Dr.Paneas Σεπτέμβριος 3, 2008 Author #41 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2008 Οντως θα συμφωνησω με τον Κωστα ^ (αν και δεν το συνιθιζω).Μετα απο 10 ακροασεις του Death Magnetic ειναι μοντερο μεταλ. Μου αρεσαν:The End of The Line ( ισως το καλυτερο του δισκου )That was just your life ( ισως το 2ο καλύτερο )The day that never comes ( η μπαλαντα του δισκου)Judas Kiss (εχει ωραιο ρεφραιν βασικα, τιποτα αλλο)Το Unforgiven III για το οποιο εγινε ντορος. Τιποτα σπουδαιαο. Καμια σχεση με τα Ι,ΙΙ. Μονο καλη εισαγωγη εχει με πιανο και κιθαρα, μετα γινετε αστα να παν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MasterCommander Σεπτέμβριος 3, 2008 #42 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2008 Το instrumental Suicide & Redemption μου άρεσε εμένα πολύ.:smoke:Για το unforgiven episode III θα συμφωνήσω πως είναι πατάτα....[off topic]όσο για τους slipknot,έχασαν λίγο την ταυτότητα τους στο τελευταίο cd,το album δεν είναι και τραγικό,απλά δεν έχει κομματάρες όπως το προηγούμενο.....[/off topic] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Σεπτέμβριος 3, 2008 Author #43 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2008 Πολυσιαστατο το All Nightmares Long... ηθελα να ξερω πως θυμουνται και το ξανα παιζουν. Πολυ δυσκολο κομματι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spirosslayer Σεπτέμβριος 3, 2008 #44 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2008 μετα απο ακροαση εχω να πω πως μιλαμε για ενα thrashcore αλμπουμ(σε γενικες βεβαια γραμμες) και ως συνηθως στα thrashcore δν σου μενει ρεφρεν στο στομα. λιγο κακο αυτο για metallica αλλα και το kill'em all(δν συγκρινονται)δν ειχε το ρεφρεν στα περισσοτερα που θα μεινει. αυτο που σου μενει και στα δυο αλμπουμ ειναι ενα πιασιμο στο λαιμο!! πολυ καφριλα απο 45αρηδες!! και επιτελους, θα τολμησω να το πω, SPEED METAL ρε πουστη μου!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
godslayer1416003205 Σεπτέμβριος 3, 2008 #45 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2008 μετα απο ακροαση εχω να πω πως μιλαμε για ενα thrashcore αλμπουμ(σε γενικες βεβαια γραμμες) και ως συνηθως στα thrashcore δν σου μενει ρεφρεν στο στομα. λιγο κακο αυτο για metallica αλλα και το kill'em all(δν συγκρινονται)δν ειχε το ρεφρεν στα περισσοτερα που θα μεινει. αυτο που σου μενει και στα δυο αλμπουμ ειναι ενα πιασιμο στο λαιμο!! πολυ καφριλα απο 45αρηδες!! και επιτελους, θα τολμησω να το πω, SPEED METAL ρε πουστη μου!!Ακριβώς αυτό νοιώθω φίλε μου...δεν μου έμεινε κανένα ρεφραίν (εκτός του Cyanide και του Judas Kiss), μου έμεινε ότι άκουγα 2-3 διαφορετικά ριφ σε κάθε κομμάτι να με κολλάνε στον τοίχο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Σεπτέμβριος 3, 2008 Author #46 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2008 Παιδια ολα τα κομματια ειναι 7 λεπτα και βαλε. Ακουστε το καμια εβδομαδα. Δεν ειναι σαν τα 2λεπτα της Βανδη. http://www.rollingstone.com/reviews/album/22723926/review/22787142/death_magnetic Speed metal