Jump to content

Βασεις 2008

Dr.Paneas

Recommended Posts

δηλαδη να μπει ενας που εγραψε 10 και οχι αυτος που εγραψε 9,9...

ενας αλλος γραφει 2 δε περναει πουθενα,αλλα επειδη εχει λεφτα η/και κονε μπαινει σε ιδωτικη και σπουδαζει

αλλα δε σπουδαζει αυτος που εχει γραψει 8.

ακομα να καταλαβω τι σας χαλαει που απλα δινονται ευκαιρειες σε ατομα να σπουδασουν.

γιατι τη βαση του 10 να μη τη κανανε στο 19,να κλεινανε ολα τα τει και να υπηρχε μονο το πολυτεχνειο της αθηνας με 5 ατομα το καθε τμημα

για το 9,9, ας έστρωνε τον ποπουδάκο του να διαβάσει λίγο παραπάνω. Αδιαφορώ.

Με την ίδια λογική, στο μάθημα που έγραψα 4, γιατί να κοπώ; για 1 βαθμό;

Ο άλλος που θα πάει σε ιδιωτικό πανεπιστημίο, αλλά δεν ήταν άξιος να γράψει 10 στις πανελλήνιες, μπορεί να το τελειώσει, μπορεί να βρει δουλειά πιο εύκολα, αλλά σύντομα θα μείνει εκτός. Γιατί; Γιατί δεν έχει τις δυνατότητες

Όσο για τις ευκαιρίες, δίνονται. Για αυτό υπάρχουν τα τεχνικά σχολεία και όλα αυτά. Δεν γίνεται να γίνουν όλοι επιστήμονες

εδιτ: Ευκαιρία ξαναδίνεται, και με άλλον τρόπο: Μπορείς να δώσεις πανελλήνιες όσες φορές θες

Εχουμε ενα σορο ΤΕΙ στην περιφέρεια για τα οποια δεν ενδιαφερονται οι φοιτητες, παρα μόνο πάνε επειδή βαριούνται να ξανα δώσουν εξετάσεις.

Εγω πιστευω οτι θα πρεπει να καταργηθει το σύστημα των εξετάσεων. Ο καθενας θα πρεπει να πηγαίνει όπου θελει να σπουδάσει ελεύθερα σύμφωνα με το αντικείμενο που του αρέσει αλλά και με την τσέπη του. Δηλαδή εγω πχ ηθελα να περασω Πληροφορική σε καποιο πανεπιστημείο. Πέρασα Κρήτη αλλά λόγω οικονομικών δεν μπορεσα να παω, και στην τελική κατέληξα να παω στο ΤΕΙ Αυτοματισμου στην Θεσσαλονικη. Και ρωτάω, γιατι να μου στερεί το σύστημα την ευκαιρία να σπουδάσω Πληροφορική στην Θεσσαλονικη ; Δηλαδη τοσο καλύτεροι ειναι στην πληροφορική οι αλλοι που περασαν απο μενα ; ή μαλλον θα γινουν καλυτεροι απο οτι θα γινομουν εγω ; @ρχιδι@. Πρεπει να κανουν 4 εξαμηνα για να ερθουν στο επιπεδο μου και αν.

