Jump to content

Νεολαία και ναρκωτικά.

greekfragma

Recommended Posts

Πως σου φαινεται το γεγονος οτι καποιος ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤ'ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΟΧΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΟ ΠΥ ΘΕΛΕΙ;;;;

Βλακωδες.Θα μπουκωσει η αγορα και θα μενει ο κοσμος ανεργος.(βλ δικηγοροι ,σε καθε 300 αθηναιους αντιστοιχει 1 δικηγορος).Εκει ειναι που χρειαζεται ο κρατικος ελεγχος.Η μηπως δεν βλεπεις τι γινεται με τα "ιδιωτικα πανεπιστημια"?Νομιζεις οτι οσοι βγαινουν απο εκει μεσα εχουν 100% εξασφαλισμενη δουλεια στον τομεα τους?

ηλαδη μας λες οτι τα φροντιστηρια ειναι απαραιτητα

Ναι.Ο καλυτερος κερδιζει.Ετσι απλα.

οτι η παραπαιδεια ειναι αναγκη να συμπληρωνει το σχολειο του

εαν το σημερινο δημοσιο σχολειο δεν ετρεμε τις απεργιες/αποχες/στασεις εργασιας/κατευθυνομενες καταληψεις,τοτε τα φροντιστηρια θα ηταν αχρηστα.

Οτι η αστυνομια σαν θεσμος και σαν σωμα ειναι ορθη και αποτελεσματικη;;;

Ορθο ειναι ενα θεωρημα στα μαθηματικα.Πληζ ριφρεηζ την ερωτηση η μαθε καλυτερα ελληνικα.Προχειρως ομως να σου απαντησω πως απο οσα εχω δει απο αστυνομια απο πρωτο χερι (και οχι απο κομματικη φυλλαδα) δεν εχω καποιο ιδιαιτερο παραπονο.Κακοπληρωμενοι υπαλληλοι που ετυχε να φορανε ενα σημα ειναι.Διεφθαρμενοι υπαρχουν παντου.Η πλειοψηφια ομως νομιζω δεν ειναι κατι το τρομακτικο.Εκτος αν ειμαι τοσο τυχερος εγω και ολο πεφτω στους ευγενικους και ενταξει.(Εχοντας δει μαλιστα και ιταλους carabinieri και την συμπεριφορα τους ,οι δικοι μας ειναι πολυ ενταξει.)

Οτι για τα ναρκωτικα ευθυνονται μονο οι χρηστες ατομικα;;

Ολοι οι λουζερς συνηθιζουν να κατηγορουν το "Συστημα"...αλλα την συριγγα στην φλεβα την χωνει ενα χερι και οχι μια κοινωνια.

edit:γιαμ γιαμ,μου μυριζει ζουμερο φλεημ κι αποψε.αλλα δεν μπορω τωρα...γμτ...1,74-πρασινα ματια-καστανη...

edit2: α ρε φραγμα,αμα φαω παντοφλα/τακουνακι/πεδιλο/γουωτεβερ εσυ θα φταις.Λοιπον για να σου πω την αποψη μου,ουτε εγω ξερω αν θα προτιμουσα να ζω εδω η στο αμερικα.Αλλα αν θες να εχεις περισσοτερα στοιχεια, βαλε κιγουωρντς στο google τα εξης : "Patriot Act" "Contempt Of Court" "P2P CEASE AND DESIST"...και περιττο να πουμε πως αν εμενα με ελεγαν hillbilly και εσενα redneck (κοντολογις αν ημασταν thelab.us) τωρα το 80%του φορουμ θα χρωσταγε κατι εκατομμυρια ντολλαρς αποζημιωση η punitive damages σε RIAA,MPAA κλπ...

• Replies 110
  • Created
  • Last Reply
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι;

Είσαι έμπορος και σε βουτάνε. Από δικηγόρους σαίνια να φαν κι οι κότες.

