Jump to content

LG TFT 26" W2600HP-BF από 919 στα 499!!!!

junior-21-

Recommended Posts

Γνώμη μου είναι πως όντως είναι ελαττωματική η οθόνη. Επειδή είναι σε επίπεδο software και όχι hardware δε σημαίνει κάτι. Απλά το συγκεκριμένο ελάττωμα δεν είναι critical για τη λειτουργία της και αφορά κυρίως στην ποιότητα της όλης υλοποίησης.

Παιδια εκανα κι εγω την αναβαθμιση σημερα και θα σας πω τις αντυπωσεις μου.Τα χρωματα ειναι καλυτερα και το κοκκινο δεν ειναι τοσο εντονο.Το μπαντινγκ ειναι μειωμενο ομως συνεχιζει να υπαρχει.

dscn0973cj8.jpg

Πριν την αναβαθμιση:

dscn0968mt0.jpg

Μετα την αναβαθμιση:

dscn0972kj8.jpg

Να σημειωσω οτι εβαλα την φωτεινοτητα επιτηδες υψηλα για να φανει καλυτερα το μπαντινγκ σε χαμηλοτερη φωτεινοτητα δεν ειναι τοσο εντονο.Μολις καλιμπραρω την οθονη θα σας μεταφερω και αλλες εντυπωσεις.Προς το παρον οι εντυπωσεις ειναι θετικες παντως.Kαι δεν ξερω ανα παρατηρησατε κατι αλλο εσεις που κανατε αναβαθμιση οταν εχω φουλ σκριν μαυρο και παταω esc για να βγει στο desktop η φωτεινοτητα επανερχεται σταδιακα ειναι φυσιολογικο αυτο????????????

Έγινε επεξεργασία από DIMERR

Kαι δεν ξερω ανα παρατηρησατε κατι αλλο εσεις που κανατε αναβαθμιση οταν εχω φουλ σκριν μαυρο και παταω esc για να βγει στο desktop η φωτεινοτητα επανερχεται σταδιακα ειναι φυσιολογικο αυτο????????????

Εχεις πειράξει τις ρυθμίσεις στο SERVICE MENU και έχεις ενεργοποιήσει το AGING=ON (Automatic Gain) με αποτέλεσμα να ΜΗ σου δουλεύει ίσως το Forte Manager στα Windows και να κάνει Aυτόματο GAIN έτσι ώστε να σου δώσει όσο το δυνατόν απόλυτο Μαύρο..... :hehe:

Γύρνα το AGING = NO και λογικά θα είσαι ΟΚ... :clap:

Παρέλαβα και εγώ σήμερα την οθόνη μετά την αναβάθμιση και είναι ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ..... :clap::daisy:

Σβήνεις την οθόνη - Κρατάς πατημένο το Menu και ταυτόχρονα την ξανανάβεις - αφήνεις το menu και το ξαναπατάς - Voila..... Service menu.

Ομως εαν είναι να πειράξεις παραμέτρους, κράτα πρώτα σε σημειώσεις τις αρχικές τιμές..... :clap:

ρε συ σκαθαρι...ελεος... απο ποτε ειναι ελλατωματικο ενα προιον που "φτιαχνεται" με software update?

τοτε τα μισα motherboards και vgas ειναι ελλατωματικα αφου θελουν αρκετες συνηθως αναβαθμισεις (bios-drivers) μεχρι να στρωσουν...

ενα εξαρτημα ειναι ελλατωματικο απαξ κ αναλαμβανει μια εταιρεια να το παραλαβει με ΔΙΚΑ της εξοδα και να το παει στο σερβις της να το διορθωσει

αν δεν ηταν ελλατωμα τοτε θα δουλευε ΣΩΣΤΑ και θα σουλεγαν "το ταδε ειναι οκ ωστοσο αν θελετε μπορειτε να το φερετε για σερβις με δικα σας εξοδα"

το αν εχει στρωσει θα το δουμε με το calibration

vga τοσα χρονια δεν εχω κανει ποτε flash για να "στρωσει"

δεν καταλαβαινω πως στρωνει μια καρτα γραφικων

και για να καταλαβω τι συγκρινεις ας πουμε το bug που εχει να κανει με το οτι μια μητρικη δεν βλεπει καποια cpu επειδη δεν εχουν κυκλοφορησει ΑΚΟΜΑ?

