DIMERR Αύγουστος 31, 2008 #101 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2008 ελα το εβαλα αλλα δεν παρατηρησα διαφορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
silencer51 Σεπτέμβριος 1, 2008 #102 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2008 Εισαι σίγουρος οτι το σεταρες σωστά; Στο image preview π.χ. των Windows ή στον Firefox αφού ενεργοποιήσεις το color management πως σου φαίνονται τα χρώματα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
silencer51 Σεπτέμβριος 1, 2008 #103 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2008 Μια ερώτηση προς τους ιδιοκτήτες:Καλιμπράροντας την οθόνη με καποια color test patterns και αφού τα είχα full screen για αρκετή ώρα παρατήρησα κάτι και θέλω να το τσεκάρει κάποιος στην οθόνη του αν γίνεται.Σε αποχρώσεις του γκρί φαίνεται κυρίως... Π.χ. αν βάλετε fullscreen ανοιχτό γκρί, κάτσετε σε μια θέση ακριβώς μπροστά απο την οθόνη (όχι απο γωνία) παρατηρείτε μια μικρή τάση (shifting) προς το κίτρινο/κόκκινο(?) προς τη δεξιά πλευρά της οθόνης;Σαν να γίνεται δηλαδή η εικόνα ανεπαίσθητα πιο 'θερμή' προς την δεξιά πλευρά... Δε ξέρω πως αλλιώς να το περιγράψω. Θέλει καλό μάτι πάντως.Αν ειναι κάποιος αρκετά προσεκτικός γίνεται να το παρατηρήσει και σε fullscreen λευκό... Αλλα εκεί θέλει ώρα να το παρατηρείς... Προς την δεξιά πλευρά της οθόνης το λευκό φαίνεται σαν να αποκτά μια ανεπαίσθητα 'κιτρινωπή' χροιά...Η πλάκα ειναι οτι αυτό το έκανε αρκετά πιο έντονα η προηγούμενη μου LG, επίσης με SIPS αλλα δεν είχα ασχοληθεί γιατί οταν το παρατήρησα είχε δουλέψει 12,000 ώρες... :ΡΤο 'πρόβλημα' αυτό δεν φαινεται σε κανονική χρήση, ίσως όμως αν έχει κάποιος ενα μονοχρωματικό background ανοιχτόχρωμο να το παρατηρήσει με τον καιρό...Απλά σαν ψυχαναγκαστικός που ειμαι θέλω καταρχάς να δω αν το έχει κανείς άλλος αυτό και αν αξίζει να κάνω κατι γι' αυτό...Για reference οι ρυθμίσεις που χρησιμοποιώ ειναι R 45 G 40 B 50, με brightness 22 και contrast 64... Link to comment Share on other sites More sharing options...
alkisk Σεπτέμβριος 1, 2008 #104 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2008 μια ερωτησούλα κι εγω στους ιδιοκτήτες, σχετικά με το buzzing που αναφέρεται στο τεστ του prad.de. Υπάρχει όντως ή απλώς είναι υπερβολικοί αυτοί οι τύποι???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
looperx Σεπτέμβριος 1, 2008 #105 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2008 Παιδιά εγώ δεν άντεξα άλλο και τελικά την επέστρεψα στο Πλαίσιο. Και τι δεν έκανα για να φέρω το κόκκινο πιο κοντά στο φυσιολογικό αλλά τίποτα. Μου τρυπούσε τα μάτια. Χωρίς υπερβολές μου δημιουργούσε πονοκέφαλο. Στην αρχή δεν τη δεχόντουσαν πίσω παρόλο που την είχα συσκευάσει όπως την είχα πάρει. Αλλά μετά από πολύ μπλα μπλα, είδαν ότι είμαι και πολύ καλός πελάτης και δεν έχω ξαναγυρίσει τίποτα, την πήραν πίσω με μισή καρδιά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Σεπτέμβριος 1, 2008 #106 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2008 ο πονοκεφαλος ειναι απο το μεγεθος της , με την 24ρα τις πρωτες ημερες και εγω ηθελα να τη παω πισω γιατι ειχα και εγω πονοκεφαλο...ευτυχως που δε τη πηγα πισω Link to comment Share on other sites More sharing options...
panaiz Σεπτέμβριος 1, 2008 #107 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2008 silencer51 το εκανα με ασπρο φόντο αλλα δεν μου φαινεται να κιτρινιζει πουθενα. σε ολα τα σημεια της οθονης εχει το ιδιο χρωμα.looperx τελικα με πια οθονη την αλλαξες την lg; Link to comment Share on other sites More sharing options...
