Jump to content

Πάει το Toshiba Satellite - Ενώ ανοίγει, η οθόνη μένει μαύρη !!!

iparout

Recommended Posts

Χαίρετε.

Εδώ και κάποιες εβδομάδες το laptop μου εμφάνιζε πολύ περίεργη συμπεριφορά. Συγκεκριμένα, ενώ όλα ήταν καλά, αν αποφάσιζα να δω κάποια ταινία (με οποιοδήποτε πρόγραμμα), τις περισσότερες φορές κολλούσε και έπρεπε να κάνω hard restart από το κουμπί. Βέβαια μετά το restart δεν ανοιγε πάντα με την πρώτη οθόνη. Άκουγα δηλαδή το laptop να ανοίγει, μπορούσα να κάνω eject το cd-tray κ.τ.λ., αλλά η οθόνη έμενε μαύρη και το πληκτρολόγιο δεν ανταποκρινόταν (δεν άναβε π.χ. το caps lock όταν το πατούσα). Με την 3η - 4η - 5η φορά του restart όλα καλά. Προσφάτως όμως (εδώ και 1 μέρα δηλαδή) άρχισε να κολλάει ακόμη και με την παραμικρή κίνηση π.χ. το είχα στα πόδια μου, το έκανα λίγο στην άκρη για να σηκωθώ και κολλούσε !!! Και πάλι 2-3 restart μεχρι να ξεκινήσει. Μόνο όταν το είχα πάνω σε σταθερή επιφάνεια ήταν όλα ΟΚ.

Δυστυχώς μετά την τελευταία φορά που συνέβη αυτό, το laptop δεν λέει να πάρει μπροστά με τίποτα... Το συνέδεσα και με εξωτερική οθόνη αλλά πάλι τίποτα...

Οποιεσδήποτε προτάσεις παιδιά είναι ευπρόσδεκτες.

Παρόμοιο πρόβλημα έχει η φίλη μου με έναν acer aspire 9303. Η διαφορά είναι ότι σε αυτή δεν κολλούσε. Το πρόβλημα ξεκίνησε εμφανίζοντας μία κάθετη μαύρη γραμμή στη μέση περίπου της οθόνης του φορητού με αλλα με εμφανή αλλοίωση της εικόνας δεξιά κ αριστερά της γραμμής ενώ έπαιζε sims. Λέμε εντάξει, ας βάλουμε μία εξωτερική οθόνη να κάνουμε τη δουλειά μας μιας και είμαστε και οι 2 φοιτητές και λόγω εξεταστικής και μετά το πάμε από το service. Τη βάζουμε όλα καλά. Ύστερα από 2-3 μέρες και αφού η φίλη μου έπαιζε πάλι sims παρατήρησε ότι η γραμμή εξαφανίστηκε από την οθόνη του φορητού και ήταν όλα ΟΚ. Λέμε, είμαστε κ@λόφαρδοι και γλυτώσαμε το service. Έλα όμως που 1-2 μέρες μετά ο φορητός ξεκίναγε κάνωντας 3 μπιπ, ένα μακρύ και 2 κοντά. Eικόνα στην οθόνη του φορητού δεν είχαμε άλλα ούτε και όταν έβαζα πάλι την εξωτερική οθόνη που χρησιμοποιούσαμε πριν. Το κουλό είναι ότι εαν αφήναμε το φορητό φόρτωνε τα xp κανονικά και ακουγόταν ο ήχος από την είσοδο των xp.

Τα 3 μπιπ μαρτυρούνε ότι μάλλον έχουμε πρόβλημα με τη vga αλλά εαν είναι έτσι πως φορτώνει windows από τη στιγμή που η vga έχει high priority???

Να σημειώσω ότι ο acer έχει nvidia 7300 Go και τώρα το καλοκαίρι έπαιζε σε idle στους 60οC.

Please help

Εσένα φίλε σου κάνει τίποτα μπιπ όταν τον ανοίγεις?

Τελικά σύμφωνα με το service manual για τη σειρά 9300/7000 τα 3 μπιμπ (1 μακρύ, 2 κοντά) είναι bios checksum failure. To κουλό και πάλι είναι για μένα ότι φορτώνει xp ενώ επίσης το αλλο κουλό είναι ότι εαν μπω στο bios και τον αφήσω να ζεσταθεί και μετά τον κλείσω και τον αφήσω για κανα 20λεπτο να κρυώσει και τον ξαναβάλω μπρος πέρνει κανονικά χωρίς να εμφανίζει τα προηγούμενα προβλήματα. Εαν βέβαια για κάποιο λόγο τον κάνω restart έχουμε πάλι μία από τα ίδια και θα πρέπει να ακολουθήσω την διαδικασία ζέσταμα-κρύωμα για να ξαναπάρει....

