Jump to content

Στήσιμο PC

soc_h

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Σε συνέχεια προηγούμενου post για επιλογή εξαρτημάτων, προχώρησα σε παραγγελιά των κάτωθι εξαρτημάτων τα οποία θα λάβω μέχρι την Παρασκευή:

CPU: Intel Quad core 9550 tray

Cooler : Coolermaster Hyper 212

Mobo: Asus P5Q Deluxe

Ram : Corsair XMS2 DDR2 4GB 800MHz CL4

VGA: Asus HD3850 512MB

HDD: 2 x WD 320GB 3202 RE3 (θα μπουν σε Raid 0)

Case: Coolermaster RC-1100 Cosmos S

Τροφοδοτικό: Coolermaster M620 Modular

Floppy: 3.5 Black

Keyb/mouse: Logitech cordless EX110 GR

Οθόνη: Samsung 22” T220HD

Η αγορές έγιναν από 4 διαφορετικά καταστήματα για λόγους στοκ & κόστους, το οποίο τελικά δεν είναι κακό: 1.050 το PC + 360 το monotor = 1.400 euro

Έχω 2-3 ερωτήσεις για σας που στήνετε πισιά:

1. Εκτός από κατσαβίδια & βίδες (που έχω), χρειάζεται να πάρω κάτι άλλο? (κάνα καλώδιο έξτρα ίσως). Ρωτώ διότι θα τον στήσω στην επαρχία όπου η πρόσβαση σε υλικά είναι δύσκολη. Ελπίζω η ψήκτρα νάχει μέσα πάστα αλλιώς θα χρησιμοποιήσω τσίχλα…

2. Το floppy είναι 3,5” και νομίζω ότι το cosmos έχει μόνο 5,25” θέσεις. Θέλει μετατροπέα η τοποθέτηση?

3. Έχετε άποψη για την έκδοση tray του επεξεργαστή? Μέχρι τώρα έπαιρνα μόνο box αλλά το πλαίσιο τον έχει σε καλή τιμή και με 3 χρόνια εγγύηση. Ελπίζω μόνο ναναι σφραγισμένος αλλιώς θα τον πάρουν πίσω.

4. Λέω να βάλω XP & όχι Vista. Κανένα σχόλιο με αντίθετη άποψη?

Tnx, Soc

1. Τίποτα άλλο, και πολλά έχεις. Όλα τα καλώδια που χρειάζεσαι τα διαθέτει το τροφοδοτικό και η mobo. Λογικά θα έχει πάστα, μπορεί όχι απο τις καλές βέβαια αλλα σιγά... Όταν βρεθείς Αθήνα πάρε άλλη και ανανέωσε την αργότερα

3. Αποκλείεται να είναι ανοικτός, μην φοβάσαι. Οι περισσότεροι tray αγοράζουμε, αφου οι μαμά ψύκτρες δεν είναι και οι καλύτερες , άν και αρκετές για καθημερινή χρήση χωρίς o/c.

4. Για ποιόν λόγο ? Μόνο απο θέμα κόστους θα το σκεφτόμουν. Άν δεν παίζει αυτό το "πρόβλημα" Vista Ulti x64 SP1, πάρααα πολύ καλά. Βέβαια ελάφρυνε τα λίγο με καποια tweaks .

Για το floppy θα χρειαστώ κάτι έξτρα ή έχει το κουτί μέσα μετατροπέα?

Τα Vista x64 έχουν κανενα θέμα με το software? Θα βάλω μετατροπείς video format & κάποια utilities και δεν ξέρω αν τα x64 είναι στριφνά...

η κάρτα γραφικών δεν λέει αυτήν την στιγμή σαν αγορά. οι σκληροί είναι πολύ μεγάλοι γιατί θα έχεις στο σύνολο 640 gb από τα οποία το πολύ να χρησιμοποιείς τα 200. αν δεν κάνεις overclocking πάρε πιο φθηνή μητρική. την οθόνη πάρε την από e-shop είναι πολύ πιο φθηνή.αν και πήγα την είδα από κοντά στο πλαίσιο και είναι χειρότερει από την samsung 2232bw. πεταμένα λεφτά κατά την άποψή μου. πάρε 24" άμα σε βολεύει αλλιώς πάνε δες από κοντά καμιά πιο φθηνή. όσο για τα vista τα χρησιμοποιώ σχεδόν ένα χρόνο κι εκτός από παραχωρήσεις σε παλιά παιχνίδια στα υπόλοιπα είναι πιο γρήγορα ειδικά σε video rendering.

