Jump to content

The Day that Never Comes (Metallica Single)

Dr.Paneas

Σας αρεσει ;  

29 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Ναι. Sample για να παρεις μια γευση απο το album. Φυσικα δεν ειναι στην καλυτερη δυνατη ποιοτητα.... τωρα το ακουω θα και θα σχολιασω μετα.

Λεφταλικα :p

όπως έγραψα στο τι mp3 ακούτε... soup of the day

είμαι και metallica fan, οι άλλοι τι να πούνε.

Λοιπον, οπως φαινεται το τραγουδι ειναι καθαρα Progressive Metal.

Αρχιζει με ενα πολυ ομορφο κατ' εμε πρελουδιο και θυμιζει το στιλ εισαγωγης του Fade To Black. Μετα μεχρι το 4ο λεπτο ολα πανε ομαλα. Κλασσικο Load/Reload στιλ. Οι στιχοι και ολη η αισθηση το κανει πιασαρικο/εμπορικο. Θα μπορουσε πχ να μπει Soundtrack σε μια ταινια οπου πχ η γκομενα δεν θελει τον γνωστο άμπαλο (ή και το αναποδο).

Μετα το 4ο λεπτο αρχιζει το πιο βαρυ μερος. Εχει μεγαλο σολο, κλασσικο σολο θα ελεγα. Οχι κατι πρωτοτυπο. Στο 5.05 παιζει το One (ελεος ρεεεε). Μετα οι δισολιες ειναι αρκετα πετυχημενες. Το 5.48 που παιζει με ριφ οτι παιζει και ο Κιρκ στο σολο, ακουγεται χαλια στα αυτια μου. Δεν ξερω αν ειναι αυτος ο ηχος. Παντως δε μου αρεσει. Το 6.21 ωραιο ριφακι εισαγωγης για το μακροσκελες σολο. Ο Λαρς παιζει το ιδιο πραγμα 4 λεπτα, ουτε drum machine να ειχανε απο πισω (απαραδεκτος). Το τελος ειναι αποτομο...τερμα αποτομο...

Γενικα οκ, δεν πιστευω, ουτε και κανεις αλλωστε οτι θα εβγαζαν κατι σαν τα MoP, Justice, Kill Em All, κλπ. Λιγο σπαστικα, γιατι πιστευα σε κατι πιο heavy και αυτο ειναι αρκετα εμπορευσιμο και προχειρο στο τελος. Δηλαδη σαν να το τραβηξαν απο τα αυτια για να φτασει τα 8 λεπτα. Και στα 4 καλο ηταν βρε παιδια...

Anyway, καλη προσπαθεια. Τουλαχιστον σαφως καλύτερο απο το ακατανομαστο St.Anger. Καμια σχεση.

Η εισαγωγη του ειναι απιθανη πιστευω.

Στα 4 λεπτά καλό θα ήταν να τελείωνε όντως, τουλάχιστον μέχρι εκεί το κομμάτι έχει κάποιο χαρακτήρα. Ίσως μέσα στα 4 λεπτά να έμπαιναν 1-2 καλές ιδεές που υπάρχουν στο υπόλοιπο κοπανητό. Μετά τα πρώτα 4 απλά τζαμάρουνε και δε λέει τίποτα..

Τι εκφυλισμός είναι αυτός, σε λίγο θα βγαίνουνε στις συναυλίες και με D&G παπούτσια... Και δε μιλάω για το σινγκλάκι, μιλάω για την προχτεσινή συναυλία που είδα σε video.

Θα τρίζουνε τα κόκκαλα του Cliff :(

Όσο για το τραγούδι: Booooooring!

Εγω ακουσα το τραγουδι, και μετα ακουσα λιγο kill em all.Το χασμα ειναι απλα τεραστιο.Δεν ξερω τι αλλο να πω.Μακαρι το αλμπουμ να λεει, αλλα ο ηχος ειναι...χειροτερος κ απ το justice.