Darien, λες οτι αν η παραπανω ιδεα μου, ηταν πραγματικότητα, τότε θα ερημωναν τα ΤΕΙ της περιφεριας. Αδιαφορω. Οταν σε τοσες χιλιάδες φοιτητές δεν υπάρχει ενας φοιτητής που να μην έχει δηλώσει ένα τμήμα, φαντάσου τι γίνεται. Για πιο λόγο να υπάρχει η τάδε σχολή αν το ποσοστό επιλογή της είναι 0.5% ; Δηλαδη, έτσι όπως το έχουν κάνει τώρα σε αναγκάζουν πας να σπουδάσεις κάτι που δεν θελεις. Εκτος βέβαια και αν ξανα δώσεις εξετάσεις. Πληρώσουν οι γονεις σου συνολο καμια 10.000 Ευρω και δεν συμμαζεύεται. Πιστεύω θα μπορουσε να υπήρχε ενα ανωτατο όριο εισακτέων πχ στια μεγάλες πόλεις και να γινόταν με εξετάσεις στο Πανεπιστημείο για την εισαγωγή ατόμων. Οποιος δεν θα ηταν ικανος, απλα δεν θα περνουσε μαθηματα, δεν θα επερνε πτυχειο και θα πηγαινε αλλου... ή πχ να υπήρχε κανόνας ότι όποιος σε περνάει εναν ελάχιστο αριθμό μαθημάτων καθε εξάμηνο ... ή πχ όποιος κανει χαβαλε κλπ να παιρνει πόδι κλπ. Δηλαδη τα πραγματα να γινουν λιγο πιο επαγγελματικα και σοβαρα. Τωρα παραγγέλνουν πίτσες μες το μάθημα και γινεται των sms. Αλλωστε πιστευω οτι ολοι οι φοιτητες μετά τα 22 αρχιζουν και λενε "Πω ρε...τι βλακας ημουν... ποσα μαθηματα χρωσταω...ποτε θα τα δωσω...ποτε θα τελειωσω...ποτε θα παω στρατο...". Αυτο που λεω εγω, διαφυλασει τον φοιτητη απο κατι τετοιο. Ειναι πιο επαγγελματικο. Πας σε μια σχολη και ειναι στο χερι αν μπορεις να την βγάλεις ή οχι. Αλλιως τα παρατάς απο μόνος σου γιατί βλεπεις οτι καπου δε σε παίρνει. Οτι κατι πρεπει να κανεις στην ζωη σου. Να κατσεις και να μετρησεις τις ικανοτητες και τα ονειρα σου. Να διαλεξεις αυτο που μπορεις και θελεις εσυ, οχι αυτο που θελουν να σε επιβαλλουν.

Οι πανελλαδικες ειναι ηλιθιες. Προσπαθεις να φας την θεση απο εναν άλλον. Δεν προσπαθείς να γραψεις καλά. Προσπαθείς να γράψει καλύτερο από τον άλλον. Γιατί ; θα γίνεις καλυτερος Χημικός (δηλαδη αγαπας την Χημεια οσο και το ταδε παιδι που όντως το εχει μερακι να σπουδασει Χημεια ) ; Αν ναι μπραβο σου. Αν οχι (που αυτο γινεται συνηθως), του τρως την θεση επειδη μπορεσεις να λυσεις ενα ολοκληρωμα παραπάνω, επειδή ο άλλος ήταν σε κακη μερα... Δεν εχω κατι με τα παιδια που ειναι αριστοι σε ολα και χτυπανε 20άρια. Απλα πιστεύω οτι οι πλειοψηφία αυτών, δεν εχει καταλάβει την ουσια του πράγματος. Ειχαν μαθει να διαβαζουν για να παρουν βαθμο, βαθμοθηρια. Ο αλλος ομως διαβαζει γιατι εχει εναν στοχο στην ζωή του. Ο ενας διαβαζει για να περασει εκει που θελει, και ο αλλος διαβαζει για να παρει στην θεση του. Και στο τελος παιζει να μην βγαλει κανενας την σχολη του. Γιατι κανενας ισως να μην εχει περασει εκει που ηθελε πραγματικα.

F**k the system που λενε οι SOAD :p

δηλαδη να μπει ενας που εγραψε 10 και οχι αυτος που εγραψε 9,9...

ενας αλλος γραφει 2 δε περναει πουθενα,αλλα επειδη εχει λεφτα η/και κονε μπαινει σε ιδωτικη και σπουδαζει

αλλα δε σπουδαζει αυτος που εχει γραψει 8.

ακομα να καταλαβω τι σας χαλαει που απλα δινονται ευκαιρειες σε ατομα να σπουδασουν.