Με πόσα χρόνια ξεμπερδεύεις;

Εισαι εμπορος και σε βουτανε , αλλα εκτος απο τους δικηγόρους πρώτα θα γίνει κάτι αλλο... κατι το οποίο ''ξερουμε'' να κανουμε πολυ καλα....

θα παρει τηλεφωνο ο μπαμπακας τον βουλευτη ( που με την σειρα του εχει παρει τους ψηφους κ πρεπει να τους ξεπληρωσει :D) κ οποιοδηποτε βυσμα μεχρι να βρεθει η ακρη που μπορει να βοηθησει ? .....

Αν ειχαμε 100.000 περισσοτερους αστυνομικους και 1000 ολοκαινουρια σωφρονιστικα καταστηματα για να χωρεσουν ολοι αυτοι που "λερωνουν" τους δρομους,θα λυνοταν το προβλημα??Αν μπουζουριαζαμε ακομα κι αυτους που αναφερονται στα ναρκωτικα,ετσι για να ειμαστε καλυμμενοι??

Ή μηπως θα συγκεντρωνονταν κακην κακως σε ιδιωτικους χωρους ή πχ σε καποιο ασυλο,για να συνεχισουν να κανουν αυτο που με τον α,β τροπο επελεξαν να κανουν??

Δεν πιστευω οτι με την αστυνομια ως "μπαμπουλα" μπορουμε να πετυχουμε πολλα πραγματα.Το πολυ πολυ να καθαρισουν οι δρομοι και τα παρκακια απο τους δυστυχεις αυτους τυπους που "χαλανε την αισθητικη μας" με την κατασταση την οποια βιωνουν.Αλλα μην κοροιδευομαστε,το προβλημα δεν λυνεται ετσι

ηθελα να ηξερα βες βιλ τι θα ελεγες αν ζουσες στο μεσαιωνα και σου καιγαν το σπιτι βιαζαν τη γυναικα σου μπροστα σου σφαζαν τα αγορια σου κλεβαν τις κορες σου και μετα σε παλουκωναν γλεντωντας το γυρω σου , αυτο σαν σχολια στο "Εκτιμώ ότι βρισκόμαστε στο προ τελευταίο σκαλοπάτι της πτώσης του (πολιτισμού μας) που έντεχνα και αριστοτεχνικά επέτυχαν."

Ποίος σου είπε ότι μιλάω για τον μεσαίωνα?

Φίλε ea6gka νομίζεις ότι δέν είμαστε μεσαίωνας τώρα? μήπως εσύ ακόμα δεν το βλέπεις?

για να το καταλάβεις θέλεις παραδείγματα?

Το σπίτι μας δέν είναι ανάγκη να του βάλουν φωτιά, (καίγεται) και με άλλους τρόπους.

Οι γυναίκες μας βιάζονται και με άλλους τρόπους, για να κρατήσουν την θέση τους ή να ανέβουν θέση στην δουλειά τους ή επειδή τους (αρέσει)

Τώρα για τα παιδιά μας εδώ είμαστε θες να σου πώ ότι δεν είναι ανάγκη να τα σφάξουν-κλέψουν, τους ρίχνουν στα μαλακά και εν συνεχεία στα σκληρά και τέλος τους κερνάνε και τον θάνατο οπότε για πιο σπίτι να μιλήσουμε που μέχρι να προσπαθήσεις να τα αποτοξινώσεις έφαγες και τα σώβρακα σου?

Μην βλέπεις κοντόφθαλμα νομίζεις ότι επειδή έχουμε εξέλιξη της τεχνολογίας φύγαμε και από τον μεσαίωνα?;)

Εγώ ξέρω ότι για το εξαρτημένο ορφανό φτωχαδάκι που έχασε τους γονείς του νωρίς, φταίει η κοινωνία και η ζωή που του τα'φερε στραβά, αλλά για τον κοκάκια πάμπλουτο ηθοποιό με την τρισευτυχισμένη παιδική ηλικία φταίει μόνο το γεγονός ότι τα δοκίμασε όλα και βαρέθηκε.

