Jump to content

Προβλημα με υπολογιστη φιλου...

Tomahawk

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ενας φιλος επαθε το εξης...

Ο αδελφος του καθοταν στο PC και μιλαγε στο msn, κλεινει το msn και ανοιγει τον Explorer, κολλαει ομως ο Explorer και ηταν ολα ασπρα και ειχε εμφανιστει μονο το μπλε εικονιδιο πανω του Explorer. Το αφησε λεει 10 λεπτα ετσι αλλα δεν ξεκολλαγε και εκανε την φοβερη κινηση, εκλεισε τον υπολογιστη απο τον διακοπτη του τροφοδοτικου...

Το προβλημα ποιο ειναι τωρα:

Τον ανοιγεις και σου βγαζει τα "Τα windows τερματιστηκαν "απροσμενα": Εισοδος σε κανονικη λειτουργια, σε ασφαλη μπλα μπλα μπλα κλπ κλπ" , οποιο ομως και να επιλεξεις ο υπολογιστης κανει επανεκκινηση...

Εαν αφησω να περασουν τα 25 αυτα δευτερολεπτα που εχω χρονικο περιθωριο φορτωνουν τα Windows και μετα εμφανιζεται μια μπλε οθονη με αλαμπουρνεζικα και κανει απευθειας επανεκκινηση...

Τι μπορω να κανω?

Δοκιμασα να βαλω το CD των Windows και να bootαρει απο εκει αλλα δεν πρεπει να αναγνωριζει κανεναν απο τους δυο Drives... Στο bios ειναι ρυθμισμενο να bootαρει απο τον Σκληρο πρωτα και μετα απο τους δυο drives αλλα δεν διαβαζουν το CD.

Στην ουσια δεν μπορει να μπει στα Windows και συνεχεια κανει επανεκκινησεις οποια επιλογη και αν επιλεξω (Εισοδος σε ασφαλη λειτουργια, γραμμη εντολων μπλα μπλα μπλα)... Τελος βλεπω και την μπλε οθονη οταν παει να μπει στα Windows τη στιγμη πριν κανει επανεκκινηση.

Εχετε καμια ιδεα τι μπορει να φταιει η τι μπορουμε να κανουμε?

(Ιος, καμενο hardware, τι?)

βάλε να κάνει πρώτα βοοτ από to cd και όχι από το σκλήρό.δοκίμασε το να δεις αν μπορείς να μπεις στην κονσόλα για repair και μέτα βλέπουμε;)

Εχει την stock ψυκτρα... Στους 65oC δουλευει.

Το προβλημα ειναι πως μαλλον δεν αναγνωριζει τους drives ετσι ωστε να κανω format η οτιδηποτε...

Λεει

IDE 0: Not detected

IDE 1: Not detected

...

...

ενω κανονικα ο φιλος μου μου ειπε οτι του εγραφε κατι (εννοωντας τους drives προφανως).

Κανε ενα reset cmos βγαζοντας την μικρι μπαταρια απο την mobo σου και μετα ξαναβαλτην και μπες στο bios kαι kανε boot απο CD! Aν δεν γινει κατι ξανα τοτε κοιτα τις μνημες σου...

Καιρος για αναβαθμιση παιδια!

Εχει την stock ψυκτρα... Στους 65oC δουλευει.

Το προβλημα ειναι πως μαλλον δεν αναγνωριζει τους drives ετσι ωστε να κανω format η οτιδηποτε...

Λεει

IDE 0: Not detected

IDE 1: Not detected

...

...

ενω κανονικα ο φιλος μου μου ειπε οτι του εγραφε κατι (εννοωντας τους drives προφανως).

ειναι σατα ο δισκος και θελει drivers απο δισκεττα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.