Jump to content

Νεολαία και ναρκωτικά.

greekfragma

Recommended Posts

jasone καθεσαι και μου αραδιαζεις τωρα το σαιτ του κομματος του αβαταρ με ελαχιστες αλλαγμενες λεξεις,και με ενα σωρο ξυλινες ρητορειες για ανεφικτα και ανεδαφικα πραγματα (γιατι πολυ απλα οταν αναλυεις κατι το αναλυεις με καποια βασικα δεδομενα,δεν μπορω πχ να αναλυσω το θεμα του κυκλοφοριακου στην Ελλαδα λεγοντας "ολοι πρεπει να αγορασουν απο ενα αεροπλανο",θα ηταν το ιδιο κωμικο με τις 5 πρωτες γραμμες σου.).Και φυσικα βρισκεις ευκαιρια για απροκαλυπτη κομματικη "καθοδηγηση" με οποιοδηποτε ασχετο ερωτημα.(μπας και πουλας και ριζοσπαστη με πμ?).Σου λεω πχ οτι δεν μπορει να περασει ο καθενας σε οποια σχολη θελει επειδη αυτο θα καταστρεψει την αγορα εργασιας και βρηκες ευκαιρια να αντιγραψεις (γιατι φοβαμαι ως εκει φτανουν οι ικανοτητες σου)φυλλαδια σχετικα με την αναθεωρηση του αρθρου 16 προσθετοντας φυσικα εκ των υστερων αυτο το "αναλογα με τις δυνατοτητες του".

Επισης καθεσαι και αναμασας τις "ευκολες" δεοντολογιες για την μορφωση ως αγαθο αγνοωντας αυτο που σου ειπα οτι πχ "δεν μορφωνονται οι μποεμ πλουσιοι ,αλλα κοσμος που θελει να ζησει απο αυτο.".

επισης "θεωρεια" ειναι οι ψηλες θεσεις στο θεατρο.το σωστο ειναι θεωρια .

Δεν χρειαζεται να κανει κανεις πολυ κοπο για να βρει το λινκ των μηρυκασματων σου.

Επισης δεν μου εχεις αποδειξει τιποτα,και θα προτεινα να μην χρησιμοποιεις τις τακτικες που βλεπεις στο αγαπημενο σου σαιτ "ακα ληψη του ζητουμενου ως δεδομενου" .

Οσο για τον ξυλινο σου λογο,οποιοσδηποτε ανθρωπος με στοιχειωδη ικανοτητα στην λογοτεχνια μπορει να δει ενα συγκεκριμενο μοτιβο λεξεων-εκφρασεων-εκφραστικων σχηματων στο λογο "σου",το οποιο χρησιμοποιειται απο συγκεκριμενα σαιτς...

Οσο για την προβαλλομενη (και μονο) ικανοτητα σου να με ειρωνευτεις (η να κανεις οτιδηποτε που απαιτει λιγο πιο εκλεπτυσμενη εκφραση απο αυτη που καταλαβαινει ενας κωφαλαλος δυσλεκτικος πιγκουινος με συνδρομο Down),οσο η αγαπημενη μας φυλλαδα δεν βγαζει αφιερωμα του στυλ "Καθοδηγηστε κοσμο και περα απο το κουτουκι του Σακη του Λιγδιαρη",ας πουμε πως δεν εχω και πολλους εφιαλτες τα βραδυα.

Σχετικα με την αποψη σου για τα flames δεν νομιζω οτι σε τιμα ουτε αυτη,ουτε και οι παρομοιασεις που χρησιμοποιεις.

1ον:"παρομοιασεις" ειναι το β ενικο του στιγμιαιου μελλοντα του ρηματος "παρομοιαζω".Παρομοιωσεις θες να πεις.Οχι,δεν με τιμα καθολου.Με ταυλωνει ομως.:hehe:

Η αντιπαραθεση στα πλαισια του υγειους διαλογου ειναι ωφελιμη,

Ο "υγειης" διαλογος νοσουσα ορθογραφια (υγιους!!!).Τωρα μου φερνεις λιγο σε Καραμανλη.

αλλα η εμπαθεις,ειρωνικη,επιθετικη,ερειστικη,προσβλητικη και προσωπικη αντιπαραθεση μονο ωφελιμη δεν ειναι!