Ό,τι μας βολεύει δηλαδή, έλεος...

Θα ακουστώ λίγο αυστηρός, αλλά εκτός κι αν τον απήγαγαν και του χώσανε την βελόνα στο χέρι, σε κάθε άλλη περίπτωση φταίει ο ίδιος ο χρήστης και μόνο αυτός.

Περιέργεια, κάλος στον εγκέφαλο, "παρασύρθηκε", μαγκιά και τα ρέστα τα ακούω βερεσέ.

Δείχνω κατανόηση μόνο σε καταστάσεις που δεν διάλεξες το ριζικό σου, στα αναπόφευκτα δηλαδή, ο,τιδήποτε έχει να κάνει με επιλογή σου φταις εσύ.

Κι όσο για την Αμερική, Γιώργο το φιλαράκι σου έχει FOXNEWS-ιστεί 100% πλεόν, αν δεν μπορεί να δει το καθεστός κυβερνητικής τρομοκρατίας. Κι αν δε με πιστεύεις, πάρε ένα laptop και πήγαινε να μπεις στις ΗΠΑ.

Πρώτο πράγμα που θα σου κάνουνε είναι να σου πάρουνε δαχτυλικά αποτυπώματα. Μετά και σύμφωνα με έναν νόμο που ψηφίστηκε πριν από 25 μέρες, έχουν το δικαίωμα να σου κατάσχουν το laptop και να το ψάξουν byte-προς-byte, χωρίς απαραίτητα να τους δώσεις αφορμή, απλά μπορούν και το κάνουν.

Σήμερα μιλούσα με μια (ιρλανδή) συνάδελφο που δεν έχει πάει ποτέ και δεν μπορεί να μπει στις ΗΠΑ, γιατί το 1969 που ήταν στη Γαλλία είχε υπογράψει ένα petition για να σταματήσει ο πόλεμος στο Βιετνάμ.

40 χρόνια φακέλωμα, και θα μας πεις μετά για το τι είναι καλό και τι κακό;

Α και που'σαι: αν χάσεις την πτήση σου για ΗΠΑ, είσαι blacklisted. Ναι, καλά άκουσες.

Χωρίς "μα-μου-γιατί" και "μα τι σχέση έχει", απλά είσαι blacklisted...

Kαι εγω διαφωνω καθετα με την αποποινηκοποιηση γιατι νομιζω δεν βοηθαει κανεναν,ή σχεδον κανεναν.Τα ναρκωτικα ειτε σκληρα ειτε μαλακα ειναι ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ,δε σε σκοτωνουν πολυ και λιγο,ΣΕ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ.ΚΑι αν δεν σε σκοτωσουν σου εκπυρσοκροτουν εγκεφαλικα κυτταρα και.......

Και τα τσιγαρα μας σκοτωνουν αλλα ειναι νομιμα...

ειναι κανονας οτι απο τα μαλακα πας στα σκληρα.

Ποιος σου τα ειπε αυτα ? :...:

Δεν ειναι κανονας .. εξαρταται απο το καθε ατομο...

Επισης αν καποιος θελει να κοψει τα ναρκωτικα (σκληρα) μπορει να το κανει (ακομα και μονος του)

Ξερω ενα παιδι που παλια εκανε χρηση (κοκαινη) και πριν 9 χρονια το εκοψε και μεχρι σημερα δεν εχει κανενα προβλημα ;)

Επισης το να "προστατεψουμε" τα παιδια μας απο τα ναρκωτικα μου φαινεται δυσκολο εως αδυνατον..

Πολλα παιδια θα δοκιμασουν και θα σταματησουν εκει

Πολλα παιδια θα δοκιμασουν και θα πανε σε πιο σκληρα κτλ

Οτι και να κανουμε παντως θα δοκιμασουν

Φίλε Chosen που είναι η οργανωμένη πολιτεία για να μην φτάσει ποτέ το μαλακό ή το σκληρό να φτιάξει χρήστες? άρα κ.λ.π......

