Jump to content

ΔΕΝ ΘΕΛΩ Ζ5500

afanas777

Recommended Posts

Kαταλαβα τις θελεις βρε αλλα αν δεν κοιταξεις συγκεκριμενα πραγματα δεν μπορουμε να σου πουμε.

Ο xtreme σου ειπε για το dac.Xοντρικα εχεις εναν ενισχυτη και μια καρτα ηχου.Αν η καρτα ηχου εχει καλυτερο dac απο τον ενισχυτη τοτε ειναι προτιμοτερο να το συνδεσεις αναλογικα.Αν ο ενισχυτης εχει καλυτερο dac τοτε ειναι καλυτερο να το συνδεσεις ψηφιακα.Εσυ αυτη τη στιγμη δεν εχεις ιδεα τι ενισχυτη θα παρεις και εμεις δεν εχουμε ιδεα ουτε για τον ενισχυτη αλλα ουτε και για την καρτα ηχου που εχεις (η που θα αγοραζες ).Μην τρελενεσαι με τις συνδεσεις , αυτα θα τα δεις μονο σου στη πραξη.Αμα ειναι να δωσεις 600 -700 Ε για ενα συστημα τοτε δινεις και αλλα 60-70 και παιρνεις και μια καρτα ηχου (Αν ηδη δεν σε ικανοποιει το αποτελεσμα , και αν χρειαζεται και αν και αν).

Ξεχνα τις συνδεσεις προς το παρον και ασχολησου με τα ηχεια.

Τα Ζ5500 για μενα (εκτος αν εχουν τιποτα τρελες διαφορες απο τα Ζ5400 που ειχα δεν κανουν για μουσικη.Υποθετω οτι θα εχουν ενα καλο μπασακι , οπως ειχαν τα 5400 και εκει τελος.)

Αρα επιλογες :

1.Kαποιο ετοιμο πακετο .Σονυ , yamaha , pionner ,denon,crystal audio κλπ κλπ .Πακετακια ολα σε ενα με συνηθως μικρα ηχεια ενισχυτη και sub.Παιζουν αναλογα τα λεφτα απο καλα εως πολυ καλα.Απο μουσικα εως αμουσα..:hehe:Για ταινιες δεν θα βγεις χαμενος εκτος αν προσπαθησεις πολυ.:hehe:Υποστηριζουν πολλα φορμα ηχου για ταινιες κλπ κλπ

Συμπερασμα :Πας και ακους οσα περισσοτερα μπορεις (και αν) , και με κανα δικο σου cd μουσικης( να δεις τουλαχιστον τι ψαρια πιανουν και εκει).

2.Αλλο πακετο ..πχ

http://www.megamarket.gr/magnatmonitor990set-p-51186.html?filter_id=415

Ηχεια οχι μικρα ..με κολωνες κλπ κλπ.Δυστυχως σε αυτα τα λεφτα δεν θα χωρεσει μαλλον και sub.Aυτο δεν σημαινει απαραιτητα οτι αυτο το πακετο θα σε ικανοποιησει λιγοτερο στο μπασο.Συμπερασμα πας και τα ακους ο ιδιος.Με ενισχυτη που να ειναι μεσα στο badget σου.

3..Ενισχυτης + δυο ηχεια.Κατα προτιμηση δικαναλος ενισχυτης μια που συνηθως βαραει στα αυτια εναν πολυκαναλο.Μιλαμε για μουσικη παντα.Σε αυτα τα λεφτα εγω θα προτεινα καναν nad ,rotel.Θα εχεις κατα τη γνωμη μου πολυ ποιοτικοτερο αποτελεσμα στη μουσικη.Τωρα στις ταινιες τι να σου πω..αν παιζουν καθαρα και δυνατα γιατι να μη σε καλυπτουν ? Μειονεκτημα ..δεν θα εχεις τα κινηματογραφικα εφε και κολπα που θα εχεις με τα πιο πανω.

Πολλοι συνδυασμοι εδω( πχ Γκαζιαρης ενισχυτης αλλα και μουσικοτατος για πολλους :behringer ep 1500)..Συμπερασμα πας και τα ακους μονο σου.

