Jump to content

Εsata και αναποδιές.. (προσοχή στην αγορά καλώδιων)

Fandom

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχω τώρα εδώ και μια βδομάδα ενα MyBook 1TB και το δουλεύω με USB2 χωρίς κανένα πρόβλημα. Λειτουργικό Vista 64 SP1, mobo Asus P5B Premium Vista. Παραγγέλνω ένα καλώδιο απο αυτά τα ACRYAN http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.752006 και τα προβλήματα αρχίζουν..

Για να μην πολυλογώ τον δίσκο δεν τον βλέπουν τα vista με τίποτα (ούτε στο bios φαίνεται). Το έψαξα αρκετά και διάβασα οτι πολλά καλώδια έχουν βύσματα μεγαλύτερα απ'όσο πρέπει, με συνέπεια να μην κάνει επαφή το καλώδιο με τα connectors, οπότε πήρα και εγώ μαχαίρι και το κουτσούρεψα. Τζίφος. (edit: τελικά βοήθησε).

Δοκίμασα επίσης τους τελευταίους driver Jmicron, δοκίμασα IDE και ΑHCI στο bios, τίποτα. Δεν φαίνεται πουθενά.

Αν κάποιος έχει να προτείνει κάτι άλλο, έχετε όλη την προσοχή μου..

Αν όχι θα πάω να πάρω κάποιο καλώδιο sata-to-esata και θα τον συνδέσω εσωτερικά τον δίσκο και βλέπουμε. Δεν ξέρω αν φταίει το καλώδιο που έχω τώρα απλά το αναφέρω αν είχε και κάποιος άλλος πρόβλημα, οπότε φταίει η μάρκα.

-ΛΥΘΗΚΕ -- post #17

Kostas007, αν ήξερες περί του θέματος θα καταλάβαινες οτί το κόψιμο του καλωδίου ήταν η πιο προφανής λύση :)

Το σκεφτηκα για RMA lol αλλά το θέμα ηταν να δεις τη φάτσα τους όταν θα έπαιρναν το κατσιασμένο καλώδιο πίσω :>

Ρε συ ποια συρματάκια? Το πλαστικό έκοψα στην άκρη ώστε να 'μπαίνει πιο βαθιά' το καλώδιο, μπας και κάνουν επαφή επιτέλους..

Προφανώς είναι χαλασμένο το καλώδιο. Μου έχει τύχει και μένα σε σκληρό εξωτερικό Transcend να μην δουλεύει το καλώδιο.

Καπου εδω μεσα(σε καποιο review), ειχα διαβάσει οτι αυτοι οι δίσκοι δεν ειναι συμβατοί με τέτοιου είδους καλώδια...;)

Το καλώδιο κράτα το λογικά δουλεύει ...:)

Είσαι σίγουρος SirDiman..;

2 απορίες παιδιά:

1)Αν τον έχω συνδεδεμένο στην εκκίνηση μέσω esata θα πρέπει να φαίνεται στο POST;

2) Αν τον συνδέσω απευθείας στη μητρική με sata-to-esata καλώδιο θα δουλέψει λογικά;

Είσαι σίγουρος SirDiman..;Κατα 90% ναι

2 απορίες παιδιά:

1)Αν τον έχω συνδεδεμένο στην εκκίνηση μέσω esata θα πρέπει να φαίνεται στο POST;Στο σημείο όπου πρέπει να επιλεξεις boot device θα φαίνεται, στο post νομίζω οχι

2) Αν τον συνδέσω απευθείας στη μητρική με sata-to-esata καλώδιο θα δουλέψει λογικά;δοκίμασε να δεις :p

:):)

Έχω 3 εξωτερικές θήκες ACRyan οι οποίες περιέχουν και bracket eSATA και τα αντίστοιχα καλώδια σαν αυτό που αγόρασες. Πέρα από χαμηλό write σε 1 mobo από τις τρεις στις οποίες έχω δοκιμάσει τα εξωτερικά cases, και με τα brackets και με onboard eSATA υποδοχή, δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα.

Μήπως η θήκη της WD έχει ειδικές προτιμήσεις στα καλώδια;

(4.90€ το καλώδιο? LOL!!!! 25€ έχει η πλήρη συσκευασία της θήκης μαζί με το καλώδιο και επιπλέον bracket που βγάζει eSATA!!!)

Mια "χαζή" ερώτηση @Fandom : Ρεύμα του δίνεις του δίσκου, πέρα από την esata σύνδεση ?

Κάποια ρύθμιση στο BIOS θα πρέπει να φταίει.

Δηλαδή δες στο manual αν υποστηρίζεται από το Jmicron και αν έχει κάποια ρύθμιση για e-sata mode στο BIOS.

Ψάξε και για τους τελευταίους οδηγούς μετά.

Ρε συ ποια συρματάκια? Το πλαστικό έκοψα στην άκρη ώστε να 'μπαίνει πιο βαθιά' το καλώδιο, μπας και κάνουν επαφή επιτέλους..

ε πες ετσι!@

νομιζα οτι ηταν πολυ μακρυ το καλωδιο και εκανε αντισταση!

πες βυσμα οχι καλωδιο!:upside:

sorry έχεις δίκιο, δίκο μου σφάλμα :) Όσο για το ρεύμα και βέβαια του δίνω, και στην USB2 δουλεύει μια χαρά.. στην esata δεν μπορώ να τον δώ με τίποτα.. έχω τους τελευταίους οδηγούς και στο Bios έχει μόνο ρυθμίσεις για ΑΗCI/RAID , δεν αναφέρει esata πουθενά.

Κανείς άλλος με παρόμοιο δίσκο/μητρική που να έχει καμιά ιδέα;

Λοιπόν το έφτιαξα το γα***ι.

Είχα απενεργοποιήσει το firewire controller στο bios καθότι δεν το χρησιμοποιώ. Όταν έβαλα το δίσκο , το ενεργοποίησα γιατι η esata ήταν δίπλα στη firewire και υποψιάστηκα οτι είναι ο ίδιος controller. Ο δίσκος δεν δούλευε όμως οπότε το ξανα απενεργοποίησα.

Μετά κόβω το βύσμα και ξεχνάω να δοκιμάσω να ενεργοποιήσω το firewire πάλι. Οπότε όπως μαντεύετε.. αυτό έφταιγε. Το κόψιμο του βύσματος του καλωδίου δούλεψε lol.

Αυτά, ελπίζω να βοήθησει κάποιον η όλη εμπειρία.

Πρόβλημα. Ο δίσκος καμιά φορά απενεργοποιείται στα windows στα καλά καθούμενα και δεν φαίνεται μετά απο restart στα win (φαίνεται κατά το boot όμως). Πρέπει να κάνω shutdown, να βαλωβγάλω καλώδιο ρεύματος και τότε τον βλέπει. Tι φταίει τώρα; Το pc ή ο δίσκος;

• 3 weeks later...

Αν έχεις eSATA bracket και το ενώσεις με κανονική σατα στην μητρική, χρειάζονται ρυθμίσεις σε ΒΙΟΣ κλπ? Νομίζω μόνο drivers του δίσκου και είσαι ΟΚ. Είναι έτσι?

γιατί ετοιμάζομαι να κάνω κάτι τέτοιο σε παλαιό PC - στο shuttle X της υπογραφής μου από το 2004 :p

Επιπλεόν: Τελικά είναι σταθερό - γρήγορο ή νσ προτιμήσω USB2?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.