indyoner Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2008 ρε παιδία πιο είναι καλύτερο τελικά?βασικά αυτο που ξέρω σίγουρα είναι οτι το 590 είναι πιο αθόρυβο απο το 690...επίσης είναι πιο φθηνό!αλλά επειδή θέλω να βάλω μέσα μία ThermalRight Ultra 120 eXtreme δεν ξέρω αν θα χωράει!γνωρίζει κανένας κάτι παραπάνω?http://www.mmpc.gr/default.asp?option=1&view=6012-2710 RC-690http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977401&product=1136984 RC-590
tasosmos Αύγουστος 20, 2008 #2 Αύγουστος 20, 2008 Βασικα τo 690 ειναι λιγο πιο μεγαλο και πιο...στυλατο. Επισης σημαντικη κατ'εμε διαφορα ειναι η τοποθετηση των δισκων, στο 690 πανε πλαγια ενω το 590 εχει συστημα στακερ με αφαιρουμενη βαση, αν αλλαζεις συχνα δισκους το 1ο ειναι πολυ πιο βολικο αλλα προσωπικα προτιμω αφαιρουμενη βαση.Οσον αφορα την 120 λογικα χωραει και στα 2 αλλα θα ειναι ισα ισα, για να σιγουρευτεις υπαρχουν σχεδιαγραμματα με μεγιστες αποστασεις στο σιτε της cm.
gkatsogr Αύγουστος 20, 2008 #3 Αύγουστος 20, 2008 Σύμφωνα με την Coolermaster και τα δύο την "παίρνουν" την ψύκτρα που θέλεις. RC-590 RC-690
indyoner Αύγουστος 20, 2008 Author #4 Αύγουστος 20, 2008 ευχαριστώ ρε παίδες δεν τα είχα παρατηρήσει τα σχεδιαγράμματα!
tasosmos Αύγουστος 20, 2008 #5 Αύγουστος 20, 2008 Λοιπον μετα απο μια αναγνωριστικη βολτα ειδα οτι το 590 που με ενδιεφερε κι εμενα εχει ψιλοχαλια βαψιμο, κυριως το πανω μερος ηταν ολο "μπιμπικια".Δεν το περιμενα απο την cm, εστω και στα low budget... Ισως ηταν το συγκεκριμενο κομματι αλλα μου φαινεται περιεργο να εβαλαν το πιο ελεεινο που βρηκαν για demo.
alani_gr Σεπτέμβριος 7, 2008 #6 Σεπτέμβριος 7, 2008 Παιδια επειδη κ εγω ψαχνω για ενα κουτι γυρω στα 60Ε λεω να παρω το RC-590.... Τροφοδοτικο εχω το enermax infinity720W δε νομιζω να υπαρχει προβλημα? Α...κ κατι αλλο σε συγκριση με το AXP 791 Black ποιο πιστευετε ειναι καλυτερο? edit: τωρα ειδα κ το THERMALTAKE VG7000BWS SOPRANO RS 101 BLACK WINDOW ποιο λετε? οι προτασεις σας να ειναι σε αυτα τα λεφτα...
mitro_891416003254 Σεπτέμβριος 10, 2008 #8 Σεπτέμβριος 10, 2008 Κοίταξε να δεις προσωπικά δεν θα έδινα 60e για κουτάκι και δεν θα κοιτούσα για midi αλλά για full... Εγώ θα σου πρωτινό αυτό LIAN LI PC-7B PLUS II αν θέλεις βέβαια να δώσεις 83e αντί για 60e. Και εδώ ένα σχετικό review για το κουτάκι.
sofix Σεπτέμβριος 10, 2008 #9 Σεπτέμβριος 10, 2008 αν και ξεφυγαμε λιγο,αλλα το πλαισιο εχει το ιδιο κουτακι με πλαινο+φουρφουρι στα 89..http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1134663&page=2&category=69977695&catalog=20επρεπε να παιρναμε 1-2 τετοια,οταν τα ειχαν προσφορα στα 50 ευρω..
alani_gr Σεπτέμβριος 12, 2008 #10 Σεπτέμβριος 12, 2008 Κοίταξε να δεις προσωπικά δεν θα έδινα 60e για κουτάκι και δεν θα κοιτούσα για midi αλλά για full... Εγώ θα σου πρωτινό αυτό LIAN LI PC-7B PLUS II αν θέλεις βέβαια να δώσεις 83e αντί για 60e. Και εδώ ένα σχετικό review για το κουτάκι.αν ειναι να δωσω 83Ε δεν αξιζει να παρω SHARKOON REBEL12 ECONOMIC BLACK που ειναι και full και εχει 6Ε διαφορα?
mitro_891416003254 Σεπτέμβριος 13, 2008 #11 Σεπτέμβριος 13, 2008 Κοίταξε να δεις μια χαρά είναι αυτό πιστεύω τώρα εσύ για ποιες ανάγκες το θέλεις?
