Jump to content

Νεολαία και ναρκωτικά.

greekfragma

Recommended Posts

ειπα και γω με ποιον θα τρωω βρωμικα...παντως αυτοι οι αλβανοι μεγαλη κλικα λεμε...δεν τους κανεις καλα με τιποτα

βαπορακια ειναι , δλδ courier. Δεν σου κανουν τπτ απολυτως,,,

• Replies 110
  • Created
  • Last Reply

πως δεν σου κανουν ρε ζορζ..οταν καινε εκατονταδες εγκεφαλους...πλακα με κανεις

Πολυ ευστοχο το video που παρεθεσε ο ΓιαγκΤ,δειτε το αν δεν το κανατε ηδη

Επισης,η πλειοψηφια των χρηστων(στην Ελλαδα τουλαχιστον) ξεκινα απο τη χρηση ινδικης κανναβης,οι περισσοτεροι απο τους οποιους ποτε δεν προχωρουν παραπερα,στα επονομαζομενα και "σκληρα ναρκωτικα"

Όσο για τις κοπέλες απλά θα πάνε φυλακή .

Όχι για πολύ, ίσα ίσα να χωθούνε σίγουρα στην πρέζα και να γίνουνε πoυτάνες.

Διολου απιθανο,δυστυχως.

Αντιγραφω απο σελιδα του Υπουργειου Δικαιοσυνης

"Η εφαρμογή της ποινικής νομοθεσίας αποτυπώνεται σε αριθμούς ως εξής σήμερα στο σωφρονιστικό σύστημα της Ελλάδας:

Σε σύνολο 8.452 κρατουμένων, οι 2.936 κρατούνται για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών, ποσοστό 34,7% (σχεδόν στο σύνολο τους για εμπορία-διακίνηση).

Το πρόβλημα της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών δεν σταματά βέβαια στους τοίχους της φυλακής. Είναι γνωστό ότι ένα σημαντικό ποσοστό των κρατουμένων στα καταστήματα κράτησης όλων των χωρών κάνουν χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών. Και στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι το 1/3 των κρατουμένων κάνουν κάποια στιγμή χρήση ουσιών στη διάρκεια της κράτησής τους. "

@greekfragma

Ετσι απο περιεργεια,ειχες κανα νεο απο τις κοπελες?Να μαθουμε αν τις πηγαν οντως σπιτι ή ειχαν αλλα μπλεξιματα το τελευταιο 24ωρο

ονοματα ηλικιες και περιοχη κατοικιας τα ενημερωθηκα απο τον αστυνομικο off the record οταν ηρθε να κρατησει τα στοιχεια μου μιας και εγω τους καλεσα.

απο χθες δεν εχω κατι νεωτερο και δεν νομιζω να εχω ξανα.

Βασικα, γιατι να πανε οι κοπελες φυλακη; Για αποτοξινωση πιθανον να τις στειλουν.

jasone μου εξηγεις και μενα τι κωλυμα εχεις με το κονσεπτ : "φροντιζω να εξαρτω την προσβαση στην ανωτατη εκπαιδευση απο την βαθμολογια στις πανελληνιες ωστε να μην γεμισουν τα πανεπιστημια αιωνιους φοιτητες (γιατι ενας που δεν ειναι αριστος στα μαθηματικα ΔΕΝ θα τελειωσει ποτε τους Ηλεκτρολογους μηχανολογους ΗΥ ΕΜΠ,ενας που ειναι τουβλο σε βιολογια και χημεια δεν θα τελειωσει την ιατρικη,ενας που δεν εχει μια ελαχιστη ικανοτητα στην εκθεση δεν θα τελειωσει ποτε την Νομικη) και να μην γεμισει και η αγορα ανεργους γιατρους,ανεργους δικηγορους,ανεργους ΗΥ engineers?Γιατι οπως καταλαβαινεις οι "μετριοι" που θα καταφερουν με χιλιους κοπους και βασανα να τελειωσουν τις σχολες θα πρεπει και να δουλεψουν στο αντικειμενο τους.Δες πχ την ανεργια που υπαρχει σημερα σε καθηγητες αγγλικων!Σε φροντιστηριο που δουλευα,οταν μπηκε σχετικη αγγελια,πηραν 150 σε διαστημα 3 ημερων!Αυτοι οι 150 για 1 θεση λεμε τωρα...Γιατι ωραιες οι κορωνες περι ισοτητας και καλλιεργειας κλπ,αλλα αποτι ξερω εγω,η μορφωση ειναι μια επενδυση που υποτιθεται μια μερα θα σου φερει ευρα και δεν ειναι ολοι μποεμ πλουσιοι που σκοτωνουν τον χρονο τους σπουδαζοντας...