με τιποτα λογο drummer Μοντερο metal θα το ελεγα εγω. Τελος παντων σιγουρα δεν εχει σχεση με τα 5 πρωτα. Σιγουρα καλυτερο απο το St.Anger, Load, Reload. edit: Δειτε τους στιχους. Σπερνουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spirosslayer Σεπτέμβριος 3, 2008 #47 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2008 βρηκα ενα καλο review, τα λεει ολα σε μια παραγραφοhttp://rock2bone.blogspot.com/ο ιδιος drummer δν ηταν και και στο kill 'em all? τεσπα εγω δν ξερω απο τεχνικη ντραμς οποτε μοκο ειμαι. χαχα. ενταξει 2008 εχουμε, με metallica εχουμε να κανουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Σεπτέμβριος 5, 2008 Author #48 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2008 http://www.metallica.com/index.asp?item=601197ακουστε μερικα τραγουδια του δισκου νόμιμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Σεπτέμβριος 5, 2008 #49 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2008 μετα απο ακροαση εχω να πω πως μιλαμε για ενα thrashcore αλμπουμ(σε γενικες βεβαια γραμμες) και ως συνηθως στα thrashcore δν σου μενει ρεφρεν στο στομα. λιγο κακο αυτο για metallica αλλα και το kill'em all(δν συγκρινονται)δν ειχε το ρεφρεν στα περισσοτερα που θα μεινει. αυτο που σου μενει και στα δυο αλμπουμ ειναι ενα πιασιμο στο λαιμο!! πολυ καφριλα απο 45αρηδες!! και επιτελους, θα τολμησω να το πω, SPEED METAL ρε πουστη μου!!χαχαχαχα.δεν θελω να ξεκινησω φλεημ αλλα ο φιλοC δεν εχει ιδεα τι λεει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Σεπτέμβριος 5, 2008 Author #50 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2008 Speed Metal δεν ειναι ουτε με σφαιρες.Παντως θα με ενδιαφερε η ακουσω την κριτικη σου για το album ^. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spirosslayer Σεπτέμβριος 6, 2008 #51 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2008 Ενταξει οταν ειπα speed δν προσθεσα οτι μιλαω για speed του 2008(οσο αυτο ειναι εφικτο) και οχι για speed του 80. η ταση εννοω οτι ειναι προς εκει, αλλα εχουμε 2008 και απο την μια αρκετοι που δν ηθελαν να πεθανει το metal ηταν ευχαριστημενοι ακομα και με ηλεκτρονικες προσμηξεις προκειμενου να επιβιωση αυτη η μουσικη και στο 2000, αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια.υπαρχουν αλλαγες. το ατοφιο metal δυστυχως δν υπαρχει.Οσον αφορα το αλμπουμ εμενα μπορει να με κολλησει στο τοιχο, ποσο μαλλον σε κανενα λαιβ τι εχει να γινει, αν και τα φωνητικα τα βρισκω λιγο εκτος. ωραια ριφφ,ταχυτητα, τσαμπουκας και κοψιματα 100% made by metallica. σιγουρα δν ειναι τοπ. με αριστα το 10 βαζω βαρια 7 αλλα πιστευω(και ελπιζω)οτι το νερο μπηκε στο αυλακι ξανα, και ενταξει τα γερατεια δν τους πηραν, βλεπετε και KREATOR που ειναι υποδειγμα γερολυκων για μενα, οποτε εχουν καιρο.( αν και φαινεται χωρις αλκοολ και λιγο πραμα εμπνευση δν εχουμε). και σιγουρα υπαρχουν μπαντες που βγαζουν thrash, heavy κτλ σημερα πολυ ωραια και με πολυ κ**** πανω τους, αλλα με τις μπαντες που εχουν αφησει ιστορια παντα θα ασχολουμαστε. απο την μια κακο, αλλα εμεις οι λιγο πιο παλιοι μαυτους αρχισαμε, οχι με new wave of sweden metal Και δν ξερω και γω τι.