Fandom Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2008 Καλησπέρα παίδες,Θέλω να συνδέσω ένα συστηματάκι ηχείων pc logitech z5500 ψηφιακά μέ μια audigy 2 ZS με coaxial αλλά δεν ξέρω τι καλώδιο να αγοράσω. Κάτι σαν αυτό; http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.751654Χρειάζονται μήπως τίποτα αντάπτορες (Mono RCA to 3.5mm minijack )..;Έψαξα κάμποσο αλλά δεν βρήκα κάποια εμφανή απάντηση, αν έχει κάποιος μια ιδέα να με κατατοπίσει θα είμαι ευγνώμων.
Blinky Αύγουστος 26, 2008 #2 Αύγουστος 26, 2008 το control panel των 5500 σιγουρα δεχεται ψηφιακο ηχο και απο optical και απο coaxial. Οποτε ειναι καθαρα θεμα τι εξοδους εχει η καρτα σου. Επειδη ειναι λιγο παλια μη περιμενεις κανεις να σου απαντησει ξεκαθαρα γιατι αν δεν εχει το συγκεκριμενο μοντελο δε προκειται να ξερει! Σχεδον σιγουρα θα εχει καποια ψηφιακη εξοδο η οποια μπορει να ειναι σε μορφη coaxial/optical/mini-optical(που μοιαζει με mini-jack). Οποτε δες τι εχει και παρε το αναλογο καλωδιο ή μετατροπεα και μετα καλωδιο...
Fandom Αύγουστος 26, 2008 Author #3 Αύγουστος 26, 2008 Λοιπόν αγόρασα ένα απο αυτά http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=17227 και ένα adaptor RCA--> 3.5mm minijack και δούλεψε θαυμάσια. Το μόνο πρόβλημα τώρα όμως είναι οτι σε ψηφιακή σύνδεση και με αναπαραγωγή x264/dvd δεν μπορώ να έχω πεντακάναλο ήχο (νόμιζα μόνο στα παιχνίδια υπήρχε περιορισμός και όχι στις ταινίες). Επιπρόσθετα, το Powerdvd με SPDIF-out δεν μου δίνει καθόλου ήχο. Καμιά ιδέα;
Blinky Αύγουστος 26, 2008 #4 Αύγουστος 26, 2008 μα με αυτα τα καλωδια δε μπορεις να κανεις ψηφιακη συνδεση! Με αυτα τα καλωδια αι τον ανταπτορα που πηρες, απλα απο το minijack (που δινει αναλογικα ηχο στερεο 2 καναλιων με 1 καλωδιο) χωρισες με τον antaptor τα 2 αναλογικα καναλια και τα εστειλες με 2 καλωδια σαν left και right στα 5500. Προφανως και δε θα παρεις ετσι ουτε ψηφιακο ηχο ουε και 5.1 καναλια γενικοτερα.Ψηφιακο 5.1 γινεται ΜΟΝΟ με optical/coaxial (αντε και με HDMI αλλα εδω δε μας αφορα σιγουρα αυτο) συνδεση ενος καλωδιου. ψαξε το manual της καρτας σου να δεις αν εχει ψηφιακη εξοδο και σε τι μορφη ειναι για να δεις τι πρεπει να κανεις. Προσωπικα υποθετω οτι εχει μια minijack εξοδο στην ακρη η οποια εινια πολλαπλων χρησεων οπως εχουν και πολλα laptops. Αν εκει συνδεσεις minijack (οπως εχεις κανει τωρα) τοτε δινει αναλογικο σημα stereo στο minijack, διαφορετικα μπορει να παρει καποιον ανταπτορα και να δωσει ψηφιακο σημα μεχω optical, και αυτο ειανι που πρεπει να κανεις αν θες ψηφιακο 5.1 . Αλλα αυτο ειναι απλα μια υποθεση αφου δεν εχω την καρτα σου, πρεπει να ψαξεις να δεις ΑΝ εχει ψηφιακη εξοδο και αν ναι σε τι μορφη ειναι!
Blinky Αύγουστος 26, 2008 #5 Αύγουστος 26, 2008 παντως εριξα μια ματια online και ειναι αρκετα μπερδεμενη η κατασταση με την audigy και την ψηφιακη εξοδο της, εγω παντως ακρη δεν εβγαλα. Αν εχεις συγχρονη μητρικη μηπως εχεις optical εξοδο πανω της και ξεμπερδευεις αποκει? Αλλιως και οι αναλογικες εξοδοι της audigy να πανε στα 5500 και να κανει το decoding η audigy δεν ειναι κακη λυση, θα ακουσεις 5.1 ετσι σιγουρα.Παντως αν θες να ριξεις μια ματια μπας και ωγαλεις ακρη εσυ δες τα παρακατω :http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=26691http://forums.audioholics.com/forums/showthread.php?t=11661
Kostas007 Αύγουστος 26, 2008 #6 Αύγουστος 26, 2008 Λοιπόν αγόρασα ένα απο αυτά http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=17227 και ένα adaptor RCA--> 3.5mm minijack και δούλεψε θαυμάσια. Το μόνο πρόβλημα τώρα όμως είναι οτι σε ψηφιακή σύνδεση και με αναπαραγωγή x264/dvd δεν μπορώ να έχω πεντακάναλο ήχο (νόμιζα μόνο στα παιχνίδια υπήρχε περιορισμός και όχι στις ταινίες). Επιπρόσθετα, το Powerdvd με SPDIF-out δεν μου δίνει καθόλου ήχο. Καμιά ιδέα;τον ανταπτορα τον δοκιμασες και στα 2 βυσματα?
