Jump to content

Πρόβλημα με Asus Striker Extreme(?) Βοήθεια παρακαλώ!

dimpar

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν εντελώς ξαφνικά το PC μου αποφάσισε να σταματήσει να λειτουργεί κανονικά. Μετά από επανεκκίνηση δεν έρχεται σήμα στην οθόνη. Οι ανεμιστήρες λειτουργούν όλοι κανονικά και της γραφικών και της μητρικής. Το PC είναι αυτό που αναφέρεται στην υπογραφή μου. Το PC λοιπόν δείχνει να ξεκινάει αλλά η οθόνη δε δείχνει τίποτα. Καμιά ιδέα;

Βγάλε VGA και δες αν κάνει beep η μητρική αλλιώς τα έκλασε.

Βάλε VGA μήπως έστρωσε.

Άλλαξε κανά DVI, δοκίμασε το TV out αν έχεις TV κοντά μήπως τα έπαιξε η οθόνη.

Αυτά για αρχή :)

Η οθόνη παίζει κανονικά. Θα δοκιμάσω τα υπόλοιπα και βλέπουμε. Ευχαριστώ για την ώρα. :)

EDIT: Λοιπόν έβγαλα την κάρτα γραφικών και ούτε μπίπ κάνει ούτε τίποτα. Επίσης το display που έχει από πίσω δε θα έπρεπε να λέει κάτι; Από την ώρα που έγινε το σκοινικό έχουν μείνει αναμένοι 2 - 3 κρύσταλλοι και αυτό είναι όλο. Την ξαναέβαλα και δεν άλλαξε τίποτα...

Κοιτα τα ρευματα απο το τροφοδοτικο. Το πιθανοτερο ειναι να μην δινει ρευμα σε ολα τα καλώδια το 24 ή 20 pin τις κεντρικης τροφοδοσια. Εαν ειναι ΟΚ, τοτε δοκιμασε να βγαλεις τις μνημες να δεις εαν κανει beep η μητρικη.

Κάνε ένα boot μόνο με PSU, CPU και μητρική. Θα πρέπει να κάνει beep ότι δεν έχει ram.

Ηχείο έχεις επάνω έτσι; :p

Αν δεν κάνει beep, μένουμε σε PSU και μητρική..

Καμία αντίδραση από τη μητρική. Ούτε για της μνήμες κάνει μπιπ ούτε για την κάρτα.

EDIT: Ώπα άκυρο! Δεν μπορώ να ξέρω αν κάνει μπικ γιατί το κουτί μου δεν έχει ηχειάκι. Από που να ακούσω το μπιπ;;; Στον πανικό σου πάνω... Ρε παιδιά δεν έχει κάρτα γραφικών πάνω ούτε μνήμες δε θα έπρεπε να λέει κάτι στο display;;;

Χωρίς ηχειάκι δεν κάνουμε τίποτα .. όταν λες display τι εννοάς;

Αλλάζω τον τίτλο του θέματος για να βοηθήσει όποιος ξέρει την μητρική.

Χωρίς ηχειάκι δεν κάνουμε τίποτα .. όταν λες display τι εννοάς;

Αλλάζω τον τίτλο του θέματος για να βοηθήσει όποιος ξέρει την μητρική.

Έχει ένα μικρό display που postarei αν υπάρχει κάποιο σφάλμα.

Γενικά παρατηρησα την παρακάτω συμπεριφορά αν βοηθαέι. Πρώτον οι σκληροί δουλεύουν κανονικά αλλά δεν ακούγεται ήχος από τις κεφαλές να διαβάζουν και κατα δεύτερον πριν το σημερινό όταν ξεκινούσε η κάρτα γραφικών, ξεκινούσε σε full στροφές και μετά από 3 secs έπεφτε χαμηλά. Τώρα όταν τον ανοίγω οι στροφές παραμένουν σταθερά ψηλά.

Δε θα έπρεπε να το δείχνει στο display; Εμένα το display δε δείχνει τίποτα.

Δε θα έπρεπε να το δείχνει στο display; Εμένα το display δε δείχνει τίποτα.

Για αρχη, αντι να υποθεσουμε οτι τα εφτυσε η μητρικη σου, ας υποθεσουμε οτι απλα το display σου μαλλον τα εχει παιξει.

Κανονικα με το που παιρνει ρευμα δειχνει cpu init. Μολις πατας το power on κανονικα αλλαζει και παει σε chip init (οπου σταματαει να γυρναει φουλ στροφες ο ανεμιστηρας της vga) και μετα det dram.

Αν εσενα γυρναει ακομα φουλ στροφες η καρτα γραφικων εισαι κολλημενος στο cpu init.

Θα αλλάζει ο τίτλος σε κάθε περίπτωση που αντιμετωπίζει κάποιος πρόβλημα και ζητάει βοήθεια γιατί δεν μπουτάρει ο υπολογιστής του?

Οι διαδικασίες που αναφέρθηκαν ισχύουν για όλες τις μητρικές.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έβγαλε CPU init.

Που σημαίνει ότι η μητρική ποστάρει αλλά για κάποιο λόγο δεν προχωράει.

Ο συνήθης λόγος είναι ότι κάποια συσκευή πάνω δεν δουλεύει σωστά.

Βγάλε τα πάντα από πάνω και δες τα pins της μητρικής για τη CPU μήπως έχουν στραβώσει.

Μετά άφησε μόνο κάρτα γραφικών, οθόνη, PS2 πληκτρολόγιο, μία μνήμη.

Βγάλε USB, σκληρούς, IDE, floppy, τα πάντα.