αγαπημενο μου κομματι το all nightmare long και suicide,το the end of the line προσωπικα δν μαρεσε γτ μου θυμιζει παρα πολυ st.anger. σε συγκριση με τα παλια, ενας justice for all λογο των πολυπλοκων κομματιων αλλα με marketing black album για να ειμαστε και λιγο αφροκρεμα.δεν ακούμε σήμερα Metallica για να ξανα-ανακαλύψουμε την Μουσική, και αυτα τα 7 λεπτα τραγουδια που εχει το αλμπουμ δειχνουν πως οι Metallica δν καιγονται για τα 4 λεπτα τραγουδακια που θελουν τα ραδιοφωνα να παιζουν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
LevelOne Σεπτέμβριος 6, 2008 #52 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2008 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoMM Σεπτέμβριος 6, 2008 #53 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2008 το ειδα εχτες.Μαλλον τους επεσε λιγο μεγαλο το utube για να το κλεισουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
toxas Σεπτέμβριος 6, 2008 #54 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2008 Και το metallica κ το slipknot ηταν καλα... αναλογα τι περιμενεις να ακουσεις απο αυτες τις μπαντες και σιγουρα δεν περιμενα την μουσικη αποκαλυψη.Τωρα οσο για το metallica ηταν καλυτερο απο αυτο που περιμενα σιγουρα δεν ειναι τπτ τρομερο αλλα σιγουρα ειναι δεν ειναι album που το θαβεις με την μια κ η αληθεια ειναι οτι ειχε κατι απο παλιους metallica, τωρα λειπει λιγο το κατι καινουργιο σε καποια σημεια, τα κομματια ειναι μεγαλα χωρις λογο κ οι στιχοι gtpΚατα τα αλλα μεχρις στιγμης οσο το εχω ακουσει το κατατασω στην ταξη του load καλυτερο απο reload κ st angerBtw εχω βαρεθει να ακουω 15 χρονια τωρα για λεφταλικα κ κτλ το θεμα ειναι τοσο πολυσυζητημενο κ τοσο κουραστικο πλεον που οσοι μπαινουν σε αυτο το τρυπακι γινονται απλα γραφικοι.Το θεμα ειναι το καινουργιο album και οχι "θαψτε τους metallica" so προσπεραστε το... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Σεπτέμβριος 6, 2008 #55 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2008 Ενταξει οταν ειπα speed δν προσθεσα οτι μιλαω για speed του 2008(οσο αυτο ειναι εφικτο)το σπηντ ειναι πολυ "γενικο".σπηντ πεζανε και οι αξεπτ ,σπηντ και οι χελοουγουην. και οχι για speed του 80.το "ειδος/ταμπελα" ειναι μια. η ταση εννοω οτι ειναι προς εκει, ποια ταση?η ταση ειναι να ανανεωνεται η μουσικη.αλλα εχουμε 2008 και απο την μια αρκετοι που δν ηθελαν να πεθανει το metal ηταν ευχαριστημενοι ακομα και με ηλεκτρονικες προσμηξεις προκειμενου να επιβιωση αυτη η μουσικη και στο 2000, αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια.υπαρχουν αλλαγες. ευτυχως να λες.χωρις τα μπλιμπλικια ,μπανταρες δεν θα κυκλοφοραγαν ποτε δισκο.(βλεπε Genghis Tron - τυχαιο παραδειγμα θεικης μπαντας που στελνει αδιαβαστο το μισο γκραηντκορ)το ατοφιο metal δυστυχως δν υπαρχει.ακου το τελευταιο γκραντ Μαγκους.Οσον αφορα το αλμπουμ εμενα μπορει να με κολλησει στο τοιχο,εμενα μου φερε πονοκεφαλο.ειδικα τα ντραμς.