Jump to content

Αγορά TV 40'

konilio

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα συνάδελφοι,

βρίσκομαι σε αναζήτηση τηλεόρασης 40' γύρω στα 900 με fullhd και 24p. Αυτή τη στιγμή είμαι ανάμεσα σε

Sony 40d3500, Toshiba 40xf355dg και Samsung 40m86bd. Προορίζεται για αναλογικό σήμα και dvd. Παρακαλώ για τις προτάσεις σας.

εχω την 40 αρα της sony full hd 3500 .. απλά καταπληκτική τηλεόραση τόσο σε dvd οσο και σε αναλογικό σήμα.. εχω δεί και τις αντίστοιχες Samsung η νύχτα με την μέρα..μακράν καλύτερη η σονυ.

Για Toshiba δεν μπορώ να εκφέρω άποψη..

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Προορίζεται για αναλογικό σήμα και dvd. Παρακαλώ για τις προτάσεις σας.

αν και ισως χαλαστεις με την ιδεα....δες και αυτην

αν και ισως χαλαστεις με την ιδεα....δες και αυτην

H οποία είναι άψογη μεν... αλλά με τη διαδικασία στρωσίματος που χρειάζονται (θεωρητικά) οι plasma μπορεί να σου σπάσει τα νεύρα...

Πάντως στα 2.5-3 μέτρα που την έχω... δεν καταλαβαίνω πρόβλημα λόγω ανάλυσης... (σύντομα θα συνδεθεί και το htpc και θα χουμε περισσότερα...)

Στο κατάστημα που τις είδα πάντως, μόνο μια 40' lcd μου φάνηκε καλύτερη σε εικόνα... αλλά κόστιζε τα διπλά €...

Καλησπέρα συνάδελφοι,

βρίσκομαι σε αναζήτηση τηλεόρασης 40' γύρω στα 900 με fullhd και 24p. Αυτή τη στιγμή είμαι ανάμεσα σε

Sony 40d3500, Toshiba 40xf355dg και Samsung 40m86bd. Προορίζεται για αναλογικό σήμα και dvd. Παρακαλώ για τις προτάσεις σας.

δες εδω :

Toshiba 40 XF 355 DG 102cm

http://www.technikdirekt.de/main/en/fernseher/lcd-ab-19zoll/192801/-/Article.html?

Sony KDL-40 D 3500 AEP 102cm

http://www.technikdirekt.de/main/en/fernseher/lcd-ab-19zoll/224798/-/Article.html?

Samsung LE-40 A 557 P 2 FXXC 102cm

http://www.technikdirekt.de/main/en/fernseher/lcd-ab-19zoll/238119/-/Article.html?

Samsung LE-40 A 616 A3F 102cm

http://www.technikdirekt.de/main/en/fernseher/lcd-ab-19zoll/255528/-/Article.html?

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Αφού προορίζεται για αναλογικό και dvd γιατί πρέπει να έχει 24p και native full hd ανάλυση ?

H οποία είναι άψογη μεν... αλλά με τη διαδικασία στρωσίματος που χρειάζονται (θεωρητικά) οι plasma μπορεί να σου σπάσει τα νεύρα...

Πάντως στα 2.5-3 μέτρα που την έχω... δεν καταλαβαίνω πρόβλημα λόγω ανάλυσης... (σύντομα θα συνδεθεί και το htpc και θα χουμε περισσότερα...)

Στο κατάστημα που τις είδα πάντως, μόνο μια 40' lcd μου φάνηκε καλύτερη σε εικόνα... αλλά κόστιζε τα διπλά €...

Εντάξει δεν είναι και τόσο τραγικό...

Δηλαδή ακούγεται "ψυχολογικά" πιο δύσκολο απ' ότι είναι στην πραγματικότητα. Απλά θέλει λίγη προσοχή για να έχεις τα όποια ωφέλη.

Εντάξει, εγώ δεν έχω πρόβλημα τις πρώτες μέρες να βλέπω dvd χωρίς μαύρες μπάρες πάνω κάτω, χωρίς υπότιτλους, να βάζω και ένα dvd στρωσίματος, να μη βλέπω τηλεοπτικά κανάλια χωρίς ζουμ για να μη φαίνονται τα logo...