Φίλε Chosen που είναι η οργανωμένη πολιτεία για να μην φτάσει ποτέ το μαλακό ή το σκληρό να φτιάξει χρήστες? άρα κ.λ.π......

Μα το γεγονός και μόνο ότι έχεις πρεζόνια και τα μπατιράκια και τους λεφτάδες, και στην Ελβετία και στο Καζακστάν, αποδεικνύει ότι το μεγαλύτερο λόγο για το αν θα καταλήξεις πρεζόνι, το έχει η βούλησή σου.

Κανείς δεν σε σπρώχνει στα ναρκωτικά αν δεν σε τρώει ο λώκος σου. Ξέρω και άτομα που ζήσανε την ζωή του Ιώβ και δεν τα κουμπήσανε, και πλοιοκτήτες που δεν τα πλησίασαν, οπότε καταλήγω (αυθέρετα ίσως) ότι αν σε τρώει να τα αρχίσεις, θα το κάνεις ανεξαρτήτου κοινωνίας και πολιτείας.

Για να τα ψάχνεις σημαίνει ότι τα έχεις βρει και τα ξεκίνησες, εάν δέν τα ξεκινούσες καν γιατί απλά δέν τα έβρισκες τότε πως θα γινόσουν πρεζόνι? εδώ φαίνεται και η βούληση της λεγόμενης οργανωμένης πολιτείας.

Ναι, εύκολο να κατηγορείς τους πάντες για τις λάθος επιλογές σου, αλλά η αλήθεια είναι αυτή. Είναι σα να λέμε ότι φταίει η πολιτεία που σκοτώνεται ο κόσμος στους δρόμους, και στην Γερμανία που έχουνε τέλειους δρόμους γιατί σκοτώνεται κόσμος;

Το κακό και το καταστροφικό είναι μέρος του κόσμου μας και της ζωής μας, δεν μπορείς να το αποκόψεις εντελώς. Είναι σαν κι αυτό που λένε για την γυναίκα: αν θέλει να σε απατήσει και στο μπουκάλι να την κλείσεις, με τον φελό θα το κάνει...

Μιλάμε για ναρκωτικά, 3 σελίδες thread, αλλά αυτό που σκοτώνει τους περισσότερους ανθρώπους παγκοσμίως, δεν αναφέρθηκε ( επειδή είναι νόμιμο; ) Είναι κοινωνικά αποδεκτό κάποιος να πίνει και να οδηγεί( ; ) Το γεγονός ότι φτιάχνεται και καρφώνεται πάνω σε κάποιο φουκαρά, δεν το βλέπουμε μπροστά μας, όπως τα κατεστραμμένα πρεζάκια που είναι "κατάντια" κλπ, οπότε δεν το καταδικάζουμε; ή επειδή "το κάνουν όλοι", και εμείς, είναι ΟΚ;

Tsakonas(εχεις και το επιθετο του κολλητου μου!):Αφου το θεωρεις βλακωδες σαν επιχειρημα και αφου ο καλυτερος κερδιζει και αφου η παραπαιδεια ειναι απαραιτητη...δεν εχω κατι αλλο να πω....σε ρωτησα μου απαντησες,ελυσες την απορια μου..τελειωσε