4.Περιπτωση τρελο-ουτσαιντερ ουγκ.:hehe:Οπως σου προτεινε και ενα αλλο παιδι ..ο ενισχυτης trends.Mικρουλης ενισχυτης στα 150 Ε που εχει κανει κοσμο να ξεσηκωνεται για παρτη του .θελει ηχεια μεγαλης ευαισθησιας πχ klipsh.

Συμπερασμα :Eιδικος συνδυασμος που πρεπει οπωσηποτε να τον ακουσεις .

5.Και αλλα...:p

Βασικα με 600-700 Ε υπαρχουν επιλογες και συνδυασμοι αυτων.Αν θες να το κοιταξεις και δεν αρχισες ηδη να βαριεσαι...:hehe:..εδω ειναι δυο πολυ καλα ειδικευμενα σε αυτο το αντικειμενο σαιτ.

avclub.gr

avsite.gr

:bye: :hehe:

Τωρα εγω γιατι μπερδευτηκα περισσοτερο? :rofl:

Παντως sub δεν χρειαζεται να παρω. Εγω ειπα για ενα hifi ονκυο ή denon γιατι εχουν ενισχυτη και 2 ηχεια και απ'οτι εχω διαβασει αποδιδουν παρα πολυ καλα. Βασικα πρεπει να βρω μαγαζια με ηχοσυστηματα και να ακουσω πως παιζουν

κατι πολυ βασικο που νομιζω δεν αναφερθηκε παραπανω......

που θα τα βαλεις ολα αυτα??????

α)στο δωματιο σου

β)στο σαλονι σου

γ)στο δωματιο το pc και το στερεο στο στο σαλονι :-O

το ρωταω γιατι αν ειναι να μπουκωσεις ενα χωρο 10τ.μ με 6 ηχεια αστο καλυτερα....

αν ισχυει το β ελπιζω η αποσταση να μην ειναι μεγαλη..... επισεις για μενα μονο σε αυτην την περιπτωση αξιζει να δωσεις 500++ ευρω για την ολη ιστορια.

αν εισαι σε φαση δωματιου (μικρου κι ολας..) ξεχνα τα πολλα,θα τα ακουσεις τυμπανο στο μαγαζι και στο δωματιο σου θα βουιζουν ολα..... χτυπα τα z cinema 2.1 τις logitech ή σε πιο ακριβη φαση klipsch ifi 2.1 (αυτα εχω εγω προσωπικα).

τα z5500 ειναι θορυβωθες..... δεν κανουν..(αποψη μου παντα....)

Αν θές καλύτερο ήχο (κλάσεις ανώτερο απο τα ηχεία υπολογιστή που ειναι τα logitech) τσίμπα τα παρακάτω:

ΒW 686:

http://www.bowers-wilkins.co.uk/display.aspx?infid=2311&sc=hf

Sony STR-DG710

http://www.sony.co.uk/product/hcs-home-cinema-receiver/str-dg710

Tιμούλες?

350 για ηχεία και

270 για ενισχυτή. Και σιγα σιγά μπορείς να αρχίσεις να χτίζεις ηχοσύστημα ;)

Αν θές καλύτερο ήχο (κλάσεις ανώτερο απο τα ηχεία υπολογιστή που ειναι τα logitech) τσίμπα τα παρακάτω:

ΒW 686:

http://www.bowers-wilkins.co.uk/display.aspx?infid=2311&sc=hf

Sony STR-DG710

http://www.sony.co.uk/product/hcs-home-cinema-receiver/str-dg710

Tιμούλες?

350 για ηχεία και

270 για ενισχυτή. Και σιγα σιγά μπορείς να αρχίσεις να χτίζεις ηχοσύστημα ;)

Για τα ηχεια καμια αντιρρηση, αλλα ενισχυτη sony? Μου θυμιζει καποιον που παει στο mediamarkt και κοιταζει τους ενισχυτες και υποθετει οτι ο sony ειναι ο καλυτερος επειδη οι αλλες μαρκες του φαινονται αγνωστες στο αυτι. Δε λεω οτι ειναι αχρηστος για τα λεφτα που κανει, ουτε ειμαι κανας ειδημονας, αλλα αποσα εχω ακουσει, για μουσικη σε πολυκαναλους (που δηλαδη δεν ενδεικνυνται για τετοια χρηση) μαλλον προς marantz-denon , και για home cinema προς yamaha-pioneer (χωρις να σημαινει οτι οι προηγουμενοι δεν κανουν, απλα οι δευτερι ειναι πολυ καλοι κια φτηνοτεροι). Sony συνηθως πας για πιο πολλα features (hdmi ports Κλπ) σε φτηνοτερη τιμη.