looperx Σεπτέμβριος 1, 2008 #108 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2008 Δεν πήρα άλλη οθόνη, μου έκοψαν πιστωτικό και αγόρασα ένα laptop που ήθελα. Σκέφτομαι να πάρω ή τη νέα έκδοση (Α01) της Dell 2408wfp που διορθώνει τα προβλήματα που είχε η παλιά ή την BenQ FP241W!:whistle2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
silencer51 Σεπτέμβριος 1, 2008 #109 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2008 silencer51 το εκανα με ασπρο φόντο αλλα δεν μου φαινεται να κιτρινιζει πουθενα. σε ολα τα σημεια της οθονης εχει το ιδιο χρωμα.looperx τελικα με πια οθονη την αλλαξες την lg;Δεν κιτρινίζει... Δε ξέρω πως να το περιγράψω, ας πούμε σαν να γίνεται ελαφρώς πιο 'θερμό' το λευκό... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMERR Σεπτέμβριος 1, 2008 #110 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2008 Οχι εγω δεν παρατηρω κατι ουτε σε λευκο ουτε σε γκρι φοντο...μηπως ειναι ιδεα σου εγω οσο και αν προσπαθησα δεν μπορεσα αν παρατηρησω διαφορα...ισως φταινε και οι διαφορετικες ρυθμισεις που εχουμε....και αν εχετε πονοκεφαλο μειωστε την φωτεινοτητα!εγω κατεληξα να την βαλω στο 0 και παλι ειναι αρκετα φωτεινη ποιο φωτεινη απο την παλια μου crt που ειχα την φωτεινοτητα στο τερμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
silencer51 Σεπτέμβριος 1, 2008 #111 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2008 (edited) Για δοκίμασε το εξής, κατέβασε αυτό το .jpg -> http://img142.imageshack.us/img142/5154/greyyj6.jpgκαι βάλτο fullscreen και ακολούθησε με το μάτι σου απο αριστερά προς τα δεξιά την γκρίζα λωρίδα, εγώ στην δικιά μου παρατηρώ μια πολύ μικρή μεν, υπαρκτή δε αλλαγή στην χροιά του χρώματος...Δεν ειναι η ιδέα μου σίγουρα... Πάντως με brightness υψηλό εξαφανίζεται σχεδόν πλήρως το πρόβλημα...Τι λέτε; Να πάρω κανα τηλ. το σέρβις αύριο; Ή να απευθυνθώ στο Πλαίσιο; Δεν έχουν περάσει 7 ημέρες απο την αγορά... Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 1, 2008 από silencer51 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Σεπτέμβριος 1, 2008 #112 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2008 Παντως την τιμη την αφησανε εκει στα 499..... φανταστειτε κερδος που ειχαν πριν στα 919!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMERR Σεπτέμβριος 1, 2008 #113 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2008 Για δοκίμασε το εξής, κατέβασε αυτό το .jpg -> http://img142.imageshack.us/img142/5154/greyyj6.jpgκαι βάλτο fullscreen και ακολούθησε με το μάτι σου απο αριστερά προς τα δεξιά την γκρίζα λωρίδα, εγώ στην δικιά μου παρατηρώ μια πολύ μικρή μεν, υπαρκτή δε αλλαγή στην χροιά του χρώματος...Δεν ειναι η ιδέα μου σίγουρα... Πάντως με brightness υψηλό εξαφανίζεται σχεδόν πλήρως το πρόβλημα...Τι λέτε; Να πάρω κανα τηλ. το σέρβις αύριο; Ή να απευθυνθώ στο Πλαίσιο; Δεν έχουν περάσει 7 ημέρες απο την αγορά...Οχι φιλε μου δεν παιζει τιποτα στη δικια μου-επαιξα και με το brightness αλλα τιποτα...καλα θα κανεις να την επιστρεψεις πισω αν ειναι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
silencer51 Σεπτέμβριος 1, 2008 #114 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2008 (edited) Μάλιστα. Τηλεφώνησα σήμερα στην LG και τους το ανέφερα (μου έκανε εντύπωση το οτι το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών ειναι ανοιχτό και το απόγευμα) και μου ειπαν οτι όντως δεν ακούγεται φυσιολογικό και πως "δεν δικαιολογείται για τόσο μεγάλη και ακριβή οθόνη" (δικά τους λόγια). Οταν ανάφερα και το γνωστό με το banding με ρώτησε αν ειχα στείλει email μέσω του site της LG, κάτι που είχα κάνει (ειχα ρωτήσει για το νέο firmware) - διαβάζουν τα emails, καλό αυτό. O τυπάς μου είπε πως θα έστελνε σήμερα την αναφορά για το θέμα με το banding και την ελαφρώς ανομοιόμορφο λευκό στην μαμά LG και θα έχει απάντηση μέχρι την Παρασκευή για το αν θα γίνει αλλαγή/αναβάθμιση firmware κλπ. Για να δούμε... P.S. Πάντως στο Πλαίσιο που τηλεφώνησα μου είπαν πως η εγγύηση ειναι του κατασκευαστή και δεν μπορώ π.χ. να πάω πίσω την οθόνη να μου δώσουν άλλη... :/ Για να πώ την αλήθεια προτιμώ αν ειναι να μου την αλλάξουν να μου την αλλάξει η LG μπας και πάρω Rev.2 οθόνη... Εσείς τι προτείνετε να κάνω; Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 1, 2008 από silencer51 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panaiz Σεπτέμβριος 1, 2008 #115 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2008 αμα σου την αλλαξουν φυσικα και να την παρεις την καινουργια. ακομη και rev.1 να ειναι μπορεις να τους πεις πριν στην δωσουν, οτι ειναι να σου δωσουν ακομη και την δικια σου αμα δεν βρουν προβλημα, να στην κανουν ενα update σε rev.2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
