Jump to content

Βοηθεια με μνημη

emm_stra

Recommended Posts

Eχω τις mushkin 8500 τις μαυρες απο πλαισιο.

Εχω να αναφερω το εξης σχετικα μηπως και καποιος μπορει να με βοηθησει:

Εχω το συστημα aw9d-max με core 2 duo e6600. Δεν μπορεσα με τιποτα να δουλεψω τις μνημες στα 940 και πανω..

Με τιποτα οσο ρευμα και να εδινα στο συστημα (mch ή cpu) δεν γινοταν τιποτα. Απλα στα 940 μπορουσαν να εκκινησουν τα windows αλλα χρειαζοταν ρευμα cpu-1.32, ddr2-2.1, mch/PCIe-1.78 και παραπανω, και timings by spd και διαιρετη 2:3. Στο everest παρατηρηση μεγαλο σχετικα memory latency γυρω στα 67-68 ns.

Tωρα το δουλευω στα 825 με fsb στα 330 και διαρετη 4:5 και τασεις cpu-1.32, ddr2-2.1,mch/PCIe-1.65 και Timings 4-4-4-12 αλλα το tRFC δεν μπορεσα να το βαλω κατω απο 37.

Στο eberest εχω καλυτερο memory latency απο οτι πριν γυρω το 60,1ns.

Δεν ξερω αν ολα αυτα ειναι λογικα.... Τελικα οι μνημες αυτες αφου ειναι 1066 γιατι δεν μπορω να τις δυλεψω εκει?

Και οταν ηταν πιο ψηλα και με μεγαλυτερο fsb τα Bench ηταν χειροτερα απο οσο ειναι με 825 και μικροτερο fsb αλλα χαμηλοτερα timings???

Αν υπαρχει καποιος να με βοηθησει σχετικα θα του ημουν ευγνομων!! Μηπως οι μνημες αυτες δεν ειναι τοσο καλες για το συστημα μου? Στην αρχη θα αγοραζα τις corsair που εχουν αναφερει πολλοι εδω μεσα αλλα δεν ειχαν ερθει ακομα στο πλαισιο και ο υπαλληλος μου προτεινε αυτες τις mushkin. Με τις corsair μπορει να ειμα και καλυτερα???

Πριν αλλαξω μνημες ειχα τις cellshock 800αρες τις καλες και μπορουσα να ανεβω μεχρι τα 860 σχετικα ανετα με 4αρια και πολυ χαμηλοτερο το tRFC στα 25 ή 20 , δεν θυμαμαι... Γενικα μηπως δεν πρεπει ν απαρω 1066 μνημες και απλα να παρω 800αρες? Ηθελα απλα να αναβαθμισω στα 4gb ram.. αλλα να μπορω να κλοκαρω και λιγακι τον η/υ, ασχολουμε με βιντεο editing / authoring...

Συγνωμη για το μακρυ μηνυμα αλλα χρειαζομαι βοηθεια!!!

Τελικα τι πρεπει να κανω???

Λιγο παραπανω αναλυση αν γινεται..... συγκεκριμενες ρυθμισεις.... τι timings να βαλω και ολα τα αλλα για να πετυχω καλο και γρηγοροτερο συστημα...

Εχω το τελευταιο bios 17...

Τα έχουμε πει και εδώ : http://www.thelab.gr/showthread.php?t=48660&highlight=975x

Δες και αυτό : http://www.thelab.gr/showthread.php?t=43355&highlight=975x

Οι μνήμες σου σε σχέση με τις CellShock 800 που είχες παίζουν με ποιο χαλαρά timmings και μεγαλύτερο TRFC.

Προσπάθησε να δείς που θα παίξουν (αν) με 3άρια και 1:1. Δοκίμασε και 4:5 με 3άρια (ψιλοχλωμό αν είσαι σε 330+ FSB) και 4άρια (πιο πιθανό). Μέτρα με το Everest και σύγκρινε.

