Jump to content

Format

tehpldn

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας,

Θελω να κανω format τον Η/Υ και οπως ανοιγω το PC εχoντας βαλει το CD των windows (που σιγουρα κανει format καθως και ενας αλλος φιλος μου εκανε format με το ιδιο CD) δεν κανει boot και δεν μπορω να κανω format. Μεσα απο το bios εχω ρυθμισει να κανει πρωτα boot απο το CD μετα απο τον σκληρο και μετα απο την δισκετα. Ξερετε τι μπορει να φτεει? Να τονισω πως μεσα στα windows δεν μου βλεπει ουτε το DVD ουτε το CD-RW στον my computer και οτι και αν βαζω σε αυτα τα δυο δεν τα τρεχει. Αυτο δειχνει οτι εχουν χαλασει? Μα πως ομως χαλασαν και τα δυο ταυτοχρονα? Και να εχουν χαλασει μπορω να κανω με αλλο τροπο format?

ΥΣ. Πηρα το DVD-RW απο ενα φιλο μου μηπως φταινε τα δικα μου αλλα ειχε διαφορετικη υποδοχη αυτο απο τα δικα μου τα καλωδια μαλλον επειδη το pc που εχω τωρα το εχω 6 χρονια. :...:

Απαντάς στα κάτωθι:

1- Πείραξες κάτι στο καλώδιο των dvd συσκευών ή μήπως τους άλλαξες θέση ;;;;

2- Αν δεν πείραξες τίποτα εντελώς ξαφνικά ένα πρωί εξαφανίστηκαν και οι δύο συσκευές σου ή έκανες/παρατήρησες κάτι άλλο ;;;;

μέσα στα xp βάλε το cd και κανε επιδιόρθωση,εγκατάσταση ,και φορματ.Αν δεν πετύχει βάλε αν έχεις τα vista

μέσα στα xp βάλε το cd και κανε επιδιόρθωση,εγκατάσταση ,και φορματ.Αν δεν πετύχει βάλε αν έχεις τα vista

Βρε τι του λες; Αφού δε μπορεί να διαβάσει τα cd ούτε στο boot ούτε μέσα στα windows. Και θα πάει να βάλει Vista σε μηχάνημα 6 χρόνων; Πιο αργά κι από replay θα πηγαίνει.

Αν οι συσκευές δεν έχουν κάτι προφανώς κάτι με το καλώδιο ή τα jumpers τους θα υπάρχει.

Αρχικά τσέκαρε ότι όλα τα καλώδια, μεταξύ μητρικής και CD/DVD και οι τροφοδοσίες είναι οκ.

Μετά αποσύνδεσε το ένα από τα 2 (ένα από τα 2 Drives) και ξαναδοκίμασε. Αν δεν εμφανιστεί, τότε δες και με το άλλο.

Επίσης στο bios τα βλέπει τα drives σου?

Δεν εχω πειραξει τπτ απο καλωδια και τροφοδοσιες των DVD/CD-RW και ουτε εχω δισκετα. Επειδη δεν ξερω πολλα σχετικα με το Bios που βλεπω αν μου βλεπει τα drives? Ακομα αυτο με το master και το slave πως το κανω? Ξερω πως καθε Bios ειναι διαφορετικο αλλα αν γινεται πειτε μου περιπου...

Δεν χρειάζεται να έκανες κάτι εσύ, μπορεί να έφυγε κάποιο καλώδιο.

Τα πορτάκια τους ανοιγοκλείνουν και τα led ανάβουν καθόλου?

Στο bios, συνήθως η πρώτη επιλογή είναι Standar CMOS settings, οπότε εκεί θα τα βρεις.

Θα λέει και για τους δίσκους σου επίσης.

Τα πορτάκια τους ανοιγοκλείνουν και τα led ανάβουν κανονικα. Και τα καλωδια ειναι ολα συνδεδεμενα σωστα. Το οτι ανοιγουν τα πορτακια και αναβουν τα led συμαινει οτι δεν εχουν χαλασει? Τα υπολοιπα που μου ειπες θα τα checkαρω οταν παω σπιτι.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.