Jump to content

Win XP SP3

serafino

Recommended Posts

Φυσικά και δεν το έβαλα όπως και κάποια άλλα ύποπτα τέτοιου τύπου:whistling... Πάντως ακόμα και τώρα δεν έχω καταλάβει τι προσφέρει...

Anyway, καλορίζικο το sp3 και καλά updates!!!

όσων αφορά το θέμα με το επαναλαμβανόμενα updates που κάνει και το κίτρινο θαυμαστικό, Ακύρωσε τα συγκεκριμένα updates και μένα μου το έκανε αυτό και συγκεκριμένα στο service pack .net framework 1.1 μπλα μπλα... οπότε το ακύρωσα από τη σελίδα των updates και ησύχασα.

Οπως θα ξερεις, η ασπιδα με το κιτρινο θαυμαστικο βγαινει παντα οταν υπαρχουν ετοιμα updates για να βαλεις.

Και να κανω ακυρωση, δεν αλλαζει κατι. Παλι θα εμφανιστει η ασπιδα με τα ετοιμα προς εγκατασταση updates

Το Search 4 τι ειναι?

Περιλαμβάνει όλα τα updates από το SP2 μέχρι τη στιγμή που βγήκε, καθώς και μερικά speed & security improvements. Δεν είπα κανείς ότι είναι νέα έκδοση αλλά είναι σίγουρα σημαντική αναβάθμιση. Το σωστό είναι να τα περάσεις από την αρχή με Slipstreaming.

Τι ειναι το slipstreaming και πως το χρησιμοποιω?

Επισης κατι ακουσα για Autopatcher...

• Replies 40
  • Created
  • Last Reply
Τι ειναι το slipstreaming και πως το χρησιμοποιω?

Επισης κατι ακουσα για Autopatcher...

Είναι η διαδικασία όπου ενσωματώνεις το SP3 σε CD ώστε να κάνεις εγκατάσταση απευθείας και να μην χρειάζεται να το περάσεις μετά.

Περισσότερα στο μήνυμα μου στην πρώτη σελίδα.

Oριστε??

Μα εγω δε μιλαω για SP3, το περασα αυτο και τελειωσα.

Για Windows updates μιλαω...

Ρωτάς όμως τι είναι το slipstreaming!

Mε σπασμενα Windows...;

Ρωτησα τι ειναι το slipstreaming διοτι ειπωθηκε εδω, στο thread μου. Δεν γνωριζω τι ειναι αυτο, οποτε ρωτησα να μαθω τι ειναι.

Τι εννοεις "με σπασμενα Windows" ?

Γινε πιο σαφης για να σε καταλαβω.

Τι εννοεις "με σπασμενα Windows" ?

Γινε πιο σαφης για να σε καταλαβω.

Τα Windows που έχεις είναι νόμιμα;

To Search 4 ειναι πρόσφατο add-on της MS που βγαίνει στο update. Αντικαθιστά το παλιό search των XP και το κάνει λειτουργικά σαν αυτό των Vista (περίπου). Το Search βασίζεται στο Indexing Service το οποίο φτιάχνει καταλόγους των αρχείων του δίσκου έτσι ώστε όταν ψάχνεις κάτι να το βρίσκει ακαριαία ψάχνοντας στον κατάλογο και όχι στο file system. Βέβαια, το indexing service είναι λίγο βαρύ task (βασικά μέχρι να χτίσει το ευρετήριο/κατάλογο - μετά λειτουργεί περιστασιακά όταν μπάινουν/βγαίνουν αρχεία.

Προσωπικά επειδή δεν το χρησιμοποιώ (το search) έχω καταργήσει και τα δύο (search + indexing) και τα ενεργοποιώ περιστασιακά όταν σε web development δουλειές χρειάζομαι το indexing (π.χ. full text search σε SQL Server).

Τα Windows που έχεις είναι νόμιμα;

Aπορω με την ερωτηση σου.

Ειναι για στατιστικη, απλη περιεργεια ή εχει να κανει με το θεμα μας?

Βασικα, δεν ειμαι σιγουρος τι εννοεις "νομιμα".

Εχω ενα cd με Win XP Pro SP2, δηλαδη ειναι παραποιημενα αφου ενσωματωθηκε σε αυτα το SP2.

Aργοτερα, με το nLite ενσωματωσα και τους sata drivers για να αποφυγω το floppy. Δηλαδη σε ενα cd-rom εχω εδω και χρονια τα Win XP Pro SP2 sata, ενω στο pc εχω πλεον ενσωματωμενο και το SP3.