Κάποιος άλλος μπορεί να θέλει να βλέπει Mega και Alter (τα πιο φωτεινά logo) από την πρώτη μέρα...

Δεν έχω δει κανένα να του παρουσίασε πρόβλημα, αλλά ψυχολογικά τουλάχιστον θα της κάνω ένα normal στρώσιμο.

Εντάξει, εγώ δεν έχω πρόβλημα τις πρώτες μέρες να βλέπω dvd χωρίς μαύρες μπάρες πάνω κάτω, χωρίς υπότιτλους, να βάζω και ένα dvd στρωσίματος, να μη βλέπω τηλεοπτικά κανάλια χωρίς ζουμ για να μη φαίνονται τα logo...

Κάποιος άλλος μπορεί να θέλει να βλέπει Mega και Alter (τα πιο φωτεινά logo) από την πρώτη μέρα...

Δεν έχω δει κανένα να του παρουσίασε πρόβλημα, αλλά ψυχολογικά τουλάχιστον θα της κάνω ένα normal στρώσιμο.

That's my point.

Απλά λίγη προσοχή στο contrast και brightness θέλει μόνο στην αρχή. Εδώ παίζει ρόλο και η θέση της τηλεόρασης π.χ. αν είναι κοντά σε πηγή φωτός. Εγώ by default έχω 40 το brightness και σε σπάνιες περιπτώσεις ανεβαίνω στο 45.

οχι πλασμα δεν εχει νοημα

αλλα γιατι θες FULL HD αφου μονο δβδ και αναλογικο σημα θα βλεπεις?

Απλά θέλω να είναι fullHD και 24p ώστε να επενδύσω στο μέλλον. Ούτως ή άλλως δεν θα πάω να ψάξω από τώρα για ταινίες σε blueray. Για τις plasma έχω ακούσει τα καλύτερα, ειδικά για τις panasonic, αλλά όσο και να προσπαθώ να πιέσω τον εαυτό μου, όταν βλέπω plasma δίπλα σε lcd, το μάτι μου πάει στην lcd. Η έρευνά μου αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη sony 40v4000. Νομίζει είναι ότι καλυτερο μπορώ να πάρω σε αυτά τα λεφτά.

διπλα απο τις πλασμα ποιες lcd ειναι?:p

Στo media makrt ειδα τις προαλλες την 50αρα samsung ps 457 διπλα σε μια lcd αλλα δεν θυμαμαι ποια!!

Δεν χρειαζεται να επενδυσεις στο μελλον.

Παρε απλα κατι που να σε καλυπτει τωρα.

Oi εποχες που μεγαλωναμε με μια TV εχουν περασει.

διπλα απο τις πλασμα ποιες lcd ειναι?:p

Στo media makrt ειδα τις προαλλες την 50αρα samsung ps 457 διπλα σε μια lcd αλλα δεν θυμαμαι ποια!!

Δεν χρειαζεται να επενδυσεις στο μελλον.

Παρε απλα κατι που να σε καλυπτει τωρα.

Oi εποχες που μεγαλωναμε με μια TV εχουν περασει.

Δηλαδή οι Plasma είναι καλύτερες από τις LCD ? Ποια τεχνολογία από τις δύο έχει ποιοτικότερη εικόνα ? Είχα διαβάσει ότι οι Plasma υπερτερούν μόνο σε μαύρο και αντίθεση.

οταν λέτε για στρώσιμο και dvd στρωσίματος, τι εννοειτε? Οι τηλεοράσεις θέλουν στρώσιμο σαν τα αυτοκίνητα? :slap:

επειδή πρόσφατα πήρα panasonic από την νεα γενιά, σας πληροφορώ ότι δεν έκανα κανένα στρώσιμο και για τα λεφτά τους η εικόνα είναι πολύ μακρυά από τον ανταγωνισμό. φοβερό μαύρο και κινηματογραφική αίσθηση :) για να πας σε full hd σε αυτήν την ποιότητα πρέπει να σκάσεις τα διπλά λεφτά χωρίς να πέρνεις την διπλή αξία κατά την ταπεινή μου άποψη. αν πάρεις φτηνή full hd γύρω στα 900€ αυτό που θα δεις θα είναι υποδεέστερο μιας καλής 720p σαν συνολική αίσθηση.