γιατι τη βαση του 10 να μη τη κανανε στο 19,να κλεινανε ολα τα τει και να υπηρχε μονο το πολυτεχνειο της αθηνας με 5 ατομα το καθε τμημα

ευκαιρία να σπουδάσει? τι είναι, το λόττο? Σπουδάζεις αν το αξίζεις ή αν το θέλεις πάρα πολύ. Και στις δυο περιπτώσεις δεν θα κοπείς στο 9,9....

Για τα ιδιωτικά δεν έχεις δίκιο...εγώ δεν είχα μυαλό όταν έδινα τότε (με το σύστημα των δεσμών) και δεν πέρασα κάπου και πήγα στο deree, τα δούλεψα (βλέπε σκίστηκα) ομως τα λεφτά που πλήρωσα για τις σπουδές μου. Δεν είναι όλα/όλοι όπως τα φαντάζεσαι με "λεφτά κονέ και λαμογιές". Χώρια που στο deree (για παράδειγμα) δεν παίζουν οι κομματο-κουφάλες που σου δίνουν εργασίες και θέματα.

Τέλος, για την ...ερήμωση των ΤΕΙ της περιφέρειας φταίνε περισσότερο οι γονείς και τα παιδιά που πάνε μόνο στις μεγάλες πόλεις. Οι γονείς γιατί νομίζουν ότι το παιδί τους θα μορφωθεί καλύτερα, τα παιδιά γιατι ξέρουν ότι θα περάσουν καλύτερα.

Για να βγαλει και σωστους επιστημονες ενα πανεπιστημιο πρεπει να υπαρχει και το αναλογο ακαδημαικο κλιμα και παραδοση στη πολη ...αυτο το εχουν μονο αθηνα θεσσαλονικη πατρα αντε και ιωαννινα.

Μετα τον εμφυλιο φτιαχναν στρατοπεδα εδω και εκει για να ικανοποιησουν τους γλυψιματιες , να εχουν δουλεια δλδ...λιγο το ψωμι, το φαι λιγο καμμια μπυρα εβγαινε μεροκαματο...τωρα ετσι εχουν κανει τα περιφερειακα πανεπιστημια

Για τα ιδιωτικά δεν έχεις δίκιο...εγώ δεν είχα μυαλό όταν έδινα τότε (με το σύστημα των δεσμών) και δεν πέρασα κάπου και πήγα στο deree, τα δούλεψα (βλέπε σκίστηκα) ομως τα λεφτά που πλήρωσα για τις σπουδές μου.

αφου δεν ειχες μυαλο οταν εδινες να μην εμπαινες σε ιδωτικο,να ξαναδινες πανελληνιες μεχρι να μπεις.

γιατι προτιμησες την ευκολη λυση?γιατι να εισαι ισαξιος με καποιον που διαβαζε και κουραστηκε περισσοτερο?

Χώρια που στο deree (για παράδειγμα) δεν παίζουν οι κομματο-κουφάλες που σου δίνουν εργασίες και θέματα.
στην ελλαδα τετοια πραγματα?πουθενα δεν υπαρχουν,ειδικα στα ιδωτικα...
Τέλος, για την ...ερήμωση των ΤΕΙ της περιφέρειας φταίνε περισσότερο οι γονείς και τα παιδιά που πάνε μόνο στις μεγάλες πόλεις. Οι γονείς γιατί νομίζουν ότι το παιδί τους θα μορφωθεί καλύτερα, τα παιδιά γιατι ξέρουν ότι θα περάσουν καλύτερα.

οσοι θελανε μεγαλες πολεις πριν 5 χρονια τις θελουν και τωρα

το μονο που αλλαξε ειναι η βαση του 10.

και τα περισσοτερα παιδια προτιμανε να πανε εκτος εδρας για λογους ελευθεριας και οχι να κατσουν με μαμα και μπαμπα.:toomuchne

Εχουμε ενα σορο ΤΕΙ στην περιφέρεια για τα οποια δεν ενδιαφερονται οι φοιτητες, παρα μόνο πάνε επειδή βαριούνται να ξανα δώσουν εξετάσεις.