ομορφες μελωδιες/ριφακια αλλα φερνει χασμουρητα σε σημεια.παλι δεν "συμμαζεψαν" τις συνθεσεις τους. ποσο μαλλον σε κανενα λαιβ τι εχει να γινει, αν και τα φωνητικα τα βρισκω λιγο εκτος. εδω συμφωνω.ωραια ριφφ,ταχυτητα, τσαμπουκας και κοψιματα 100% made by metallica.απλως ξερεις πιο ειναι το θεμα.εχουμε συνιθισει τους μεταλιska να ανανεωνουν συνεχως τον ηχο τους,και αν εξαιρεσεις το ρηλοουντ που ηταν αποφαγια του λοουντ με ομορφη γαρνιτουρια και ψιψιψονια και ουσιαστηκαν ηταν ενα παρτ 2,δεν εβγαλαν ποτε τον ιδιο δισκο.και σ αυτο το αλμπουμ προτιμησαν(καλα εκαναν...?) να κανου μια ηχητικη σουμα/ανασκοπηση των σχεδον 30 ετων τους.σιγουρα δν ειναι τοπ.μα σε κολλαει στον τοιχο ειπες... με αριστα το 10 βαζω βαρια 7 αλλα πιστευω(και ελπιζω)οτι το νερο μπηκε στο αυλακι ξανα, και ενταξει τα γερατεια δν τους πηραν,οι μεταλικατς μονο στη σκηνη λενε κατι εδω και πολλα πολλα χρονια... βλεπετε και KREATOR που ειναι υποδειγμα γερολυκων για μενα, υποδειγμα μια μπαντα που παρατησε το θρας για να εκμεταλευτει την αποτομη ανοδο του νεου τοτε γκοθικ(γκοτικ μετσαλ) ,φερνοντας τον λακριμας/τιλο γουλφ/ξαδελφο αννας βισση?οποτε εχουν καιρο.( αν και φαινεται χωρις αλκοολ και λιγο πραμα εμπνευση δν εχουμε). βλεπε νεβερμορκαι σιγουρα υπαρχουν μπαντες που βγαζουν thrash, heavy κτλ σημερα πολυ ωραια και με πολυ κ**** πανω τους,τσεκαρε αν σου αρεσει τοσο πολυ το θρας τους munipical waste . αλλα με τις μπαντες που εχουν αφησει ιστορια παντα θα ασχολουμαστε.οχι αλλους ντηπ περπλ.πληηηζ. απο την μια κακο, αλλα εμεις οι λιγο πιο παλιοι μαυτους αρχισαμε, οχι με new wave of sweden metal Και δν ξερω και γω τι.και μεις με μεταλικατς αρχινησαμε τοτε στα "σκοτεινα" 90's αλλα δεν κανουμε κιετς. αγαπημενο μου κομματι το all nightmare long και suicide,το the end of the line προσωπικα δν μαρεσε γτ μου θυμιζει παρα πολυ st.anger. αγαπημενο κομματι ακομα δεν εχω.και το σιγκλ μια χαρα δουλεια θα κανει ΙΜΟ.και το κομματι καλο ειναι.δεν ειναι ουαν,αλλα δεν ειναι και σκουπιδι. σε συγκριση με τα παλια, ενας justice for all λογο των πολυπλοκων κομματιων αλλα με marketing black album για να ειμαστε και λιγο αφροκρεμα.συγκριση δεν κανουμε γιατι ειπαμε σουμα/ενα απολα εξτρα τζατζικι. δεν ακούμε σήμερα Metallica για να ξανα-ανακαλύψουμε την Μουσική,ακουμε μουσικη για να ακουμε μουσικη.αναλογως τι "προσφερει" στον καθενα. και αυτα τα 7 λεπτα τραγουδια που εχει το αλμπουμ δειχνουν πως οι Metallica δν καιγονται για τα 4 λεπτα τραγουδακια που θελουν τα ραδιοφωνα να παιζουν! radio version το λενε και πιστεψε με ....ειναι πολλα τα $$ Αρη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Σεπτέμβριος 7, 2008 #56 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2008 Λοιπόν, τα AKG πήραν φωτιά. Όλη μέρα μέταλλο παίζουν, από όλη τη δισκογραφία των Sabaton (τι διαμαντάκι ήταν τούτο) μέχρι και το My Apocalypse εις διπλούν τώρα. Εντυπώσεις? Χμμμ... Καταρχάς, όπως προείπατε, σχεδόν κανένα ρεφραίν δε σου μένει, κι ας το ακούσεις 10 φορές. Κατά δεύτερον, όλο το album έχει που και που κάτι απίστευτες στιγμές, που θες να κοπανιέσαι σαν τρελός και μερικά απίστευτα κοψίματα + όμορφα και σωστά βαλμένα "ήρεμα" σημεία, πιο ακουστικά. Μπορώ να θυμηθώ πολλά τέτοια, καλό αυτό. Το κακό όμως είναι ότι απλά, δεν τα έχει ένα κομμάτι όλα μαζεμένα, κάποιο να σου κάτι το "κλικ". Δε σου μένει τίποτα στο κεφάλι, όπως σου μένε το Enter Sandman π.