινησα αυτο το project

απλα τα ρακορακια μου χαλασαν τη σχεση κοστους/αποδοση :sarcastic:

ελπιζω να μην σε πειραζει να την χρησιμοποιησω σαν επιχειρημα

σε καποιον κυριο που στο καινουριο του συστημα, θελει να μεινει με την stock ψυκτρα σε εναν i7 EE965 !!!!!

may I ask something sensei Slacker?

το βαψιμο (εσωτερικα) ποσο στοιχιζει ~περιπου?

thx in advance.

:p Leo san κοιτα

αν φερεις το κουτι

και πρεπει να στο ξεπριτσινωσω, βαψω και ξανασυναρμολογησω

υπολογιζεις απο 120-150

αναλογα με το πληθος των Parts και το βαθμο δυσκολιας του κουτιου

αλλα δενουν με 8 βιδες και αλλα θελουν 30 βιδες και σπειρωματα και παξιμαδια και και....

αλλα εχουν 3-4 κομματια και αλλα αποτελουνται απο καμια 20αρια....

αν παλι φερεις απλα τα τμηματα προς βαφη ετοιμα και λυμμενα

τοτε υπολογιζεις οτι με κανα 90αρι καθαριζεις

μιλαμε παντα για ηλεκτροστατικη βαφη

Φιλε kopriti ποτε πιστευεις οτι θα εχεις ετοιμο το project? κανονικα pc σε πληρη λειτουργια να το δουμε και απο κοντα ! Να μας κανεις και μια ξεναγηση στο εσωτερικο του!

Φιλε kopriti ποτε πιστευεις οτι θα εχεις ετοιμο το project? κανονικα pc σε πληρη λειτουργια να το δουμε και απο κοντα ! Να μας κανεις και μια ξεναγηση στο εσωτερικο του!
Κοπριτακο εχεις κανει θαυματα παλι.:clap: Μετα ομως απο ενα μεγαλο update που εκανες καταλαβαινεις οτι ο λαος θελει κι'αλλο.......

Please don't leave us in the dark!!!! More Updates SOOOOOON PLS:worship:

Aρε Γιωργαρα...Πρωτος παντα!!

Ακομα καμαρωνω το Side panel του cosmos rc1000 που μου εφτιαξες

:fun:

Συγχαρητηρια!!!

Παιδια να'στε καλα :o

sebastian & billis_kou

Το κουτι ειναι ετοιμο εδω και καιρο

Απο αυτο γραφω αυτο το worklog πλεον

Απλα η συνταξη του κειμενου, το ξεκαθαρισμα των φωτο και το postαρισμα του worklog

απαιτει καποιο εξτρα χρονο τον οποιο δεν εχω σε αφθονια αυτο το διαστημα

γι αυτο και οι μικρες δοσεις ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.