Οσο για το τι ταιριαζει στην ηλικια μου,ισως ναπρεπε να μιλησω πιο ευγενικα.Αλλα σκεψου πως αισθανομαι οταν βλεπω να μου κανεις κοπυ πεηστ "ξενες" αποψεις και "ξενα" επιχειρηματα.Φυσικα ξερεις και το πολιτικα και θεσμικα ορθο.Χαιρομαι πουχεις μια ιδεα κι εσυ απο "ξυλινο" πολιτικο λογο.

Τα φλεημ τα λατρευω,αν δεν υπηρχαν τα φλεημς η ζωη μου θα ηταν σαν στρινγκακι χωρις κ@λο.

Οσο για την ειρωνεια επαναλαμβανω για πολλοστη φορα οτι ετσι ειναι το υφος μου.Δεν εχω σκοπο να προσβαλλω κανεναν.

υγ:"επικαλουνται" και οχι "επικαλλουνται" και "προκατειλημμενος" και οχι "προκατειλειμενος"....(μετα απο αυτα συνεχιζεις να θεωρεις "αχρηστα" τα φροντιστηρια?)

Οι συλληφθεισες δεν θα πανε φυλακη.Το πολυ κανα κεντρο απεξαρτησης.Εδω μεχρι κ οι εμποροι ναρκωτικων ισχυριζονται οτι ειναι χρηστες ωστε να τυχουν ευνοικοτερης μεταχειρισης.

Οσο για την αστυνομια,στα 15 ειχα την κακη συνηθεια να καπνιζω (κανονικα τσιγαρα,μην φανταστειτε τιποτα).Μια μερα με σταματησε ασφαλιτης σε κακοφημη συνοικια για εξακριβωση.Με ρωτησε αν εχω "τιποτα" πανω μου και δεν καταλαβα το πονηρο της ερωτησης(σκεφτηκα οτι ηθελε απλα να μου κανει σωματικο ελεγχο).Του ειπα απλα "ενα τσιγαρο"(ενα νορμαλ τσιγαρο εννοω απο καπνο)...Τοτε μου ειπε να του το δωσω ,και το διελυσε και το πεταξε στον υπονομο.Τοτε δεν καταλαβα γιατι το κανε αυτο.Μετα απο χρονια καταλαβα οτι νομιζε οτι ειχε "περιεχομενο" το τσιγαρο και δεν ηθελε να μπλεξω οταν θα με πηγαινε στο τμημα (οπως και δεν εμπλεξα,οι γονεις δεν τοχαν μαθει,και αφεθηκα εντος μισης ωρας ελευθερος)