Αποψη μου ειναι οτι αμα θες ποιοτητα στη μουσικη πρεπει να χτισεις συστημα με μεμονομενα κομματια. Ωστοσο να ξερεις οτι το value4money των 5500 δε προκειται με τιποτα να το πλησιασεις (αποδεδειγμενο αυτο απειρες φορες), και επειδη οπως λες δεν εισαι και κανενας που αχολειται ιδιαιτερα, επειδη στον ηχο δεν υπαρχει ταβανι και οσο ανεβαινεις, για μικρη βελτιωση τα ποσα πολλαπλασιαζονται, αποψη μου ειναι μη παρασυρθεις και αυξησεις πολυ το Budget σου, πηγαινε ακου καποια ηχεια με καποιο ενισχυτη που να ειναι κοντα στα λεφτα σου και απο τα 2-3 ζευγαρια που θα ακουσεις παρε οποιο σου αρεσει πιο πολυ. Γιατι αμα αρχισεις και ψαχνεσαι και ανεβαινεις προς τα πανω δε σε βλεπω καλα (την τσεπη σου κυριως).

αυτα ειναι για ποιοτητα και οχι ενταση

και για μουσικη...για κλασσικη τζαζ ισως ροκ ναι

για house/r&b/trance μπααα...δεν εχουν μπασο

αυτα προοριζονται κυριως για περιφερειακα ηχεια και οχι για κεντρικα

Δε βλεπω τι σχεση εχουν αυτα τα ηχεια, επειδη εχουν ενσωματομενο ενισχυτη?

Εξηγω λιγο καλυτερα τι εννοω με τη δικη μου φραση :

Τα Ζ5500 με 235 ευρω σου δινουν :

5 ηχεια

subwoofer 10"

ενισχυτη 5.1

Για να φτιαξεις κατι αντιστοιχο και καλυτερο με μεμονομενα κομματια, τα 235 σου φτανουν ισα ισα για τον ενισχυτη και μενει και κανα ψιχουλο...

Σε πολυ φτηνοηχεια, ειχα προσπαθησει παλιοτερα που ψαχνομουνα και εγω να χτυπησω το value4money, των 5500, και οταν ειδα οτι απλα ΔΕΝ γινεται, ειπα μηπως μπορω με ~400 να φτιαξω κατι που ομως να ιεναι αρκετα καλυτερο γι ανα αξιζει τα σχεδον διπλα λεφτα (πχ ηχεια μπροστινα δαπεδου, ενισχυτη μικρο μεν αλλα οχι της πλακας). Λοιπον απο την καθοδηγηση που πηρα σε σχετικο forum, τα πιο φτηνα ηχεια που να ηταν "αποδεκτα" ηταν της Koda με 300 ευρω η 5αδα (2 δαπεδου, 1 κεντρικο και 2 βασης για πισω), κανα 130αρι subwoofer παλι Koda ή yamaha, και για εναν ενισχυτη της προκοπης, ο πιο φτηνος yamaha 5.1 ηταν στα 200 (πχ τωρα ειναι στα 200 ο 361, που ειναι το απερχομενο μοντελο, το καινουριο στα 230). Οποτε αμεσως αμεσως πηγαινε στα 630 ευρω, και μετα βαλε και καλωδια! Δηλαδη τα τριπλα λεφτα σχεδον, και παιρνεις κατι σαφως ανωτερο, αλλα και παλι εχεις παρει το μικροτερο ενισχυτη και ηχεια κινεζικα. Για να πας σε ηχεια που ηταν πιο κοινως αποδεκτα σαν καλα value4money ηχεια και απο πιο γνωστη εταιρεια, επρεπε να πας σε wharfedale diamond 9, οπου εκει το 300αρι των 5 Koda δεν εφτανε ουτε για τα 2 μπροστινα! και χτυπαγες ευκολα χιλιαρικο+ για ολα.

Σε θεμα μουσικης ειναι καλυτερα απο τα λοτζιτεκ (για μενα) και λιγο φτηνοτερα (αρα καλυτερο value), οχι ομως δυνατοτερα.