η μηπως με ασυμβατοτητες στους Drivers?

εκτος κ αν οι οθονες εχουν Drivers και ασυμβατοτητες με τα Pc

ξερω γω...

τεσπα δεν λετε να καταλαβετε και εχω κουραστει

ηδη εγινε ενας καβγας

δεν εχω καμια ορεξη

θα ξαναπω το ωραιο που ειπα:

"ΚΑΠΟΤΕ οταν κατι δεν δουλευε το πηγαιναμε πισω και ζητουσαμε αλλο , σωστο , ολοκαινουργιο .

ΠΛΕΟΝ αγοραζουμε με μανια κατι που ΗΔΗ ειναι ζαβο και το παμε πισω να μας το σενιαρουν .

ΕΠΙΠΛΕΟΝ τους λεμε και ευχαριστω για την εξυπηρετηση

ΔΕΝ τσαντιζομαστε που τη μια μερα την φεραμε σπιτι κ την αλλη την παμε σερβις

ΔΕΝ αγανακτουμε που θα βαλουν χερι σε κατι του κουτιου ,που πριν μια μερα το βγαλατε απο το κουτι του

η αγορα μας ειναι η καλυτερη."

μεγειες σε ολους

καλοριζικα και απροβληματιστα σας ευχομαι σε ολους

Γνώμη μου είναι πως όντως είναι ελαττωματική η οθόνη. Επειδή είναι σε επίπεδο software και όχι hardware δε σημαίνει κάτι. Απλά το συγκεκριμένο ελάττωμα δεν είναι critical για τη λειτουργία της και αφορά κυρίως στην ποιότητα της όλης υλοποίησης.

σε 2 γραμμες ταπες ολα

μπραβο ρε μαγκα

attachment.php?attachmentid=32427&stc=1&d=1223036604

:D

δεν αναφερθηκα στο βισμα

ειπα οτι ειναι 2 ΟΜΟΙΑ ΣΑΝ ΤΟ DSUB αλλα το ενα ειναι για τον προγραμματισμο ΜΟΝΟ και λεει service

και ειπα οτι ΔΕΝ ΤΟΧΟΥΝ ΟΛΕΣ

η New σειρα τοχει

εχει δλδ 2 ΙΔΙΑ βισματα το ενα για αλλο λογο , το αλλο για vga

...

λοιπον επειδη βλεπω οτι μερικοι εχουν τα μουτρα να μιλανε ξανα στο ιδιο θεμα χωρις να εχουν τη μαγκια να ζητησουν συγγνωμη για τα χθεσινα εκτροπα τους , εγω αποχωρω απο την συζητηση γιατι θα απαντησω οπως μου μιλησαν και θα φαω ban σε dt

μετα απο συζητηση με 5-6 μελη πηρα τις απαντησεις μου

σας κραζουν και δεν τοχετε παρει χαμπαρι

ξερετε ποιοι ειστε

και σας λυπαμαι

το θεμα βγαινει απο τα θεματα που παρακολουθω

δεν θελω καμια αναμιξη πλεον

δεν αναφερθηκα στο βισμα

ειπα οτι ειναι 2 ΟΜΟΙΑ ΣΑΝ ΤΟ DSUB αλλα το ενα ειναι για τον προγραμματισμο ΜΟΝΟ και λεει service

και ειπα οτι ΔΕΝ ΤΟΧΟΥΝ ΟΛΕΣ

η New σειρα τοχει

εχει δλδ 2 ΙΔΙΑ βισματα το ενα για αλλο λογο , το αλλο για vga

...

Ναι το καταλαβα.

Απλά προσπαθώ να πω ότι όσο περιέργο και αν φαίνεται η αναβαθμιση έγινε με καλώδιo VGA. Δεν ηταν RS 232 και είμαι σίγουρος. Και μένα με παραξενεψε. Παρολα αυτά με αμφισβητείς...

