Jump to content

Αναβάθμιση με δίσκους...

planetman

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχω το σύστημα της υπογραφής και ο δίσκος μου ο οποίος είναι μονός εξαντλείται σιγά σιγά. Λέω να πάρω 2 κομμάτια από αυτό ή από αυτό. Έχω σκοπό να τους βάλω σε διάταξη raid σε φάση να έχω όσο τη χωρητικότητα του ενός για μεγαλύτερη ασφάλεια δεδομένων. Επειδή έχω ψιλοχαθεί τελευταία από το χώρο:

1) Κάνουν στη μητρική μου; SATA II είναι συμβατό με το SATA;

2) Η λογική να τους βάλω σε raid 1 είναι αυτή που λέω; δηλαδή όσο η χωρητικότητα του ενός; Και αν πάθει κάτι ο ένας να μην χάσω τα δεδομένα διότι θα βρίσκονται και στον άλλο;

3) WD ή Seagate; Βλέπω πως το πλαίσιο δίνει 5 χρόνια και στους 2.

4) Τελευταία έχω ψιλοκαθυστερήσεις γενικά στα windows, λέτε να πάρει μια ανάσα το σύστημα με αυτή την αλλαγή;

5) Μήπως να τους βάλω σε raid 0;

Εννοείται τους WD!

1) Απ' όσο ξέρω, ναι

2) Σε RAID 0 τους ενώνεις, σαν να κάνεις SLI ένα πράγμα :p Θα έχεις 1.2TB. RAID 1= Αυτό που λέει ο pavly

3) Απάντησα :bigsmile:

4) Θα πετάει :p

5) Θες ασφάλεια ή ταχύτητα;

Δουλεύεις linux? Αν ναι, ξέχνα τους Seagate, έχουν bug με το sleep σε linux. Αν όχι, άφοβα.

Sata2 δίσκοι παίζουν με jumperάκι σε Sata1.

Raid1 = Χωρητικότητα ενός, κι άμα χτυπήσει ο ένας, έχεις τον άλλον. Αν χτηπήσει το filesystem όμως ή σβήσεις κάτι δεν σου κάνει δουλειά.

Η μόνη περίπτωση να πάρει ανάσα το σύστημα είναι να βάλεις το pagefile στο νέο array.

Άμα τους βάλεις σε raid0 μόνο αν βάλεις εκεί όλο το σύστημα θα κερδίσεις σε ταχύτητα, ενώ ταυτόχρονα θα χάσεις σε αξιοπιστία. Προσωπικά είμαι κατά του μεγάλοι δίσκοι σε raid0 γιατί δεν είναι ασφαλές και τόσος χώρος πάει χαμένος.

jpavly, τι εννοείς "Η μόνη περίπτωση να πάρει ανάσα το σύστημα είναι να βάλεις το pagefile στο νέο array;" Εννοείται πως θα κάνω format και θα βάλω τα windows στους δίσκους αυτούς. Αυτό εννοείς;

Οπότε καλύτερα raid 1;

Εννοείται πως θα κάνω format και θα βάλω τα windows στους δίσκους αυτούς.

Με συγχωρείς, αλλά αυτό δεν εννοείται, τώρα το λες. Μπορεί να ήθελες απλά να προσθέσεις τους δίσκους.

Σίγουρα με κάθε νέα εγκατάσταση πάντα τα φρέσκα Windows είναι πιο γρήγορα.

Εγώ μίλησα για την περίπτωση που δεν θα έκανες format, αν θέλεις να κάνεις go for it με 1000 :D

Εντωμεταξύ το raid 1 εκτός από ασφάλεια προσφέρει και 2πλάσια ταχύτητα όπως και το raid 0; Λογικά μόνο στο διάβασμα και όχι και στο γράψιμο όπως το raid 0 ε; Κάνω λάθος;

Το αντίθετο, raid1 λίγο μικρότερη ταχύτητα, πολύ λίγο γιατί γράφει σε 2 δίσκους το ίδιο πράγμα ταυτόχρονα.

Raid0 = ταχύτητα γιατί γράφει ένα αρχείο σε δύο δίσκους ξεχωριστά.

Που το ψάχνεις ωρέ;

Ένα review βρες από τον έναν και ένα από τον άλλο και σύγκρινε τα αποτελέσματα.

Ναι αλλά στο διάβασμα στο raid 1 δεν διαβάζει από 2 δίσκους ταυτόχρονα άλλα από τον έναν και άλλα από τον άλλον; Δεν έχουμε στο διάβασμα 2πλασιασμό ταχύτητας;

ΥΓ: Και γιατί εννοείται να προτιμήσω τον WD; Ο Seagate έχει 32MB.

Ναι αλλά στο διάβασμα στο raid 1 δεν διαβάζει από 2 δίσκους ταυτόχρονα άλλα από τον έναν και άλλα από τον άλλον; Δεν έχουμε στο διάβασμα 2πλασιασμό ταχύτητας;

ΥΓ: Και γιατί εννοείται να προτιμήσω τον WD; Ο Seagate έχει 32MB.

Αν δεν απατωμαι ισχυει με συγκεκριμενους controllers..Με onboard χλωμο το κοβω.

Κοπριτης ,voudas, chosen ισως πιο αρμοδιοι επι του θεματος.

Εχω και τον WD και τον seagate(χ2) ..Παρε τον WD ..ελαχιστα πιο γρηγορος σε σημειο που δεν νομιζω να διακρινεις στη χρηση τους, απλα με λιγα ευρω παιρνεις 140gb παραπανω.(για την ακριβεια 115 αν δεν μου ξεφυγαν οι πραξεις)

Αν μπορουσες να κανεις δυο volumes στο raid ...θα ηταν ωραια.

Τωρα απλα διαλεξε αν θες αξιοπιστια ή επιδοσεις.

και μη ξεχνας οτι στο raid οι δισκοι ειναι δεμενοι με τη μητρικη...

Δηλαδής;

μαλλον με την εννοια οτι αμα αλλαξεις μητρικη(chipset δλδ) 8α πρεπει να κανεις φορματ.

Αν και χθες εφερε ενα παιδι το δισκο του, απο νφ4 σε ιντελ...(νομιζω 945) και μπηκε κανονικα ,αρχιζε να αναγνωριζει τα παντα .

Υποθετω στο απλο raid 1 δεν θα εχεις προβλημα..

Βασικά είναι δεμένοι με τον controller, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν γίνεται μεταφορά σε άλλο. Ειδικά αν μιλάμε από Intel σε Intel ή από nVidia σε nVidia δεν υπάρχει θέμα :)

Χθες τα κοιτάζαμε με τον Vouda, έπεσα πάνω σε αυτό: http://www.tomshardware.com/reviews/RAID-MIGRATION-ADVENTURE,1640-8.html

Τώρα ειδικά στο raid1 και να μην παίξει, κάνε το rebuild. ;)

Έχω κάμποσο καιρό να ασχοληθώ παιδιά και κάποια πράγματα μου φαίνονται κινέζικα πλέον. Δηλαδή σε περίπτωση που κάνω raid 0, με το που αλλάξω μητρική όλα στους δίσκους χάνονται; Για μένα αυτό δεν είναι αποδεκτό.

Τί είναι το rebuilt;

Rebuild εννοούσα sorry.

Όχι απαραίτητα, διάβασε και το link που δίνω, ρίξε και μία ματιά στο wikipedia για το raid και θα καταλάβεις αρκετά :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.