Δεν καταλαβαινω γιατι ντε και καλα θελετε ολοι 5.1

Μονο ταινιες βλεπετε ή εχετε σαλονι 20τμ+; Αφου κλασικα παντα καταληγετε να τα βαζετε σε σειρα πανω στο γραφειο(...). Οταν θες να ακους μουσικη πας σε στερεο, και με παιδικη λογικη να το δεις 2 ηχεια που εχουν οσο μια εξαδα θα ειναι καλυτερα ποιοτικα - και δεν αναφερομαι σε αυτα τα δυο συγκεκριμενα.

Σε θεμα μουσικης ειναι καλυτερα απο τα λοτζιτεκ (για μενα) και λιγο φτηνοτερα (αρα καλυτερο value), οχι ομως δυνατοτερα.

Δεν καταλαβαινω γιατι ντε και καλα θελετε ολοι 5.1

Μονο ταινιες βλεπετε ή εχετε σαλονι 20τμ+; Αφου κλασικα παντα καταληγετε να τα βαζετε σε σειρα πανω στο γραφειο(...). Οταν θες να ακους μουσικη πας σε στερεο, και με παιδικη λογικη να το δεις 2 ηχεια που εχουν οσο μια εξαδα θα ειναι καλυτερα ποιοτικα - και δεν αναφερομαι σε αυτα τα δυο συγκεκριμενα.

Μαζι σου, αλλα η διαφορα ειναι οτι :

Σε μουσικη : 2 >> 5.1

Σε ταινιες :5.1 >>>>>> 2

Γι'αυτο οι πιο πολλοι ψαχνουν κατι σε 5.1, για να ειναι οσο το δυνατον καλυτερα καλυμενοι και στα 2. Τωρα αν καποιος θελει μονο μουσικη, ή δεν εχει θεσεις για την σωστη τοποθετηση 5.1 και ψαχνει τετοια, κακο του κεφαλιου του...

Στη μια περιπτωση εχουμε 2 καναλια και στην αλλη 5.1,το οποιο μεταφραζεται σε 2 ηχεια + 2 καναλο ενισχυτη εναντιον 6 ηχειων + 6 καναλου ενισχυτη

Με συγκεκριμενο budget (πχ 500Ε) ποιο απο τα 2 σετακια θα ειναι πιο καλοφτιαγμενο/προσεγμενο και πιθανοτατα θα βγαλει και καλυτερο ηχο?

Πρεπει να "ζυγισεις" λιγο τα πραγματα

Αν σε ενδιαφερει περισσοτερο η μουσικη πηγαινε για 2 καναλια(χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν θα σε καλυψουν και για χρηση home cinema).

Αν ενδιαφερεσαι κυριως για ταινιες,παρε ενα σχετικα ποιοτικο σετακι 5.1(αυτα που ειναι για "σαλονι",οχι για PC)

Προσωπικα,επειδη μουσικη>>>>>>>>>ταινιες επιμενω φανατικα σε "2 και καλα"

Απλα η σημαντικη διαφορα ειναι, οτι αν ακουσεις μουσικη απο 5.1 θα χασεις λιγο σε ποιοτητα, μπορεις ομως να εχεις επιλεξει σωστα τα 2 μπροστινα ηχεια σου ωστε να σε ικανοποιησουν και απλα να χασεις λιγο απο τον ενισχυτη που δεν ειναι εξειδικευμενος δικαναλος. Τελικα χανεις λιγο σε ποιοτητα. Οταν πας να δεις ταινια ομως η απουσια των surround ηχειων δεν υποκαθεισταται με τιποτα...αυτο ειναι και το νοημα του παραπανω post μου.

Οποιος εχει λεφτα βεβαια διαλεγει τα 2 δαπεδου που του κανουν για μουσικη, τα συνοδευει με κεντρικο που να ταιιριαζει και οτιδηποτε surround βασης, και με εναν 5καναλο σχετικα μουσικο (denon/marantz) μενει ικανοποιημενος σε ολα! Αν δε ειναι και μικρο το δωματιο, και τα ηχεια δεν εχουν πολυ χαμηλη ευαισθησια, ο ενισχυτης ειναι και σε πολυ λογικη τιμη!