Μήπως είναι καμία "ψυχρή κόλληση" στη μητρική του?

Έχει κάποιος συναντήσει παρόμοιο πρόβλημα? Αν ναι τι έκανε? Το μαλλί εαν τον παμέ στη αντιπροσωπεία (ALMAN και MDI ) πόσο περίπου παει, δεδομένου ότι είναι εκτός εγγύησης ? Οι συγκεκριμένες εταιρείες είναι εντάξει στο service τους ή θα μας βγάλουν το λάδι?

Χαίρετε.

Εδώ και κάποιες εβδομάδες το laptop μου εμφάνιζε πολύ περίεργη συμπεριφορά. Συγκεκριμένα, ενώ όλα ήταν καλά, αν αποφάσιζα να δω κάποια ταινία (με οποιοδήποτε πρόγραμμα), τις περισσότερες φορές κολλούσε και έπρεπε να κάνω hard restart από το κουμπί. Βέβαια μετά το restart δεν ανοιγε πάντα με την πρώτη οθόνη. Άκουγα δηλαδή το laptop να ανοίγει, μπορούσα να κάνω eject το cd-tray κ.τ.λ., αλλά η οθόνη έμενε μαύρη και το πληκτρολόγιο δεν ανταποκρινόταν (δεν άναβε π.χ. το caps lock όταν το πατούσα). Με την 3η - 4η - 5η φορά του restart όλα καλά. Προσφάτως όμως (εδώ και 1 μέρα δηλαδή) άρχισε να κολλάει ακόμη και με την παραμικρή κίνηση π.χ. το είχα στα πόδια μου, το έκανα λίγο στην άκρη για να σηκωθώ και κολλούσε !!! Και πάλι 2-3 restart μεχρι να ξεκινήσει. Μόνο όταν το είχα πάνω σε σταθερή επιφάνεια ήταν όλα ΟΚ.

Δυστυχώς μετά την τελευταία φορά που συνέβη αυτό, το laptop δεν λέει να πάρει μπροστά με τίποτα... Το συνέδεσα και με εξωτερική οθόνη αλλά πάλι τίποτα...

Οποιεσδήποτε προτάσεις παιδιά είναι ευπρόσδεκτες.

Γενικά τέτοια προβλήματα συνήθως σχετίζονται είτε με το καλώδιο που συνδέει την οθόνη (LCD) του φορητού με την μητρική είτε έχει πρόβλημα ο inverter είτε έχει πρόβλημα η οθόνη (LCD) είτε τέλος είναι πρόβλημα της μητρικής. Εαν είσαι πάντως εκτός εγγύησης ψάξε να βρεις το service manual του toshiba σου ή να το αγοράσεις όπως εγώ και δοκίμασε να τον ανοίξεις για να βρεις και να κουνήσεις το καλώδιο που συνδέει τη οθόνη με τη μητρική. Πέρα από αυτό, τελικά, σου κάνει τίποτα μπιπ όταν τον ανάβεις?

Υ.Γ. όποιος θέλει το service manual για acer aspire 9300/7000 ας μου στείλει πμ και θα του το στείλω

Αν σου πουν τρελλά ποσά στο service δοκίμασε (σε άλλο όμως χρονικό σημείο για να μη δωσεις στόχο) να πάρεις επέκταση εγγύησης οπότε μετά το πας με εγγύηση. Ακούγεται τρελλό και ...πονηρό αλλά ξέρω περίπτωση που το πρότειναν (ας μην πώ μάρκα) σε φίλο. Δηλαδή να αγοράσει πακέτο εξτρα εγγύησης και να του επισκευάσουν το φορητό δωρεάν. Εννοείται πως του έβγαινε φτηνότερα. κάπου 100 το πακέτο ενώ το service έβγαινε 200+.

Καλησπέρα φίλε, μόλις γύρισα από διακοπές και ένα Toshiba Satellite P200 που είχαμε μαζί μας μου έσπασε τα νεύρα με τον ίδιο τρόπο. :rant:

Άνοιγε κανονικά, άκουγα μέχρι και τα Vista να μπουτάρουν αλλά δεν έδινε σήμα στην οθόνη. Δεν είναι θέμα backlight σίγουρα γιατί δεν ήταν ότι αχνοφαίνονται, δεν ανοίγει η οθόνη.

Μετά από 2-3 προσπάθειες έπαιρνε, αλλά έφτασα και τις 20-30 για να πάρει κάποιες φορές!