εμπαθης! (παλι καλα που τα υπολοιπα τελειωναν σε "ικη" και χρειαζοταν να θυμασαι μονο το "ι" και το "η".

αν δεν σου φαινεται τρομακτικο(οχι με την εννοια οτι το φοβασαι)και το βλεπεις μια χαρα μαλλον θα πρεπει να ανυσηχεις.

επειδη το ξερω καπως καλυτερα απο εσενα θα σου πω οτι ολα τα εκπαιδευτικα συστηματα εχουν μειονεκτηματα.Αλλα λιγοτερα .αλλα περισσοτερα.Το δικο μας ειναι θεωρω απο τα "ελαφρυτερα" που υπαρχουν για τους μαθητες-με εξαιρεση φυσικα τον οικονομικο τομεα (φοιτητικα δανεια κλπ).Και μια απο τις βασικοτερες νοσους του ειναι η δημοσιουπαλληλικη νοοτροπια ,οι "αγωνες" του στυλ "εμπρος στον τετοιο που χαραξε ο αποτετοιος" .Το 99,9999% των αντιπροτασεων που ακουγονται (σαν αυτο που θαθελε να ειναι η δικη σου πρωτη παραγραφος) ειναι αδυνατον να εφαρμοστουν περα απο τα χαρτια,θα προκαλεσουν πολυ μεγαλυτερα προβληματα απο οσα υποτιθεται θα λυσουν και τα "τζιμανια" που τα ευαγγελιζονται ευκολα μπορουν να τα προωθουν γιατι ξερουν πως δεν θαχουν ποτε την ευθυνη να τα εφαρμοσουν..

Και οσο για το αβαταρ,οποιουδηποτε κομματος το σημα να βαζες θα σουλεγα πως τα κομματα πρεπει να υπηρετουν τον κοσμο και οχι ο κοσμος τυφλα και δουλικα να προσκολλαται σε ενα κομμα,σαν να προκειται περι ποδοσφαιρικης ομαδας.

Ον τοπικ τωρα....

Και η πορνεια ειναι νομιμη σαν επαγγελμα -για οποιον ενδιαφερεται θελει απλα κατι υγειονομικες εξετασεις και 5-6 αλλα απλα:computer::p:p-,αλλα οποιος βλεπει να μην υπαρχει παρανομη πορνεια(και επισης παρανομα υπερκερδη) στην Ελλαδα,θα φαει χοντρο σοκ οταν δει καποιες αγγελιες ευρειας κυκλοφοριας.

Πού είναι αλήθεια το αίσθημα ηθικής και αναλογικότητας στο νομικό μας σύστημα, όταν ο έμπορος ναρκωτικών αθωώνεται και η RIAA καταδικάζει σε εξοντωτικά πρόστιμα το παιδάκι που κατέβαζε mp3 τραγουδάκια?

η αοριστη γενικολογια οδηγει στον παραλογισμο ...η και στον λαικισμο.η και στα δυο.(γιατι ο ενας που πιθανον να αθωωθηκε η δεν τιμωρηθηκε οσο αυστηρα απαιτει το ατομικο περι δικαιου αισθημα οποιουδηποτε ,χωρις ο οποιοσδηποτε να εχει το στοιχειωδες ενδιαφερον να μαθει τον λογο και να πληροφορηθει καλυτερα-γιατι τιποτα δεν ειναι τοσο απλοικο οσο θα θελαμε ναναι,στο συλλογικο ασυνειδητο πολλαπλασιαζεται επι 10,100,1000-αλλα το geek που ανταγωνιζεται σε γνωσεις εναν μεσο τεχνικο δικτυων και εχει γεμισει 200 εξωτερικους ειναι ενα "παιδακι",ενα κακομοιρο,που δεν ηξερε,και αλλος του εγκατεστησε το lime wire)

• Replies 110
  • Created
  • Last Reply
http://www.youtube.com/watch?v=A5tzSks5lTI&feature=related

Αυτό είναι το μέλλον της αποποινικοποίησης.

Γιατί να υποθέτεις το μέλλον και να μην ρήξης μια ματιά στο παρελθόν.

Μετά τον 2ο παγκόσμιο, καταφέρανε και στήσανε το κόλπο με την απαγόρευση.

Μέτρα χιλιετίες πριν.

Δε πας για καμια ψυχοθεραπεια λεω γω που θες και αντιπαραθεση;;

Ο τροπος σου ειναι αντιστοιχος των αποψεων σου:απαισιος.Εισαι ειρωνας.Μιλα μονος σου λοιπον.

