Jump to content

8800GTX

By_Dj

Recommended Posts

Πρόβλημα έχουμε εμεις που διαβάζουμε τα ποστς σου με κεφαλαία... είναι σαν να φωνάζεις... Ελληνικά πεζά παρακαλώ

Το θέμα κατ'αρχήν είναι αν θα έχεις κανένα όφελος...! Αν δεν έχεις άμεσα όφελος, δε βλέπω το λόγο να επιβαρύνεις το σύστημα με ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΝ driver. Άσε που ακόμη το πράγμα είναι ανώριμο και το update (και το bug) θα πηγαίνει σύννεφο. Αν πάλι είσαι από αυτούς που κάθε εβδομάδα κάνει format βάλτους.

Αλλα ξαναλέω: για ποιο λόγο να τους βάλεις? Τα παιχνίδια που τους αξιοποιούν είναι ακόμη μετρημένα και κυρίως για τεχνολογική επίδειξη. Άσε που με μία κάρτα σε κόβει στα frames.

Ο ξαδερφός μου που το έχει βάλει είδε μεγάλη διαφορά στο 3D Mark 06.

Και θεωρείται το 3DMark παραγωγικό ή τέλος πάντων πρόγραμμα για να ασχοληθείς σοβαρά με τον Η/Υ ? Άντε και το τρέξεις και βγάλεις 5000 παραπάνω στο σκορ... so what? Θα σου πει κανένας μπράβο? Θα κερδίσεις κανένα βραβείο? Ή μήπως στο εξής όλα τα προγράμματα θα τρέχουνε σφαίρα...

Την άποψή μου την είπα στο πρώτο post που έκανα.

Αν είσαι "πιτσιρικάς" ή γενικώς είσαι στο ψάξιμο και τα δοκιμάζεις όλα, βάλτο να δεις τι είναι κι αυτό. Αλλά όπως είπα δεν θα δεις κανένα όφελος προς το παρόν.

Εγώ κάνω format μόνο όταν αλλάζω μητρική (κάθε 3 χρόνια περίπου). Στο διάστημα αυτό αποφεύγω να βάζω ότι να'ναι χωρίς να το χρειάζομαι πραγματικά.

Κατά κάποιον τρόπο έχεις δίκιο neuromancer αλλά εγώ παίζω πολλά παιχνίδια και πιστεύω πως το χρείαζομαι για καλήτερες επιδώσεις στα παιχνίδια...

Υπάρχουν τέτοια παιχνίδια? Για τί έχω την εντύπωση ότι μόνο για επίδειξη τεχνολογίας έχουν βγει 2-3 demos. Επίσης μην ξεχνάς ότι με μία κάρτα θα κόβεις frames. Οι συγχρονες CPUs το παλεύουν ακομη το θέμα των υπολογισμών της φυσικής - οι κάρτες γραφικών όμως αγκομαχάνε γενικώς. Αν την βάλεις να κάνει και physics άστα να πάνε...

Εγώ κάνω format μόνο όταν αλλάζω μητρική (κάθε 3 χρόνια περίπου). Στο διάστημα αυτό αποφεύγω να βάζω ότι να'ναι χωρίς να το χρειάζομαι πραγματικά.

Αυτός είναι κ ο λόγος που δεν μπόρεσες να καταλάβεις διαφορά με τα physX σε παιχνίδι όπως το grid με την 8800gts σου..

Οι συγχρονες CPUs το παλεύουν ακομη το θέμα των υπολογισμών της φυσικής - οι κάρτες γραφικών όμως αγκομαχάνε γενικώς. Αν την βάλεις να κάνει και physics άστα να πάνε...

Δεν ξέρω από πού το έβγαλες αυτό το συμπέρασμα..όταν έβαλα πρώτη φορά το race driver grid έπαιζα 4χ 1680 χ 1050 με καμιά 35 fps..μετά την εγκατάσταση drivers με physX παίζω το ίδιο παιχνίδι με 16χ κ 1920χ1200 κ έχω πάνω από 65fps σχεδόν συνέχεια..