μηπως τελικα να αγορασω μνημες 800αρες και οχι 1066 γιατι δεν εχει νοημα??

Αλλα με χαμηλοτερα timings????

Δεν θα βρείς 2χ2GB κιτ να παίζουν σφικτά. Επίσης κατα 99% οι 1066-5άρια παίζουν και 800-4άρια. Η λύση 4χ1GB (όπου μπορείς να βρεις ακόμα D9GMH που παίζουν σφικτά) πάλι δεν είναι ιδανική μιας και το 975 δεν απίζει το ίδιο καλά 4χ1GB όσο τα 2χ1GB.

ειναι καλυτερο να εχει ψηλα το Trfc???

να παρω καλυτερα αλλες στα 800 με καλυτερα Timings???

Ξαναρωταω γιατι δεν εχω καταλαβει ακομα την λογικη...

πως ειναι δυνατον με χαμηλοτερα mhz να εχουμε καλυτερες επιδοσεις???

Δεν θα βρείς 2χ2GB κιτ να παίζουν σφικτά. Επίσης κατα 99% οι 1066-5άρια παίζουν και 800-4άρια. Η λύση 4χ1GB (όπου μπορείς να βρεις ακόμα D9GMH που παίζουν σφικτά) πάλι δεν είναι ιδανική μιας και το 975 δεν απίζει το ίδιο καλά 4χ1GB όσο τα 2χ1GB.

oι corsair που ηθελα να αγορασω μηπως ειναι καλυτερες με καλυτερα τσιπακια??? η 8500 που δεν εχει ερθει ακομα στο πλαισιο εννοω!!

βασικά να σε ενημερώσω ότι οτιδήποτε πάνω απο 800Mhz με 5άρια δύσκολα θα καταλάβεις διαφορά

ο κόπος θα είναι περισσότερο για να ικανοποιηθείς ψυχολογικά ότι κάτι έκανες

απο εκεί και πέρα

ο σωστός τρόπος overclock είτε μνήμης είτε επεξεργαστή

είναι να χαλαρώσεις όλα τα άλλα και να βρείς με διαιρέτη το μέγιστο απο το εξάρτημα που θές

άρα κατεβάζεις multi στον επεξεργαστή ανεβάζεις κάμποσο τα ρεύματα σε τσιπάκι και μνήμες και με διαιρέτη ανεβάζεις τις μνήμες

βρίσκεις μέγιστο σταθερό με 3άρια με 4άρια και με 5άρια

μετά πάς στον επεξεργαστή και βλέπεις μέχρι που αντέχει η ψύξη σου (1:1 με τις μνήμες εδώ με 5άρια και να μήν υπερβείς το όριο που έχεις βρεί απο πάνω)

τέλος βλέπεις τί σε συμφέρει και αποφασίζεις τί θα κρατήσεις (λογικά θα χάσεις απο κάπου το μέγιστο που μπορεί να πιάσει)

Ευχαριστω πολυ!

Εσυ τι θα προτεινες για το συστημα μου????

να παιξω 1:1 με χαμηλα timings? και fsb οσο παει... π.χ. 330 και τασεις μεχρι ποσο περιπου ειναι λογικο??? για ενα ασφαλη συστημα..

Επισης να παρω τις corsair 800αρες καλυτερα απο οτι με αυτες τις 1066 που εχω?

Γενικα για μελλοντικα ειναι καλυτερα να εχω 1066 ή 800 μνμηες??? σε περιπτωση που αλλαξω μητρικη και επεξεργαστη αργοτερα!!!

Ευχαριστω πολυ!

Εσυ τι θα προτεινες για το συστημα μου????

να παιξω 1:1 με χαμηλα timings? και fsb οσο παει... π.χ. 330 και τασεις μεχρι ποσο περιπου ειναι λογικο??? για ενα ασφαλη συστημα..

Επισης να παρω τις corsair 800αρες καλυτερα απο οτι με αυτες τις 1066 που εχω?