Παμε στον Κοπριτη τωρα.Επειδη ζω πολυ κοντα στο Κολωνακι,σε πληροφορω οτι και στο Κολωνακι πεφτουν αβερτα κουβερτα κλησεις.Κατα ταλλα ομως και το αντικανονικο παρκαρισμα ειναι παρανομο και πρεπει να κοπει κληση.Εχει που εχει προβληματα η εφαρμογη του νομου,αν αρχισουμε κ εμεις να την αφοριζουμε ως επιφανειακη οταν γινεται τοτε .....Οσο για το παπακι που αρπαζει κληση φανταζομαι θαχεις οδηγησει αυτοκινητο στην Αθηνα και θα ξερεις ποσο επικινδυνα γινονται αυτα τα οχηματα.Γιατι δηλ κοιτας τις μια δυο επιτυχιες και δεν κοιτας τα προβληματα που εχει ολος αυτος ο θεσμος και εμποδιζουν την λειτουργια τους?Ενας μεσος στρατιωτης ριχνει σχεδον τις ιδιες βολες που ριχνει κι ενας αστυνομικος στην εκπαιδευση του πχ.Και δεν νομιζω ναχεις δει εσυ απο πρωτο χερι την πολυθρυλητη διαφθορα της αστυνομιας.Θελω να πω οτι εικαζω πως ειναι σε μικροτερο βαθμο αποσο νομιζουμε.Εγω τουλαχιστον,καθε φορα που εχω παρε δωσε με αστυνομια και λεω ενα "καλησπερα-καλημερα",οπως στον καθε υπαλληλο που θα ειχα συναλλαγη,δεν ειχα κανενα προβλημα.Αντιθετως εχει τυχει πχ να ειμαι παραλιακη 2 η ωρα τα μεσανυχτα χωρις φωτα (ταχα ξεχασει μιας κ ειχα το νου μου στη συνοδηγο-το ξερω χοντρη λαλακια),με σταματα ο καπ,μου κανει :rant:για τα φωτα,και μολις ειδε οτι στο αλκοτεστ εβγαλα 0 μου την χαρισε την κληση για τα φωτα(χωρις να αρχισω τις τσακωνιες λεμε τωρα)...Αυτο δηλαδη δεν ειναι ανθρωπινη,σωστη και επιεικης συμπεριφορα?(ΟΚ,μεμονωμενο παραδειγμα...αλλα ρε γμτ πως ειναι δυνατον ναναι τοσο χαλια αυτη η αστυνομια και "ελαχιστοι" να την βλεπουν απο πρωτο χερι???)

Οσον αφορα τους ευκολους στοχους,μηπως οι αστυνομικοι που βλεπεις ειναι "δημοτικοι"?Γιατι οι δημοτικοι(πρασινοκιτρινοι) ΔΕΝ εχουν αρμοδιοτητα να καταστειλουν εγκληματα...Τετοια αρμοδιοτητα εχουν μονο οι μπλε.Και δεν προκειται περι γραφειοκρατικου κωλυματος ,αλλα βασικοτατης δημοκρατικης αρχης.

Οσο για την διασκεδαση,μαι ποιντ ιζ.Ωραια,καποιοι διασκεδαζουν ετσι.Νο μπιγκ ντιαλ.Δουλεια τους.Δεν κινδυνευει κανεις απο τα παρατραγουδα.

Σχετικα με την οικογενεια,θα επιμεινω στο κονσεπτ της ατομικης ευθυνης."Απο αγκαθι βγαινει ροδο κι απο ροδο βγαινει αγκαθι".

Επισης το συστημα παιδειας δεν ειναι και τοσο τρομακτικο.Ναι εχει απαιτησεις (που νομιζω ομως οτι και παλι ειναι μικροτερες απο τις αντιστοιχες αλλων χωρων)...Και δεν ειναι το θεμα "τα ιδια η διαφορετικα πραγματα " στην εκπαιδευση.Ο ογκος γνωσης σε καθε κοινωνικη δραστηριοτητα δεν μεταβαλλεται.ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ...Συγκρινω βιβλια ποινικου δικαιου συγχρονης εποχης με αντιστοιχα βιβλια μιας δεκαετιας και εχουν "θρεψει" σε μεγαλο βαθμο-φυσικα αυτο εχει αντανακλαστικες συνεπειες και στην 2βαθμια εκπαιδευση.Η μηπως συγκρινεται το γελοιο σχολικο βιβλιο πληροφορικης πουχαμε εμεις τω καιρο εκεινο με τις γνωσεις που ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ να εχει ενας μαθητης σε αυτον τον τομεα σημερα?

...Δεν νομιζω πως το συστημα ειναι τοσο κλειστο και περιοριστικο...Βλεπω δηλαδη στα πανεπιστημια ατομα απο καθε κοινωνικη διαστρωματωση.Ναι,εχει στεγανα.Αλλα αυτα τα στεγανα δεν τα καλλιεργει καποια υπερτατη δυναμη.Απο τους ανθρωπους προερχονται.