Για το floppy θα χρειαστώ κάτι έξτρα ή έχει το κουτί μέσα μετατροπέα?

To cosmos στο τριτο bay του εχει διπλη σιτα για αυτο ακριβως τον λογο οποτε δεν θα εχεις προβλημα!

Σε συνέχεια προηγούμενου post για επιλογή εξαρτημάτων, προχώρησα σε παραγγελιά των κάτωθι εξαρτημάτων τα οποία θα λάβω μέχρι την Παρασκευή:

CPU: Intel Quad core 9550 tray

Cooler : Coolermaster Hyper 212

Mobo: Asus P5Q Deluxe

Ram : Corsair XMS2 DDR2 4GB 800MHz CL4

VGA: Asus HD3850 512MB

Case: Coolermaster RC-1100 Cosmos S

Τροφοδοτικό: Coolermaster M620 Modular

Floppy: 3.5 Black

Keyb/mouse: Logitech cordless EX110 GR

Οθόνη: Samsung 22” T220HD

Η αγορές έγιναν από 4 διαφορετικά καταστήματα για λόγους στοκ & κόστους, το οποίο τελικά δεν είναι κακό: 1.050 το PC + 360 το monotor = 1.400 euro

Έχω 2-3 ερωτήσεις για σας που στήνετε πισιά:

1. Εκτός από κατσαβίδια & βίδες (που έχω), χρειάζεται να πάρω κάτι άλλο? (κάνα καλώδιο έξτρα ίσως). Ρωτώ διότι θα τον στήσω στην επαρχία όπου η πρόσβαση σε υλικά είναι δύσκολη. Ελπίζω η ψήκτρα νάχει μέσα πάστα αλλιώς θα χρησιμοποιήσω τσίχλα…

2. Το floppy είναι 3,5” και νομίζω ότι το cosmos έχει μόνο 5,25” θέσεις. Θέλει μετατροπέα η τοποθέτηση?

3. Έχετε άποψη για την έκδοση tray του επεξεργαστή? Μέχρι τώρα έπαιρνα μόνο box αλλά το πλαίσιο τον έχει σε καλή τιμή και με 3 χρόνια εγγύηση. Ελπίζω μόνο ναναι σφραγισμένος αλλιώς θα τον πάρουν πίσω.

4. Λέω να βάλω XP & όχι Vista. Κανένα σχόλιο με αντίθετη άποψη?

Tnx, Soc

αν προλαβαινεις αλλαξε την οθονη με την 2232 της samsung

πολυ καλυτερη και φτηνοτερη!!!

:o

και παρε τουλαχιστον μια 4850 καρτα γραφικων αλλιως θα παιζεις μονο half life.

και παρε τουλαχιστον μια 4850 καρτα γραφικων αλλιως θα παιζεις μονο half life.

εσύ δεν έπαιζες crysis με 9800 pro??? :hehe:

Διαλέγω αυτή την κάρτα γραφικών καθώς δεν παίζω σχεδόν καθόλου παιχνίδια. Οι δίσκοι θάναι χρήσιμοι, τώρα έχω pc με 360 GB και είναι γεμάτος. Όσο για o/c είναι στο μυαλό μου μετά το στήσιμο και με λίγη βοήθεια από το The Lab ίσως.

Τέλος, την οθόνη δεν την έχει το eshop καν σήμερα που μπήκα, αλλά με 315 την 20" Τ200HD δεν νομίζω νάχει την 22" Τ220 HD κάτω από τα 366 που την ψωνίζω. Την 2232 την δοκίμασα σπίτι δίπλα στην Sony 19 TFT που είχα, δεν μου άρεσε καθόλου η ποιότητα προβολής, άσε που τα πλαστικά της είναι ψιλοαίσχος. Θα μου πείτε ότι έχει 200 euro. Ε, τόσο έπρεπε να έχει από την αρχή. Η Τ220 HD έχει καλύτερη προβολή/ποιότητα κατασκευής και DVB οπότε μπορεί να πάρει τη θέση της αργότερα στην κερβατοκάμαρα σαν TV στην επόμενη αλλαγή.

Τα Vista x64 τα σκέπτομαι πλέον, μόνο ως αγορά.

Chosen ρώτησα τηλεφωνικά το πλαίσιο και μου είπαν ότι... φυσικά είναι σφραγισμένος. Θα δούμε την Πέμπτη...