Το να πετας ομως ανοητες σποντες δεν νομιζω οτι αρμοζει ουτε σε σοβαρο συνομιλητη ουτε και στην ηλικια σου.1)Μαθε εσυ πρω τα ελληνικα και μετα μιλα για τα δικα μου. Επειδη εσυ εφτασες να μαθεις μεχρι το ορθο στα μαθηματικα δε σημαινει οτι μονο εκει χρησιμοποιειται...μαθε λοιπον πως σαν οροι υφιστανται και το πολιτικα και το θεσμικα ορθο.2)Δεν μυριζεσαι flame,αρχιζεις flame γιατι εισαι αρνητικα προκατειλειμενος...Αυτο φαινεται και απο τις μικροπρεπεις σποντιτσες που πετας(κατευθυνομενες καταληψεις,Ορθο ειναι ενα θεωρημα στα μαθηματικα.Πληζ ριφρεηζ την ερωτηση η μαθε καλυτερα ελληνικα-α,και τα θεωρηματα για να αποκαλλουνται ετσι ειναι δεδομενο οτι ειναι ορθα,δεν χωριζονται σε ορθα και εσφαλμενα-,και οχι απο κομματικη φυλλαδα,Ολοι οι λουζερς συνηθιζουν να κατηγορουν το "Συστημα")

Θα επρεπε να ντρεπεσαι για τη συμπεριφορα σου.Δε νομιζω ουτε να μιλησα ασχημα,ουτε να ειρωνευτικα,ουτε υπονοουμενα να αφησα ουτε και τιποτα αλλο...

η τιμωρια δεν ειναι η λυση για ολα εκτος αν αναφερομαστε σε εκπαιδευση ντοπερμαν.Η μανιακη καταστολη οδηγει σε police state(βλ αμερικα).Οχι,η κατασταση δεν ειναι καλη.Αλλα και παλι μια τοσο αφηρημενη καταστροφολογικη γενικευση ειναι εσφαλμενη.
και παλι το ιδιο σχολιο περι καταστολης εχω να κανω.Οσο για την αστυνομευση,και στο θρεντ του τοπικ σταρτερ που φανταζομαι δεν εχει κανα συμφερον απο την ΕΛ.ΑΣ. ειδα μια σωστη συμπεριφορα.Τωρα φυσικα θα μου πεις αμα δεν ζω καθημερινα σε μερη που εχει υψηλη εγκληματικοτητα τι γνωμη ναχω?

μην το πας στα ακρα

δεν μιλησα για μανιακη καταστολη

αλλα για μια σωστα οργανωμενη, επαρκως στελεχωμενη και αποτελεσματικη αστυνομικη αρχη

και οχι ενα οργανο που πλην ελαχιστων εξαιρεσεων, εκτελει χρεη φυλαξης υψηλα υσταμενων προσωπων

κοβει ευκολες κλησεις για να γεμισει ανωδυνα το μπλοκακι

(γραψε το παπακι και οχι το τσεροκι πανω στο πεζοδρομιο στο Κολωνακι)

Εσυ δηλαδη θελεις να μου πεις

οτι στην καθημερινοτητα σου, νοιωθεις οτι ζεις σε μια χωρα που η αστυνομια κανει σωστα τη δουλεια της?

(μην ακουσω για τις μια δυο επιτυχιες το χρονο που τις κανουν βουκινο για να σωσουν την υποληψη τους..)

φανταζομαι ομως δεν θα διαφωνησεις κι εσυ πως καποιες φορες,καποιοι καπς εχουν σωσει πολλους κυριως ανηλικους μικροεγκληματιες απο "καψιμο" και τον στιγματισμο του εγκληματια.Και ολα αυτα μαζι με το γνωστο τροπαριο για τους χαλια μισθους,το δημοσιουπαλληλικο κλιμα,την ελλιπη εκπαιδευση,τα μεταδικτατορικα καταλοιπα του ελληνα εναντια σε οποιαδηποτε μορφη εξουσιας κλπ.

οχι φυσικα, δεν διαφωνω

εκει ειναι το θεμα να διαχωριστει το βαπορακι απο τον εμπορα και τον χρηστη

η ενσταση μου εντοπιζεται στον ζηλο που επιδυκνειουν οι αρχες εναντιον ευκολων στοχων σε αντιθεση με την απραγια τους οταβν προκειται για μεγαλυτερα ψαρια

προστιμο ειναι η "μοντερνα" τιμωρια...για να αποφευγεται η ποινικη καταστολη και να αποσυμφοριζεται το ποινικο συστημα.ναι εισπραττει το κρατος.Αλλα το προτιμω απο εναν ποινικο κωδικα γεματο "χαζοεγκληματα".