Ζητω συγγνωμη απο τα μελη του φορα για αυτη την αθλια αντιπαραθεση

Τελευταιο:δε σε ειδα να παραθετεις κανα λινκ ομως,μονο διαλαλεις την ελειψη ικανοτητων μου.Μαθε λοιπον οτι για να φτανεις σε σημειο να δυσκολευεσαι να απαντησεις σε εναν 11 χρονια μικροτερο σου μαλλον εσυ εχεις ελλειψη ικανοτητων.:bye::bye:

Γιατί να υποθέτεις το μέλλον και να μην ρήξης μια ματιά στο παρελθόν.

Μετά τον 2ο παγκόσμιο, καταφέρανε και στήσανε το κόλπο με την απαγόρευση.

Μέτρα χιλιετίες πριν.

Όντως - και φυσικά δεν είναι η μόνη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

η αοριστη γενικολογια οδηγει στον παραλογισμο ...η και στον λαικισμο.η και στα δυο.(γιατι ο ενας που πιθανον να αθωωθηκε η δεν τιμωρηθηκε οσο αυστηρα απαιτει το ατομικο περι δικαιου αισθημα οποιουδηποτε ,χωρις ο οποιοσδηποτε να εχει το στοιχειωδες ενδιαφερον να μαθει τον λογο και να πληροφορηθει καλυτερα-γιατι τιποτα δεν ειναι τοσο απλοικο οσο θα θελαμε ναναι,στο συλλογικο ασυνειδητο πολλαπλασιαζεται επι 10,100,1000-αλλα το geek που ανταγωνιζεται σε γνωσεις εναν μεσο τεχνικο δικτυων και εχει γεμισει 200 εξωτερικους ειναι ενα "παιδακι",ενα κακομοιρο,που δεν ηξερε,και αλλος του εγκατεστησε το lime wire)

Καλέ εσύ έχεις πρόβλημα με τα κκ έτσι? :hehe:

Anyway, πέραν της πλάκας, έκανα quote το συγκεκριμένο γιατί όντως εδώ παίζει μια παρατήρηση. Εδώ μπαίνουν δύο βασικές αρχές ενός ανθρώπου που ρητορεύει (το ξέρω γιατί το κάνω κι εγώ). Ο δικηγόρος του Διαβόλου + μόνιμος αντιρρησίας. Δεν το λέω με κακή έννοια, μην το πάρεις στραβά, απλά πιστεύω πως το κάνω(-ουμε) γιατί γουστάρουμε την κουβέντα ή whatever.

Όπως και να χει όμως, δεν είναι πάντα σωστό. Και ξέρεις πιστεύω, μπορείς να το καταλάβεις, ότι εδώ έχεις ένα μικρό foul. Ακόμα και ο ultimate geek/hacker να είναι ο άλλος που να έχει κοστίζει εκατομμύρια δολάρια σε τέτοιες εταιρείες, ο server του κακού να πούμε, ο έμπορος είναι κάτι πολύ χειρότερο σε κοινωνικό/ανθρωπιστικό επίπεδο, αλλά δεν τιμωρείται ανάλογα, προφανώς λόγω διασυνδέσεων/συμφερόντων.

Εγώ και πάλι βέβαια λέω πως ψιλοχ3στηκα, γιατί οι έμποροι δε θα είχαν δουλειά αν κάποιοι δεν αγόραζαν. Και αυτοί που αγοράζουν δεν υπήρξαν θύματα εξαναγκασμού...

Η υποκρισία λοιπόν που τίθεται είναι ότι σε ένα πολιτικό/θρησκευτικό κόσμο όπου επικρατεί ένας φιλανθρωπισμός/ουμανισμός στην ιδεολογία, στην πράξη απλά γελάμε.

Μπορεί βέβαια να πεταχτεί κανένας και να μου πει ότι αν είσαι εκτός χορού, τραγουδάς καλά - αν είχα το παιδί μου π.χ. μέσα στη "μάστιγα" (sic) θα μίλαγα αλλιώς. Εγώ πιστεύω ότι ακόμα και κακός γονιός να είναι κάποιος, το παιδί φταίει πρώτα και μετά ο γονιός. Ξέρεις ότι είναι κακό και το παίρνεις. Άνθρωποι είμαστε και κάνουμε επιλογές. Θεωρητικά σε αυτό διαφέρουμε από τα ζώα.