αν θες ταχύτητα & οικονομία στο ρεύμα πάρε έναν wd 6400aaks

αλήθεια γιατι παίρνεις αυτούς τουσ δίσκους δεν μπορώ να καταλάβω αυτόν τον συνδυασμό

Εγώ ξέρω ότι οι tray CPUs είναι σε ένα μεγάλο "τελάρο" (λέμε τώρα....) που έχει πάνω αραδιασμένες πολλές CPUs. Κάτι σαν τα κουλουράκια της μαμάς στο ταψί.... :tomato: Πιάνει ένα ο υπάλληλος και στο δίνει... Παλιά μάλιστα τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο γιά προστασία από στατικο. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι στις tray "συσκευασίες" από τότε.

Βασικα το παλληκάρι ρώτησε, πήρε καλές απαντήσεις (πάνω κάτω όλοι τα ίδια προτείναμε) και στο τέλος έκανε του κεφαλιού του... go figure!

@Lord

Πόση διαφορά στην κατανάλωση μπορεί να κάνει ένας δίσκος. Λίγο υπερβολικο...

γιατι να μην παρει εναν 6400 με 90ΜΒ transfer rate

παρα να καθετε να στεινει raid

Κοίτα, το RAID0 δίνει καλή ταχύτητα αλλά:

Λέει ότι δεν θα παίζει games άρα θα κάνει κάτι ...δημιουργικότερο φαντάζομαι.

Έχει 360GB data, άρα τη θέλει τη χωρητικότητα - τη δίνει το RAID0.

Όμως να δω τι θα κάνει αν συμβεί το μοιραίο και πάρει το RAID0 στο χέρι.... θα χάσει όλες τις ταινίες ;-)

lord: αλήθεια γιατι παίρνεις αυτούς τουσ δίσκους δεν μπορώ να καταλάβω αυτόν τον συνδυασμό

είναι η πρόταση της wd για raid configuration. Έχουν το υψηλότερο MTBF και τη μεγαλύτερη εγγύηση (5 έτη). Άσε που είναι επαγγελματικής και όχι οικιακής κατηγορίας.

neuromancer: Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι στις tray "συσκευασίες" από τότε.

Αν είναι έτσι, απλά δεν θα τον παραλάβω, προτιμώ να πάρω τη box και ας κοστίσει κάτι παραπάνω, από το να μου πασάρουν κανένα επεξεργαστή του σωρού ή μεταχειρισμένο.

neuromancer: Βασικα το παλληκάρι ρώτησε, πήρε καλές απαντήσεις (πάνω κάτω όλοι τα ίδια προτείναμε) και στο τέλος έκανε του κεφαλιού του... go figure!

φίλε μου είμαι εδώ και γράφω ακόμα, αυτό σημαίνει ότι εκτιμώ τη συμβολή του οποιουδήποτε από σας. Παράδειγμα, άλλαξα άποψη για το λειτουργικό. Εξάλλου, αν δεις το πρώτο μου post, δεν έθεσα σε συζήτηση την επιλογή του υλικού αλλά συγκεκριμένα σημεία για το setup του PC.

Τώρα, αν το να επιλέγω μια οθόνη μετά από δοκιμή είναι... του κεφαλιού μου, so be it.

Βασικά νομίζα είσαι ο afanas777 που σε άλλο thread ρωτούσε για εξαρτήματα. Sorry για το μπέρδεμα.

Την tray συσκευασία μη την φοβάσαι. Σε όλα τα OEM tray βάζουν. Εξάλλου έχουν εγγύηση. Βέβαια η διαφορά δεν είναι μεγάλη οπότε με boxed είναι καλύτερα.

lord:

γιατι να μην παρει εναν 6400 με 90ΜΒ transfer rate παρα να καθετε να στεινει raid

neuromancer:

Όμως να δω τι θα κάνει αν συμβεί το μοιραίο και πάρει το RAID0 στο χέρι.... θα χάσει όλες τις ταινίες ;-)

νομίζω ότι την ταχύτητα που επιτυγχάνω με Raid 0 δεν μπορώ να την έχω με 1 δίσκο, όποιος και να είναι αυτός. Όσο για το μοιραίο... ελπίζω να μην κάτσει, δουλεύω Raid 0 στα τελευταία 2 pc (κάνα 6αρι χρόνια) και μέχρι τώρα όλα καλά. Γιαυτό θέλω την πιο ποιοτική σειρά της wd και δεν πάω στην ΑΑΚS

Εξάλου ένας εξωτερικός 500αρης που έχω έχει πάντα τα πιο κρίσιμα backup.

To Cooler Coolermaster Hyper 212 τόχει δουλέψει κανείς? Έχω ένα 12αρι ανεμιστηράκι στην άκρη και δεν ξέρω αν αξίζει να το βάλω στην οροφή του Cosmos S ή στο cooler σε push-pull.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.