Αυτή τη βδομάδα θα πάει πίσω με εγγύηση, έχεις εγγύηση εσύ;

Κοίταξα λίγο στο site της Toshiba και είχα βρει ένα οδηγό για το πως θα διαπιστώσεις αν όντως η οθόνη έχει πρόβλημα, αλλά δεν λέει και τίποτα, όλες οι απαντήσεις οδηγούν σε δυσλειτουργία :S

Προφανώς για να έχουν ανεβάσει οδηγό είναι συχνό το πρόβλημα.

Αν σου πουν τρελλά ποσά στο service δοκίμασε (σε άλλο όμως χρονικό σημείο για να μη δωσεις στόχο) να πάρεις επέκταση εγγύησης οπότε μετά το πας με εγγύηση. Ακούγεται τρελλό και ...πονηρό αλλά ξέρω περίπτωση που το πρότειναν (ας μην πώ μάρκα) σε φίλο. Δηλαδή να αγοράσει πακέτο εξτρα εγγύησης και να του επισκευάσουν το φορητό δωρεάν. Εννοείται πως του έβγαινε φτηνότερα. κάπου 100 το πακέτο ενώ το service έβγαινε 200+.

Πανέξυπνο αλλά.... Κοίτα πχ για τα turbo x τι λεει η πλαισιο για πακέτο επέκτασης εγγύησης "Το πακέτο αυτό μπορεί να αγοραστεί ΜΟΝΟ μέσα στις 30 πρώτες ημέρες από την ημερομηνία αγοράς ενός Turbo-X φορητού υπολογιστή."

Το έχουν μυριστεί συνεπώς

Καλά θα ήταν αλλά για τι δική μου περίπτωση που έχει λήξει η εγγύηση μάλλον δύσκολο το βλέπω να παίζει αυτό το σενάριο.

Καλησπέρα φίλε, μόλις γύρισα από διακοπές και ένα Toshiba Satellite P200 που είχαμε μαζί μας μου έσπασε τα νεύρα με τον ίδιο τρόπο.

Άνοιγε κανονικά, άκουγα μέχρι και τα Vista να μπουτάρουν αλλά δεν έδινε σήμα στην οθόνη. Δεν είναι θέμα backlight σίγουρα γιατί δεν ήταν ότι αχνοφαίνονται, δεν ανοίγει η οθόνη.

Μετά από 2-3 προσπάθειες έπαιρνε, αλλά έφτασα και τις 20-30 για να πάρει κάποιες φορές!

Αυτή τη βδομάδα θα πάει πίσω με εγγύηση, έχεις εγγύηση εσύ;

Κοίταξα λίγο στο site της Toshiba και είχα βρει ένα οδηγό για το πως θα διαπιστώσεις αν όντως η οθόνη έχει πρόβλημα, αλλά δεν λέει και τίποτα, όλες οι απαντήσεις οδηγούν σε δυσλειτουργία :S

Προφανώς για να έχουν ανεβάσει οδηγό είναι συχνό το πρόβλημα.

Δοκίμασες να βάλεις καμιά εξωτερική οθόνη? και εαν ναι έπαιξε η όχι?

Αυτό που λέω έγινε πριν 1-2 χρόνια σε HP laptop και το πρότειναν οι ίδιοι της HP. Δεν ήταν απατεωνιά δηλαδή και μπράβο τους. Μιλάμε για 17άρι laptop 2000+ τότε.

Μια και χτύπησα κι εγώ ενα Toshiba (A300-15B) λέω να πάρω το +2 χρόνια πακέτο επέκτασης εγγύησης. 80ευρώ περίπου αλλά τελικά έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και αυξάνεις και την μεταπωλητική αξία του H/Y αν το έχεις μέσα στην εγγύηση.

Όχι δεν πήρα και οθόνη μαζί στις διακοπές :p

1 μέρα πριν φύγω το πρόβλημα είχε περάσει μόνο του.. τι να πεις..

Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, ούτε να πεις οτι είμαι κακός, αλλά άμα το έκανε μία φορά θα το ξανακάνει ασχέτος εαν έφτιαξε από μόνο του. Και στο Acer της φίλης μου, όπως περιγράφω και πιο πάνω έφτιαξε από μόνο του αλλά τι να το κάνεις όταν λίγες μέρες αργότερα τα παιξε τελείως.

Ελπίζω βέβαια να βγω ψεύτης και να μην σου ξανακάνει τίποτα.

Πέρα από αυτό, έχει πάει κανένας φορητό στο σερβις με παρόμοιο πρόβλημα? Τι του είπαν ότι έφταιγε? Πόσο πήγε το μαλλί?