Βγάλε και την μπαταρία για λίγη ώρα.

Βάλε το jumper για BIOS reset στα defaults.

Θα αλλάζει ο τίτλος σε κάθε περίπτωση που αντιμετωπίζει κάποιος πρόβλημα και ζητάει βοήθεια γιατί δεν μπουτάρει ο υπολογιστής του?

Ο φίλος έγραφε τίτλο "Προβλημα! Βοήθεια παρακαλώ." αφού είσαι τόσο περίεργος σχετικά με το τι κάνουμε στους τίτλους Μάριε. Έχεις κάποια καλύτερη ιδέα ή να μείνουμε στο θέμα;

μπας και τα φτυσογλου ο επεξεργαστης?

ειχες κανει τιπτα "πειραματα"?

reset bios δοκιμασες>?

Λοιπόν δοκίμασα να κάνω reset το bios έβγαλα και τη μπαταρία περίπου 3 ώρες αλλά τίποτα δεν άλλαξε, έχοντας το jumper στη θέση 1-2 και μόνο τα απαραίτητα πάνω με το dim της μνήμης στο 3ο slot απο τον επεξεργαστή. Το πρόβλημα παρουσιάστηκε εντελώς ξαφνικά και ενώ το pc δούλευε normal. "Περίεργα" πειράματα δεν έχω κάνει :Ρ.

Είναι σίγουρο ότι φταίει η μητρική και όχι η κάρτα γραφικών ας πούμε. Το κακό είναι πως δε δουλεύει και το display. Τουλάχιστον αν κολλάει στο cpu init να το δω ο άνθρωπος :)

Είπες ότι άφησες μόνο τα απαραίτητα.

Υποθέτω ότι έβγαλες και ότι καλώδιο συνδέεται στη μητρική.

Έχεις λοιπόν ένα υπολογιστή που μπουτάρει από το κουμπί που βρίσκεται πάνω στη μητρική, ένα επεξεργαστή, ένα dimm, μια κάρτα γραφικών, ένα καλώδιο οθόνης μια οθόνη και ένα τροφοδοτικό. Τίποτα άλλο

Πάνω στη μητρική έχεις δύο καλώδια τροφοδοσίας (μητρικής και CPU) και πάνω στην κάρτα γραφικών δύο καλώδια τροφοδοσίας (δεν τα ξέχασες?).

Οποιοδήποτε από τα παραπάνω μπορεί να φταίει κι ας ανάβουν οι ανεμιστήρες, από τη στιγμή που δεν βλέπεις εικόνα.

Το ότι δεν ανάβει το post, σημαίνει ότι η μητρική περνάει τον εσωτερικό έλεγχο και δεν βρίσκει πρόβλημα σε μνήμη επεξεργαστή μητρική.

Μου έχει τύχει και μένα παρόμοια περίπτωση και δεν έφταιγε η μητρική (δυστυχώς δεν θυμάμαι τι έφταιγε).

Κοίταξες τα pins? Χαλάρωσες τον επεξεργαστή?

Μην τον σφίγγεις πολύ πάνω στη μητρική.

Το socket αυτό δεν σηκώνει πολλά.

Επειδή όμως έχεις πειστεί ότι σου φταίει η μητρική, δώσε την στο service για έλεγχο.

Αλλά πρόσεξε κατά την παράδοση να ζητήσεις οπτικό έλεγχο των pins και της μητρικής.

Κράτησε και τα στοιχεία αυτού που παρέλαβε την μητρική.

Λοιπόν τα πέταξα όλα έξω από το κουτί μιας και δεν έβγαινε άκρη. Έβαλα μόνο τα απαραίτητα πάνω, όσα είπες δηλαδή Μάριε και με βγαλμένη μπαταρία και πατημένο το clr CMOS έκανα boot και voila. Έπαιξε κανοnικά. Τώρα γράφω από αυτο το PC. Καμία ιδέα τι έφτεγε; Τι να πω; Το μόνο hardware που ήταν συνδεδεμένο πάνω είναι κάτι usb για ένα screen που έχει το κουτί, ένα card reader, ένας ακόμα σκληρός και το dvd-writer. Τώρα έχω ξαναβάλει τη μπαταρία με το button του clr CMOS και το jumper στην αρχική τους θέση. Αυτά! Ευχαριστώ πολύ παιδιά. :)

EDIT: Ααα... και δυστυχώς το display της μητρικής μάλλον τα έχει φτύσει...

Όχι, κατά πάσα πιθανότητα δεν τα έχει φτύσει.

Είμαι σε διακοπές και γράφω από laptop.

Έτσι δεν ξέρω τι ρυθμίσεις πρέπει να βάλεις στο BIOS.

Αλλά θα το βρεις.

Επίσης να ξέρεις ότι πατώντας το κουμπί που είναι στο πίσω μέρος της μητρικής, κόβεται η τροφοδοσία στη μητρική, αλλά όχι σε όλη. Νομίζω ότι κόβει τις PCI και τέλως πάντων, ότι είναι απαραίτητο για βάλεις με ασφάλεια μια νέα κάρτα ή ένα σκληρό δίσκο.

Δηλαδή κατά κάποιο τρόπο δεν χρειάζεται να κλείσεις την τροφοδοσία στο τροφοδοτικό.

Παράλληλα ανάβουν όλα τα λαμπάκια της μητρικής γύρω γύρω και να μπορείς να δεις.

Μήπως κατά λαθος πάτησες αυτό το κουμπί?

Γιατί τότε δεν ξεκινάει η μητρική και δεν βγάζει post η οθόνη, αλλά λειτουργούν οι ανεμιστήρες.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.