Η παραπάνω εικόνα είναι από το κάτω μέρος της LG που συζητάμε σε αυτό το θέμα. Αυτά είναι τα μονα connections που έχει.

Φιλικά παντα.

ΣΚΑΘΑΡΙ, μιας και συνεχίζεις με το ίδιο υφάκι, έχω να σου πώ τα παρακάτω μιας και υποστηρίζεις την SAMSUNG....

Ειναι ΚΑΤΑΝΤΙΑ σε μια εταιρεία να βγάζει ένα μοντέλο οθόνης με S-PVA - να το δίνει στα Sites για REVIEW (PRAD.DE) να ζαχαρώνουμε εμείς με την ποιότητα του PANEL και όταν το αγοράσουμε μετά από 2 εβδομάδες να ανακαλύπτουμε ότι στην καλύτερη περίπτωση έχουμε ενα Monitor με P-MVA και στην χειρότερη TN.....:hehe::rofl:

Kαι η SAMSUNG το έκανε ΟΥΚ ΟΛΙΓΕΣ φορές με αποτέλεσμα να ψάχνουν οι αγοραστές S/N Και καθέτους στα Part Nr. για να ανακαλύψουν τι πάνελ αγόρασαν.

ΦΤΑΙΜΕ εμείς μετά άμα το φέρουμε στο κεφάλι κανενός "ΜΑΓΚΑ" που μας δουλεύει ψιλό γαζί ?

Η LG από την άλλη στην συγκεκριμένη οθόνη αφού διαπίστωσε ότι έχει πρόβλημα στο Software, για να σώσει το PANEL της και το όνομά της - έριξε σχεδόν 40% την τιμή και ταυτόχρονα έδωσε σε όλους την δυνατότητα της αποκατάστασης του ελατώματος με Firmware Upgrade με δικά της έξοδα...

Ενα από τα μεγαλύτερα ΑΤΟΥ της LG τουλάχιστον στην Ελληνική αγορά είναι το SERVICE της και το Customer Care της....:clap:

Εγώ όπως και πολλοί άλλοι ξέραμε το πρόβλημα που έχει η οθόνη - όπως ξέραμε επείσης ότι η LG θα μας καλύψει 100% με αναβάθμιση..

Ετσι λοιπόν η αγορά της συγκεκριμένης οθόνης χαρακτηρίζεται ΛΑΧΕΙΟ για την τιμή της και τα χαρακτηριστικά της και δεν έχουμε την ψευδαίσθηση ότι αγοράσαμε κανένα επαγγελματικό πάνελ...

Αγοράσαμε S-IPS με χαμηλό Input LAG και 5ms GtG σε 26" στην τιμή ενός καλού ΤΝ ΠΑΝΕΛ.....

Δεν πήραμε ΟΥΤΕ ποιότητα ΕΙΖΟ ούτε SAMSUNG T που έχουν σχεδόν τα διπλάσια χρήματα..

ΟΚ ? - ΤΕΛΟΣ...

ΜΑΓΚΙΑ δεν είναι ΟΥΤΕ το ΤΣΙΓΑΡΟ ΟΥΤΕ ο ΖΕΛΕΣ στα ΜΑΛΛΙΑ ΟΥΤΕ η ΑΡΓΚΟ στον τρόπο ομιλίας....

ΜΑΓΚΙΑ είναι να λες την γνώμη σου χωρίς να μειώνεις τον συνομιλητή σου....

Και φυσικά ο τρόπος που σου μιλάω δεν είναι ΜΑΓΚΙΚΟΣ και δεν είμαι καθόλου ΜΑΓΚΑΣ....