[πλάκα mode on]

Η υπερφίαλη, ασύντακτη και ανορθόγραφη ρητορική σου, μου είναι ακατανόητη.

Μήπως θέλεις να πεις τα παρακάτω?

Η αόριστη γενικολογία οδηγεί στον παραλογισμό ... η και στο λαϊκισμό ή και στα δυο.

Γιατί στη μια περίπτωση, μπορεί να έχουμε μια εξαίρεση στον κανόνα, όπου ένας έμπορος ναρκωτικός πιθανόν και να αθωώθηκε ή και να μην τιμωρήθηκε, όσο αυστηρά απαιτεί το ατομικό περί δίκαιου αίσθημα "οποιουδήποτε" και ο "οποιοσδήποτε" να μην είχε το στοιχειώδες ενδιαφέρον να μάθει το λόγο (της αθώωσης) και να πληροφορηθεί καλύτερα. Στο συλλογικό ασυνείδητο, το αίσθημα αδικίας, πολλαπλασιάζεται x10, x100, x1000. Τίποτα όμως δεν είναι τόσο απλοϊκό όσο θα θέλαμε νάναι.

Από την άλλη, το geek, που ανταγωνίζεται σε γνώσεις ένα μέσο τεχνικό δικτύων και έχει γεμίσει 200 εξωτερικούς δίσκους, είναι ένα "παιδακι", ένα κακόμοιρο, που δεν ήξερε και άλλος του εγκατέστησε το lime wire.

Τελικά έχεις σοβαρό πρόβλημα με όλους εμάς που γράφουμε στο TheLab φίλε μου.

Όλοι μας είμαστε geeks (παθιασμένοι μάγοι των ηλεκτρονικών).

Και ξέρω πολλά δυσλεκτικά παιδιά που έχουν ταλέντο στα ηλεκτρονικά.

Χριστόν ή Βαραβάν? "τα geeks" στο σταυρό.

Ε, θέλεις βοήθεια.

[πλάκα mode off]

Ας κατέβασε "το geek" και τον ουρανό με τα άστρα.

Από τη στιγμή που ούτε έχει μαγαζί να παίζει τα τραγούδια, ούτε τα εμπορεύεται, αλλά είναι απλός συλλέκτης σκουπιδιών, για μένα ούτε παράνομος είναι ούτε ανήθικος, ούτε θίγει πνευματικά δικαιώματα, ούτε θίγει την πολιτεία.

Νομίζω ότι το παραπάνω εκφράζει το κοινό αίσθημα.

Αντίθετα, ο καημένος έμπορος ναρκωτικών που σκότωσε χιλιάδες αθώα παιδάκια προκειμένου να πλουτίσει, δεν έχει κανένα ελαφρυντικό. Κι όμως είναι κοινός τόπος ότι τη γλιτώνει.

Πιάστε λοιπόν τους geeks, αφήστε έξω τους εμπόρους ναρκωτικών και μετά μην αναρωτιέστε γιατί τα geeks παίρνουν ένα λοστάρι και τα κάνουν λαμπόγυαλο.

Αντίθετα, ο καημένος έμπορος ναρκωτικών που σκότωσε χιλιάδες αθώα παιδάκια προκειμένου να πλουτίσει

Βάλε και τόσες άλλες οικογένειες. Γιατί δεν είναι μόνο το παιδί που καταστρέφεται, αλλά και ολόκληρη η οικογένεια :/

Σφαχτείτε ελεύθερα, εγκαταλείπω :p

εγω το παιρνω σοβαρα αυτη την προτροπη... :hehe:

Τελευταιο:δε σε ειδα να παραθετεις κανα λινκ ομως
jasone καθεσαι και μου αραδιαζεις τωρα το σαιτ του κομματος του αβαταρ με ελαχιστες αλλαγμενες λεξεις,και με ενα σωρο ξυλινες ρητορειες

(θες πιο μεγαλη γραμματοσειρα?φυλλαδια και αφισες μπορω να διαβασω κι εγω παντως.μου πετας και χυμα στο κυμα και αυτο το "απολιτικ" που πως εχει ερθει η συγκυρια και την εχω ακουσει μονο απο συγκεκριμενα ατομα.. )

Καλέ εσύ έχεις πρόβλημα με τα κκ έτσι

δεν νοειται σοβαρη ιντερνετοπερσονα χωρις τουλαχιστον ενα σκαλωμα.Και επειδη αυτο με την ατιμη την κενωνια ειναι πολυ πασσε διαλεξα το εν λογω.