Οσο για τα ναρκωτικα και την ευθυνη του κρατους περι αυτου...Βρε παιδια δεν ειναι τοσο απλο...Δηλαδη ο καθενας ξεχωριστα δεν αισθανεται πως ειναι πολλες παρανομιες που μπορει να διαπραξει ατιμωρητος?Ειναι πχ 10 εκπροσωποι της κρατικης καταστολης για 10000 ανθρωπους...Εκ των πραγματων ειναι αδυνατον να περιορισουν τα παντα.Κλασικο παραδειγμα (για να πω κατι στο οποιο μπορουμε να εκφερουμε γνωμη ολοι) τα "κατεβασματα"..Μπορει το κρατος να ελεγχει συνεχεια 1 εκατομμυριο ιντερνετακηδες ???Ειδατε ομως σε προηγουμενα θρεντ την αντιδραση της ομηγυρης με το που ακουσε λιγο την "by the book " αποψη.....

ΥΓ:Φραγμα,διαβασε ρε φιλε πλζ αυτα τα κιγουωρντς που σουγραψα ,θελω την γνωμη σου ασαπ :)

Μια και όλοι λένε και από μια άποψη, ας πω και τη δική μου, αν και δεν έχει και καμιά σημασία.

Είμαι υπέρ της αποποινικοποίησης των ναρκωτικών.

Θα προτιμούσα τα εξαρτημένα άτομα να αντιμετωπίζονται ως ασθενείς, που έχουν δικαίωμα στη επιλογή της θεραπείας τους ή όχι και στη χορήγηση της δόσης τους σε τιμές φαρμάκων, με τη διαδικασία που ήδη προβλέπεται για τις ναρκωτικές ουσίες.

Θεωρώ τη χρήση ναρκωτικών ουσιών εξαιρετικά βλαπτική για την υγεία, που δεν έχει καμιά σχέση με τσιγάρο ή ποτό. Δεν συγκρίνονται οι επιπτώσεις όλων ανεξαιρέτως των ναρκωτικών ουσιών, με τις επιπτώσεις που έχουν άλλες βλαπτικές συνήθειες.

Θα περίμενα από την πολιτεία να ξοδεύει για αντιναρκωτική εκστρατεία πολλαπλάσια χρήματα από ότι για την αντικαπνιστική εκστρατεία. Αλλά δεν γίνεται κάτι τέτοιο. Γιατί άραγε? Τα κέρδη και τα συμφέροντα από την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών είναι τεράστια και όλο το σύστημα είναι δομημένο για την προαγωγή της εξάπλωσης των ναρκωτικών και όχι για την καταστολή τους.

Δείτε τι γίνεται στο Αφγανιστάν, όπου τα αεροπλάνα μεταφέρουν τόνους ηρωίνης μπροστά στα μάτια όλων των λαών.

Όσο είμαστε καλά παιδάκια και μέσα στο σύστημα, θα ευημερούμε ως χώρα, ώστε να μπορούμε να καταναλώνουμε ναρκωτικά και να πλουτίζουν οι επιτήδειοι.

Πάντα θα υπάρχουν κορόιδα που θα ξεπουλιούνται για τα πάθη τους.

Μακρυά από εμάς μόνο.

Όσο για την καταστολή στην Αμερική, ναι νοιώθει κανείς ασφάλεια βλέποντας τόσο μεγάλη αστυνόμευση, γιατί η εγκληματικότητα και η ανέχεια από τους homeless έχει φτάσει στα ύψη.

Παρά την αστυνόμευση, τους σκύλους και τα περιπολικά που γυρνάνε σαν σφήγκες γύρω γύρω από τα λιγοστές περιοχές νυκτερινής διασκέδασης, τα joint pot και δεν συμμαζεύεται, τα καπνίζουν ακόμα και μέρα μεσημέρι στις ανοικτές mercedes τους και τα καταπίνουν όταν τους σταματάνε τα περιπολικά. Αρκεί να μην είναι μεθυσμένοι και να μην έχουν ανοικτό μπουκάλι ποτό στο αυτοκίνητο και τη γλίτωσαν. Πήγα στο rose ball σε συναυλία των Pink Floyd και θόλωσε όλο το στάδιο. Και δεν ήταν εφέ ξηρού πάγου.