αυτο ισχυει,αλλα εστω και το 5% απο αυτους να προκοψουν κατι ειναι.προτιμαμε να κλεισουν δηλαδη?ολοι αυτοι που γραψαν κατω απο 10 να μη μορφωθουν?

Εγω πιστευω οτι θα πρεπει να καταργηθει το σύστημα των εξετάσεων. Ο καθενας θα πρεπει να πηγαίνει όπου θελει να σπουδάσει ελεύθερα σύμφωνα με το αντικείμενο που του αρέσει αλλά και με την τσέπη του.

ξερεις τι θα γινει?

ενα ντου σε πολυτεχνειο,ιατρικη,πανεπιστημιο απο το 90% των φοιτητων.

δε νομιζω να χωρεσουν ολοι σε αυτες τις σχολες

ποιος θα τους εξετασει ολους αυτους?

ποιος εγγυαται αν θα μπουν επειδη το αξιζαν η επειδη εχουν βυσμα/λεφτα?

γιατι ξερουμε τι γινεται στις σχολες απο τις παραταξεις,φαντασου τι θα γινει τωρα

του ρουσφετιου και του λαδωματος.

ειναι κακες οι πανελληνιες,αλλα ειναι ο μονος αδιαβλητος τροπος.

α τμήμα, φαντάσου τι γίνεται. Για πιο λόγο να υπάρχει η τάδε σχολή αν το ποσοστό επιλογή της είναι 0.5% ; Δηλαδη, έτσι όπως το έχουν κάνει τώρα σε αναγκάζουν πας να σπουδάσεις κάτι που δεν θελεις.

δεν σε υποχρεωσε κανεις να σπουδασεις,ουτε να δηλωσεις τη συγκεκριμενη σχολη.

αυτο το πραγμα εχει φαει τη παιδεια

η βλακεια των γονιων

"το παιδι μου εμενα θα μπει ιατρικη,νομικη η πολυτεχνειο" λεει η καθε αμορφωτη θειτσα

μπαινουν ολα τα μογγολα πληροφορικη που την ειχαν δηλωσει δευτερη επειδη δε καταφεραν να μπουνε στη πρωτη τους επιλογη,

τι το δηλωνεις ρε γιδι αφου δε σ αρεσει η δε θα τα καταφερεις.

σα να παω να δηλωσω εγω ιατρικη μονο και μονο για να λεω οτι μπηκα ιατρικη.

ειμαστε 50 χρονια πισω.τσε βαλε.

Οι πανελλαδικες ειναι ηλιθιες. Προσπαθεις να φας την θεση απο εναν άλλον. Δεν προσπαθείς να γραψεις καλά. Προσπαθείς να γράψει καλύτερο από τον άλλον.

τωρα πια προσπαθεις να γραψεις και πανω απο 10

με φυσικα κυμαινομενη δυσκολια στα μαθηματα αναλογα με τα γουστα του καθε υπουργου

ποσους θελει να στειλει στα ιδωτικα φετος?

πολλους?

βαζει δυσκολα...

το 50% κατω απο τη βαση

θελει πιο πολλους?

πιο δυσκολα

το 70% κατω απο τη βαση...

και ρεει η μιζα ζεστη απο τους ιδωτες

ξερεις τι θα γινει?

ενα ντου σε πολυτεχνειο,ιατρικη,πανεπιστημιο απο το 90% των φοιτητων.

δε νομιζω να χωρεσουν ολοι σε αυτες τις σχολες

ποιος θα τους εξετασει ολους αυτους?

ποιος εγγυαται αν θα μπουν επειδη το αξιζαν η επειδη εχουν βυσμα/λεφτα?

γιατι ξερουμε τι γινεται στις σχολες απο τις παραταξεις,φαντασου τι θα γινει τωρα

του ρουσφετιου και του λαδωματος.

ειναι κακες οι πανελληνιες,αλλα ειναι ο μονος αδιαβλητος τροπος.

Ναι κ εγω ετσι φανταζομαι τα πραγματα.