χ. Σε αυτό φυσικά παίζει ρόλο ότι το album είναι αρκετά πιο τεχνικό και thrash από τα προηγούμενα και όχι τόσο "ραδιοφωνικό". Σε καμία περίπτωση δε λέω ότι τα Unforgiven I/II, Nothing Else Matters, The Memory Remains, Until It Sleeps, ήταν radio-εμπορικά κομμάτια, μιας και είχαν πολύ καλή ποιότητα. Απλά εκείνα κόντευαν να γίνουν hard rock παρά metal. Όπως και να χει, σίγουρα είναι μια ποιοτική επιστροφή αλλά σίγουρα τώρα, θέλουμε περισσότερα. Ελπίζω να μην είναι απλά ένα album του στυλ "δείτε ακόμα είμαστε εδώ και γράφουμε thrash", θέλω να συνεχίσουν. Επίσης, να αναφέρω ότι σε μερικά κομμάτια δυστυχώς, παρόλο που τα άκουσα σε καλής ποιότητας ΜΡ3, δε μου φάνηκε τόσο καλός ο ήχος όταν παίζαν όλα τα όργανα μαζί, έχανε σε καθαρότητα. Προς το παρόν προσπαθώ ακόμα να διακρίνω ποια μου άρεσαν περισσότερο. Σίγουρα ξέρω ποια δε μου άρεσαν πάντως: Το The Day That Never Comes, δε βελτιώθηκε ιδιαίτερα από εκεί που το άφησα την 1η φορά που το άκουσα. Θα μπορούσε να γίνει πολύ καλύτερο. ΠΟΛΥ καλύτερο. Είχε τα στοιχεία για να μείνει βαθιά χαραγμένο - αλλά δεν το κάνει. Το My Apocalypse προσπαθεί να θυμίσει τη thrash που παίζαν παλιά, αλλά δε μου έκανε κλικ. Θα περίμενα κάτι λίγο καλύτερο, μου φάνηκε "βιαστικό". Τεσπα. Το Unforgiven III μερικοί μπορεί να φτάσουν και σε σημεία να το χαρακτηρίσουν ως και προσβολή προς τα Ι και ΙΙ. Ένα πιάνο που παίζει και ο ταξιτζής που κάθεται στην πιάτσα κάτω, μια ατμοσφαιρική εισαγωγή, αλλά τίποτα άλλο. Κρίμα. Πάμε σε αυτά που μου άρεσαν: The End Of The Line: Πολύ καλά riffs, το ευχαριστήθηκα. Κολλούσαν και τα φωνητικά (δε συνέβαινε imo σε όλα τα κομμάτια αυτό). Είχε και ωραίο τελείωμα. All Nightmare Long: Ντάξει, όταν ξεκίνησε είπα Exit Light, Enter Night. Πολύ ωραία εισαγωγή, γρήγορη συνέχεια, δυνατό κομμάτι. Suicide and Redemption: Ω ναι, Instrumental - και καλό μάλιστα. Εδώ είμαστε. Θα το λάτρευα απίστευτα αν δε με χαλούσε λίγο προς το τέλος. Τα υπόλοιπα κομμάτια δεν είναι ότι με άφησαν αδιάφορο, απλά τα "ψάχνω" λίγο ακόμα. Αυτό βέβαια είναι και το κακό του δίσκου. Όχι μόνο δε σου μένει κάτι, αλλά πρέπει να το ακούσεις και 3-4 φορές για να αρχίζει να σου μένει. Anyway, ένα καλό album για headbang (ίσως πολύ καλό ) αλλά που ήθελε μερικές βελτιώσεις imo ακόμα. Φιλότιμη προσπάθεια, το παραδέχομαι. Μου χάλασαν όμως το Unforgiven και είναι ανεκδιήγητοι για αυτό. Τεσπα. Κάπου στα 7/10 θα του δινα, ίσως να ανέβει και μισό πόντο όσο περισσότερο το ακούω (επαναλαμβάνω όμως, αυτό είναι κακό - τα καλά κομμάτια σου κάνουν "μπαμ" κατευθείαν) Πάω να ξαναβάλω Sabaton τώρα edit: Τώρα είδα την απάντηση του Nephilim και θέλω να τονίσω αυτό εδώ: εμενα μου φερε πονοκεφαλο. ειδικα τα ντραμς. ομορφες μελωδιες/ριφακια αλλα φερνει χασμουρητα σε σημεια. παλι δεν "συμμαζεψαν" τις συνθεσεις τους. Αυτό είναι και το πρόβλημα όλου του album, ο λόγος που δε σου "μένει" τίποτα, παρά μόνο σημεία ξέμπαρκα σε κάθε track. Όσο για τα radio version, πιστεύω ότι αν κάτσουν και μαζέψουν τα σωστά σημεία, θα κάνουν αρκετά μεγάλη επιτυχία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