Dante80 Σεπτέμβριος 14, 2008 #12 Σεπτέμβριος 14, 2008 αν ειναι να δωσω 83Ε δεν αξιζει να παρω SHARKOON REBEL12 ECONOMIC BLACK που ειναι και full και εχει 6Ε διαφορα?OXI.Εκτός αν έχεις 5-6 σκληρούς, τότε πάσο...
alani_gr Σεπτέμβριος 15, 2008 #13 Σεπτέμβριος 15, 2008 Κοίταξε να δεις προσωπικά δεν θα έδινα 60e για κουτάκι και δεν θα κοιτούσα για midi αλλά για full... Εγώ θα σου πρωτινό αυτό LIAN LI PC-7B PLUS II αν θέλεις βέβαια να δώσεις 83e αντί για 60e. Και εδώ ένα σχετικό review για το κουτάκι. THERMALTAKE VB1000SWS SOPRANO WINDOW SILVER(μιας κ δεν εχει μαυρο) vs LIAN LI PC-7B PLUS II γιατι να ειναι καλυτερο το LIAN LI?επειδη ειναι απο αλουμινιο?πιστευω οτι δεν αξιζουν 23Ε παραπανω για τοσο μικρη διαφορα...
Dante80 Σεπτέμβριος 15, 2008 #14 Σεπτέμβριος 15, 2008 THERMALTAKE VB1000SWS SOPRANO WINDOW SILVER(μιας κ δεν εχει μαυρο) vs LIAN LI PC-7B PLUS II γιατι να ειναι καλυτερο το LIAN LI?επειδη ειναι απο αλουμινιο?πιστευω οτι δεν αξιζουν 23Ε παραπανω για τοσο μικρη διαφορα... Δεν υπάρχει καλύτερο και χειρότερο, ο καθένας διαλέγει και παίρνει αυτό που θα καλύψει καλύτερα τις ΔΙΚΕΣ του ανάγκες. Στην θέση σου πάντως δεν θα το σκεφτόμουν ιδιαίτερα, ειδικά μιας και ξαναήρθε στο πλαίσιο αυτό σε μαύρο...:drool: Τα Lian Li κουτιά έχουν εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, συνήθως συντηρητική αλλά όμορφη εμφάνιση με brushed aluminium στο εξωτερικό και polished στο εσωτερικό, είναι ελαφριά, κρύα, δεν έχουν πλαστικούρες πουθενά, δεν τρίζουν, έχουν μελετημένη γεωμετρία για airflow και....είναι πανάκριβα. Από πολλούς θεωρούνται μαζί τα αντίστοιχα της silverstone (και ίσως κάποια της CM) ως τα υπεραυτοκίνητα των PC cases (με εξαίρεση φυσικά την νεκρή πλέον ferrari του χώρου, την Γιαπωνέζικη soldam που τα είχε πατήσει όλα κάτω)....^^ Τώρα, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να τα κάνουμε και κορνίζα. Για λαμαρίνες μιλάμε στην ουσία, που προορίζονται να βάλουμε μέσα τα συμπράγκαλά μας. Αυτό που σου προτείνω είναι να πας πρώτα να δεις από μόνος σου τα case που σε ενδιαφέρουν. Να τα ανοίξεις, να δεις τις πραγματικές τους διαστάσεις (photos στο net δεν βοηθάνε πολλές φορές), την ποιότητα κατασκευής τους κτλ κτλ. Και μετά, ανάλογα με τις αναγκες και το πορτοφόλι σου αποφασίζεις τι θα πάρεις. Τέλος, για το soprano συγκεκριμένα, έχει το ίδιο εσωτερικό με αυτό, που το έχω εδώ και 2 χρόνια σχεδόν. Δεν μου έχει βγάλει κανένα πρόβλημα, αν και φυσικά άλλαξα τους απαράδεκτους ανεμιστήρες που είχε (τακτική που θα ακολουθήσει κάποιος σε όλα τα κουτιά, όχι μόνο σε αυτό). Έχοντας όμως το PC-7 στην δουλειά, και το Silverstone TJ-09 στο gaming μηχάνημα, μπορω να σου πω πως αξίζει να δώσεις λίγα λεφτά παραπάνω για το lian li. Ειδικά αν δεν πρόκειται να βάλεις στο σύστημα πάνω από 3-4 δίσκους. Αυτό που με χάλαγε από την αρχή με το armor jr (και ισχύει και για το soprano) ήταν οι tool free πλαστικούρες του για το κλείδωμα των PCI και των δίσκων/DVD. Είναι κακής ποιότητας, άσχημης εμφάνισης, και θα σου πρότεινα αν το επιλέξεις τελικά να τα αφαιρέσεις από τις PCI θύρες τουλ., ειδικά αν σετάρεις πάνω βαριά κάρτα γραφικών.
alani_gr Σεπτέμβριος 15, 2008 #15 Σεπτέμβριος 15, 2008 ευχαριστω θα κοιταξω κ θα αποφασισω συντομα!!μπορει να χτυπησω κανα full tower μεταχειρισμενο βεβαια... το μονο που με νοιαζει ειναι να ειναι ανετο για να μπορεις να του βαλεις κ 2 πραγματα παραπανω χωρις να σου σπαει τα νευρα η τοποθετηση και η γεωμετρια του ωστε η θερμοκρασια να μπορει να αντιμετωπισθει με αντιστοιχους τροπους....
mitro_891416003254 Σεπτέμβριος 16, 2008 #16 Σεπτέμβριος 16, 2008 και μην ξεχνάς να ψάχνεις για review στο net δηλαδή να είσαι σίγουρος ότι αυτό το κουτί που θα πάρεις θα είναι όσο πιο αποδοτικό γίνεται στης ανάγκες σου...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.