vallicello Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2008 Καλησπέρα σε όλους, ήθελα την βοήθεια κάποιου που γνωρίζει από δίκτυα...Μένω στο ίδιο συγκρότημα κατοικιών με τους γονείς μου και αυτό μας έχει επιτρέψει να έχουμε τηλεφωνικό δίκτυο. Η γραμμή λοιπόν η DSL που έχουμε "χτυπάει" στο σπίτι τους και από έναν USR router διανέμεται σε πρίζες. Η μια από αυτές είναι και η δική μου απ'όπου παίρνω με καλώδια από τον τοίχο την DSL. Θέλω όμως μέσα στο σπίτι να μπορώ να συνδέομαι με τον υπολογιστή μου ασύρματα. Με συμβούλεψαν από το ΠΛΑΙΣΙΟ να αγοράσω BRIDGE, να την παραμετροποιήσω και να την έχω στον τοίχο και μέσω του wifi της να μπορέσω να συνδεθώ. Πήρα το 5432 USR Brdge αλλά εδω και ενάμιση μήνα δεν μπορώ να βγάλω άκρη...(συγγνώμη για τα greeklish πριν αλλά δεν ήξερα τον κανόνα... :/)
trendy Αύγουστος 27, 2008 #2 Αύγουστος 27, 2008 Καλησπέρα,διόρθωσε το κείμενό σου σε Ελληνικά όπως λένε οι κανόνες του φόρουμ και θα πάρεις την απάντησή σου.
kanenas3 Αύγουστος 27, 2008 #3 Αύγουστος 27, 2008 Θα βοηθούσε επίσης να ανέφερες το μοντέλο που έχεις! Αυτό είναι;Από ότι κατάλαβα δεν είχες ασύρματο ρούτερ και αγόρασες τώρα! Ασύρματες κάρτες έχεις στα PC σου;
vallicello Αύγουστος 28, 2008 Author #4 Αύγουστος 28, 2008 Έχω δύο υπολογιστές, ένα macbook pro και ένα vaio, και τα δύο με ασύρματες κάρτες. Το router είναι το USR 9108 και το bridge αυτό ακριβώς που μου δείχνεις στο link! Νομίζω πως το πρόβλημά μου είναι ότι δεν ξέρω να κάνω το bridge client του router...
CROESUS Αύγουστος 28, 2008 #5 Αύγουστος 28, 2008 vallicelloΣε αντίστοιχη περίπτωση έχω κάνει το εξής: στην πρίζα, που παίρνω adsl, συνέδεσα με καλώδιο ένα zyxel acess point/reapeater/bridge (G-570s), στις ρυθμίσεις του "είπα" να δουλεύει ως acess point, αλλά του έχω δώσει gateaway την ip του router. Δηλ. για να γίνει πιο σαφές:routerip.10.70.70.1zyxel (ως AP)IP:10.70.70.10SUBNET:255.255.255.0GATEAWAY:10.70.70.10Όταν πάω σπίτι θα σου ανεβάσω και κάποια screenshots.Έτσι έχω ασύρματη σύνδεση internet σ΄ολο το σπίτι, επειδή δεν γνωρίζω το bridge, που έχεις αγοράσει, πως δουλεύει, γιατί μέχρι τώρα χρησιμποποιώ μόνο zyxel, δεν ξέρω αν μπορεί να δουλέψει ως AP.
trendy Αύγουστος 29, 2008 #6 Αύγουστος 29, 2008 To 9108 έχει ασύρματο, γιατί το πήρες το bridge; Αυτό θα χρειαζόταν αν είχες το 9107 ας πούμε που δεν έχει ασύρματο.Απλώς ρυθμίζεις το ασύρματο του 9108 και βάζεις τα 2 laptop σου να συνδέονται σε αυτό. Βάλε κάποιο όνομα στο ασύρματο (ssid) και κάποια κρυπτογράφηση (WPA2) και είσαι κομπλέ. Μόλις συνδεθούν στο ασύρματο τα laptop σου θα πάρουν τις απαραίτητες ρυθμίσεις αυτόματα, σα να ήταν συνδεδεμένα με καλώδιο.
vallicello Αύγουστος 29, 2008 Author #7 Αύγουστος 29, 2008 To 9108 έχει ασύρματο, γιατί το πήρες το bridge; Αυτό θα χρειαζόταν αν είχες το 9107 ας πούμε που δεν έχει ασύρματο.Απλώς ρυθμίζεις το ασύρματο του 9108 και βάζεις τα 2 laptop σου να συνδέονται σε αυτό. Βάλε κάποιο όνομα στο ασύρματο (ssid) και κάποια κρυπτογράφηση (WPA2) και είσαι κομπλέ. Μόλις συνδεθούν στο ασύρματο τα laptop σου θα πάρουν τις απαραίτητες ρυθμίσεις αυτόματα, σα να ήταν συνδεδεμένα με καλώδιο.Εγώ δεν είμαι στο ίδιο σπίτι που είναι το 9108, είμαι στο ίδιο συγκρότημα κατοικιών αλλά σε άλλο σπίτι, δεν επαρκεί η εμβέλειά του να φτάσει σ'εμένα! Γι'αυτό χρειαζόμουν δεύτερη συσκευή!Σας ευχαριστώ πολύ, θα δοκιμάσω τις ρυθμίσεις αυτές και θα επανέλθω, ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις!:fun:
kanenas3 Αύγουστος 29, 2008 #8 Αύγουστος 29, 2008 Εγώ δεν είμαι στο ίδιο σπίτι που είναι το 9108, είμαι στο ίδιο συγκρότημα κατοικιών αλλά σε άλλο σπίτι, δεν επαρκεί η εμβέλειά του να φτάσει σ'εμένα! Γι'αυτό χρειαζόμουν δεύτερη συσκευή!Σας ευχαριστώ πολύ, θα δοκιμάσω τις ρυθμίσεις αυτές και θα επανέλθω, ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις!:fun:Απλά σκέψου ότι πρέπει να φτάνει το σήμα μέχρι τη δεύτερη συσκευή! Αν δεν έφτανε πριν δε θα φτάνει και τώρα εκτός και αν τοποθετηθεί στο ενδιάμεσο ώστε να καλύψει το κενό.
CROESUS Αύγουστος 29, 2008 #9 Αύγουστος 29, 2008 Στην περίπτωση αυτή χρειάζεσαι συσκευή ap/repeater, έτσι ώστε να λαμβάνει το σήμα από τον router και στη συνέχεια να το ενισχύει και να αναμεταδίδει. Τέτοια συσκευή είναι το zyxel 570gs, δες το στο site της εταιρείας και θα καταλάβεις τον τρόπο λειτουργίας και της συνδεσμολογίας, που θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις.http://www.zyxel.com/web/product_family_detail.php?PC1indexflag=20040520161256&CategoryGroupNo=13E013E3-F6F7-4C3C-8C70-FF2AA3A0C118&display=6256
kanenas3 Αύγουστος 29, 2008 #10 Αύγουστος 29, 2008 Απλά τα repeater θέλουν προσοχή γιατί παίζουν τρελές ασυμβατότητες!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.