Jump to content

DUAL CHANNEL PROBLEM

JIMPRO

Recommended Posts

φιλε spiderdim αν δε μπορουμε να σε πεισουμε δε πειραζει... εσυ θα εισαι η εξαιρεση που οση μνημη κ να βαλεις στο pc θα εχεις 3.2.. και 2gb ram να βαλεις, παλι 3.2 θα εχεις..

Φιλε jimpro ακου τι γινεται.. το λειτουργικο [32bit] μπορει να διαχειριστει μεχρι 4GB φυσικης μνημης.. οταν λεμε φυσικη μνημη ονομαζουμε τη "απλη" ram.. την ram π εχει πανω η gpu, τη ram που εχει πανω ο cpu [L1+L2], τη ram π εχουν ολες οι συσκευες πανω στο pc.. [πχ μια x-fi εχει μεχρι 64ΜΒ].. Τι γινεται τωρα.. οταν εχεις 4Gb ram + 512 vga+ 2 cpu + 64 xfi +++ αυτο βγαινει κοντα στα 4700ΜΒ κ το λειτουργικο δε μπορει να τη διαχειριστει, ετσι δεν αναγνωριζει γυρω στα 700mb απο τη "απλη" ram σου ωστε να εχεις συνολο 4GB..

Eλπιζω να σε βοηθησα

Maybe... μαλλον δεν το διατυπωνεις καλα..

τα 32bit συστηματα βλεπουν μεχρι 3,2-3,3Gb μνημη ram... τωρα αν εχεις hardware που απορροφάει μνημη ειναι αλλη συζητηση.

Μιλαμε για το μπορουν και βλεπουν

...γτ μπορουν να δουν μεχρι και 3.5-3.7 [και 3.9 με το αντιστοιχο hardware+software]

Προσθέτεις όλες τις άλλες μνήμες εκτός απο ραμ και τις βρίσκεις 500mb. Τότε τα windows θα δουν αυτά τα 500mb + όσα άλλα mb μπορούν να δουν μέχρι τα συμπληρωθούν τα 4 γίγα. Δηλαδή τώρα θα δουν 3.5 γιγα.

Κατάλαβα καλά?

"As an example, one such device is the graphics card, which requires an amount of address space equal to its frame buffer size (the amount of memory installed on the card) to be „reserved‟ for such data exchanges. This reserved address space is therefore not available to Windows as accessible memory."

Αυτό τα λέει όλα..

εγω μιλαω μοονο για την μνημη των ram... οχι για το υπολοιπο hardware...

ποση μνημη μπορει να δει ο καθε υπολογιστης με 32bit windows xp??? μνημη απο τις ram......

απαλευτος εισαι.

ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΡΑΜ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

εγω μιλαω μονο για τις μνημες...

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

σε αυτο που λες εισαι σωστος με το υπολοιπο hardware...

ΕΓΩ ΜΙΛΑΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΕΛΕΟΣ!

Ετσι μου ερχεται να σε παρω τηλεφωνο να τα πουμε απο εκει γιατι με τον γραπτο λογο δεν βγαζουμε ακρη:cool:

Μου σπασανε τα νευρα διαβαζοντας αυτο το thread. Λοιπον spiderdim θα σου πω και εγω τα ιδια ακριβως "με δικα μου λογια" που λεγαμε και στο σχολειο μπας και καταλαβεις επειδη τα πω διαφορετικα

Συνολικα τα 32bit λειτουργικα βλεπουν 4gb μνημης. Εαν εσυ τωρα πχ εχεις 4γιγα ραμ και αλλα 512mb στην καρτα γραφικων , το λειτουργικα θα αφαιρεσει 512mb της καρτας απο την ram με αποτελεσμα να εχεις 3,4-3,5 gigabyte ram. Εαν εχεις και αλλες συσκευες με μνημη παλι θα αφαιρεθουν απο την ram ετσι ωστε να φτασουν συνολικα ολα μαζι 4gb

Ακομα και με καρτα γραφικων με ελαχιστοτατη μνημη και χωρις να σου "τραβαει" μνημη τιποτα αλλο απο την ram σου ετσι ωστε να φτασουμε τα 4giga, το πολυ που μπορεις να δεις ειναι 3,8 gb

Φιλικα παντα :cool:

Φιλε jimpro ακου τι γινεται.. το λειτουργικο [32bit] μπορει να διαχειριστει μεχρι 4GB φυσικης μνημης.. οταν λεμε φυσικη μνημη ονομαζουμε τη "απλη" ram.. την ram π εχει πανω η gpu, τη ram που εχει πανω ο cpu [L1+L2], τη ram π εχουν ολες οι συσκευες πανω στο pc.. [πχ μια x-fi εχει μεχρι 64ΜΒ].. Τι γινεται τωρα.. οταν εχεις 4Gb ram + 512 vga+ 2 cpu + 64 xfi +++ αυτο βγαινει κοντα στα 4700ΜΒ κ το λειτουργικο δε μπορει να τη διαχειριστει, ετσι δεν αναγνωριζει γυρω στα 700mb απο τη "απλη" ram σου ωστε να εχεις συνολο 4GB..

Eλπιζω να σε βοηθησα

Συνολικα τα 32bit λειτουργικα βλεπουν 4gb μνημης. Εαν εσυ τωρα πχ εχεις 4γιγα ραμ και αλλα 512mb στην καρτα γραφικων , το λειτουργικα θα αφαιρεσει 512mb της καρτας απο την ram με αποτελεσμα να εχεις 3,4-3,5 gigabyte ram. Εαν εχεις και αλλες συσκευες με μνημη παλι θα αφαιρεθουν απο την ram ετσι ωστε να φτασουν συνολικα ολα μαζι 4gb

:snap:

Πωπω πηγε να ξεφυγει η κατασταση σε αυτο το ποστ :rant:

Παντως και 3.2 και 4gb να ειναι δεν την διαχειριζεται σωστα και δεν εχεις την max αποδοση οπως σε ενα 64bit λειτουργικο!

P.S:Ποιος ο λογος να τρελαινομαστε αμα εχουμε 3 η 4Gb ram αφου σχεδον ποτε δεν θα τα χρησιμοποιησουμε ολα :p

Παντως και 3.2 και 4gb να ειναι δεν την διαχειριζεται σωστα και δεν εχεις την max αποδοση οπως σε ενα 64bit λειτουργικο!

Στήριξε το αυτό που λες.

Δεν είναι σωστό.

Άλλο το είναι καλύτερα τα win xp 64bit από τα 32bit λόγω του ότι είναι βασισμένα στον πυρήνα 2003 server και άλλο λόγω υποστήριξης περισσότερων bit είναι καλύτερα τα 64.

Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ίδιες οι επιδόσεις.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις είτε το τάδε πρόγραμμα τρέχει καλύτερα σε 32 ή σε 64, είτε δεν υποστηρίζει ούτε καν λειτουργία συμβατότητας 64bit.

P.S:Ποιος ο λογος να τρελαινομαστε αμα εχουμε 3 η 4Gb ram αφου σχεδον ποτε δεν θα τα χρησιμοποιησουμε ολα

Επειδή μας αρέσει να βλέπουμε μεγάλα νούμερα στις ιδιότητες του υπολογιστή μου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.