Jump to content

Είναι λογικές οι θερμοκρασίες;;

sofos1990

Recommended Posts

Παιδιά εσείς εδώ που ειδικέυεστε στο νερό για πείτε μου τι μπορεί να φταίει και να έχω τόσο ψηλές θερμοκρασίες;

http://img134.imageshack.us/my.php?image=96890419pm4.png

Έχω την εξής υδροψυξη τα πάντα αγορασμένα από το πλαίσιο και τοποθετημένα από εκείνους:

radiator black ice gtx 360

waterblock D-tek cpu fusion v2

reservoir ek multioption 250 rev.2

pump swiftech mcp655 12v(το διακοπτάκι της είναι στο 2)

λάστιχο primoflex ½’’ ID 3/4’’OD

EK HIGH-FLOW FITTINGS ½’’ ID G1/4

Υγρό υδρόψυξηςPRIMOCHILL ICE-CLEAR

Tί φταίει,γιατί,αλλάζει αν ναι πώς;

Έχω νερό μόνο στον επεξεργαστή.

Στο δωμάτιο έχω ανοικτο a/c στους 23 βαθμούς.

Ευχαριστώ!!!!

Όχι δα είπαμε!!!Αλλά με το core temp μου δείχνει θερμοκρασίες που αγγίζουν και μερικές φορές ξεπερνούν τους 40 βαθμους.Ποιό πρόγραμμα να εμπιστεύτω για να βλέπώ θερμοκρασίες;Να ανπαυθώ στις θερμοκρασίες του pc wizard;Aν όμως οι θερμοκρασίες του core temp είναι σωστές τότε κάτι δεν πάει καλά.

Οι 40 βαθμοι και κατι ψηλα ειναι μια χαρα..

Να ρωτησω και γω κατι που μου εχει κανει εντυπωση..

Ειμαι σε δωματιο χωρις air condition και με υδροψυξη ο Q6600 ανεβαζει τρελλες θερμοκρασιες..

Η υδροψυξη αποτελειται απο τα εξεις:

2 διπλα ψυγεια, το ενα ψυχεται απο τους δυο 14αριδες του κουτιου (ανεβασμενο στην οροφη να τους εφαπτεται) και το αλλο απο δυο+δυο push pool στο μπροστα μερος του κουτιου και δεχεται φρεσκο κρυο αερα..

Eleven block, και αντλια L30.. Tank ενα απλο μικρο τυπικο..

Με τον Q6600 στα 3ghz και 1,3 vcore μου ανεβαζει 73 βαθμους σε load.. Ειναι λογικες θερμοκρασιες αυτες για τοσο δυνατη υδροψυξη?? Τι πρεπει να βαλω δηλαδη, 5 διπλα ψυγεια για να πεσει πιο κατω??

Παλια με εναν 6300 στα 3,5ghz 1,4 vcore και ενα τριπλο ψυγειο το καλοκαιρι χωρις air condition δεν ανεβαζε πανω απο 63 βαθμους σε load.. Και ηταν και παλιο stepping, δεν ηταν G0 οπως ειναι ο Q6600..

Λογικο ειναι να ειναι πιο ζεστος ο Q6600, εχει δυο πυρηνες παραπανω, αλλα τον τρεχω σε σχετικα χαμηλη συχνοτητα, με χαμηλη ταση, και 6 ανεμιστηρες συνολο σε δυο διπλα ψυγεια..!

Παιζει να μην δουλευουν τα ψυγεια σωστα για καποιο λογο??

Το ενα που ειναι στην οροφη φυσικα δεχεται ζεστο αερα, αλλα εκει ειχε υποδοχες το κουτι.. Το μπροστινο με τους δυο push pull δεχεται κατευθειαν αερα απο εξω..

G0 ειναι, το block παταει καλα, δεν το εσφιξα υπερβολικα γιατι δεν βοηθα στην striker.. Παταει σωστα ομως και δεν μετακινειται, ειναι σχετικα σφηκτο.

Εχω την εντυπωση πως φταιει οτι το ενα ψυγειο ειναι στην οροφη και δεχεται για intake ολο το ζεστο αερα του κουτιου (περιλαμβανει και 2x8800GT overclocked, και το 680i μεσα που ειναι σοβαρη πηγη θερμοτητας..! )

Καλα και η L30 ζεματαει εννοειται.. Σκεφτομουν μηπως αν εβαζα ενα μονο χοντρο ψυγειο στο πισω μερος με 2 δυνατους push pull 12αριδες βοηθουσε.. Αλλα με δυο διπλα ποσο να βοηθησει αλλο ενα μονο??

Τωρα μετα απο μια ωρα ORTHOS εχει 77 βαθμους στους πυρηνες, και 55 στην CPU, ετσι λεει το everest..

Τρεχει στα 3ghz@1,3vcore..

Οι temps που λεω ειναι για overclocked quad 65nm σε full load.. Το 42 σε τι αναφερεται??

Σε διπυρηνο 45nm και λογικα σε idle..

Αλλαξα τη διαταξη του πανω ψυγειου, αντι να βγαζει αερα απο το κουτι προς τα εξω το εβαλα να εισαγει κρυο αερα απο εξω προς τα μεσα.. Προσθεσα και αλλους 2 scythe s-flex 1600rmp οποτε και αυτο πλεον εχει push-pull..

Εστρεψα μετα εναν αλλο δωδεκαρη κατω που εβαζε αερα να βγαζει..

Οι αλλαγες ειχαν αποτελεσμα 10 βαθμους πτωση σε load..

(Το δωματιο ειναι χωρις aircondition βεβαια)

Πλεον τρεχει σε load στους 67 βαθμους και idle στους 49-50..

Ναι παιζει, διοτι εχεις χαμηλοτερη θερμοκρασια δωματιου, συνεπως ψυχονται καλυτερα τα παντα σε χαμηλοτερες θερμοκρασιες..

Με την αναδιαταξη που εκανα τρεχει στα 3,4Ghz 1,325Vcore stable 50 βαθμους idle και 71 maximum load..

Νομιζω καλα ειναι εκει θα το αφησω, σε κανα μηνα που θα φυγουν οι ζεστες θα παει πιστευω το load γυρω στους 65..

Μηπως με air-condition ανοιχτο?? Γιατι οταν ξεκιναει με θερμροκρασια αερα στους 30-35 βαθμους ας πουμε περιπου τωρα το καλοκαιρι, οι temps δεν μπορουν να ειναι κατω απο 40..

Συνεπως σε εναν overclocked Q6600 με αυξημενη ταση κλπ ακομα και με υδροψυξη λογικο μου φαινεται να βρισκεται γυρω στους 45-50 idle και 65-70 load, αναλογα την υδροψυξη..

Σωστα??

Γενικα ειναι και το ολο συστημα πολυ ζεστο διοτι υπαρχουν πολλες πηγες θερμοτητας οπως οι 2 καρτες γραφικων αλλα και το 680i.. Ο αερας μεσα στο κουτι ειναι ζεστος, ετσι η αντλια ειναι μονιμα και αυτη ζεστη.. Συμβαλει και αυτο λιγο νομιζω, αν και η αντλια ψυχεται καπως απο το νερο..

Φταινε κατι ανεμιστηρες που εχω στο μπροστα ψυγειο δεν βγαζουν καθολου αερα.. Ψοφιοι.. Παραγγειλα απο πλαισιο Scythe 1900rpm 100cfm να τους ανοιγω με ελεγκτη φουλ στροφες..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.