Jump to content

LINKSYS WAG200G και συνδεση με laptop ασυρματα και ενσυρματα

xaniamike

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

παιδια θελω την βοηθεια σας.

εκανα συνδεση σε forthnet και μου εδωσαν το LINKSYS WAG200G.

προσπαθωντας να το ρυθμισω για να συνδεομαι με ενα λαπτοπ που τρεχει VISTA εχω καποιες αποριες.

το λαπτοπ θα συνδεεται με το ρουτερ και ασυρματα και ενσυρματα αναλογα με το που θα βρισκεται.

θελω να κανω porforward για να μπορω να τρεχω μtorrent.

για να κανω portforward πρεπει να κανονισω ωστε το λαπτοπ να εχει παντα συγκεκριμενη ip.

πρεπει στις ρυθμισεις της καρτα Lan και στην καρτα wireless του λαπτοπ να ορισω την ιδια ip;

ή πρεπει να εχει πχ η καρτα lan 192.168.1.2 και το wireless 192.168.1.3;

αν πρεπει να κανω το δευτερο θα πρεπει στο ρουτερ να βαλω δυο διαφορετικους κανονες για το portforward του μtorrent μια για καθε static ip και κοινη πορτα;

επισης θελω να σας ρωτησω πως να κλειδωσω το ασυρματο δυκτιο ωστε να μην εχω ανεπιθυμητους.

επιλεγω wpa2 personal στο ρουτερ και βαζω ενα κλειδι... αλλα στο λαπτοπ που θα βαλω το ιδιο κλειδι για Vista παντα;

χρειαζεται να κανω τιποτα αλλο εκτος απο το wpa2;

ευχαριστω πολυ παιδια....

υγ. ξερω οτι υπαρχουν πολλα θεματα για το ιδιο ρουτερ σε πολλα φορα αλλα το μονο που καταφερα ειναι να μπερδευτω μεσα στις πολλες σελιδες τους

Δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα στο να βάλεις την ίδια ip και στο lan και στο wireless.

Οταν βάλεις τον κωδικό και τα vista προσπαθήσουν να συνδεθούν θα σου τον ζητήσει(την πρώτη φορά).

Με το wpa2 θα είσαι οκ.

Μπορείς να κάνεις το εξής για να παίρνεις την ίδια IP κάθε φορά που συνδέεσαι ασύρματα ή με καλώδιο.

1) mac clone τη mac address της ethernet κάρτας στην ασύρματη, οπότε και οι 2 κάρτες έχουν την ίδια mac.

2) static dhcp για την κοινή πλέον mac address ώστε να σου δίνει πάντα την ίδια IP

3) port forwarding για την παραπάνω IP address για τα προγράμματα που θέλεις να παίζουν.

να ξερεις οτι δεν γινεται να συνδεεται ταυτοχρονα και με τις 2 συνδεσεις

το καλυτερο θα ηταν να βαζεις την ιδια ip δλδ 192.168.1.2 στη καθε συνδεση την ωρα που συνδεεσαι

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.