δεν διαφωνω με το προστιμο σαν μετρο τιμωριας

αντιθετα, εφοσον ποναει παει να πει οτι μπορει να συνετησει, μαλλον συμμορφωσει

εστω και με εμμεσο τροπο

διαφωνω με τη λογικη του βγαζω περιπολιες για να κοψουν κλησεις για παρκαρισμα ενω στο διπλα δρομο γινεται διακινηση και αδιαφορω

διαφωνω με τη λογικη του αρχες του μηνα και πριν τα δωρα των εορτων ξεχυνονται στους δρομους να γεμισουν μπλοκακια με ευκολο τροπο αντι να ασχοληθουν με τους πραγματικους κινδυνους.

δεν θεωρω οτι το να ριχνουν προστιμο σε δεκα μηχανοβιους ή ενα παρανομο παρκαρισμα

ειναι σημαντικο οσο το να συλλαβουν 5 οδηγους κακοσυντηρημενων φορτηγων, πουλμαν κτλ

ή να πιασουν δεκα παραβατες κοκκινου φαναριου κτλ...

Και ποιος οριζει τον πολιτισμο?Ειμαστε εμεις πιο σοφοι απο τους αλλους για να πουμε πως το α ειναι πολιτισμος και το β ειναι καταντια?Γιατι τοσος ελιτισμος?Η δημοκρατια δηλαδη,πρεπει να "εφαρμοζεται" και εκει.Το γουστο των πολλων απλα επικρατει...

μηπως υποπιπτουμε σε επιπεδο εκθεσης Β'Λυκειου?Αι μιν,βλεπει καποιος Ψινακη,αυτο δεν τον καθιστα αυτοματα αμορφωτο...Ουτε θα καταστραφει η κενωνια απο ενα ταλεντ σοου.Δηλαδη τι "πρεπει" να βλεπουν οι "μορφωμενοι"και γιατι μεχρι και την διασκεδαση καποιου πρεπει να την ταξινομει σε "αμορφωτοι"-"Γυμνασιο"-"Λυκειο"-"Πανεπιστημιο" καποιος?Μηπως αυτοι που κανουν πχ εκπομπες κυρους με ενα πιο σοφιστικε υφος αντιπροσωπευουν εναν "ανωτερο πολιτισμο"?Τα επομενα δυο μου φαινονται καπως θεωρητικα και υπερβολικα γενικευμενα για να τα αναλυσω...

συνεχιζεις να "βαζεις λογια στο στομα μου"

δεν μιλησα για αμορφωτους και μορφωμενους

ουτε τα γραφομενα μου εκαναν κανενα ελιτιστικο διαχωρισμο

απλα ξενερωνω οταν βλεπω νεα παιδια να εχουν σαν ινδαλμα το καθε μοντελο, γλαστρα, παραγωγο και τηλεπερσονα

να θελουν να γινουν "αυτο" οταν μεγαλωσουν

να προαγεται σαν ιδανικο το να γινεις ενας εφημερος αστερας ασχετως του τιμηματος

αυτα με ξενερωνουν και πιστευω οτι εαν δεν αλλαξουν

αυτη η νεα γενια στην οποια εχω εναποθεσει τις ελπιδες μου

θα χαθει καπου μεταξυ Μυκονου και ΤV τιγκλον

αντι να δουν ειδησεις και να διαβασουν καμια εφημεριδα λ.χ

να δουν τι παιζει γυρω τους

ασχολουνται και ονειρευονται σκουπιδια

και δεν χρειαζεται να εχεις ανωτερο μορφωτικο επιπεδο για να ξεχωρισεις την ενημερωση απο τα σκουπιδια

