Jump to content

Ερώτηση περί overclock.

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Hi!Σαν καινούριος στο θέμα του υπερχρονισμού και εγώ θα ήθελα να σας πω για το δικό μου και να μου πείτε τη γνώμη σας, αν χρειάζονται κάποιες αλλαγές ή διορθώσεις και ότι πιστεύετε εσείς οι πιο έμπειροι έτσι ώστε να έχω ένα πιο "σωστό" υπερχρονισμό και σταθερό συστημα.

Εχω:

m\b: asus rampage formula (bios0403)

cpu: E84003.00ghz(7.5x540=4050hz) με cpuv:1.45bios και 1.43windows

ram: DDR2 2x1GB 1066(fsb strap:333 1082 με DRAMv:2.14 και 2,18windows)*κατά παράξενο λόγο με αυτό το multiplier και fsb είτε έχω fsb strap 333 είτε 400 στα windows με cpuz μου δείχνει ότι είναι 1:1!!!καμία άποψη για αυτό???Επίσης υπάρχει μια αύξηση του ρεύματος στις μνήμες από αυτό που δίνω στα bios με αυτό που δίνει στα windows της τάξης του 0,03-0,04.Δλδ οι μνήμεσ μου λειτουργούν με default ρεύμα στα 2.2v οπότε θα πρέπει να τους δώσω 2,18 απο τα bios για να πάνε 2,2 γιατί αν τους δώσω 2,0 τότε θα πάνε 2,23-2,24!!!κάποιο σχόλιο περί του θέματος??!!Πόσο είναι καλύτερα τελικά να τους δώσω?

PCIE freq:115

DRAM command rate: 2N

Timmings: 5-5-5-15

CPU PLL volt:1.56

FSB termination volt: 1.26

NB volt:1.41

SB volt:1.05

DRAM static read control:auto

Transaction booster: auto

clock overcharging volt:auto

Load-line calibration: Enabled

CPU GTL volt reference: auto

NB GTL volt reference: auto

SB 1.5V volt:1.5

CPU spread spectrum: disabled

PCIE spread spectrum: disabled

Αυτά νομίζω πως είναι όλα (τα απαραίτητα!)για ο,τι άλλο πείτε μου.

Κάθε γνώμη σας είναι χρήσιμη!

Σόρρυ αλλα λιγο μεγάλο δεν είναι το voltage του επεξεργαστή σου για 45nm?

Εγώ που έχω ενα σχετικα΄μέτριο κομμάτι τοβ έχω σταθρό στα Vocre=1,4250 για 4.1GHz 24/7

Εγώ που έχω ενα σχετικα΄μέτριο κομμάτι τοβ έχω σταθρό στα Vocre=1,4250 για 4.1GHz 24/7

Βασικά δεν πρέπει να έχω μάλλον και ότι καλύτερο σε κομμάτι αλλά το λιγότερο μέχρι στιγμής είνια αυτό αλλά επειδή είχα πρόβλημα με τις μνημες μου και μου πέταγε errors το orthos και μου έκανε restart το pc και πίστευα και ακόμα πιστεύω ότι ήταν το ρεύμα του cpu και οχι το ρεύμα στις μνήμες το έβαλα 1,45.Για αυτο και έκανα την ερώτηση που έκανα σχετικά με το ρεύμα των μνημών στο θέμα. Οπότε όταν πάρω κάποιες απαντήσεις τότε θα δοκιμάσω πιο λίγο ρεύμα αν χρειάζεται.Αλλα μέχρι στιγμής αυτό ειναι το λιγοτερο με το οποιο ειμαι σταθερός αν και εμένα μου φαινεται αρκετό!!!

Τελικά κατόπιν από δοκιμές το ρεύμα το κατέβασα στα windows:1.416 και από τα bios:1.43125 για τα 4050hz=7.5x540! Το παράξενο όμως στην όλη υπόθεση είναι ότι ακόμα και 5fsb να αυξήσω,θέλει ρεύμα πάνω από 1.45 γιατί του δίνω 1,45 αλλά μου πετάει error orthos και οι μνημες δεν είναι.Δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να είναι οπότε καταλήγω στο ρεύμα του cpu.