Γενικα για μελλοντικα ειναι καλυτερα να εχω 1066 ή 800 μνμηες??? σε περιπτωση που αλλαξω μητρικη και επεξεργαστη αργοτερα!!!

Άσε το "αργότερα" γιατί μπορεί να είναι DDR3 & I7. Οι μνήμες σου μια χαρά είναι.

Αφου έχεις το Everest γιατί δεν δοκιμαζεις αυτα που σου είπα παραπάνω ? Διαφορές των 200MB/s στο everest (πχ memory copy) πρακτικά σημαίνουν "0" στο σύστημα σε καθημερινή βάση. Άσε τις μνήμες για αρχή και κοίτα με τι θερμοκρασίες/ρεύματα θα παίξει ο Ε6600 στα 350-360 FSΒ (3100-3200 ΜΗζ), υπομονή χρειάζεται και ORTHOS. Βάλε τις μνήμες όσο ψάχνεις το FSB 1:1 με 4άρια. Φαντάζομαι έχεις καλή αερόψυξη ή νερό στην CPU.

Μετά ψάξε τις μνήμες αν θα παίξουν στα ~700-720 (1:1) με 3άρια, και προχώρα όπως σου είπα παραπάνω. Δυστυχώς cpu/motherboard/rams όσο αφορά το o/c διαφέρουν απο κομμάτι σε κομάτι και έτσι κανείς δεν μπορεί να σου πεί πως θα τα βάλεις καρφωτά αυτά. Υπομονή και χρόνο θέλει και βέβαια ψάξιμο στο lab.

Άσε το "αργότερα" γιατί μπορεί να είναι DDR3 & I7. Οι μνήμες σου μια χαρά είναι.

Αφου έχεις το Everest γιατί δεν δοκιμαζεις αυτα που σου είπα παραπάνω ? Διαφορές των 200MB/s στο everest (πχ memory copy) πρακτικά σημαίνουν "0" στο σύστημα σε καθημερινή βάση. Άσε τις μνήμες για αρχή και κοίτα με τι θερμοκρασίες/ρεύματα θα παίξει ο Ε6600 στα 350-360 FSΒ (3100-3200 ΜΗζ), υπομονή χρειάζεται και ORTHOS. Βάλε τις μνήμες όσο ψάχνεις το FSB 1:1 με 4άρια. Φαντάζομαι έχεις καλή αερόψυξη ή νερό στην CPU.

Μετά ψάξε τις μνήμες αν θα παίξουν στα ~700-720 (1:1) με 3άρια, και προχώρα όπως σου είπα παραπάνω. Δυστυχώς cpu/motherboard/rams όσο αφορά το o/c διαφέρουν απο κομμάτι σε κομάτι και έτσι κανείς δεν μπορεί να σου πεί πως θα τα βάλεις καρφωτά αυτά. Υπομονή και χρόνο θέλει και βέβαια ψάξιμο στο lab.

δυστυχως με 3αρια δεν μπορω να παιξω... μονο με 4αρια και τωρα ειμαι στα 9χ370 με 1:1 και τασεις cpu-1,4, ram-2.2, mch-1.68....

να ανεβω κι αλλο???

ή ειναι καλυτερα να αλλαξω διαρετη στα 4:5????

και κατι αλλο... γιατι να εχω μνμημες στα 1066 αφουν δεν μπορω να τις δουλεψω ετσι και να μην παρω στα 800 με καλυτερα Timings π.χ. 3αρια?????

Tελικα ειμαι τωρα στα 9χ390 με 1:1 και τασεις cpu-1.32, ram-2.1,mch-1.6 με 4-4-4-12 και trfc 52 και ειναι πολυ γρηγορο το συστημα...

οποτε λεω να αλλαξω τις 1066 με 800 αφου δεν μπορω να ανεβω τοσο ψηλα... ειναι σωστη αυτη η σκεψη μου???

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.