λιγη λογικη απλα αρκει

Και?Η ζωη αλλαξε,ο ρολος της οικογενειας (πατριαρχικης μαλλον,κρινοντας απο το προτυπο το οποιο φαινεται να επικροτεις) εχει συρρικνωθει,γιατι πολυ απλα υπαρχουν ενα σωρο αλλα πραγματα να ασχοληθεις και δεν ειναι οπως παλαιοτερα που μετα την δουλεια στο χωραφι,ο πατερας θα γυριζε απτο καφενειο του χωριου και θα συγκεντρωνονταν γυρω απτο τζακι να κουτσομπολεψουν επειδη μεχρι εκει ηξεραν...Ο σημερινος ανθρωπος βλεπει λιγο μακρυτερα απο εναν πατερα-μητερα κλπ...

υπερβαλλεις σκοπιμα προσπαθωντας να κερδισεις εντυπωσεις

γιατι?

απο το οικογενειακο τραπεζι που ανεφερα το πας στο χωραφι και σε ιστοριες του παππου γυρω απο τη φωτια

εγω απλα ανεφερα οτι με τους συγχρονους ρυθμους ζωης

εχει γινει πολυ δυσκολο να υπαρχει πραγματικα σωστη διαπαιδαγωγηση απο την οικογενεια

ο ελευθερος χρονος ειναι αγαθο προς εξαφανιση

πολλοι γονεις μπορει να θελουν αλλα δεν μπορουν πλεον

την διαπαιδαγωγηση αναλαμβανει πλεον συχνα η tv...

το σχολειο εχει χασει αυτο το ρολο προ πολλου και πλεον ειναι απλα ενα προπαιδευτικο οργανο για τις πανελληνιες

δεν μιλησα για πατριαρχικη οικογενεια

μιλησα για οικογενεια γενικα

για γονεις και αδερφια και συγγενεις που μιλανε, συμβουλευουν, προσεχουν και στηριζουν

και δημιουργουν σωστους ανθρωπους και κατ'επεκταση πολιτες

ο σημερινος ανθρωπος οπως τον αποκαλεις εσυ

στην ηλικια των 14-18 που κοιταει δλδ?

και εκει που κοιταει, κοιταει μονος?

μηπως καποιος πρεπει να του δειξει οτι δεν αρκει να κοιτας

αλλα πρεπει να βλεπεις κιολας, να ζυγιζεις, να σκεφτεσαι κτλ?

Μα οσο εξελισσεται η κενωνια ,τοσο αυξανεται ο απαιτουμενος ογκος γνωσεων για καθε δραστηριοτητα!Δηλαδη οι μαθητες τι επρεπε?να μαθαινουν την ιδια φυσικη που μαθαιναν και τα παιδια το 80?Την ιδια χημεια?Και απο εκει και περα υπαρχει ανταγωνισμος.Υπαρχει ο μηχανισμος που κανονιζει ποιοι θα προχωρησουν παραπερα και ποιοι θα ασχοληθουν με κατι αλλο.

και αυτο παλι σε μεγαλο ποσοστο ειναι προσωπικη ευθυνη του καθενος.Δεν ειναι τοσο δυσκολο να μαθεις ποια επαγγελματα εχουν τρελλη ζητηση...Αν παει καποιος και σπουδασει ιταλικη φιλολογια που εχει βαση κατω του 10 (η καπου εκει κοντα) ποσο μυαλο θελει για να προβλεψει οτι αυτο το επαγγελμα ΔΕΝ εχει ζητηση,ΔΕΝ προχωραει,ΔΕΝ φερνει λεφτα?

παλι παρεξηγησες(?)

