deninho Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2008 Το δεδομένο: Ανακάλυψα προσφάτως ότι είμαι δικαιούχος του προγράμματος www.ekpaidefteite.gr, που σημαίνει ότι μπορώ να πάρω επιδότηση ως 600€ για κάποιο από τα σεμινάρια που έχει.Το πρόβλημα: Αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι, κάτι σχετικό με δίκτυα, διαχείρηση συστημάτων, εγκαταστάσεις server, κλπ Αφενός, όμως δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να κοιτάξω προς τα εκεί, αφετέρου, αν αξίζει δεν ξέρω για τι πιστοποιήσεις να ψάξω. Έψαχνα για το CCNA. Το μόνο που βρήκα να αναφέρει για CCNA ήταν αυτό. Όμως, η πιστοποίηση είναι μόνο το ICND2. Ψάχνοντας για το ICND1, είδα ότι στην πράξη είναι η πιστοποίηση CCENT, της οποίας βρήκα ένα πακέτο, εδώ Αξίζουν τα ~600€ που θα δώσω + τα 600€ που θα δώσει το κράτος, ή να κοιτάξω κάτι άλλο (τι?)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Αύγουστος 27, 2008 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2008 Δεν μας είπες, με τι θέλεις να ασχοληθείς; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Αύγουστος 27, 2008 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2008 Εγω βρηκα ενα της Cisco IT Administrator III λεει. Πρεπει να εχω παρει τα ΙΤ Admin I/II πρώτα ? ? ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Αύγουστος 27, 2008 Author #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2008 αχμμμ... Δύσκολο ερώτημα Κατ'αρχήν, σπουδάζω Φυσική, έχοντας πάρει ως κατεύθυνση την ηλεκτρονική. (για το τι θα κάνω σε επίπεδο μεταπτυχιακού έχω χρόνο ακόμα να το σκεφτώ ) Γενικά, αν είχα την επιλογή, αυτό που θα σπούδαζα θα ήταν κάτι σχετικό με με δίκτυα, διαχείρηση συστημάτων και δικτύων, εγκαταστάσεις server κλπ. Αλλά, όλα αυτά είναι αρκετά μπλεγμένα και ασαφή στο μυαλό μου, καθώς δεν είχα καθήσει να ψάξω διεξοδικά αυτό το θέμα. Δηλαδή, ούτε τι ζητείται στην Ελλάδα και στην Ευρώπη σε αυτούς τους κλάδους, ούτε αν υπάρχει δουλειά σε αυτούς τους κλάδους (ή είναι υπερκορεσμένοι). Φταίει και το γεγονός ότι στην οικογένεια και στον κοντινό μου κύκλο κανείς δεν ασχολείται με τέτοιους τομείς, επομένως οι δυνατότητες συζήτησης επί του θέματος είναι περιορισμένες. Οπότε, κάθε βοήθεια/πρόταση/ιδέα στο θέμα του τι να διαλέξω, όσο και επαγγελματικού προσανατολισμού, είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη :flower: Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Αύγουστος 27, 2008 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2008 Η διαχείρηση συστημάτων με τα cisco έχουν διαφορά. Μετά και η διαχείρηση έχει windows, linux, βάσεις κλπ. Σαν ποιότητα μαθημάτων και γνώσεων που αποκτάς έχω ακούσει ότι τα Cisco είναι ποιοτικότερα από άλλα Από προσωπικής εμπειρίας, μην πληρώσεις για Microsoft lessons! Aξίζει, αλλά όχι τόσο όσο άλλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darien Αύγουστος 27, 2008 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2008 βρηκα κι εγω ενα Cambridge Network Administration Professional, αλλα ακουσα οτι αν δεν περασεις σε βαζουν να πληρωσεις ολοκληρο το πακετο Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Αύγουστος 27, 2008 Author #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2008 Η διαχείρηση συστημάτων με τα cisco έχουν διαφορά. Ως τομείς, ή ως ειδικεύσεις; Εννοώ, η διαχείρηση συστημάτων δεν μπορεί να περιλαμβάνει και διαχείρηση δικτύων; Ή τα cisco αποτελούν τομέα από μόνα τους; Από προσωπικής εμπειρίας, μην πληρώσεις για Microsoft lessons! Aξίζει, αλλά όχι τόσο όσο άλλα. Τι άλλο θα πρότεινες εσύ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Αύγουστος 27, 2008 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2008 Για να σου δωσει την επιδοτηση το κρατος , πρεπει εως 15 Νοεμβριου να εχεις τελειωσει τα μαθηματα και να εχεις περασει με επιτυχια τις εξετασεις.