Eχε υποψη σου οτι και παλιοτερα ειχα αυτο το προβλημα με updates που δεν εμπαιναν(δε θυμαμαι πως το ειχα ξεπερασει).

> Βασικα, δεν ειμαι σιγουρος τι εννοεις "νομιμα".

Βασικά κι εγώ δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο θες να απαντήσεις. Στην πράξη, "νόμιμο" λογισμικό είναι αυτό που το έχεις αγοράσει ή που δικαιούσε να το έχεις για τον Α Β λόγο (π.χ. είσαι φοιτητής και η σχολή σου έχει συμβαση με την MS να δίνει κάποια λογισμικά δωρεάν στους φοιτητές).

Σε ρωτάει γιατί το win/ms update δουλεύει μόνο σε εκδόσεις που είναι ή φαίνονται "νόμιμες". Προφανώς αυτές που απλά "φαίνονται" ανά πάσα στιγμή μπορεί να σταματήσουν να κάνουν update αν το καταλάβει κάπως η MS και θέλει να σε κόψει.

Λοιπον, επειδη οπως φαινεται εχεις σκοτος για το θεμα, δωσε βαση στα παρακατω:

Το προβλημα αυτο με τα updates που λογω καποιου bug δεν εγκαθιστανται, είναι γνωστο και εντοπισμενο απo καιρο σε πολλους χρηστες των Windows(νομιμους).

Προσωπικα, δεν είναι η πρωτη φορα που επιχειρω να κανω εγκαταστασεις των Win updates, κανω χρονια τωρα με το ιδιο cd (oπως το ειπα αλλα μαλλον δεν το προσεξες)

Η Microsoft δεν σε κοβει ξαφνικα αν εχει υπονοιες οτι μπορει να μην εισαι νομιμος, όπως ειπες. Οι διαδικασιες είναι αυτοματες. Η Μicrosoft διαθετει το Windows Genuine Advantage το οποιο εγκαθισταται στο συστημα σου και ελεγχει τη γνησιοτητα σου. Updates όπως αυτές του ie ή του Win. Defender δεν δινονται αν προηγουμενως το WGA δεν ελεγξει το συστημα σου.

Εγω το εχω εγκατεστημενο κανονικα το WGA και εγκαθιστω ελευθερα οτιδηποτε.

Το αν εχω νομιμα ή όχι Windows, δεν σε ειχε καλυψει το προηγουμενο μου post?

Δεν μου ειπες, το να παραποιησεις τα Windows ενσωματωνοντας το SP2 ή τους sata drivers, τα κανει παρανομα?

Αρκετα όμως με τη φιλολογια.

Ξερεις κανεις από Αutopatcher? Ακουσα ότι σου εγκαθιστα από μόνο του ότι υπαρχει.

Λοιπον, επειδη οπως φαινεται εχεις σκοτος για το θεμα, δωσε βαση στα παρακατω:

To μόνο σκοτεινό εδώ τριγύρω είναι το background στο desktop μου και το box στο PC μου. :TD:

Η Μicrosoft διαθετει το Windows Genuine Advantage το οποιο εγκαθισταται στο συστημα σου και ελεγχει τη γνησιοτητα σου. Updates όπως αυτές του ie ή του Win. Defender δεν δινονται αν προηγουμενως το WGA δεν ελεγξει το συστημα σου. Εγω το εχω εγκατεστημενο κανονικα το WGA και εγκαθιστω ελευθερα οτιδηποτε.

Επιπλέον το Windows Genuine Advantage ανανεώνεται κάθε τόσο και πρέπει να περάσεις το "τεστ γνησιότητας" εκ νέου. Σε εμένα έχει συμβεί τουλάχιστον 3 φορές στο ίδιο PC. Βέβαια και αυτό γίνεται μέσω του auto update.

Το αν εχω νομιμα ή όχι Windows, δεν σε ειχε καλυψει το προηγουμενο μου post?

Απάντησα στο ερώτημα "τι εννοείς νόμιμα". Μια χαρά ενημερωμένος είσαι για να κάνεις τετοιο ερώτημα.

Δεν μου ειπες, το να παραποιησεις τα Windows ενσωματωνοντας το SP2 ή τους sata drivers, τα κανει παρανομα?

Δεν το γνωρίζω - δεν μου χρειάζεται το feature καθώς δεν κάνω εγκατάσταση κάθε 3+5. Ισως ξέρει ο φίλος παραπάνω που φαίνεται να το έχει κάνει.