δεν ειπα οτι θα επρεπε να διδασκονται τα ιδια πραγματα με τη δεκαετια του 80

επισης δεν διαφωνω η αγορα ζητα εξειδικευση

απλα ο ρολος της εκπαιδευσης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ να ετοιμαζει υποψηφιους επαγγελματιες

αλλα Ανθρωπους

δυστυχως ακομα και σημερα πιστευω οτι υποβοσκουν νοοτροπιες παλαιοτερων εποχων

οταν απωθημενα μορφωσης προηγουμενων γενιων οδηγουσαν νεους με το στανιο

το συστημα παντως imho ειναι κλειστο και περιοριστικο

πληρωνεις φροντιστηρια, ετοιμαζεσαι, λειωνεις στα βιβλια,

περνας καπου και μετα εχωντας ενηλικιωθει διαπιστωνεις οτι αυτο δεν σου κανει

δεν σε εκφραζει, θα θελες πολυ να πας αλλου, ελα που το τιμημα ειναι τεραστιο και δεν το κανεις...

(η πλειοψηφια τουλαχιστον..)

αλλα το εκπαιδευτικο ειναι αλλο ενα τεραστιο ζητημα

στο οποιο δεν θα ηθελα να επεκταθω σ'αυτο το thread

σηκωνει πολυ συζητηση και δεν ειναι επι του παροντος

Υ.Γ.

θα σε παρακαλουσα να σταματησουμε εδω τα ανελεητα multiquotes που ξερω οτι σ'αρεσουν πολυ

μιας και ετσι κινδυνευει να γινει chat,

και να συνεχισουμε τη συζητηση πιο ανοικτα προς τα υπολοιπα μελη

Μα το γεγονός και μόνο ότι έχεις πρεζόνια και τα μπατιράκια και τους λεφτάδες, και στην Ελβετία και στο Καζακστάν, αποδεικνύει ότι το μεγαλύτερο λόγο για το αν θα καταλήξεις πρεζόνι, το έχει η βούλησή σου.

Κανείς δεν σε σπρώχνει στα ναρκωτικά αν δεν σε τρώει ο λώκος σου. Ξέρω και άτομα που ζήσανε την ζωή του Ιώβ και δεν τα κουμπήσανε, και πλοιοκτήτες που δεν τα πλησίασαν, οπότε καταλήγω (αυθέρετα ίσως) ότι αν σε τρώει να τα αρχίσεις, θα το κάνεις ανεξαρτήτου κοινωνίας και πολιτείας.

Συμφωνω, αλλα μη ξεχνας οτι εαν σε τρωει και τα χεις και μπροστα σου, ειναι ακομα πιο ευκολο να τ'αρχισεις

νομιζω πως δεν εξεταζουμε την ανθρωπινη αδυναμια σαν χαρακτηριστικο

αυτο ειναι δεδομενο

το πως κατι τετοιο θα μπορουσε να περιοριστει ,ελεγχθει

ωστε να γινει πιο δυσκολο για ενα επιρρεπες ατομο να υποπεσει ειναι το θεμα

Το συγκεκριμένο δεν ελέγχεται. Πιάσε 100 πιτσιρίκια 10-12 ετών, και ρώτα τα για τα ναρκωτικά. Όλα θα σου πουν ότι είναι κακό πράγμα. Βρες τα σε 8 χρόνια, και δες τι κάνουν. Τουλάχιστον 1 θα έχει πέσει στα ναρκωτικά, παρ'ότι το ξέρει. Αν δεν μπορείς να βοηθήσεις τον εαυτό σου, δείχνοντας αυτοσυγκράτηση, δεν μπορεί να σε βοηθήσει κανείς.

για να μην ανησυχουν καποιοι μια χαρα ειμαι.....ενα 24ωρο μετα ουτε το σπιτι ουτε το αυτοκινητο μου εχουν παρει φωτια.

επισης εμαθα οτι οι 2 25αριδες που την εκαναν με το TDM ειναι γνωστα βαπορακια Αλβανικης καταγωγης και πηγαινοερχονται στην περιοχη μου τους τελευταιους 5 μηνες.

ειπα και γω με ποιον θα τρωω βρωμικα...παντως αυτοι οι αλβανοι μεγαλη κλικα λεμε...δεν τους κανεις καλα με τιποτα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.