Η υπερφίαλη, ασύντακτη και ανορθόγραφη ρητορική σου, μου είναι ακατανόητη.

Μήπως θέλεις να πεις τα παρακάτω?

Ασυντακτος: Γιωργος Μηλο Μπακαλη το απο αγορασε ενα Ο.Και αυτο απεχει απο την εικονα τον κειμενων μου.Γιατι μια προταση λιγο πιο πριν η λιγο πιο μετα μπαινει με μονο σκοπο να τονιστει.

Οσο για το ανορθογραφη...υπενθυμιζω οτι η νορμαλ ορθογραφια μου απεχει λιγο απο τα greeklish.

Τελικά έχεις σοβαρό πρόβλημα με όλους εμάς που γράφουμε στο TheLab φίλε μου.

Δηλαδη εσυ καταλαβες οτι κατακρινω την γνωση σε εναν ανθρωπο?Μετα τους γοριλλες και τις δηθεν "απειλες" μου σε βαρος σου,αυτο ηταν το τριτο χτυπημα στα λεπτα μου αισθηματα.

Νομίζω ότι το παραπάνω εκφράζει το κοινό αίσθημα.

Για 10.000.000 ελληνες υπαρχουν 10.000.000 κοινα αισθηματα.Γιαυτο υπαρχουν οι κανονες,για ναχουμε κατι σταθερο και σιγουρο και να μην μπορει ο καθενας να αναβαθμιζει οποτεδηποτε το συμφερον του σε κοινο αισθημα.(η μηπως δεν χανονται αμετρητα μιλλιονς φορολογιας απο αυτην την διακινηση?φυσικα ευρα φορολογιας δεν χανονται μονο απο εκει,αλλα το οτι ενα προβλημα εχει πολλες αιτιες δεν σημαινει οτι δεν θα μειωθει σε μεγεθος αν μειωθει και μια απο αυτες.)

Αντίθετα, ο καημένος έμπορος ναρκωτικών που σκότωσε χιλιάδες αθώα παιδάκια προκειμένου να πλουτίσει, δεν έχει κανένα ελαφρυντικό

Ο ανθρωπος ειναι υπευθυνος για τις πραξεις του.Και γιατι οταν καποιος πετυχαινει λεμε "ααα ηταν εξυπνος,ααα ηταν δουλευταρας,ααα ηταν ταλαντουχος",αλλα οταν πεθαινει πχ απο ναρκωτικα "φταιει παντα το συστημα ,η κενωνια,γενικα καποιος αλλος"?

Κι όμως είναι κοινός τόπος ότι τη γλιτώνει.

Κοινος τοπος?Δηλαδη οτιδηποτε φανταζομαστε,υποθετουμε,εικαζουμε βασει μιας πραγματικης καταστασης ( εδω της εξαπλωσης των ναρκωτικων) το βαφτιζουμε "κοινο τοπο"-"προφανες"-"το ξερει ο Μπαμπης ο Σουγιας και ο Μητσος ο Κουφος" και με συνοπτικες διαδικασιες αποκτα την θεση του στην πραγματικοτητα?

Μονος σου δεν βλεπεις τα ποστ εδω που λενε "μην μπλεκεις θα σου καψουν το αυτοκινητο"..?Νομιζεις οτι τετοιες συμπεριφορες δεν εχουν και οι μαρτυρες πχ σε κανα δικαστηριο?Γιατι για να υπαρξει καταδικη ξερεις,ανεξαρτητως του τι εχει πει ο μαρτυρας στην προδικασια,ο μαρτυρας μας πρεπει να καταθεσει ενοχοποιητικα στοιχεια και στο ακροατηριο (αρχη της προφορικοτητας και της αμεσοτητας της δικης).......