toxas Σεπτέμβριος 7, 2008 #57 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2008 gznp συμφωνω απολυτα στο οτι εχουν καλα riffs αλλα δεν σου μενουν ειναι αυτο που ειναι κ ο Nephilim καλες συνθεσεις αλλα δεν τις εκμεταλλευονται πραγματικα σε σημεια το album ειναι πολυ καλο αλλα σαν συνολο χανει... βασικα πιστευω οτι θελει αρκετες ακροασεις (αν κ οχι "δυσκολο" album) για να βγαλεις ενα συμπερασμα.Αυτο που με "στεναχωρησε" παντως ειναι οτι ενα "το εχουν" κ ειχε την προοπτικη να ειναι old school metallica like το αλμπουμ, αλλα το ψιλοεχασαν μεταξυ riffs κ solo. Ενα πραγμα φτανω στην πηγη αλλα δεν πινω νερο. Ωραια riffs, ωραια κοψιματα, ωραιες συνθεσεις αλλα το αποτελεσμα τεινει προς το μετριο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
godslayer1416003205 Σεπτέμβριος 7, 2008 #58 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2008 Ακούγοντας Load, Reload, St.Anger...μετά έλεγα μέσα μου "ας βάλω λίγο Master και Justice να ισιώσω" Μετά την ακρόαση του Death Magnetic είπα "ας βάλω άλλη μια φορά το Death Magnetic και μετά άλλη μια φορά" (δεν σημαίνει ότι είναι καλύτερος δίσκος από Master με αυτό που λέω). Ο δίσκος προσωπικά με κέρδισε και εννοείται ότι άμα ξαναέρθουν "απαιτώ" να ακούσω τουλάχιστον 4 κομμάτια από αυτό το δίσκο.Όπως είπε ο gznp ο δίσκος προσφέρει headbang και έχουν αυτό που χρειάζεται για έναν μικρό χαμό σε συναυλίες. Ήδη αρχίζω να φαντάζομαι μετά το The Ecstasy Of The Gold να παίζει εισαγωγή από That Was Just Your Life ή Judas Kiss.p.s. μόνο σε μένα αρέσει το Unforgiven 3? Έχει ένα αρρωστημένο ριφ στο κουπλέ όταν τραγουδάει ο James που έχω κολλήσει τρελά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Σεπτέμβριος 7, 2008 Author #59 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2008 Μετά από 20 περίπου ακροάσεις του album ας πω κ εγώ μερικά. Οι 'tallica boys έβγαλαν ένα album σίγουρα καλύτερο από το Load/Reload/St.Anger. Ο κόσμος ζητούσε μια επιστροφή στα παλιά και όχι το εκφύλισμα του St.Anger. Πολλές ήταν οι φήμες για Master Part II κλπ. Όσοι τις πίστεψαν ή ταυτίστηκαν με αυτές, δυστυχώς δεν νομίζω να τους άρεσε το album. Εγώ, ως φαν μπόι των Metallica, περίμενα κάτι καλύτερο από το St.Anger. Κάτι σαν την εποχή του The Black Album. Παρόλα αυτά, το Death Magnetic με άφησε ικανοποιημένο και αρκετά μάλιστα. Το διαμαντάκι του album πιστεύω ότι είναι το All Nighmares Long για μένα. Ότι πιο heavy έχει το album και πραγματικά είναι ένα πολυεπίπεδο κομμάτι με ένα τόνο (πολύ καλά) riffs. Θυμίζει πάρα πολύ Dyers Ever, Shortest Straw και γενικά εποχή Justice For All. Άσε δε που κατά τι γνώμη μου έχει πολύ ωραίο refrain