Θεωρώ την Ελληνική αστυνομία αποτελεσματική και με ανθρωπιά. Πιστεύω ότι δόθηκε η ευκαιρία στις κοπέλες να μη χαρακτηριστούν. Αν ήταν στην αρχή ίσως και να καταφέρουν να ξεφύγουν από τα νύχια των εμπόρων ναρκωτικών και να μην καταντήσουν να ξεπουλιούνται για τη δόση τους. Αλλά όσο υπάρχουν έμποροι ναρκωτικών, δεν μπορούμε να έχουμε και αποποινικοποίηση.

Θα προτιμούσα να χορηγούνται τα ναρκωτικά από τα περίπτερα (όπως τα τσιγάρα) και τα φαρμακεία (τα σκληρά) και να είναι αποποινικοποιημένη η χρήση τους.

Παράλληλα μια έντονη αντιναρκωτική εκστρατεία και απαγόρευση χρήσης σε όλους τους δημόσιους χώρους, θα βοηθούσε να μην έχουμε πολλούς νέους χρήστες.

Αλλά μάλλον ονειρεύομαι και όπως είπα από την αρχή δεν έχει καμιά σημασία η γνώμη μου.

Ούτε οι νόμοι θα αλλάξουν, ούτε η εκμετάλλευση των ανθρώπων θα εκλείψει.

Δεν μπορώ να καταλάβω την επιμονή σας στο ότι τα έχουμε δεδομένα, και τώρα τι κάνουμε.

Φίλε mariosalice με τις παραπάνω γνώμες θα γεμίσουν δρόμοι,νοσοκομεία,νεκροταφεία.;)

Και θα σβήσουμε σαν χώρα-έθνος.

Δέν συμφωνώ και που ψειρίζουμε την μαϊμού τι κάνει η οικογένεια,αστυνομία,παιδεία κλπ (σπασμωδικές και ετεροχρονισμένες κινήσεις, καλύτερα να προλαμβάνουμε παρά να θεραπεύουμε) έπρεπε το κράτος να είχε ενεργήσει, γνώμη μου ποτέ δεν είναι αργά αρκεί να θέλει, με άμεσες και ριζοσπαστικές λύσης που θα αποδώσουν εδώ και τώρα, και όχι στο βάθος χρόνου γιατί χανόμαστε

Όταν πιάσει φωτιά το σπίτι του γείτονά σου να περιμένεις γιατί θα πιάσει και το δικό σου.;)

Όπως είπα τα συμφέροντα είναι μεγάλα και δεν θα αφήσουν εύκολα την αγελάδα που αρμέγουν οι έμποροι ναρκωτικών.

Μια πολιτική προς την κατεύθυνση που ανέφερα, προυποθέτει εφαρμογή σε παγκόσμιο επίπεδο, με διεθνείς συμφωνίες, έντονη δυσφημιστική καμπάνια εναντίον των ναρκωτικών και επίσημη παρασκευή ναρκωτικών, που θα είναι αυστηρά ελεγχόμενη ποσοτικά και ποιοτικά.

Δεν είναι ανέφικτες οι αποφάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τις είδαμε στην επιβολή των DRM.

Πού είναι αλήθεια το αίσθημα ηθικής και αναλογικότητας στο νομικό μας σύστημα, όταν ο έμπορος ναρκωτικών αθωώνεται και η RIAA καταδικάζει σε εξοντωτικά πρόστιμα το παιδάκι που κατέβαζε mp3 τραγουδάκια?

Κατά τα άλλα, όσο υπάρχει το παρόν υποκριτικό καθεστώς, θα κοιτάζω να επιβιώσω και να προφυλάξω τη δική μου οικογένεια. Δεν έχει νόημα να ασχολούμαι με καταστολές και άλλες τέτοιες αηδίες. Ο καθένας κοιτάζει να πορευθεί όπως νομίζει και όπως μπορεί.

Αλλά η φωνή μας έχει δύναμη και κάποια πράγματα πρέπει να τα λέμε με το όνομα τους.