Ρε μεγαλε σιγα μην κατσω να αντιγραψω κειμενα,αφισες κτλπ για να απαντησω σε σενα.Μεγαλη ιδεα δεν εχεις για τον εαυτο σου;;

Αν χρειαζομαι βοηθεια για να απαντω και σε σενα ζητω που καηκαμε:happy2:

Εκτος απο το να αλλαζεις μεγεθος στο κειμενακι σου,μπορεις να βαλεις ενα λινκ,ενα κειμενο ή μια αφισα που να γραφει τα ιδια με εμενα.Και τοτε τα ξαναλεμε.Το να λες "κανεις αυτο κανεις εκεινο" και οταν σου λενε αποδειξε το να αλλαζεις μεγεθος,δειχνει ή οτι εχεις χαμηλη νοημοσυνη ή οτι δεν εχεις κατι αλλο να πεις και κανεις τον κινεζο

Go figure!

- Δεν φταίνε οι έμποροι ναρκωτικών που ψοφάν τα έρμα, αλλά τα άμυαλα τα έρμα.

- Για 10.000.000 Έλληνες υπάρχουν 10.000.000 κοινά αισθήματα. Άρα ο νόμος δεν οφείλει να εκφράζει το κοινό αίσθημα, αφού είναι ανύπαρκτο.

- Δεν είναι κοινός τόπος ότι γλιτώνουν οι έμποροι ναρκωτικών, επειδή δεν φταίνε οι δικαστές που δεν καταδικάζονται, αλλά οι μάρτυρες που φοβούνται κτλ.

Τάδε έφη Tsakonas ή θίγω τα λεπτά σου αισθήματα?

Τσακωνα μας λες δηλαδη οτι οι πολιτες ειναι οι ηλιθιοι και αυτοι φταινε για ολα;;;

Σχετικα με τα ναρκωτικα εννοω

ΔΕΝ ΕΙΡΩΝΕΥΟΜΑΙ ρωταω

Ο ανθρωπος ειναι υπευθυνος για τις πραξεις του.Και γιατι οταν καποιος πετυχαινει λεμε "ααα ηταν εξυπνος,ααα ηταν δουλευταρας,ααα ηταν ταλαντουχος",αλλα οταν πεθαινει πχ απο ναρκωτικα "φταιει παντα το συστημα ,η κενωνια,γενικα καποιος αλλος"?

Έχω οπλοπωλείο. Έρχεται ένας τυπάκος και μου ζητά ένα όπλο:

Περίπτωση α. Για να σκοτώσει κάποιον

Περίπτωση β. Για να αυτοκτονήσει

Στην πρώτη είμαι είμαι συνεργός στην ανθρωποκτονία, αφού τον προμήθευσα με το όργανο του φόνου, γνωρίζοντας γιατί θα το ήθελε, ναι ή όχι;

Στην δεύτερη περίπτωση, έχω πάλι μπλεξίματα με το νόμο (δε γνωρίζω ποια είναι η ονομασία της κατηγορίας, και ούτε με αφορά), ναι ή όχι;

Επειδή και στις δύο περιπτώσεις η απάντηση είναι ναι, ας αλλάξουμε ελαφρώς το παράδειγμα και στη θέση του οπλοπωλητή ας βάλουμε τον έμπορο ναρκωτικών, και στην περίπτωση α, ας βάλουμε έναν παλιό χρήστη, που φέρνει έναν φίλο του για να τον "μυήσει". Στην περίπτωση β, ας βάλουμε έναν παλιό χρήστη που του έδωσαν νοθευμένη ηρωίνη, ή δεν ξέρω και εγώ τι.

Και στις 4 περιπτώσεις σκοτώνεται κάποιος, εν γνώση του πωλητή, και μάλιστα με τη βοήθειά του. Γιατί λοιπόν αυτός που έχει το κατάστημα όπλων να καταδικάζεται, κι ο έμπορος ναρκωτικών όχι;

Θέλω λογική εξήγηση κι όχι δικονομικές μλκιούλες :flower:

Στην πρώτη είμαι είμαι συνεργός στην ανθρωποκτονία, αφού τον προμήθευσα με το όργανο του φόνου, γνωρίζοντας γιατί θα το ήθελε, ναι ή όχι;

Στην δεύτερη περίπτωση, έχω πάλι μπλεξίματα με το νόμο (δε γνωρίζω ποια είναι η ονομασία της κατηγορίας, και ούτε με αφορά), ναι ή όχι;

Επειδή και στις δύο περιπτώσεις η απάντηση είναι ναι, ας αλλάξουμε ελαφρώς το παράδειγμα και στη θέση του οπλοπωλητή ας βάλουμε τον έμπορο ναρκωτικών, και στην περίπτωση α, ας βάλουμε έναν παλιό χρήστη, που φέρνει έναν φίλο του για να τον "μυήσει". Στην περίπτωση β, ας βάλουμε έναν παλιό χρήστη που του έδωσαν νοθευμένη ηρωίνη, ή δεν ξέρω και εγώ τι.