που σου μένει (αν δεν ήξερα τους στίχους δεν θα μου έμενε όμως). Καταιγισμός από riffs ενώ αυτός ο κοντός ισχυρογνώμων Δανός Ουρλιχ βαριέται που ζει, δείχνει την αδυναμία του να υποστηρίξει τα drums (συγκρινόμενος πχ με εναν Dave Lobardo - ΘΕΟΣ για μενα στα τύμπανα). To album μπαίνει δυνατά με δύο τρομερά τραγούδια. Μέταλ και ταυτόχρονα εμπορικά, χωρίς να εκφυλίζονται αλλά δίνονται ποιοτικά στο νέο στυλ. Οι στίχοι λένε πολλά, και πραγματικά αν τα τραγούδια για κάποιον φαίνονται μέτρια ή δεν θυμούνται και πολλά μετά την ακρόαση τους, ας δει τους στίχους και πιστευω ότι έτσι θα δέσει η μουσική μέσα του. Το That Was Just Your Life - είναι ένα εξαίρετο metal της εποχής μας. Και έχει τρομερή έμπνευση όσον αφορά το κιθαριστικό μέρος. Αρκετά δυνατό με στιγμές που μου άρεσαν αρκετά. Ολο το τραγούδι παρουσιάζει δεμένο με πολύ καλή δομή και οι στίχοι σε θυμίζει σε κάποια φάση (*ition, *ition, *ition) Blackened. Πάρα πολύ καλό refrain και φύγαμε. Το δευτερο, The End of The Line. Μου φαίνεται πως Nu-metal ίζει κάπως σε σημεία. Παρόλα αυτά έχει ένα τρομερό riff γύρω από το οποίο παίζεται όλο το τραγούδι. Εντάξει πιστεύω ότι αυτό σου μένει εύκολα. Πολύ καλή έμπνευση με στίχους που θυμίζουν το στιλ του Ride The Lightning (οχι η θεματολογία, αλλά το μοτίβο τους). Το refrain είναι πολύ πιασάρικο θα έλεγα. Μου άρεσε πάρα πολύ κ αυτό. Αρκετά καλό με σημεία που σε στέλνουν. Το τριτο Broken Beat & Scared δεν φτάνει αυτό που ήθελα να ακούσω. Ενώ έχει ένα πολύ ωραίο μέρος που λέει You rise you fall your down and you rise again. Πολύ δυνατό. Στο refrain δεν μου άρεσε . Μου φάνηκε πρόχειρο κάπως. Το μήνυμα πάντως που θέλουν να περάσουν οι Metallica σε όσους πίστεψαν ότι ξόφλησαν ήταν ξεκάθαρο: Through black days through black nights Through pitch black insights But we die hard Το The Day That Never Comes μου άρεσε τρομερά στα πρώτα 4 λεπτά. Μετά νομίζω κουράζει. Παρόλα αυτά ίσως είναι το μόνο κομμάτι που στην εισαγωγή αγγίζει την ψυχή όπως τα παλιά Metallica. Είχε τα φώτα να γίνει αυτό που θα ξεχωρίσει αλλά τελικά για μένα δεν τα κατάφερε. Ειδικά με το αποτρόπαιο videoclip ... Το Cyanide έχει κάποια riffs που σου μένουν. Εντάξει μου φαίνεται λίγο περίεργο να μην μείνουν σε κάποιον ούτε τα riffs αυτού του τραγουδιού. Παρά είναι απλά και γενικά είναι ελκυστικά. Παρόλα αυτά, άλλο ένα μέτριο κομμάτι με ωραία σημεία αλλά πολύ μπάχαλο στην δομή βρε παιδιά... Το Unforgiven III ... αρχίζει με τον πλέον ειδανικό τρόπο. Αλλά μετά τα καταστρέφει όλα. Πολύ αμερικάνικη groovy φωνή και μοντέρνο στυλάκι. Δε λέω οι στίχοι είναι κορυφή σε σημεία (How Can I be lost if I've got nowhere to go. How can I blame you. when it's me I can't forgive) αλλά με τίποτα δεν σηκώνει το όνομα Unforgiven. Για μένα, το καλύτερο Unforgiven ήταν το πρώτο. Είχε τρομερή μελωδία. Είχε αυτό το Western στιλ και το συναίσθημα, αυτό το ρίγος που έχεις όταν ακούς την clean κιθάρα στην εισαγωγή που κανένα Unforgiven ΙΙ/ΙΙΙ δεν μου το έχει δώσει. Πάντως, αν ξεχάσω ότι ο τίτλος είναι Unforgiven