Ρωτάω γιατι χθες μίλαγα με έναν κολλητό μου που πήγε το δικό του το acer στο σερβις γιατί εμφάνιζε οριζόντιες μαύρες γραμμές στην οθόνη (δεν θυμάμαι εαν ήταν στη αλμαν ή στη MDI) και του πήραν απ 'οτι μου είπε 360Ε. Δυστυχώς το παιδί δεν τα πάει και πολύ καλά με την τεχνολογία και δεν ήξερε να μου πει τι του άλλαξαν..Ο φορητός να τονίσω ήταν εκτός εγγύησης. Όπως μου είπε και το παιδί άμα το γνώριζε θα έπαιρνε καινούργιο... Απλά ρωτάω γιατί υπάρχουν έτσι διάφορα ηλεκτρονικά καταστήματα με εξαρτήματα για τα περισσότερα μοντέλα και μάρκες φορητών σε σχετικά καλές τιμές ενώ από την άλλη τουλάχιστον στην acer τα ανταλλακτικά είναι επανακατασκευασμένα και όχι καινούργια και σου δίνουν 3 μήνες εγγύηση όσο δηλαδή και να τα αγοράσεις από ηλεκτρονικό κατάστημα. Συνεπώς, έαν είναι να με γδάρουν παραγγέλνω και το αλλάζω μόνος μου αφού "πιάνουν" και τα χέρια μου.

Είναι ντροπή πάντως να βάζουν επανακατασκευασμένα ανταλλακτικά με 3 μηνες εγγύηση τουλάχιστον για την acer. Μου θυμίζει πρακτικές της sony με τα ps2 που τα επανακατασκεύαζαν στο Βέλγιο....

Δεν θα με στεναχωρήσεις, πως και πως περιμένω να ξαναρχίσει τα ίδια, αλλιώς θα το πάω στο service να τους πω τι; :p

Στα φορητά εκτός εγγύησης οι αντιπροσωπείες σκίζουν, ειδικά σε οθόνες και μητρικές. Οι τιμές συνήθως ξεκινάνε από τα 400€.

Αυτό που λες με τα ανακατασκευασμένα ανταλλακτικά πάει για Ελλάδα και δεν μιλάς για Acer, αλλά για "πατέντα" της Alman σωστά;

έχω την εντύπωση επειδή το είχα διαβάσει οτι πάει για την ACER γενικότερα. Το συγκεκριμένο αρθρο/ποστ θύμαμαι έλεγε και σε ποια χώρα γίνεται η δουλειά αλλά δεν το βρίσκω αυτή τη στιγμή. Πάντως είναι χαρακτηριστικό ότι σε αυτά τα εξαρτήματα δίνουν μόνο 3 μήνες εγγύηση είτε τα πάρεις από ΑΛΜΑΝ ή MDI είτε απ' έξω.

• 1 year later...

Ειχα ακριβως το ίδιο προβλημα με το toshiba satelite και το ειχα στην εγγυηση...Το στελνω λοιπον στην αντιπροσωπεια και οταν εφτασε μου ειπαν οτι δουλευε μια χαρα.Και οντως ετσι εγινε...ρωτησα τον τεχνικο που ειχε αναλαβει να μου το στειλει και μου ειπε οτι τα κανουν συχνα αυτα και πως ειναι καθαρα θέμα μπαταρίας...Πως κατι παιζει με καποια ιοντα που απομαγνητιζονται...τελος παντων ξεκαθαρη λυση στο προβλημα δεν πηρα απο κανενα...το μονο που μπορω να σου πω...το οποιο κανω και εγω....οταν το παθαίνει να του βγαζεις την μπαταρια ...να την καθαρισεις λίγο και μετα θα δουλέψει...τουλαχιστον ετσι γινεται με εμενα...

..ελπιζω να βοήθησα...

Δράτομαι της ευκαιρίας... Έβαλα 7άρια στο Satellite (A300-15B). Όλα καλά φαίνονται εκτός από τον IE που όταν ζητά ω νέα σελίδα (1η ή νέο TAB) καθυστερεί αισθητά να το ανοίξει, σε σημείο που βγάζει στο header του παραθύρου Not Responding όπως στα κολλημένα/κρεμασμένα. Επανέρχεται πάντα αλλά είναι άκρως σπαστικό και αντιπαραγωγικό.

Έχει κανείς ιδέα? Προς στιγμή κατηγόρησα τον Kaspersky 6 (την έκδοση RC για τα 7άρια) αλλά δε φαίνεται να είναι αυτό.

Εγώ έχω το Α210 και δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα ούτε με το ΛΣ ούτε με τον explorer. An kai ton χρησιμοποίησα μόνο για να κατεβάσω το firefox.

Δοκίμασες άλλο φυλλομετρητή? πχ firefox ή chrome?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.