Δοκίμασες να "παίξεις" με 8 multi (ή 9) και πιο μικρό FSB ? Μήπως σε κόβει το ΝΒ ? Σε τι ΜΗz θες να φτάσεις ?

Δοκίμασες να "παίξεις" με 8 multi (ή 9) και πιο μικρό FSB ? Μήπως σε κόβει το ΝΒ ? Σε τι ΜΗz θες να φτάσεις ?

Θέλω να τρέχω 24/7 σε max fsb στα 4ghz το οποίο είναι 7,5χ540.Δε θέλω παραπάνω fsb για 24/7 αλλά ούτε και λιγότερα.Τι εννοείς με κόπει το NB? Μήπως και καλά θέλει παραπάνω ρεύμα?

Το παράξενο όμως στην όλη υπόθεση είναι ότι ακόμα και 5fsb να αυξήσω,θέλει ρεύμα πάνω από 1.45 γιατί του δίνω 1,45 αλλά μου πετάει error orthos και οι μνημες δεν είναι.Δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να είναι οπότε καταλήγω στο ρεύμα του cpu.

Θέλω να τρέχω 24/7 σε max fsb στα 4ghz το οποίο είναι 7,5χ540.Δε θέλω παραπάνω fsb για 24/7 αλλά ούτε και λιγότερα.Τι εννοείς με κόπει το NB? Μήπως και καλά θέλει παραπάνω ρεύμα?
Ναι, και καλύτερη ψύξη.

Αλλά γιατί το συνεχίζεις το θέμα τότε ? Αφου :

Τελικά κατόπιν από δοκιμές το ρεύμα το κατέβασα στα windows:1.416 και από τα bios:1.43125 για τα 4050hz=7.5x540!
Ναι, και καλύτερη ψύξη.

Από θέμα ψύξης είμαι με υδρόψυξη αλλά στο NB έχω 8άρι fan.Δλδ πόσο ρεύμα να δώσω?Μπορεί το NB να είναι η αιτία για τα 5 FSB παραπάνω?

Αλλά γιατί το συνεχίζεις το θέμα τότε ? Αφου :

Δεν έχω κλείσει το θέμα γιατί το πρόβλημά μου δεν ήταν το ρεύμα αλλά γενικά για το σύστημα μου μήπως χρειάζονται αλλαγές για να τρέχει καλύτερα σε καμιά λεπτομέρεια που δεν γνωρίζω.Ρωτάμε για να γινόμαστε καλύτεροι!

Τελικά υπάρχει κάτι που θα μπορούσα να αλλάξω με σκοπό πιο καλό σύστημα?

1) Μητρική και γρήγορες DDR3.

2) 2χ2GB RAM & x64 OS (WinXP ή Vista).

3)2χ4870 σε XFIRE ή 2χ4870Χ2 σε XFIRE

Οταν λέω να αλλάξω δεν εννοώ να πάρω κάτι άλλο αλλά καμιά ρύθμιση!!!

Προτείνω να βάλεις ένα ακόμα waterblock πάνω στο chipset και να το βάλεις στην υδρόψυξη.

Εγώ θέλω να μου πείτε σας παρακαλώ αν χρειάζεται καμια αλλαγή στις ρυθμίσεις μου για το overclock και όχι περί hardware!Χωρίς παρεξηγήσεις!

PCIE freq:115

Βασικά δεν ξέρω για τα υπόλοιπα, αλλά 115 για pci express δεν είναι πολλά?? Γιατί δεν το αφήνεις στα 100, αυτό μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα στην καρτα γραφικών αλλά και στο υπόλοιπο σύστημα καθώς για να είναι αυτό στα 115 τότε θα είναι και το pci ανεβασμένο οπότε σε λίγο θα κλαις τους δίσκους σου!!! Για ψάξε το.