Και στις 4 περιπτώσεις σκοτώνεται κάποιος, εν γνώση του πωλητή, και μάλιστα με τη βοήθειά του. Γιατί λοιπόν αυτός που έχει το κατάστημα όπλων να καταδικάζεται, κι ο έμπορος ναρκωτικών όχι;

:toomuchneπως να δωσεις λογικη εξηγηση σε κατι παραλογο? το παραδειγμα σου εχει τοση σχεση με τη λογικη οσο εγω με τον Βλαδημηρο Πουτιν

Τα όπλα χρησιμοποιούνται σε αθλήματα (σκοποβολή) και τα ναρκωτικά στην ιατρική.

Όχι μόνο "άκακα" αλλά και στη 2η περίπτωση, υπέρ του κοινού συμφερόντος.

Το ότι τα διαλέγουν κάποιοι για να σκοτώσουν και να "ακούσουν χρώματα", είναι ανθρώπινη επιλογή.

Δεν είναι κοινός τόπος ότι γλιτώνουν οι έμποροι ναρκωτικών, επειδή δεν φταίνε οι δικαστές που δεν καταδικάζονται, αλλά οι μάρτυρες που φοβούνται κτλ.

Φυσικα και δεν ειναι μονο αιτιο οι μαλαγανιες των μαρτυρων.Αλλα επειδη η ποινικη δικονομια λεει πως στο ακροατηριο πρεπει να εισαχθουν τα ενοχοποιητικα στοιχεια και να ακουστουν οι ενοχοποιητικες καταθεσεις,δεν γινεται να καταδικαστει ενας ανθρωπος (ανεξαρτητως του αν ειναι η μητερα τερεζα η το τελευταιο σκουληκι) χωρις να φανουν ολα αυτα στην δημοσια διαδικασια(οπως θα ξερεις η ανακριση-προκαταρκτικη εξεταση -προ της δικης δηλαδη- ειναι μυστικη).Αν λοιπον ο μαρτυρας εμφανιστει και τα γυρισει,δεν μπορει να πει ο δικαστης "α εμενα ο κατηγορουμενος μου φαινεται αληταρας,θα τον στειλω διακοπες μια 20ετια",γιατι ειναι υποχρεωμενος απο το Συνταγμα να τεκμηριωσει την αποφαση του,βασει των στοιχειων που εμφανιστηκαν στην δικη.Και φυσικα αν τολμησει ο δικαστης να καταδικασει ανθρωπο χωρις στοιχεια,εκτος του οτι ειναι θεμα χρονου να δικαιωθει σε ανωτερο,ο κατηγορουμενος θα παρει και αποζημιωση απο το κρατος,η ακομη χειροτερα με καταδικαστικη για το ελλαντα αποφαση του Ευρωπαικο Δικαστηριου Δικαιωματων του ανθρωπου.Και δεν αρχιζω να αραδιαζω τι κινδυνο θα διετρεχε η προσωπικη ασφαλεια του καθενος μας αν μπορουσε ο δικαστης να καταδικασει χωρις να φαινεται στην δημοσια διαδικασια η καταθεση του μαρτυρα...

Επισης πρεπει να ξερεις οτι δεν ειναι και ολοι οι μαρτυρες υπερανω χρηματων τα οποια φανταζομαι δεν λειπουν απο τους εμπορους...

Και για να κλεισω,μια καταδικη μπορει να εμποδιστει σε μεγαλο βαθμο απο "λαθη " στην προδικασια.Πχ αν κρατηθηκε καποιος εστω και 1 ωρα παραπανω απο το "προβλεπομενο(2-3ημερες)" χωρις να του απαγγελθουν κατηγοριες,διαβασε τι λεει το αρθρο 6 του Συνταγματος για το θεμα...Η πχ αν εμποδιστηκε κατα την προδικασια να επικοινωνησει με τον συνηγορο του ,παλι μπιγκ τραμπλ για την πολιτεια...Στην αμερικη εχει αθωωθει ανθρωπος που ηταν αποδεδειγμενα εγκληματιας επειδη ο αστυνομικος κατα την συλληψη παρελειψε να του πει τα γνωστα "You have the right to remain silent,anything you say can be used against you κλπ κλπ"-Δεν ειναι τυχαιο που αυτο το "κολλημα" της αστυνομιας στην αμερικη με τα δικαιωματα τοχουμε αντιληφθει μεχρι κι εμεις στις ταινιες!