Απάντησα στο ερώτημα "τι εννοείς νόμιμα". Μια χαρά ενημερωμένος είσαι για να κάνεις τετοιο ερώτημα.

Αυτο το ειπες ειρωνικα?

To ερωτημα αυτό ηταν για να τσεκαρει κατά πόσον εισαι εσυ ενημερωμενος.

Τι εννοεις εσυ νομιμα, ρωτησα.

Ελπιζω παντως να καταλαβες ότι δεν μιλαω για καποιο προβλημα που προκαλειται από μη νομιμα windows.

Δεν το γνωρίζω - δεν μου χρειάζεται το feature καθώς δεν κάνω εγκατάσταση κάθε 3+5. Ισως ξέρει ο φίλος παραπάνω που φαίνεται να το έχει κάνει.

Φοβαμαι οτι κανεις λαθος. Αν χρειαστει να βαλεις παλι στο drive το cd-rom των Win για να αντικατασησει παραποιημενα αρχεια, θα σου πει οτι η εκδοση που εχεις ειναι πλεον αναβαθμισμενη(δηλ.διαφορετικη εφοσον εβαλες το SP) αρα ασυμβατη και η διαδικασια δεν θα προχωρησει.

Σημειωνω επισης οτι για μενα ειναι απαραιτητο να εχω ενσωματομενους τους sata drivers διοτι δεν διαθετω το πολυ ακριβο floppy :)

Δεν είχα ποτέ πρόβλημα με παραποιημένα αρχεία μάλλον γιατι δε βάζω ότι νά'ναι. Όσο για το repair δεν το πολύ έχω σε εκτίμηση. Αν είναι να ξαναεγκαθιστώ εφαρμογές επειδή το repair ξεσκισε το registry τότε άστα να πάνε. Το πρόβλημα δεν είναι η εγκατάσταση εφαρμογών αυτή καθέ αυτή αλλά η παραμετροποίηση της π.χ. ρυθμίσεις office, component/library instalation σε γλώσσες προγραμματισμού, site σε development στάδιο, vista look σε XP, php υποστήριξη σε IIS και χίλια δυο άλλα που θέλουν διάβασμα και ρύθμιση. Την τελαυταία φορά που έστεισα PC έφαγα τουλάχιστον 2 εβδομάδες.

Τώρα για το πρώτο σκέλος της απάντησης δεν κατάλαβα τι λες και επειδή μάλλον παρανοήσαμε αμφότεροι το σταματάω εδώ.

Tελικα τα updates μπηκαν απο μονα τους πριν απο λιγο!!

Δεν είχα ποτέ πρόβλημα με παραποιημένα αρχεία μάλλον γιατι δε βάζω ότι νά'ναι. Όσο για το repair δεν το πολύ έχω σε εκτίμηση. Αν είναι να ξαναεγκαθιστώ εφαρμογές επειδή το repair ξεσκισε το registry τότε άστα να πάνε. Το πρόβλημα δεν είναι η εγκατάσταση εφαρμογών αυτή καθέ αυτή αλλά η παραμετροποίηση της π.χ. ρυθμίσεις office, component/library instalation σε γλώσσες προγραμματισμού, site σε development στάδιο, vista look σε XP, php υποστήριξη σε IIS και χίλια δυο άλλα που θέλουν διάβασμα και ρύθμιση. Την τελαυταία φορά που έστεισα PC έφαγα τουλάχιστον 2 εβδομάδες.

Τώρα για το πρώτο σκέλος της απάντησης δεν κατάλαβα τι λες και επειδή μάλλον παρανοήσαμε αμφότεροι το σταματάω εδώ.

Ουτε κι εγω βαζω οτι ναναι, ωστοσο καποια προγραμματα σου αλλαζουν τα αρχεια οποτε το συστημα σου ζηταει να βαλεις το cd.

To repair σου ξαναβαζει τα default settings των Win, δεν σου απεγκαθιστα εφαρμογες. Εκανα προσφατα repair.

Για το προηγ.πρωτο σκελος, αυτο που ρωτησα ηταν "ποια ειναι για σενα νομιμα Windows".

Tελικα τα updates μπηκαν απο μονα τους πριν απο λιγο!!

:T:

Ουτε κι εγω βαζω οτι ναναι, ωστοσο καποια προγραμματα σου αλλαζουν τα αρχεια οποτε το συστημα σου ζηταει να βαλεις το cd.

Δεν αμφιβάλλω ότι δε γίνεται. Αμφιβάλλω όμως για την ποιότητα αυτών των προγραμμάτων.