Απλά σκέφτομαι, για να μην γινει αυτο το μπουγιο ισως να υπαρχει συγκεκριμενος αριθμος εισακτέων και να υπάρχουν πχ ανα εβδομαδα εξετάσεις της σχολης για το ποιοι θα ειναι οι τυχεροι. Η ιδια η σχολη θα τους εξετάζει πανω στο αντικειμενο της και θετωντας τον πυχη όσο ψηλα θελει. Φυσικα απο το 90% που θα πανε να δωσουν εξετασεις το 89% θα κοπει. Τωρα δεν νομιζω καθε χρονο να πηγαινει το 89% να δινει εξετασεις και να κοβεται :p Μαζοχιστης πρεπει να εισαι :p Και αντε πες πως εισαι κ0λ0ς και περνας στην σχολη. Ποιος σου λεει οτι εισαι σε θεση να την βγαλεις ; αν δεν σου αρεσει το επαγγελμα θα τα παρατήσεις.

Το θέμα man, είναι να είσαι ελεύθερος να σπουδάσεις αυτό που θες. Να καλλιεργήσεις το ταλέντο σου.

Φιλε, αληθεια πιστευεις οτι στις πανελλήνιες δεν υπαρχει ρουσφέτι ; Δεν θυμασαι ρε συ Κωστα περισυ τι ειχε γινει που διερευσαν τα θεματα ; Εγω με το χερι στην φωτια σου λεω οτι αρκετα φροντιστηρια εχουν τα θεματα απο το βραδυ. Και πως αν εχεις μέσον/βυσμα οπως λες και 5 να γραψεις ιατρικη θα μπεις. Στην Ελλαδα ειμαστε δυστυχως...

αφου δεν ειχες μυαλο οταν εδινες να μην εμπαινες σε ιδωτικο,να ξαναδινες πανελληνιες μεχρι να μπεις.

γιατι προτιμησες την ευκολη λυση?γιατι να εισαι ισαξιος με καποιον που διαβαζε και κουραστηκε περισσοτερο?

lol εύκολη λύση? είναι αστείο να μιλάς αν δεν ξέρεις. Επιπρόσθετα δεν θεωρώ ότι το ισάξιος ισούται με την αναγνώριση του πτυχίου αλλά με τις ικανότητες, γνώσεις και θέληση του ατόμου. Αυτός που μπήκε με το 4 θέλεις να μου πεις ότι διάβασε και κουράστηκε περισσότερο απο μένα? δεν νομίζω. Εξάλου δεν είμαι αργόσχολος να ξαναδίνω μέχρι να περάσω. Όπως επίσης δεν χρειάστηκε να υπομένω απεργίες, καταλήψεις και ότι σκεφτόταν ο καθένας στα δημόσια εκπαιδευτήρια. Βλέπεις, όταν ήμουν εγώ 3η λυκείου, οι καθηγητές είχαν κάνει 4 μήνες απεργία, κάτι που ή δεν ξέρεις, ή επιλέγεις να ξεχνάς.

Επιπρόσθετα τα ιδιωτικά προσφέρουν (ενδεχομένως) μια άλλη μορφή/τρόπο εκπαίδευσης που συνάδει με τον τρόπο σκέψης ορισμένων ανθρώπων που δεν μπορούν απλά να αποστηθίζουν.

Τέλος, ξεκόλλα με το δέσιμο που έχεις κάνει με την μίζα και τα ιδιωτικά, δεν είναι το ένα και το αυτό. Όπως δεν είναι όλα τα ιδιωτικά καλά, έτσι δεν έιναι και όλα κακά. Το ίδιο ισχύει και με τα δημόσια. Λες και δεν υπάρχουν καθηγητές ή στελέχη στα δημόσια που παίρνουν μίζες.

Εγω απλά θα συμφωνήσω με αυτό που είπε ο Dr.Paneas. "Το θέμα man, είναι να είσαι ελεύθερος να σπουδάσεις αυτό που θες. Να καλλιεργήσεις το ταλέντο σου." Τα βολέματα και τα μικροπολιτικά και ιδεολογικά σκαλώματα του καθενός δεν με απασχολούν.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.