Επειδη τωρα διαβασα τα οφφ τοπικ,θα ηθελα να ενημερωσω πως "δεικτικος" ειναι αυτος που δειχνει (σπανια τετοια χρηση της λεξης) και "δηκτικος"(αυτος που δαγκωνει μεταφορικα).

Ναι jasone,ατομικη ευθυνη ftw.Αν ο ανθρωπος ο ιδιος δεν λειτουργει σωστα,οι θεσμοι λιγο μπορουν να βοηθησουν.

Ενδιαφερων ο παραλληλισμος.Προσεξε να δεις.

στην α περιπτωση ,εφοσον ο οπλοπωλης τελει εν γνωσει της προθεσεως του αγοραστη,ναι ειναι περιπτωση απλη συνεργειας σε ανθρωποκτονια.Ομως η ανθρωποκτονια εκ προθεσεως τιμωρειται με ισοβια (πριν τα ελαφρυντικα κλπ,θεωρητικολογω τωρα) και η απλη συνεργεια σε αυτην την ανθρωποκτονια με 10-20 χρονια καθειρξη.Δηλαδη η ευθυνη της κυριας πραξης ειναι απειρως βαρυτερη...

Και το δευτερο ,παλι τιμωρειται η συμμετοχη σε αυτοκτονια.

Σε κανενα σημειο δεν ειπα οτι δεν φταιει ο εμπορος καθολου.Αλλα η ευθυνη του χρηστη ειναι πολυ μεγαλυτερη.

Και οσο για το γιατι κατα αποτελεσμα δεν καταδικαζονται οσοι εμεις πιστευουμε πως θα επρεπε,νομιζω πως τα απαντησα παραπανω.Δεν μπορει δηλαδη ο δικαστης να παρακαμψει καποιες εγγυησεις του ποινικου συστηματος (που ισχυουν φυσικα για ολους μας).Εκτος αν νομιζει κανεις οτι ολοι μα ολοι οι μαρτυρες καταθετουν στο δικαστηριο ακριβως οτι ειπαν και στην προδικασια και κυριο τους μελημα ειναι η απονομη δικαιοσυνης.

edit:ετσι ειναι η γνωση mariosalice.Παντα ενδιαφερουσα και χρησιμη ειναι.

edit2:

ΑΝ7:ρωτηθηκα κατι που τυγχανει να γνωριζω και απαντησα ...και κανω οτι μπορω στην τεκμηριωση,μεχρι να ακουσω καποια καλυτερη.Δεν εχω πει ποτε "ετσι ειναι,τερμα" και ουτε προκειται.

και αυτο για το κεφαλι ισχυει σε ενα (σχεδον δικαιολογημενο)βαθμο,αλλα θυμασαι κι εσυ πως αισθανοσουν οταν ακουγες κατι "συμπαθητικα" απο τον ατιμαν (πχ για την αναγκη 2 τροφοδοτικων των 1000 watt)???φυσικα δεν σου κανω κριτικη για αυτην την συμπεριφορα,αλλα με βοηθα να εξηγησω την συμπεριφορα μου.

Tsakona.

Το ότι είσαι στην νομική δεν σου δυναμώνει την θέση σου στο εκάστοτε θέμα, ούτε την κάνει πιο σωστή απ των άλλων και ούτε πιο σοφή.

Σορρυ για το offtopic και με το συμπάθιο κι όλας, αλλά όποτε γράφεις,γράφεις με ένα κλικ το κεφάλι πιο πάνω απ των άλλων λές και ότι πεις εσύ είναι το σωστό και το τεκμηριωμενο.

εχ πολυ ακυρο παραδειγμα. Δλδ αμα πωλουσες ειδη προικος (κουζινομαχαιρα) και εσφαζε ο τυπας τη γυναικα του με αυτο τι θα ελεγες οτι του εδωσες τα μεσα να τη σφαξη .

Ξαναδιάβασε, και δες ότι το δίνω γνωρίζοντας ότι θα το χρησιμοποιήσει για αυτόν το σκοπό :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.