Τι ***** συμβαινει ρε γμτ και ολες οι μεγαλες μπαντες -*hint hint*- πανε στα στουντιο και βγαζουν ηχο λες και τζαμαρουν.ΣΤΟΥΝΤΙΟ ηχο θελουμε ρε γαμωτο, γεματο, βαρυ , αψεγαδιαστο, με εφε, με αρμονια και οτι γουσταρετε ,ΟΧΙ ψοφιο ηχο..

ο ηχος ειναι...χειροτερος κ απ το justice.

Υπονοείς (γούστα είναι αυτά βέβαια) ότι το justice δεν έχει καλό ήχο? Για μένα είναι μακράν το αγαπημένο μου από άποψη ήχου/τεχνικής (και ίσως οι καλύτερες στιγμές του Lars) ακόμα και από το Master. Μπορεί βέβαια να λείπει ο Cliff από το justice αλλά οι κιθάρες μαχαιρώνουν

edit: όποιος παρακολουθεί το missionmetallica.com θα έχει σίγουρα ακούσει μερικά αποσπάσματα που είναι αρκετά καλά και θα περιμένει πως και πως (έστω και από περιέργεια)

δείτε εδώ http://www.youtube.com/watch?v=RmdWNoFG4HM

Ρε το αλμπουμ τα σπαει απλα η παραγωγη ειναι χαλι μαυρο.Αυτο εννοω :p Σκεψου δηλαδη τα τραγουδια του justice με ηχο master ή black π.χ.

Χμμμ...

Ξεκινάμε με τον ήχο - προφανώς παίζει κάποιο πρόβλημα λόγω "demo", αλλιώς όντως είναι για πέταμα (την 320άρα ακούσα).

Για να πάμε παρακάτω να πω ότι fan των Metallica δεν υπήρξα ποτέ - εννοόντας ότι δεν είναι η μπάντα που με τρελαίνει. Ακούω Metallica αρκετές φορές, αλλά όχι φανατικά. Και κυρίως ακούω τα Unforgiven, τις εκτελέσεις τους με τη συμφωνική ορχήστρα και τα παλιά instrumental τους, όταν ακόμα παίζαν το thrash στυλ τους.

Αν είμαι fan κάποιου είδους στη metal, είναι το καλό instrumental, κυρίως thrash με στοιχεία progressive μέσα.

Πάμε στο track τώρα.

Όντως το κομμάτι έχει δύο προσωπικότητες. Η μία είναι το κλασικό εμπορικό metal ύφος που έκανε αγαπητούς τους Metallica και η δεύτερη είναι ένα (ξεκάρφωτο για πολλούς) instrumental thrash μέρος.

Για το πρώτο μέρος δεν έχω και πολλά να πω - καλή εισαγωγή, στίχος λίγο ότι να ναι (αυτό το "This I swear" το τραβάγαν απ τ αυτιά...) και γενικά όπως πολλοί προείπαν, ένα track που θα μπορούσε να τελειώσει στο 5λεπτο.

Το δεύτερο μέρος τώρα - καθαρό instrumental, το οποίο σαν είδος λατρεύω. Για μένα είναι αρκετά καλή προσπάθεια αλλά σε τέτοιο επίπεδο θα περίμενα κάτι ανώτερο. Εντοπίζω επαναλήψεις στα drums (κουραστικές κιόλας), μια κάπως "άναρχη" δομή στις μελωδίες των riffs, θυμίζει παλιές εποχές αλλά θα ήθελα κάτι πιο τεχνικό. Είναι όντως κάπως "πρόχειρο".

Πάντως μου αρέσει τώρα που το ακούω ακόμα μια φορά (το 2ο τμήμα, γιατί το πρώτο δε μου έκανε πουθενά κλικ εκτός της εισαγωγής). Απλά δε θεωρώ ότι μια μπάντα τέτοιου βεληνεκούς θα μπορούσε να βγάλει μια τόσο "πρόχειρη" και "άναρχη" εκτέλεση - όπως και να χει, δεν το θάβω κιόλας.