Fandom Αύγουστος 26, 2008 Author #7 Αύγουστος 26, 2008 Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Ένα update:Kατάφερα μέσω AC3 Filter και αλλαγή του Audio Device Renderer σε SPDIF Out στον KMplayer να έχω 5.1 ήχο στις ταινίες. Eπίσης το πανελ των ηχείων λέει, DD Digital και DTS ανάλογα. Άρα το καλώδιο είναι οκ; 2 βασικότατα προβλήματα τώρα..1) Σε DD ήχο, όταν προχωράω την ταινία, κάνει 1-2 δευτερα να έρθει ο ήχος. Είναι λογικό αυτό; Επίσης αν σταματήσω-αρχίσω το playback 2-3 φορές τότε αρχίζει και κάνει 'πηδηματάκια' (jerky playback) ή και χάνεται ο ήχος τελείως..2) Σε DTS ήχο έχω 'ελαφρά πηδηματάκια' (lol) καθ'ολη τη διάρκεια του playback.Φαντάζομαι θα φταίει κάποια ρύθμιση, καμιά ιδέα παιδιά..;Τόσο καιρό χρησιμοποιώ ffdshow, το έβγαλα και έβαλα μόνο το ΑC3Filter, αλλά τώρα ο ήχος χάθηκε απο τον KMplayer στα DTS αρχεία. Τι στο...Σημείωση, έχω μητρική με οπτική έξοδο, αλλά η ποιότητα της ΖS δεν είναι ανώτερη;edit: Βlinky, αγόρασα μόνο ένα απο αυτα τα 2 καλώδια απο κοντινό μαγαζί. Τα καλώδια είναι coaxial. Αυτό δεν ψάχνουμε για τέτοια σύνδεση;
Blinky Αύγουστος 26, 2008 #9 Αύγουστος 26, 2008 Βlinky, αγόρασα μόνο ένα απο αυτα τα 2 καλώδια απο κοντινό μαγαζί. Τα καλώδια είναι coaxial. Αυτό δεν ψάχνουμε για τέτοια σύνδεση;Απο τη στιγμη που η μητρικη εχει optical κανε τη συνδεση σου ετσι και ξεμπερδεψες. Η ποιοτητα θα ειναι ακριβως η ιδια με την audigy αφου και στη μια περιπτωση αλλα και στην αλλη ο σκοπος ειναι να μην ασχολειται το συστημα σου με τον ηχο, τον περναει ψηφιακα σε μορφη bitstream στον decoder των 5500 και αυτος κανει ολη τη δουλεια. Το μονο νοημα χρησης καλης καρτας ηχου σε htpc ειναι σε περιπτωση που χρησιμοποιεις τις αναλογικες εξοδους. Με ενα παμφθηνο καλωδιο optical θα κανεις αριστα τη δουλεια σου απο τη μητρικη και ουτε θα ψαχνεις τα bugs κλπ της audigy...
Fandom Αύγουστος 27, 2008 Author #10 Αύγουστος 27, 2008 Λοιπόν κατάφερα να πετύχω την ίδια συμπεριφορά και σε KM player και σε ΜPClassic:To DD το παίζει μια χαρά (με καθυστέρηση 1-2 δευ. όταν το σταματάω/τρέχω).Το DTS παίζει με σπασίματα και στους 2 players. Καμιά φορά 'χάνει' μόνο ο ήχος, άλλες φορές σπάει και το βίντεο.Τι μπορεί πλέον να φταίει;
Kostas007 Αύγουστος 27, 2008 #11 Αύγουστος 27, 2008 παιξε με τις ρυθμισεις της καρτας ηχου και βαλε καινουριους drivers
Blinky Αύγουστος 27, 2008 #12 Αύγουστος 27, 2008 δε βλεπω το λογο που παιδευεσαι τσαμπα φιλε μου....η audigy δε μπορει ν σου δωσει ουτε 1% παραπανω σε σχεση με την οπτικη του mobo και θα αποφυγεις ολα τα προβληματα...Το ξερω οτι ισως δε σου αρεσει να παει τσαμπα η καρτα και τα καλωδια κλπ, αλλα δυστυχως ειναι η καλυτερη λυση... Προτιμας να παιδευτεις για να καταληξεις στην καλυτερη περιπτωση στο ιδιο σημειο απλα και μονο για να μη σου μεινει αχρηστη η καρτα?
Fandom Αύγουστος 27, 2008 Author #13 Αύγουστος 27, 2008 Δεν είναι αυτό φίλε, είναι οτι παίζω πολύ 5.1 παιχνίδια. Σε αυτά η Audigy >> onboard. Αυτή τη στιγμή έχω καταφέρει να έχω DD και DTS στον kmplayer και ταυτόχρονα έχω πάνω το 5.1 αναλογικό και αλλάζω όταν παίζω παιχνίδια. θα ποστάρω μια σύνοψη αργότερα όταν σιγουρευτώ οτι όλα βαίνουν καλώς.
Fandom Σεπτέμβριος 1, 2008 Author #14 Σεπτέμβριος 1, 2008 Λοιπόν τελοσπάντων όλα καλά. Απλά έχω MPC σεταρισμένο σε spdif οut με coreavc + ac3filter για MKV αρχεία, KMplayer για διάφορα avi me speaker out setting (stereo), και αλλάζω σε αναλογικό 6ch στα παιχνίδια.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.