Jump to content

Πρόβλημα με RAID 0??

Reselie

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

εχω 2 σκληρους διαφορετικους-sata2- και mobo την p5k vanilla.

η μητρικη υποστηριζει raid με εναν sata kai εναν e-sata σκληρους.

Οποτε και εγω πηρα ανταπτορα απο e-sata σε sata και εβαλα εναν 250gb και εναν 320gb.

εκανα τις ρυθμισεις απο bios κτλπ,εφτιαξα το "array raid 0 500gb" και εγγατεστησα τα windows(και τους raid drivers εννοητε..)

Ως εδω ολα καλα..Κανω boot ολα οκ,αλλα μολις αρχισει να ζοριζεται το pc κανει κολληματα το ποντικι και γενικα ολη η λειτουργια του...Σαν να παιζεις ενα game με 2 fps...

μετα απο πολυ ψαξιμο (και 3 format) ανακαλυψα οτι με εναν σκλήρο(χωρις raid) δουλευει κανονικα ενω με raid εχει προβλημα...και οι 2 σκληροι ειναι αψογοι και χωρις bad sectrors..

Πως εξηγηται αυτο!???:(

Είναι λίγο ανορθόδοξο το RAID που έκανες....

Το eSATA λογικά έχει δικό του κύκλωμα (WinBond ?). Βάλε το PC να κάνει δουλειά (που προκαλεί τα κολήματα που λες) και δες στον task manager ποια εφαρμογή/service σου "τρώει" πολύ CPU.

Καμια...ολες ειναι normal .

γενικα το cpu δουλευει πχ 10% και το pc κανει κοληματα

Μονο ετσι γινετε το raid στην p5k την απλη..δεν εχει αλλο τροπο

Δες τους drivers του eSata αλλά και της μητρικής (για update) καθώς και στο forum της ASUS μήπως και υπάρχει κανένα σχετικό post.

Επίσης, στο sig σου βλέπω clockια ανεβασμένα. Δοκίμασε πώς λειτουργεί σε stock ρυθμίσεις.

Πιθανή άλλη αιτία: οι δύο VGA τρώνε όλο το bandwidth (νομίζω ότι δουλεύουν σε 8x στην P5Κ) και το eSATA δεν έχει. Ίσως σε μεγάλο traffic το eSata να τρώει "πόρτα".

Εκτως απο τους drivers που το θεωρω ως το πιθανοτερο προβλημα αν ο ενας σκληρος ειναι πιο γρηγορος απο τον αλλον χαλαει το array. Επισης παιζει ρολο και ο controler και ο j-mikron δεν ειναι και οτι καλυτερο. Το πιο πιθανο σε αυτην την περιπτωση ειναι βεβαια να εχεις bsod και errors αλλα μιας και εχεις διαφορετικους δισκους το αναφερω να το εχεις και αυτο υπ οψην σαν ενδεχομενο.

Βεβαια είναι αξιο απορίας γιατί δίνει τέτοια δυνατότητα (RAID) o j-mikron αν η απόδοση είναι τόσο χάλια. Οπότε καταλήγουμε σε πιθανά προβλήματα με:

α) drivers,

B) o/c,

c) crossfire/bootlneck,

d) δίσκοι

Δεν λεω σε καμια περιπτωση οτι ο controler δεν ειναι ικανος για raid! Ποιος ο λογος να υπαρχει αλωστε.. Απλα το να κανεις raid με διαφορετικους δισκους πανω σε εναν οχι και τοσο καλο controler βρωμαει απο μονο του...

Επισης νομιζω πως b,c,d αποκλειoνται απο την στιγμη που λεει οτι με εναν δισκο ειναι ολα ok και οτι οι δισκοι ειναι ok

Λοιπον τωρα πια εφυγε η p5k,πηρε την θεση της μια maximus formula αρα λογικα δεν θα ξαναμπλεξω και με αυτο το πατεντο-ε-σατα raid..

απο αυτα που μου απαντησατε το μονο που κοβω πιο πιθανο ειναι οι σκληροι να ειναι διαφορετικοι σε θεμα ταχυτητας για τον λογο οτι ουτε καν ιδια φιρμα δεν ειναι..ο ενας ειναι WD και ο αλλος Samsung,ισως να ειναι διαφορετικοι στην προσπελαση κτλπ..

Oc δεν ειναι γιατι δοκιμασα και stock.

Η δευτερη η vga στην p5k δουλευει στα 4x.Επισης χωρις crossfire κανει το ιδιο..

drivers εβαλα τους τελευταιους που βρηκα στην Asus!

Με την πρωτη ευκαιρια θα κοτσαρω δυο ραπτορες και θα ξαναδοκιμασω στην maximus με εκεινους

Ευχαριστω οσους απαντησαν!!:)

• 3 weeks later...

Μην ανοιξω νεο θεμα να ρωτησω εδω περα..

Σε ενα δευτερο συστημα εχω δυο 80GB WD@raid 0..

Το λειτουργικο ρεει σωστα κλπ..

Εχω ομως δυο προβληματακια..

1)Οταν ανοιγω το WD diagnostics to PC πεταει αμεσως μπλε οθονη και κλεινει..

2)Οταν παω να κανω install καποιο παιχνιδι ας πουμε απο image μεσω daemon tools την ωρα που ξεκιναει η εγκατασταση ο υπολογιστης κολλαει..

Ενταξει το ξερω αυτο με τα image δεν ειναι και ο,τι πιο νομιμο, αλλα δεν ειναι περιεργο που κολλαει εκει ο υπολογιστης?? Παιζει καποιο προβλημα hardware εδω??

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.