III πραγματικά μου αρέσει αρκετά. Δηλαδή ο τίτλος σκεπάζει τα πάντα και κρύβει την έμπνευση που πιστεύω δεν είναι για κράξιμο. Αξιοσέβαστο κομμάτι, αλλά όχι Unforgiven... Παμε στα άλλα. Judas Kiss. Ίσως το αγαπημένο μου. Καλά έχει ένα refrain... Σε στέλνει στο διάολο και σε φέρνει ξανά πίσω. Πολύ heavy. Το ακούω όλη την μέρα. Εχω φάει κόλλημα. (bow down, Sell Your soul to me. I'll set you free. Pacify your demons. Into abyss. You don't exist. Cannot resist. The Judas Kiss). Απλά υποκλείνομαι εδώ. Το Suicide & Redeption - είναι το instrumental του album. Σε καμία περιπτωση δεν αγγίζει τα Orion, No Leaf Clover. Παρόλα αυτά αν και με κουράζει σε αρκετά σημεία. Ο James παίζει ένα σόλο κάπου στην μέση προς το τέλος, εκεί που η κιθάρα γίνεται clean. Ενταξει, με γύρισε στην εποχή του 80 του Justice - σκέτη μυσταγογία. Το My Apocalypse θυμίζει Kill Em All Whiplash. Ενα τραγούδι για έναν και μόνο στόχο : Mosh Pit. Ξύλο. Χάος. Μέτριο στην σύνθεση και στις ιδέες. Το riff του αν και απλό, κρύβει μια δυναμική που κάνει όλο το τραγούδι κάπως καλύτερο. Γενικά είμαι ικανοποιημένος και περιμένω να πάρω στα χερια μου το CD. Η ποιότητα που διέρευσε στο Internet άσχετα με το τι γράφει και τι λενε οι Uploaders είναι αίσχος. 128 wma. Ενταξει ... είπαμε... Το Album το έχουν σχεδόν το 80% διαθέσιμο να του ακούσετε στο official site των Metallica. Σε καμία περίπτωση όμως δεν αγγίζει τα πρώτα 5 album. Ούτε στο ελάχιστο. Απλά είναι ένα αρκετά καλό metal album με σημεία που σε στέλνουν και σημεία που βαριέσαι. Δεν εχει κάποιο τραγούδι που να ξεχωρίζει όμως αρκετά σε σχέση με τα υπόλοιπα. Στα Live όμως θα γίνεται χαμός. Μάλλον θα είναι 3 ώρα Δεν ξερω αν ο δισκος ειναι ετσι οπως τον παρουσιαζουν ολα τα μεσα (ξενα/ελληνικα). Παντως σιγουρα μου ξεκλειδωσε εικονες και συναισθηματα παλιας εποχης και με εκανε να θελω να ακουσω τα παλια. Stay Heavy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spirosslayer Σεπτέμβριος 7, 2008 #60 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2008 το σπηντ ειναι πολυ "γενικο".σπηντ πεζανε και οι αξεπτ ,σπηντ και οι χελοουγουην. δν ξερω ποσο ο ρυθμος τρεχουν αλογα ηταν και speed..το "ειδος/ταμπελα" ειναι μια. φροντισαν οι δημοσιογραφοι να φτιαξουν παρακλαδιαακου το τελευταιο γκραντ Μαγκους. θα προτιμησω gorerotted και σ αυτο το αλμπουμ προτιμησαν(καλα εκαναν...?) να κανου μια ηχητικη σουμα/ανασκοπηση των σχεδον 30 ετων παλιους metallica δν θελατε? εδω ακουστηκε οτι το ride ηταν thrasio-Καγκουρια. στο τελος το load θα βγει ο πιο αλανικος δισκος τους υποδειγμα μια μπαντα που παρατησε το θρας για να εκμεταλευτει την αποτομη ανοδο του νεου τοτε γκοθικ(γκοτικ μετσαλ) ,φερνοντας τον λακριμας/τιλο γουλφ/ξαδελφο αννας βισση? violent revolution enemy of god απο 45αρηδεςτελος δν αγοραζεις καινουριο αυτοκινητο! metal ειναι, ακουσε το τερμα και αν δν κοπανιεσαι πετα το, απλα πραγματα!Υ.Σ. ο θειος lemmy εβγαλε νεο αλμπουμ "motorizer" και απλα κανει "rock out" στο 2008. ρεσπεκτ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.