Jump to content

QX9770 ή Intel Core i7 900 Extreme Edition

Spank

Recommended Posts

Αγαπητέ Vasot δεν θέλω να σχολιάσω το post σου και πραγματικά δεν μπορώ να το καταλάβω βέβαια ισως να είμαι τεμπέλης και να μην το διάβασα καν.Δεν θέλώ να συνεχίσω αυτην την συζήτηση εκτος και αν έχεις να σχολιάσεις κατι στο συγκεκριμένο θέμα σχετικά με τον qx9770

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις όλων των παιδιών.

Αν νομίζει κάποιος οτι ρώτησα αν εχει μαντικές ικανοτητές τοτε ισώς να μην διατύπωσα σώστα την ερώτηση απο την αρχή

Έχοντας πρόσφατα για ένα μικρό χρονικό διάστημα έναν QX9650, θα σου πω το εξής: οι επεξεργαστές αυτοί είναι καθαρά για overclockers που παίζουν με μονοβάθμια, ξηρό πάγο, άζωτα. To να έχει κάποιος στην κατοχή του τέτοιον επεξεργαστή της σειράς QX με αέρα ή έστω με νερό είναι δώρον άδωρον γιατί θα δει max 500mhz παραπάνω σε σχέση με έναν Q6600 των 150 ευρώ αλλά με τραγικές θερμοκρασίες. Ενδεικτικά θα σου πώ ότι την Πέμπτη είδα στην Στουρνάρη QX9770 σε ένα cosmos S τίγκα στους ανεμιστήρες και με cooler έναν Zalman 9700. Στα 3600 mhz είχε 58 βαθμούς idle και 75 load... Βγάλε συμπεράσματα... Εγώ πάντως λυπήθηκα τον άνθρωπο που έδωσε τόσα λεφτά. Άφου όμως δεν είχε οικονομικό πρόβλημα, περι ορέξεως...

αν παρεις τον qx9770 παρε και υδροψυξη αλλιως θα τον εχεις για σομπα.. η γνωμη μου ειναι να μη παρεις ακομα τιποτα.. αν θες να παρεις οπωσδηποτε, τοτε παρε εναν e8600.. επισης αφου εχεις μανια με τις επιδοσεις, πως κανεις δουλεια με αυτους τους σκληρους που εχεις;;; τρεξε για 10000 - 15000 rpm σκληρους.. επισης μια συμβουλη.. μη τρεχεις αμεσως να αγορασεις κατι που βγαινει αυριο ηη σε 2 μηνες.. κανε ερευνα αγορας.. δε χρειαζεται να παρεις και το καλυτερο απο τη στιγμη που δε θα βγαλει ποτε τα λεφτα του μονο απο τα παιχνιδια που θα παιζεις.. τι να πουμε και εμεις δηλαδη που ασχολουμαστε με σχεδιαστικα προγραμματα και encoding HD υλικου;;; εμεις τοτε πρεπει να παρουμε καμια δεκαρια qx9770 με ενα aircondition για καθε επεξεργαστη.. αν θες βεβαια να χαλας τα λεφτα σου ανα εβδομαδα τοτε κανε αυτο που νομιζεις.. ειναι σαν να εχεις ferrari και να τη πηγαινεις με 80.. το να δωσεις 1000 ευρω για επεξεργαστη για να δεις 2-3 fps παραπανω δε νομιζω οτι αξιζει.. για τα παιχνιδια ενας core 2 duo 2ης γενιας ειναι καλυτερος απο εναν quad.. η γνωμη μου ειναι αυτη φυσικα και αν θες την ακους..

Τελικά το σκέφτηκα καλύτερα και πήρα εναν q9550 και τον έκανα overclock sta 3.21 με μια zalman που έχω (3dmark 16667).θα αρχίσω ενα project με νεράκι next month.

Ευχαριστώ παιδιά για την απαντήσεις σας και συγνώμη αν ηταν το ύφος μου κάπως περίεργο σε κάποια post αν και δεν το ήθελα

VassilisX εχείς ασχοληθει καθόλου με νεράκι μιασ και βλέπω οτι εισαι και εσυ πειραιώτης μπορείς να μου λύσεις κάποιες απορίες απο κόντα

Η λογική υπερίσχυσε βλέπω ;) καλή αγορά έκανες, και κράτησες και λεφτά που θα έδινες τσάμπα! Καλά clokia ;)

φιλε spank να σου πω την αληθεια δε ξερω τιποτα απο υδροψυξη.. οτι ριχνει κατακορυφα τις θερμοκρασιες σε σχεση με την αεροψυξη εννοειτε και δε χρειαζεται ιδιαιτερες γνωσεις..

φιλε spank να σου πω την αληθεια δε ξερω τιποτα απο υδροψυξη.. οτι ριχνει κατακορυφα τις θερμοκρασιες σε σχεση με την αεροψυξη εννοειτε και δε χρειαζεται ιδιαιτερες γνωσεις..

Να πεταξει την zalman ψυκτρα και να παρει μια ultra 120 με 2 ανεμιστηρες(55 ευρο και αλλα 10 για τους ανεμιστηρες). Θα πεσουν πολυ οι θερμοκρασιες. Δεν θα δει ποτε πανω απο 50 βαθμους στην cpu ακομα και αν κανει o/c. Αν δεν εχει ασχοληθει με την υδροψυξη αστο καλυτερα. Πρεπει καθε 2-3 μηνες να κανει και συντηρηση. Ενω με air cooling μονο την σκονη καθαριζεις και εισαι κομπλε! Το μονο μειονεκτημα ειναι ο θορυβος ,αλλα εγω τον εχω συνηθισει...

Δεν θα δει ποτε πανω απο 50 βαθμους στην cpu ακομα και αν κανει o/c.

Ακόμα και αν δώσει 1.7V; :look:

Αν δεν εχει ασχοληθει με την υδροψυξη αστο καλυτερα. Πρεπει καθε 2-3 μηνες να κανει και συντηρηση.

Τσου, δε χρειάζεται. Και τι ακριβώς εννοείς "συντήρηση"; Να ρίχνω λαδάκι και να μη βαράω κόφτες;

Ενω με air cooling μονο την σκονη καθαριζεις και εισαι κομπλε!

Και αυτό τι είναι; Προσωπικά, και αυτό συντήρηση το θεωρώ :rolleyes:

δηλαδη τοση τρομερη διαφορα εχει μια zalman 9700NT και μια ultra 120;;; πιστευω οτι την ιδια δουλεια κανουν..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.