To repair σου ξαναβαζει τα default settings των Win, δεν σου απεγκαθιστα εφαρμογες. Εκανα προσφατα repair.

Ναι, δεν απεγκαθιστα εφαρμογές. Κρατάει όμως τις ρυθμίσεις π.χ. του dreamweaver έτσι όπως το έχω customάρει ή πρέπει να τα ξαναρυθμίσω όλα από την αρχή? Εκεί είναι το πρόβλημα!

Για το προηγ.πρωτο σκελος, αυτο που ρωτησα ηταν "ποια ειναι για σενα νομιμα Windows".

Αυτά που πουλάει/δίνει η Microsoft και οι νόμιμα συσχετιζόμενοι με αυτοί διανομείς. Προφανώς όχι αυτά που πουλάνε οι τυποί που γυρνάναι στο δρόμο, ούτε αυτά που έχει ο χ φίλος, ούτε τα άλλα που ωρίσκεις στα torrentάδικα.

:hi:

Eνταξει, το ξερουμε οτι ειναι παρανομα αυτα που διανεμονται απ τα τορρενταδικα.

Εγω ομως, οπως ειδες, ειχα στο νου μου κι αλλα πραγματα οπως τις παραποιησεις που κανει ο user για να μη χρειαζεται να εισαγει συνεχως registration key, την ενσωματωση των sata drivers για να μη χρειαζεται floppy κλπ.

Σε πόσα pc και πόσες φορες μπορω να κανω εγκατασταση των νομιμων win? Το ξερεις οτι υπαρχει περιορισμος?

Εαν το ντριμγουεϊβερ που λες ειναι προγραμμα τριτου, τοτε το repair δεν θα πειραξει τις ρυθμισεις του.

Εγω ομως, οπως ειδες, ειχα στο νου μου κι αλλα πραγματα οπως τις παραποιησεις που κανει ο user για να μη χρειαζεται να εισαγει συνεχως registration key, την ενσωματωση των sata drivers για να μη χρειαζεται floppy κλπ.

Λογικά δεν επιτρέπεται! Σίγουρα θα χάνεις τυχόν support. Ισως στην EULA στο CD σου να λέει τι και πώς.

Σε πόσα pc και πόσες φορες μπορω να κανω εγκατασταση των νομιμων win? Το ξερεις οτι υπαρχει περιορισμος?

Υπάρχει. Κανονικά είναι σε ένα αλλά εξαρτάται από την άδεια. π.χ. στις copies απο το MSDNAA (academic licence) αν θυμάμαι καλά λέει και για περισσότερα από ενα αλλά του ίδιου student. Με επιφύλαξη... δεν είμαι σίγουρος. Βασικά δεν αγοράζεις λογισμικό. Άδειες αγοράζεις. Φαντάζομαι πάει άδεια και PC.

Εαν το ντριμγουεϊβερ που λες ειναι προγραμμα τριτου, τοτε το repair δεν θα πειραξει τις ρυθμισεις του.

Δεν το ρισκάρω ούτε για πλάκα - βέβαια αν γίνει η στραβή (φτου μακριά από εμάς) και δε γίνεται αλλιώς ίσως το κάνω. :smoke:

Mπορεις να τα βαλεις σε οσα pc θες αλλα υπαρχει περιορισμενος αριθμος ενεργοποιησεων. Την ειχα πατησει ετσι στο πρωτο μου pc που τα ειχα αγορασει.

Παντως τωρα δε συμφερει, ειναι μπελας. Αν μου λεγανε τι θα ηθελα, γνησια Win δωρεαν ή χακαρισμενα, θα προτιμουσα τα δευτερα.

• 2 weeks later...
Mπορεις να τα βαλεις σε οσα pc θες αλλα υπαρχει περιορισμενος αριθμος ενεργοποιησεων. Την ειχα πατησει ετσι στο πρωτο μου pc που τα ειχα αγορασει.

Παντως τωρα δε συμφερει, ειναι μπελας. Αν μου λεγανε τι θα ηθελα, γνησια Win δωρεαν ή χακαρισμενα, θα προτιμουσα τα δευτερα.

Είχα ακούσει οτι αν έχεις τα ΟΕΜ και περάσουν 6 μήνες η Μ$δεν καρατάει τα στοιχεία και μπορείς να το βαλεις σε άλλο ΠΣ.

Τι έννοείς οταν λές "περιορισμός ενεργοποιήσεων"? δηλ. σε περιορίζει και για εγκαταστάσεις στο ίδιο ΠΣ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.