silencer51 Σεπτέμβριος 2, 2008 #116 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2008 (edited) Ένας σίγουρος τρόπος να τσεκάρετε την ομοιομορφία του λευκού στην οθόνη σας ειναι με μια ψηφιακη φωτογραφική μηχανή.Έχοντας fullscreen λευκό ή γκρίζο βγάλτε μια φωτό την τέρμα αριστερή πλευρά της οθόνης και μια την τέρμα δεξιά απο απόσταση 4-5 εκατοστών απ την επιφάνεια της οθόνης.Μετά ανοίξτε τις στο φωτοσοπ κα μετρήστε την διαφορά...Αν έχει κάποιος χρόνο ας κάνει το παραπάνω και ας ποστάρει τις φωτό για να έχω 'υλικό' σε περίπτωση που μου πουν τίποτα περίεργο απ' την LG...EDIT: Έκανα αρκετές δοκιμές σήμερα, και κατέληξα στο εξής:Αν πάτε στο review που έχει για το μόνιτορ το prad.de και προσέξετε το σημείο στην σελίδα 8 αν θυμαμαι καλά που λέει για το backlight bleed έχει και μια φωτό οπου φαίνονται 3 'σύννεφα' σε μαύρο full screen.Αυτά υπάρχουν και στο δικό μου μόνιτορ, λιγότερο έντονα ευτυχώς. Κάνοντας διάφορες δοκιμές κατέληξα πως οι διαφορές στους χρωματισμούς που παρατηρώ προέρχονται απο αυτό το 'bleed' στα 3 συγκεκριμένα σημεία (τις 3 γωνίες δηλαδή).Βάζοντας τις ρυθμίσεις σε sRGB ή κάποια απ' τα άλλα presets το πρόβλημα 'καλύπτεται'. Αρκετά περίεργο. Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 2, 2008 από silencer51 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mortisboy Σεπτέμβριος 2, 2008 #117 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2008 ...λοιπον μολις τσιμπησα το τελευταιο σφραγισμενο κομματι που υπηρχε στην Στουρνάρη ηταν και ενα αλλο παλικαρι εκει 5 λεπτα πριν απο μενα και ειδα οτι πηρε μια που ηταν ανοιγμενη και κλεισμενη με σιλοτειπ....παιζει να ηταν και του looperx ....νεοτερα μολις ξεπακεταρω και κανω τις απαραιτητες ρυθμισεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
mortisboy Σεπτέμβριος 2, 2008 #118 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2008 ...update ολα οκ με το monitor ειναι ver 1.1 και μενα, αλλα δυστηχως εχω ενα καμμενο pixel, για την ακριβιεα ειναι μπλε ανοιχτό και ειναι πανω και αριστερα, οπότε πιστευω οτι σε λιγο καιρο δεν θα το προσεχω καν!! ...εχω επισης και το εντονο κοκκινο αλλα με τις ρυθμισεις που εχουν ειπωθει εστρωσε η κατασταση! ...βλεπω τωρα transformers 1080p και εχω παθει πλάκα :drool:, θα δοκιμασω αργοτερα και καποιο profile, ειδωμεν. Προς το παρον παντως ειμαι πολυ ευχαριστημενος σε σχεση με την Belina 102035W με P-MVA που είχα Link to comment Share on other sites More sharing options...
silencer51 Σεπτέμβριος 2, 2008 #119 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2008 Τελικά το Πλαίσιο ξεστόκαρε κι έφερε κι αλλες οθόνες... Πήρα ενα τηλ για να ρωτήσω και μου είπαν οτι ειχαν μεγάλο απόθεμα... Λέτε να φέρανε καινούριες (rev.2); Link to comment Share on other sites More sharing options...
silencer51 Σεπτέμβριος 2, 2008 #120 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2008 ...update ολα οκ με το monitor ειναι ver 1.1 και μενα, αλλα δυστηχως εχω ενα καμμενο pixel, για την ακριβιεα ειναι μπλε ανοιχτό και ειναι πανω και αριστερα, οπότε πιστευω οτι σε λιγο καιρο δεν θα το προσεχω καν!! ...εχω επισης και το εντονο κοκκινο αλλα με τις ρυθμισεις που εχουν ειπωθει εστρωσε η κατασταση! ...βλεπω τωρα transformers 1080p και εχω παθει πλάκα :drool:, θα δοκιμασω αργοτερα και καποιο profile, ειδωμεν. Προς το παρον παντως ειμαι πολυ ευχαριστημενος σε σχεση με την Belina 102035W με P-MVA που είχα Φίλε mortisboy καλορίζικη η οθόνη! Αν μπορείς κι έχεις χρόνο κάνε μια το τέστ που έχω γράψει παραπάνω σχετικά με την ομοιομορφία του λευκού στην οθόνη και γράψε μας τα αποτελέσματα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts