Jump to content

LG TFT 26" W2600HP-BF από 919 στα 499!!!!

junior-21-

Recommended Posts

να αναφέρω στα προηγούμενα post που λένε για το firmware update στο service της που είπα ήμουν μπροστά τους και έχουν μια ειδική πλακέτα που συνδέεται σε ειδικό port και περνάνε οι αναβαθμίσεις αλλιώς θα τις κάναμε και μόνοι μας.

να αναφέρω στα προηγούμενα post που λένε για το firmware update στο service της που είπα ήμουν μπροστά τους και έχουν μια ειδική πλακέτα που συνδέεται σε ειδικό port και περνάνε οι αναβαθμίσεις αλλιώς θα τις κάναμε και μόνοι μας.

Interesting. Το ειδικό port που αναφέρεις ειναι κάπου κρυμμένο προφανώς... Χρειάζεται να ανοίξουν την οθόνη για να συνδέσουν την πλακέτα;

@fragma:Μπορούμε να βάζουμε για κάθε τύπο οθόνης που καλιμπράρεται τις ρυθμίσεις αυτές (4 profiles) ;;; και να δημιουργήσουμε νέο thread (sticky) με ρυθμίσεις για κάθε τύπο οθόνης....όπως λέει ο angel_f, εξαρτάται και από την κάρτα γραφικών αλλά πιστεύω ότι πάνω κάτω δεν έχει τραγικές διαφορές...

Εγω έχω μια Dell2407WFP

Καλα κατι τετοιο θα ηταν απιστευτο... Πανω κατω οι περισσοτεροι εδω μεσα λιγα μοντελλα απο οθονες εχουμε. Ενα sticky με τις ρυθμισεις των 10 πιο διασημων οθονων θα ελυνε πολλων τα χερια! (και τα δικα μου :p)

Καλα κατι τετοιο θα ηταν απιστευτο... Πανω κατω οι περισσοτεροι εδω μεσα λιγα μοντελλα απο οθονες εχουμε. Ενα sticky με τις ρυθμισεις των 10 πιο διασημων οθονων θα ελυνε πολλων τα χερια! (και τα δικα μου :p)

ναι βρε παιδια,καλη ιδεα το στικυ.(samsung 226BW)

Παιδια σημερα πηρα την οθονη!ειμαι πολυ ικανοποιημενος απο αποψη ποιοτητας.Αυτο που δεν ξερω ειναι αν το dvi της υποστηριζει hdcp δεν βρηκα κατι σχετικο στο νετ.Επισης ξερει κανεις πως μπαινουμε στο service menu???

btw οι ρυθμισεις που εκανα με καρτα nvidia ειναι οι εξης:

brightness:38 contrast:66 gamma:0

red:45 green:43 blue:50

και εβαλα το αμεσως επομενο απτο 6500k

μα δεν καταλαβες, η θα χρησιμοποιεις το sRGB η το σκετο RGB. πηγενε να βαλεις στο τερμα το sRGB δλδ στο 9300 και μετα πηγενε να αλλαξεις την ρυθμιση στο κοκκινο να δεις τι εννοω. θα ξαναεπανελθει το χρωμα με το προτυπο RGB

Αυτο που δεν ξερω ειναι αν το dvi της υποστηριζει hdcp δεν βρηκα κατι σχετικο στο νετ.Επισης ξερει κανεις πως μπαινουμε στο service menu???

Υποστηρίζει φίλε μου.Για το δεύτερο θα σε βοηθήσουν οι κάτοχοι..

Κάτι μου λέει πως το Pixmania έχει γράψει λάθος τα specs... Αν έχει βγεί έκδοση με HDMI δε θα έπρεπε να το ξέρει η ίδια η LG?

Στο επίσημο site της δεν υπάρχει αναφορά σε έκδοση της W2600HP με HDMI είσοδο...

Στο επισήμο site έχει 3 26άρες την Η την V και την HP. Οι δυο πρώτες έχουν ΤΝ και η δεύτερη έχει HDMI.

Δεν ξέρω αν έιναι λάθος γιατι και σε άλλα e-shop είδα να αναφέρεται το HDMI

Θα προχωρήσω και εγώ σε παραγγελία για ένα φίλο και θα δω αν μπορώ μέσω αντιπροσωπείας να αναβαθμίσω και την 24άρα μου

Επίσης παρατήρησα πως συμβαίνει κάτι που συνέβαινε και με την προηγούμενη οθόνη μου... Το 'μαμά' ICC profile που βρίσκεται στο CD ειναι αλλού γι' αλλού...

Συγκεκριμένα, με ρυθμισμένη την οθόνη για πραγματικό λευκό (και όχι το κιτρινωπό default sRGB) και με εγκατεστημένο το ICC profile της LG απ' το CD το Photoshop μου κάνει report οτι το ICC profile του μόνιτορ ειναι εσφαλμένο και μου δίνει την επιλογή να το κάνω ignore.

Αν το κάνω accept τότε φυσικά το λευκό στο PS φαίνεται κίτρινο και το ίδιο συμβαίνει και στις υπόλοιπες colorspace aware εφαρμογές των Windows, π.χ. το image preview...

Τελικά ξήλωσα τον driver και όλα ειναι οκ, δηλαδή πραγματικό λευκό στο photoshop και στο image preview κλπ.

Ίσως έχω καλύτερη τύχη με κάποιο άλλο ICC profile...

EDIT: Το βρήκα! Πηγαίντε εδώ: http://ko-online.com.ua/node/35295 και κάντε scroll down, έχει για download ICC profiles για το Rev.1 της W2600HP όπως καλιμπραρίστηκε απο το περιοδικό αυτό... Μέχρι να γίνει thelabίτικο calibration πιστεύω ειναι οτι καλύτερο όσον αφορά ICC profile. Ενεργοποιόντας μάλιστα και το color management στον Firefox έχουμε και χρωματικά 'σωστό' browsing... ;)

Έγινε επεξεργασία από silencer51