Ανάμεικτα συναισθήματα λοιπόν. Δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε, δεν μπορώ να πω ότι είναι και αίσχος. Ένα μέτριο πρώτο σκέλος, όπου με εξαίρεση την εισαγωγή δεν έχεις κάτι να σου "μένει", ενώ στο 2ο θα μπορούσε να γίνει αιώνες καλύτερη δουλειά.

Σέβομαι πάντως το ότι έβαλαν έστω και λίγο από την παλιά τους instrumental "τρέλα" μέσα. Το κακό είναι ότι ακούγεται πρόχειρη προσπάθεια, λες και το κάνανε on the fly.

Δείτε εδώ π.χ. τι πάει να πει instrumental:

Ελπιζω ο ηχος να ειναι καθαρα απο downsampling, αλλιως ειναι απαραδεκτοι.

Γενικα μαλλον βαρετο, δεν τους βγαινουν τα μπιρμπιλικια, και λιγο κουραστικο σε σημεια...

Σχετικα με τον ηχο:

Rick Rubin: "Needs more clipping. See ya in 6 weeks!"

Αντε να δουμε ρε... Ο κουφιος ήχος ακουγεται χαρακτηριστικα στο κομμάτι που παίζει το One. Ακουστε το ιδιο μέρος του One και ακουστε το ιδιο μερος σε αυτο το track. Μερα -> Νυχτα.

Επισης κατι που προσεξα, επειδη εχω το κομματι στο repeat. Μολις τελειωνει παιζει κατευθειαν την αρχη. Ε, λοιπον, αν ειχαν κανει και αυτοι το ιδιο (ισως να το εκαναν), τοτε πιστευω θα τελειωνε πιο ήρεμα. Πιο ολοκληρωμένα. Πιο ομαλα. Οχι έτσι :p

edit:

Lyrics:

Born to push you around

Better just stay down

You put away, he hits the flesh

You hit the ground

Mouth so full of lies

Tender black your eyes

Just keep them closed

Keep praying

Just keep waiting

[Chorus]

Waiting for the one

The day that never comes

When you stand up and feel the warmth

But the sunshine never comes, no

No, the sunshine never comes

Push you cross that line

Just stay down this time

Hide in yourself

Crawl in yourself

You'll have your time

God, I'll make them pay

Take it back one day

I'll end this day

I'll splatter color on this grave

[Chorus]

Waiting for the one

The day that never comes

When you stand up and feel the warmth

But the sunshine never comes

No the sunshine never comes

Love is a four-letter word

And never spoken here

Love is a four letter word

Here in this prison

I suffer this no longer

I put it into this I swear

This I swear the sun will shine

This I swear

This I swear

This I swear

Παντως ρε παιδια ο ηχος ειναι λες και ειναι το demo. Η πλακα ειναι πως αυτο το πραγμα ηχου πωλειται στο iTunes. Καλα πολλες βλακιες πωλουνται εκει, αλλα αυτο ειναι ξεφτιλα.

To waveform είναι στα όρια:

http://i12.photobucket.com/albums/a243/HostedByChrist/oldphotobucket/waveform.jpg

Με μια clipping detection:

http://i12.photobucket.com/albums/a243/HostedByChrist/oldphotobucket/detect.jpg

Clipping παντου (πορτοκαλι)

http://i12.photobucket.com/albums/a243/HostedByChrist/oldphotobucket/results.jpg

Αισχος ρε Rubin. Ας ελπισουμε η ποιοτητα του album να ειναι διαφορετικη. Αν και δεν το βλεπω.

Όσον αφορά το waveform, θα ήθελα και μια δεύτερη επαγγελματική άποψη, αλλιώς δεν το αγοράζω το album...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.