Tsakonas:

Αυτο που εγω θελω ειναι ενα εντελως δωρεαν εκπαιδευτικο συστημα.Ενα συστημα που να δινει στον καθε μαθητη την ικανοτητα αλλα και τη δυνατοτητα να επιλεγει τη σχολη που θελει με βαση της δυνατοτητες του (και οχι με βαση τις οικονομικες του αναγκες).Να μπορει να την τελειωσει ανεξαρτητα απο την οικονομικη του κατασταση(γιατι μη μου πεις πως μπορει,γιατι εγω πχ δεν εχω καμια δυνατοτητα να σπουδασω σε καποια επαρχιακη πολη για οικονομικους λογους.Αρα αν δεν περασω στην αθηνα θα πρεπει να ξαναδωσω ή να μπω σε καποια αλλη σχολη).Αφου την τελειωσει να μπορει να εργαστει πανω σε αυτο που σπουδασε,χωρις να χρειαζεται να κανει δυο και τρεις δουλειες ή να χρειαζεται να φοροδιαφευγει,να χρηματιζεται και και και...(να αμοιβεται δηλαδη οπως του αξιζει και συμφωνα με αυτα που προσφερει στο κοινωνικο συνολο,ωστε να μπορει αν μη τι αλλο να ζησει αξιοπρεπως)

Απο τα παραπανω μπορεις να καταλαβεις που διαφωνω με το "κονσεπτ" σου....

Η παιδεια οσο κι αν σου ακουγεται παραξενο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΟΥΤΕ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ,ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ(ετσι λεει και το κρατος στη θεωρεια,αν και θα επρεπε να ειναι και στην πραξη)

Αμα τις αποψεις μου τις θεωρεις copy paste,σε προκαλλω προσοπικα να παραθεσεις τα link απ' οπου ειναι copy paste,ή αν δεν τα εχεις να μην εξαπολυεις ανυποστατες κατηγοριες εναντιων μου.

Δεν ειδα να εχεις να πεις κατι ομως σχετικα με το ποσο λαθος ειναι το θεσμικα ορθο(τουλαχιστον πριν ετσι ελεγες)αλλα τωρα σου απεδειξα οτι εκανες λαθος αντι να το παραδεχτεις με κατηγορεις για ξυλινο λογο.Οτι δεν μπορεις να καταλαβεις δηλαδη ή οτι σου ξενιζει σαν ορος ή σαν εκφραση ειναι ξυλινος λογος ε;Να μας κανεις εναν καταλογο οπου θα διαχωριζεις τις εκφρασεις σε ξυλινες και μη ωστε να μπορουμε και εμεις να μην πεφτουμε στο ατοπιμα του ξυλινου λογου!Βεβαια πριν κρινεις το δικο μου λογο(και ψαχεις τα ορθογραφικα μου λαθη για να μου αποδειξεις τη χρησιμοτητα του φροντιστηριου-λες και γι' αυτο δεν ειναι αρμοδιο το σχολειο,αλλα το φροντιστηριο-χαρακτηριζοντας τον ξυλινο κτλπ (που στο κατω κατω οπως και να 'ναι δεν συζητησα τη γνωμη σου,αρα δεν εχεις κανενα δικαιωμα να τον κρινεις,οπως και εγω μεχρι να μου δωσεις το δικαιωμα-κρινωντας με-δεν εκρινα τον δικο σου) καλο θα ηταν να κρινεις πρωτα τον δικο σου λογο,το λεξιλογιο σου,το υφος και τις εκφρασεις σου.

Οσο για το υφος σου μου ειναι αδιαφορο πως ειναι στην καθημερινη σου ζωη -αν μπορουν να σε ανεχονται μ' αυτο-αλλα εδω,οπως και εγω,ανεξαρτητα απο το υφος στην καθημερινη μου ζωη εισαι υποχρεωμενος να σεβεσαι τον συνομιλητη σου,οπως σε σεβομαι κι εγω(γιατι πιστεψε με,και 'γω μπορω να σε ειρωνευτω καθως και να σε εξοργισω και με πολυ μεγαλυτερη επιτυχια απο σενα αλλα δεν το κανω γιατι σεβομαι το forum,τον εαυτο μου και το συνομιλητη μου,οποιος κι αν ειναι αυτος και οπως κι αν συμπεριφερεται).Αν πιστευεις οτι δεν μπορεις να το κανεις ,καλυτερα να μην γραφεις ή τουλαχιστον να μην απαντας σε μενα.Το ποιος ειναι ο σκοπος σου προσωπικα δεν με ενδιαφερει,αλλα ποιο ειναι το αποτελεσμα.Αν το υφος σου ειναι προσβλητικο και προκλητικο,τι με ενδιαφερει εμενα ποιες ειναι οι προθεσεις σου;

Σχετικα με την αποψη σου για τα flames δεν νομιζω οτι σε τιμα ουτε αυτη,ουτε και οι παρομοιασεις που χρησιμοποιεις.Η αντιπαραθεση στα πλαισια του υγειους διαλογου ειναι ωφελιμη,αλλα η εμπαθεις,ειρωνικη,επιθετικη,ερειστικη,προσβλητικη και προσωπικη αντιπαραθεση μονο ωφελιμη δεν ειναι!