Αν ΔΕΝ τις περασεις , τοτε αναγκαζεσαι να πληρωσεις ολο το ποσο της εκμαθησης..Καλυτερα να μιλησεις απευθειας με το φροντιστηριο που θες να πας , ωστε να σου πουνε τι σεμιναρια μπορεις να παρακολουθησεις και ποια ειναι τα υπερ και τα κατα της προσφορας του κρατους Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Αύγουστος 27, 2008 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2008 Ως τομείς, ή ως ειδικεύσεις; Εννοώ, η διαχείρηση συστημάτων δεν μπορεί να περιλαμβάνει και διαχείρηση δικτύων; Ή τα cisco αποτελούν τομέα από μόνα τους; Τι άλλο θα πρότεινες εσύ; Σαν τομείς, σαν ειδικεύσεις, όπως θέλεις πες το. Το ένα στηρίζει το άλλο αλλά είναι διαφορετικά πράγματα Παράδειγμα, σαν διαχειριστής συστημάτων διαχειρίζεσαι servers κλπ, ενώ σαν δικτύων routers κλπ. Φτωχά παραδείγματα αλλά καταλαβαίνεις την διαφορά έτσι. Δεν ξέρω με τι θα ήθελες να ασχοληθείς εσύ, αν ήθελες πχ να βγεις έξω από Ελλάδα θα σου πρότεινα MS άνετα, αλλά και τα Cisco ζητούνται. Και τα linux σε διαχειριστές συστημάτων είναι περιζήτητα. Ελλάδα; δεν ξέρω, είναι περίεργα τα πράγματα πάντα Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Αύγουστος 27, 2008 Author #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2008 Σαν τομείς, σαν ειδικεύσεις, όπως θέλεις πες το. Το ένα στηρίζει το άλλο αλλά είναι διαφορετικά πράγματα Παράδειγμα, σαν διαχειριστής συστημάτων διαχειρίζεσαι servers κλπ, ενώ σαν δικτύων routers κλπ. Φτωχά παραδείγματα αλλά καταλαβαίνεις την διαφορά έτσι. Αντιληπτόν Δεν ξέρω με τι θα ήθελες να ασχοληθείς εσύ, αν ήθελες πχ να βγεις έξω από Ελλάδα θα σου πρότεινα MS άνετα, αλλά και τα Cisco ζητούνται. Και τα linux σε διαχειριστές συστημάτων είναι περιζήτητα. Ελλάδα; δεν ξέρω, είναι περίεργα τα πράγματα πάντα Ελπίζω μετά το τέρας των προπτυχιακών σπουδών μου, να καταφύγω για μεταπτυχιακό στην Ελβετία, και να ξεμείνω κάπου μακριά από εδώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Σεπτέμβριος 19, 2008 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2008 http://www.ekpaidefteite.gr/Browse/Show.aspx?id=497&from=~%2fBrowse%2fFilters.aspx%23wEFETIJMgkJCTQJQ29zdAlUcnVlΤι λέτε για αυτό. Να ρωτησω: Πρέπει να έχω περάσει τα Admin I/II πρώτα ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Σεπτέμβριος 20, 2008 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2008 Τα hot χαρτιά έχουν ως εξής: VMWare > Red Hat > Cisco > Microsoft και θα παραμείνει έτσι για κάποια χρόνια ακόμα πιστεύω.Αν ήμουν στην θέση σου θα πήγαινα για Red Hat (ώστε να μάθεις 10 πράγματα για linux) και μετά καρφί VMWare. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Σεπτέμβριος 20, 2008 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2008 Για Linux έχει ένα στο e-kpaideutite αλλα δεν ειναι της Red Hat. Ειναι νομιζω του Cambridge. Οποτε μαλλον η καλυτερη επιλογή είναι της Cisco. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XtR Σεπτέμβριος 20, 2008 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2008 deninho αν δεν έχεις εγγραφεί ήδη σε κάποιο πρόγραμμα μάλλον δεν το πρόλαβες...Ασχολούμαι σε ένός φίλου το φροντιστήριο με τις εγγραφές των φοιτητών στα συγκεκριμένα προγράμματα και προχθές έκλεισαν οι εγγραφές. Από το σύστημα.Μέχρι στιγμής, 60000 φοιτητές έχουν εγγραφεί σε 3501 εγκεκριμένα Εκπαιδευτικά Πακέτα, από 942 Φορείς Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα!(Όριο εκπαιδεύσεων: 60.000 εγγραφές)Αν υπάρξει κάποια αλλαγή θα σε ενημερώσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
defiant Σεπτέμβριος 20, 2008 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2008 Το ICND1 το ονομασαν CCENT και ειναι το μισο ccna.ICND1 + ICND2 = ccna.Αλλα ειναι τσαμπα λεφτα να το δωσεις σε δυο κομματια.Καλυτερα ειναι να το δωσεις ολο μαζι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.