Μάλλον ήρθε η ΩΡΑ να κάνω το χειμερινό μου BANIO..... :hehe::p

ρε παιδια αφηστε τον δεν βλεπετε οτι το παιδι δεν μπορει να κανει συζητησεις παρα μονο δηλωσεις και να την κανει 'ελαφρια' για να γλυτωσει το κραξιμο ΚΑΙ τις απαντησεις; αλλωστε τι να απαντουσε σε εμας μετα; αφου απο'τι φαινεται τον ενοχλησε πολυ που ξαφνικα με μια τετια τιμη πειραμε μια τοσο καλη οθονη και 26 ιντσες..!

το θεμα βγαινει απο τα θεματα που παρακολουθω δεν θελω καμια αναμιξη πλεον

το παιδι εχει την Samsung - TFT 27" SM275T στο πλαισιο την εχει 1.050 ευρω.. μπορει να την πηρε γιατι ειναι το επαγγελμα του αυτο και την χρειαζετε, δεν ξερω απλως λεω, αλλα εγω θα δωσω 2 φορες τα λεφτα που πληρωσα για να ασχολουμε με παιχνιδια - ταινιες - ιντερνετ - office - καθημερινες ασχολιες; γιατι πιστευω οι περισσοτεροι απο εμας για αυτο την πειραμε. ισως παλι να την πηρε και να ειδε οτι τελικα δεν εχει και τοσο μεγαλη διαφορα με την lg ωστε να δικαιολογει τα +550 ευρω που εκανε, (παραπανω απο τα διπλασια λεφτα) και τωρα τρεχει και δεν προλαβαινει.... γιατι ειναι περιεργο να σνομπαρει καποιος μια οθονη τοσο πολυ και να ειναι εντελος μα εντελος τοσο αρνητικος λες και πειραμε καμια tn στα 800 ευρω που θα επρεπε να κλεγαμε τωρα.. μπορει κιολας να προσπαθει να πιστεψει οτι εκανε καλη αγορα.. μπορει ομως να μην του αρεσει που ξαφνικα ολοι εμεις με 500 ευρωπουλα αντι να ειχαμε μια 24 tn βρεθηκαμε να εχουμε 26 ινστες, καλες γωνιες θεασης, καλο response time σε gtg, καλο panel και ολα αυτα να δενει με ενα καλο support που σεβεται τους πελατες του. ισως να του την εδωσε του παιδιου γιαυτο και αυτη η επιθεση. παντως δεν πιστευω οτι το κανει επειδη θελει το καλο μας, και οτι μας αγαπαει και δεν θελει να δωσουμε τα ωραια μας τα λεφτακια σε σκαρτα πραγματα.

και για να κλεισω..

τεσπα δεν λετε να καταλαβετε και εχω κουραστει

εχεις δικιο.. συγνωμη που με αυτα τα χρηματα που διαθετω δεν πηρα οθονη με tn panel. η lg εχει παρα πολλα και μεγαλα προβληματα (στην διαλεκτο σου 'ζαβο')-> πιο εντονο κοκκινο απο το φυσιολογικο και εντονο banding (αυτο το εμαθα εδω μεσα), σοβαρα προβληματα τι να πω... :nada:

σου ευχομαι να κανεις εππαγγελματικη χρηση της οθονης σου γιατι αλλιως ειμαι σιγουρος οτι καμια μερα θα μαθουμε οτι βρεθηκες στο νοσοκομειο μετα απο πτωση απο το μπαλκονι σου επειδη πηρες με τα διπλασια λεφτα οθονη χωρις τα 2 προηγουμενα προβληματα και αντε εγω θα σου βαλω και αλλα 2 καλα για να μην σε πληγωσω, με πιο πιστα χρωματα προς τα αληθινα κ με πιο καλο response time. συνολικα 4 περισσοτερα καλα απο την δικια μας! μπραβο καλη επιλογη :clap: πετυχες λαχειο φιλε

Έγινε επεξεργασία από panaiz

Ορίστε 2 φώτος απο το - προσωρινό - setup στο γραφείο μου στην Αθήνα...

desk1nn6.jpg

desk2wu1.jpg

Οι οθόνες τώρα ειναι συνδεδεμένες στο s939 σύστημά μου και ναι, το πληκτρολόγιο ειναι σχεδόν οσο παλιό όσο εγώ (αλλα τα σπάει)