Βασικά δεν ξέρω για τα υπόλοιπα, αλλά 115 για pci express δεν είναι πολλά?? Γιατί δεν το αφήνεις στα 100, αυτό μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα στην καρτα γραφικών αλλά και στο υπόλοιπο σύστημα καθώς για να είναι αυτό στα 115 τότε θα είναι και το pci ανεβασμένο οπότε σε λίγο θα κλαις τους δίσκους σου!!! Για ψάξε το.

Το PCI express είναι ασφαλές για 24/7 μέχρι 125 από ότι έχω διαβάσει σε forum's και λένε ότι όταν το ανεβάζεις σου δίνει λίγο ακόμα περιθόριο για overclock στην κάρτα γραφικών και τελικώς καλύτερο benching!Και το 115 είναι ok!

Ανέβασε σιγά σιγά ρευματα σε CPU, CPU PLL , FSB, NB και μνήμες και δώστου FSB όσο πάει.

Ανέβασε σιγά σιγά ρευματα σε CPU, CPU PLL , FSB, NB και μνήμες και δώστου FSB όσο πάει.

Με ρεύμα από 1,43 έως 1,45 φτάνει μέχρι 540 fsb από εκεί και πάνω άμα δώσω έστω και 5 fsb παραπάνω τότε δεν μπουτάρει και λέω ότι ίσως χρειάζεται πάνω από 1,45cpuv.Εσύ τι πιστεύεις ότι μπορεί να είναι ο λόγος? Παραπάνω ρεύμα σε cpu ή κάτι άλλο?Έχω δοκιμάσει μέχρι cpu pllv:1.56 & NBv:1.55 & SBv:1.1 αλλά με cpuv:1.45 και δεν γίνεται τίποτα και δεν θέλω να δώσω πάνω απο 1,45 για 24/7!

Για κοιτα το loadline calibration σε αuto και disabled,καποιες φορες ψυνει τις cpu! Απο την αλλη δεν χρειαζεται τοσο PCI express γιατι αν διαβασεις καλα θα δεις οτι στιγμιαια οταν εχεις υψηλο fsb στη cpu τοτε ανεβαινει και αυτο απο τα 100 που πρεπει να ειναι και παει οσο το εχεις και συ τωρα αλλα μονο οταν χρειαζεται,βασικα ποσο θα ζορισεις αυτη τη καρτα?Οσο για τα ρευματα η συνταγη ειναι μια και μοναδικη,αρχιζεις με πολλα και μετα κατεβαινεις και βλεπεις ποτε κολαει η δεν ανταποκρινεται και ξερεις ποσο ρευμα θες για να βρεις τη χρυση τομη !π.χ και γω ετρεχα τον 8500 στα 4.070 με 1.416 Vcore και καταλαβα πως και με 1.3 πηγαινε χαλαρα και με αερα ηταν 61-63 full load temp.

Για κοιτα το loadline calibration σε αuto και disabled,καποιες φορες ψυνει τις cpu! Απο την αλλη δεν χρειαζεται τοσο PCI express γιατι αν διαβασεις καλα θα δεις οτι στιγμιαια οταν εχεις υψηλο fsb στη cpu τοτε ανεβαινει και αυτο απο τα 100 που πρεπει να ειναι και παει οσο το εχεις και συ τωρα αλλα μονο οταν χρειαζεται,βασικα ποσο θα ζορισεις αυτη τη καρτα?Οσο για τα ρευματα η συνταγη ειναι μια και μοναδικη,αρχιζεις με πολλα και μετα κατεβαινεις και βλεπεις ποτε κολαει η δεν ανταποκρινεται και ξερεις ποσο ρευμα θες για να βρεις τη χρυση τομη !π.χ και γω ετρεχα τον 8500 στα 4.070 με 1.416 Vcore και καταλαβα πως και με 1.3 πηγαινε χαλαρα και με αερα ηταν 61-63 full load temp.

Βασικά οι τιμές στα ρεύματα που δίνω είναι κατόπιν της διαδικασίας που προείπες και είναι ότι πιο χαμηλό μπορώ να δώσω για να λειτουργεί σταθερό 24/7.Όσο για την κάρτα...δε με πολυ νοιάζει στην τελική γιατί θέλω να πάρω άλλη!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.