Οσο για το συστημα,παιδειας στην προκυμενη περιπτωση, αν δεν σου φαινεται τρομακτικο(οχι με την εννοια οτι το φοβασαι)και το βλεπεις μια χαρα μαλλον θα πρεπει να ανυσηχεις.

Ζητω συγγνωμη για το μακροσκελες ποστ!Προσπαθησα να ειμαι κοσμιος και ευγενικος ωστε να μην δημιουργηθει flame και χαλασουμε το πολυ ενδιαφερων τοπικ του φιλου greekfragma,και το ιδιο θα σε παρακαλεσω να κανεις και εσυ(tsakonas)

Ζητω συγγνωμη για το μακροσκελες ποστ!

Το post σου είναι ureadable, βάλε καμιά τελεία, κόμμα, παράγραφο βρε αδερφέ, μετά από 10 λέξεις κουράστηκε το μάτι μου :X:

Περι της αποποινικοποίησης δυο λόγια (καθότι frankly δε με νοιάζουν τα δυο κοριτσόπουλα, ο καθένας κάνει τις επιλογές του σε αυτόν τον κόσμο και φταίει ο κάθε individual σε μεγάλο βαθμό για αυτές).

Παρόλο που η αποποινικοποίηση σε άλλες χώρες έχει δείξει να βοηθάει εν τέλει, αντί να χειροτερεύει τις καταστάσεις, εδώ είναι Ελλάδα.

Γιατί τα bold?

Απλό είναι. Η χώρα μας πλέον στηρίζεται στο 80++% από τον Τουρισμό της. Κλείσαμε όλα τα ορυχεία, βαριές βιομηχανίες δε βλέπω, η αγροτιά αρχίζει και το παρατάει το θέμα - είμαστε πλέον μια αμιγώς τουριστική χώρα. Που είναι το κακό?

Προχτές ήμουν στην Ολλανδία - μια χώρα που αν δεν είχε αποποινικοποιήσει τα ναρκωτικά δε θα είχε ούτε το 10% του τουρισμού που έχει τώρα. Μιλάμε για χιλιάδες κόσμου που πάνε εκεί μόνο και μόνο γιατί είναι όλα free2go, έτσι?

Σκεφτείτε τώρα ότι ένα κράτος με απίστευτη οργάνωση (ποδηλατόδρομοι, δρόμοι μεταξένιοι με 6 λωρίδες, traffic jam και κανείς να μην το παίζει Tommi Makkinen, καθαριότητα παντού, κτλ κτλ) είχε γειτονιές με εκατοντάδες "τελειωμένους" από τις διάφορες ουσίες (όπου το 99% ήταν τουρίστες).

Αν γίνει αυτό στην ελληνική πραγματικότητα (όπου όλοι ξέρουμε τι κάνουν οι τουρίστες στη χώρα μας - βλέπουν free ποτά και διασκέδαση μέχρι το πρωί και γίνονται λιώμα), πως θα εξελιχθεί το όλο θέμα αν αποποινικοποιήσουμε τα ναρκωτικά?

Μπορεί η δικιά μας νεολαία να γλιτώσει, αλλά ο τουρισμός θα πάει 250% πάνω, γεμίζοντας την Ελλάδα 365 μέρες το χρόνο με βλαμμένα που θέλουν να δοκιμάσουν λίγη "ελευθερία".

Μπορεί λοιπόν η αποποινικοποίηση να ακούγεται ως καλή και έξυπνη στα χαρτιά λύση, αλλά στην πράξη στη χώρα μας, πραγματικά θα τα κάνει χειρότερα.