αν θες να κάνεις επένδυση για το μέλλον πάρε μια καλή 720p τώρα στα μισά λεφτά και σε 2 χρόνια με τα υπόλοιπα λεφτά πέρνεις μια full-hd που δεν θα έχει σχέση με τις σημερινές :)

επειδή πρόσφατα πήρα panasonic από την νεα γενιά, σας πληροφορώ ότι δεν έκανα κανένα στρώσιμο και για τα λεφτά τους η εικόνα είναι πολύ μακρυά από τον ανταγωνισμό. φοβερό μαύρο και κινηματογραφική αίσθηση :) για να πας σε full hd σε αυτήν την ποιότητα πρέπει να σκάσεις τα διπλά λεφτά χωρίς να πέρνεις την διπλή αξία κατά την ταπεινή μου άποψη. αν πάρεις φτηνή full hd γύρω στα 900€ αυτό που θα δεις θα είναι υποδεέστερο μιας καλής 720p σαν συνολική αίσθηση.

αν θες να κάνεις επένδυση για το μέλλον πάρε μια καλή 720p τώρα στα μισά λεφτά και σε 2 χρόνια με τα υπόλοιπα λεφτά πέρνεις μια full-hd που δεν θα έχει σχέση με τις σημερινές :)

+1

Ούτε κι εγώ έκανα ιδιαίτερο στρώσιμο στην Sammy PS42 η οποία έχει και κάποια extra καλούδια για να ελέγχει τα αντικείμενα που μένουν σταθερά για ώρα.

Απλά το στρώσιμο βοηθάει και στην καλύτερη απόδοση των χρωμάτων εξού και η γνώμη πολλών χρηστών (+ της δικής μου) ότι τα χρώματα γίνονται πιο ζεστά μετά από κάποιες ώρες χρήσης.

Οι plasma στα χρήματα που προσφέρονται δίνουν πολύ καλύτερο μαύρο από LCD αντίστοιχης χρηματικής αξίας/ διάστασης και πιο αληθοφανή χρώματα χωρίς τεχνάσματα.

Έχουν όμως και τα αρνητικά τους όπως η κατανάλωση, βάρος, ανάλυση (desktop), juddering (π.χ. στη δικιά μου) .

Για καποιον που ρωτησε παραπανω, η plasma σαν τεχνολογια εχει ποιοτικοτερη εικονα (contrast-μαυρο-κινηση) αποκει και περα η LCD εχει το πλεονεκτημα της 100% απουσιας burn-in. Ενα φαινομενο που σπανια παρατηρειται πλεον, οι πιο πολλοι που μιλανε για αυτο (και εγω μεσα) πιθανοτατα δε το εχουν δει ποτε, αλλα η πιθανοτητα του παραμενει καλως η κακως. Ωστοσο δεν ειναι κατι για να φοβασαι!

Για τη χρηση σου φιλε θα προτεινα μια Plasma 42". Εχω την pansonic 42px7 , τωρα κυκλοφορει η 8αρα, και την πηρα καθαρα επειδη ηθελα (οι γονεις) να βλεπω 99% τηλεοπτικο σημα σε αυτην την τηλεοραση. Σε αυτο δε παιζεται λοιπον, δε συγκρινεται ουτε με την πιο ακριβη LCD. Burn-in? Ασχοληθηκα για 1-2 μερες, μετα βαρεθηκα και την λειτουργουσα κανονικα, και 6 μηνες μετα δεν υπαρχει κανενα θεμα και ειμαι πολυ ευχαριστημενος!

Επενδυση για το μελλον? Κατα τη γνωμη μου δεν ειναι ο καταλληλος κλαδος για να το κανεις. Δεν αγοραζεις αυτοκινητο...παρε αυτο που θα σε καλυψει σημερα στην πιο καλη τιμη, γιατι αμα δοσεις 500 ευρω παραπανω για το "μελλον" , οταν θα ερθει το μελλον (και στην Ελλαδα παντα αργει δυστυχως...) με τα 500 αυτα και κατι ψιλα ακομα θα αγοραζεις καινουρια τηλεοραση 2-3 φορες καλυτερη και θα σου μενει και η παλια...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.