Και ποιος σου είπε εσένα ότι έπαιξα Grid. ΒΤW τι ειναι το Grid? Racing game σα να πήρε το μάτι μου κάπου..?? Εντάξει τώρα... πήρες το πιο πρόσφατο παιχνίδι που έχει υποστήριξη PhysX. Μιλάω πιό γενικά.

Στο σύστημα της υπογραφής ότι παιχνίδι ήθελα το έπαιξα αξιοπρεπέστατα σε 1680x1050. Το τελευταιο Flatout π.χ. πάει "τζάμι" τερματισμένο (εκτός από τις υπερβολές). Δε βλέπω το λόγο να βάλω PhysX.

Τώρα αν είσαι από εκείνους που θέλουν 90fps γιατί νομίζουν ότι είναι καλύτερα από τα 50fps... πάω πάσο.

Επίσης ξέχασες να τονίσεις ότι όλα τα ωραία που μας λες παραπάνω τα κάνεις με 9800GX2. Ήμαρτον! Δες τι έχω! Πάνε κάντο σε μονοπύρηνη κάρτα και τα λέμε μετά. Δεν έιναι το ίδιο. Το έχω πει πολλές φορές. Σε μονοπύρηνη σε αξίζει τόσο γιατί να σου δώσει PhysX και θα χάσεις frames. Με δύο πυρήνες που είσαι εσύ, χωρίς PhysX o ένας μονίμως υπολειτουργεί - οπότε καλά έκανες και τους εβαλες.

Βέβαια με το κτήνος που έχεις, αν δεν μπορέις να παίξεις Grid στα ίσια τότε άστα να πάνε....

Επίσης "μαγκάκο" ξέχασες να τονίσεις ότι όλα τα ωραία που μας λες παραπάνω τα κάνεις με 9800GX2. Ήμαρτον!

Σε παρακαλώ πολύ πρόσεξε πως εκφράζεσαι..δεν σε χαρακτήρισα..

Τώρα αν είσαι από εκείνους που θέλουν 90fps γιατί νομίζουν ότι είναι καλύτερα από τα 50fps... πάω πάσο.

Απλά θέλω να μπορώ να παίζω όσο πιο άνετα γίνεται..όταν εγκατέστησα το grid..δεν υπήρχαν drivers με υποστήριξη physx..απογοητεύτηκα με το τρόπο που έπαιζε το παιχνίδι πάνω από 2χ, για αυτό κ το έφερα ως παράδειγμα..

Σου προτείνω σύντομα να κάνεις format..ότι γνώσεις κ αν έχεις, δεν γίνεται το σύστημά σου να είναι στα καλά του μετά από πολύ καιρό χωρίς format..ιοί κλπ..

Σε παρακαλώ πολύ πρόσεξε πως εκφράζεσαι..δεν σε χαρακτήρισα..

sorry, διορθώθηκε

Απλά θέλω να μπορώ να παίζω όσο πιο άνετα γίνεται..όταν εγκατέστησα το grid..δεν υπήρχαν drivers με υποστήριξη physx..απογοητεύτηκα με το τρόπο που έπαιζε το παιχνίδι πάνω από 2χ, για αυτό κ το έφερα ως παράδειγμα..

Για όποιον έχει διπλή κάρτα ή κάρτα με 2 cores η χρήση PhysX επιβάλλεται. Για μονοπύρηνους και μονές κάρτες επιφυλλάσομαι για το όφελος εκτός κι αν μιλάμε για χαμηλές αναλύσεις ή/και απουσία anisotropic filtering και κυρίως antialiasing. Σε αύτές τις περιπτώσεις η GPU έχει "αέρα" να κάνει και PhysX.

Σου προτείνω σύντομα να κάνεις format..ότι γνώσεις κ αν έχεις, δεν γίνεται το σύστημά σου να είναι στα καλά του μετά από πολύ καιρό χωρίς format..ιοί κλπ..

Μια χαρά στα καλά του είναι το σύστημά μου. Δύσκολα θα στήσεις τέτοιο μηχάνημα (όσο αφορά το λογισμικό) με τέτοιο optimal τρόπο. Αν θες πάτα Cltr+Alt+Del και δείξε μας τι processes τρέχεις μετά το boot να σου πώ πόσο optimal είσαι :).

Τώρα για τις γνώσεις μου που λες... εικασίες μπορέις να κάνει μόνο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.