Το post σου είναι ureadable, βάλε καμιά τελεία, κόμμα, παράγραφο βρε αδερφέ, μετά από 10 λέξεις κουράστηκε το μάτι μου :X:

Καλυτερα τωρα;;

gznp

Μα αυτός είναι ο λόγος που είπα ότι "προυποθέτει εφαρμογή σε παγκόσμιο επίπεδο, με διεθνείς συμφωνίες".

Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα σε μια χώρα μεμονωμένα.

Ούτε έχει νόημα, ούτε μπορεί να αποδώσει.

Η Ολλανδία είναι μόνη της, με ωραίες ιδέες στα χαρτιά, που όμως δεν την αφήνουν τα μεγάλα συμφέροντα να παράγει ναρκωτικά. Έτσι και το παράνομο εμπόριο ανθεί και έχει γίνει η χώρα που ελκύει κάθε πικραμένο. Όσο πουλάνε παράνομα οι έμποροι, υποδαυλίζεται η βασική ιδέα που θέλει την αφαίρεση του κέρδους από την παράνομη εμπορία. Έτσι δεν έχει νόημα ούτε η αποποινικοποίηση.

gznp

Μα αυτός είναι ο λόγος που είπα ότι "προυποθέτει εφαρμογή σε παγκόσμιο επίπεδο, με διεθνείς συμφωνίες".

Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα σε μια χώρα μεμονωμένα.

Ούτε έχει νόημα, ούτε μπορεί να αποδώσει.

Η Ολλανδία είναι μόνη της, με ωραίες ιδέες στα χαρτιά, που όμως δεν την αφήνουν τα μεγάλα συμφέροντα να παράγει ναρκωτικά. Έτσι και το παράνομο εμπόριο ανθεί και έχει γίνει η χώρα που ελκύει κάθε πικραμένο. Όσο πουλάνε παράνομα οι έμποροι, υποδαυλίζεται η βασική ιδέα που θέλει την αφαίρεση του κέρδους από την παράνομη εμπορία. Έτσι δεν έχει νόημα ούτε η αποποινικοποίηση.

Μαριε καταλαβαινω την "οικονομικη" λογικη πισω απο την αποποινικοποιηση που προτεινεις, αλλα δεν μπορω να συμφωνησω οτι ετσι θα μειωθουν τα κρουσματα.

Δεν γινεται να βρισκεις ναρκωτικα παντου νομιμα.

Με αυτο που λες δεν εξαλειφεις το προβλημα. Απλα το ανταλλαζεις με ενα αλλο.

Την θεση των εμπορων τοτε θα την παρουν οι φαρμακευτικες εταιριες κανονικα και με τον νομο.

Ξερεις καλυτερα απο μενα πως δουλευει το συστημα.

Ποιος μου λεει εμενα, οτι οπως τωρα οι φαρμακευτικες εταιριες γυρνανε απο γιατρο σε γιατρο και του κοβουν ποσοστο, αν προωθησει το ταδε φαρμακο τους στον πελατη, οτι δεν θα γινει το ιδιο και χειροτερο αν βρισκεις τα σκληρα στα φαρμακεια?

Αν οι εμποροι ναρκωτικων ειναι αδιστακτοι 1 φορα, οι CEO's των εταιριων ειναι 1000.

Πρέπει να ξεκολλήσουμε από νοοτροπίες και ταμπού αν θέλουμε να πάμε μπροστά.

Πώς πουλούσαν τα τσιγάρα σε εξευτελιστική τιμή και μάλιστα τα μοίραζαν στον κόσμο δωρεάν?

Και αυτά βλάπτουν. Πολύ λιγότερο, από τα ναρκωτικά αλλά βλάπτουν.

Ε ας δίνουν και τα ναρκωτικά στα περίπτερα.

Σήμερα όποιος θέλει να τα βρει, τα βρίσκει εξ ίσου εύκολα.

Δεν θα αλλάξει τίποτα στο θέμα των γιατρών.

Ήδη υπάρχει η δυνατότητα συνταγογράφησης ναρκωτικών.

Δεν είναι ακριβά, ούτε υπάρχει περίπτωση κέρδους από τέτοια συνταγογράφηση, εκ μέρους των εταιριών, παρά μόνο αν είναι παράνομη (εκβιασμός και φακελάκι).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.