Οποιος εχει λεφτα βεβαια διαλεγει τα 2 δαπεδου που του κανουν για μουσικη, τα συνοδευει με κεντρικο που να ταιιριαζει και οτιδηποτε surround βασης, και με εναν 5καναλο σχετικα μουσικο (denon/marantz) μενει ικανοποιημενος σε ολα! Αν δε ειναι και μικρο το δωματιο, και τα ηχεια δεν εχουν πολυ χαμηλη ευαισθησια, ο ενισχυτης ειναι και σε πολυ λογικη τιμη!

Αυτη ειναι η ιδανικη λυση για μενα :T:

Διαλεξε 2 ηχεια που σε ικανοποιουν για μουσικη τα οποια θα τα χρησιμοποιεις και για τις ταινιες σου.

Δοκιμασε τα αν μπορεις με stereo ενισχυτη,να δεις αν σε καλυπτει ο ηχος που βγαζουν στις ταινιες.Αν εισαι ικανοποιημενος,μεινε με τα 2 καναλια

Αλλιως συνδεσε τα σε εναν 5.1 εξαρχης και σιγα σιγα προσθετεις τα περιφερειακα ηχεια

Το budget θα ξεφυγει αρκετα αλλα ...το αποτελεσμα μετραει :daisy:

Εγω το μονο που θελω να προσθεσω ειναι μακρια απο ετοιμο σετ ηχειων + ενισχυτη τα λεγομενα πακετα που βλεπουμε σε αρκετα μαγαζια..Μακραν η χειροτερη αγορα που εχω κανει στη ζωη μου..

Οσο για τα Ζ-5500 δε 8α συμφωνησω με πολλους απο τους προλαλησαντες θεωρω τον ηχο τους παρα πολυ καλο σε ολα τα επιπεδα εντασης.ΒΕβαια η αποψη θεωρητε καθαρα υποκειμενικη λογω του αυτιου του καθενος , και το ειδος μουσικης της αρεσκειας του.

'Έτοιμο με έτοιμο σετ έχει διαφορά εξαρτάται βέβαια από τα χαρακτηριστικά τους και την τιμή τους.

Έτοιμα συστήματα επιλέξεις ή ξεχωριστά στην ουσία είναι τι σε ικανοποιεί ακουστικά και κατά πόσο κρατάει και η τσέπη σου.

Πάντως παιδιά, εγώ που άκουσα τα Ζ5500 σε ένα φίλο μου... συμπέρανα πως τουλάχιστον δεν είναι κάτι εξαιρετικό... Να ξεκαθαρίσω πως σίγουρα το σύστημα δεν ήταν σωστά σεταρισμένο, αλλά πλέον είμαι σίγουρος πως με αυτά τα ηχεία δε μπορείς να βγάλεις τον ποιοτικό ήχο στη μουσική που μπορείς να βγάλεις με ένα ζευγάρι ποιοτικών ηχείων... Και όταν λέω ποιότητα, μάλλον θα έπρεπε να χρησιμοποιήσω τη λέξη πιστότητα, γιατί προσωπικά γενικότερα αυτό ψάχνω και υποστηρίζω. Η λέξη ποιότητα είναι πολύ αυθαίρετη και υποκειμενική κατά τη γνώμη μου.

Παιδιά για να συνδέσουμε Ζ5500 ψηφιακά (coaxial) με μια Audigy 2 ZS, τι καλώδιο/μετατροπέα χρειαζόμαστε;

Ακόμα αυτο το πρόβλημα που έχει η Αudigy 2ZS με τα παιχνίδια και τον εξακάναλο ήχο που δεν γίνεται όταν είναι συνδεδεμένη ψηφιακά, το έχουν οι καινούργιες X-fi (Fatality κλπ)?

Με συγχωρείτε για το hijack του θρεντ. Αποψη μου πάντως οτι τα 5500 δεν μπορεις να τα νικήσεις αν βλέπεις ταινίες/κανα παιχνίδι/μουσικούλα στον υπολογιστή. Τώρα αν είσαι μουσικόφιλος (το οποίο θα έπρεπε να θεωρείται αρρώστια.. του πορτοφολιού :hehe:) θα πρέπει να επενδύσεις σε αντίστοιχες κάρτες ήχου (m-audio κλπ), ενισχυτή ~250ε και ηχεία δυο δρόμων. Απλά ξεχνάς το surround μετα (που μπορεί και να μην σε ενδιαφέρει στην τελική).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.