Spyrious Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2008 Καλημέρα φίλοι μου.Πέρασε αρκετός καιρός από τότε που μόνταρα το κουτί που χρησιμοποιώ τώρα και το βαρέθηκα :...: .Οπότε έχω στα σχέδια το επόμενο μου project :bigsmile: .Αυτή την φορά λέω να κάνω κάτι εντελώς δικό μου. Οπότε σε αυτό το θέμα θα ζητώ την βοήθειά σας. Σκέφτηκα ότι η καλύτερη λύση είναι ο σκελετός από δοκούς ή γωνίες αλουμινίου.Ας υποθέσουμε τώρα ότι ο σκελετός θα είναι ένας κύβος.Σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστούμε 12 δοκούς.Και τώρα στο ερώτημα μου.Υπάρχουν τίποτε ειδικά κομμάτια αλουμινίου ώστε να μπορούμε να δένουμε τους 3 δοκούς που συναντιούνται στις γωνίες; Δεν ξέρω αν το εξήγησα σωστά . Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
tasosmos Αύγουστος 17, 2008 #2 Αύγουστος 17, 2008 Αν βαλεις καρε αλουμινιου στρατζαριστο υπαρχουν κατι γωνιες πλαστικες που μπαινουν μεσα αλλα δεν ξερω αν μπορεις να βρεις ευκολα. Μονο σε κατασκευες ετοιμες εχω δει.
oxide Αύγουστος 17, 2008 #3 Αύγουστος 17, 2008 http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=139150ειχα δει και ενα σαφως ανωτερο ...με εσωτερικη ενωση στις γωνιες αλλα δεν το βρισκω.
Spyrious Αύγουστος 17, 2008 Author #4 Αύγουστος 17, 2008 http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=139150ειχα δει και ενα σαφως ανωτερο ...με εσωτερικη ενωση στις γωνιες αλλα δεν το βρισκω.Καλή λύση αυτή.Ευχαριστώ.
Spyrious Αύγουστος 17, 2008 Author #6 Αύγουστος 17, 2008 Θα αργήσει.Θέλει μελέτη.Επίσης η όλη διαδικασία θα μου πάρει αρκετό καιρό.Ξέρει κανείς πόσα ohm ποτενσιομετρα χρειάζομαι για να ελέγχο ccfl;
Reselie Σεπτέμβριος 23, 2008 #7 Σεπτέμβριος 23, 2008 Δε νομιζω πως γινετε μονο με ενα pot..Εαν ναι και εχεις σχεδιο του κυκλωματος θα ημουν ευγνωμον εαν μου το εστελνες!συνηθως τα pot που χρησιμοποιουντε γενικα ειναι 100κ
tasosmos Σεπτέμβριος 23, 2008 #8 Σεπτέμβριος 23, 2008 Καλυτερα να αποφυγεις απλο ποτενσιομετρο, χρειαζεται να αγορασεις ισχυος που ειναι αρκετα ακριβα. Μαλλον ο καλυτερος και πιο απλος τροπος να κανεις αυτο που θες ειναι με διοδους και ενα διακοπτη on-off-on αν σου αρκει μια μεση κατασταση, off και πληρης ισχυ ή ενα περιστροφικο αν θελεις περισσοτερες επιλογες. Για να πεφτει η ταση κολλησε διοδους σε σειρα με το + της λαμπας. Καθε διοδος κοβει ~0,7V, αν μιλαμε για 1-2 λαμπες αρκουν 1Ν4001 διοδοι ενω για μεχρι 5-6 σε καλυπτουν οι 1Ν5401. Για περισσοτερες πληροφοριες σχετικα κοιταξε http://www.cpemma.co.uk/sdiodes.html και αν χρειαζεσαι βοηθεια με κατι εδω ειμαστε . ΥΓ: Φυσικα προσεξε να μονωσεις καλα οποιαδηποτε καλωδια ειτε με θερμοσυστελλομενο ειτε με σιλικονη και με προσοχη, αν κανεις καποιο λαθος μπορει να προκαλεσεις ζημια στο τροφοδοτικο σου.
Spyrious Σεπτέμβριος 25, 2008 Author #9 Σεπτέμβριος 25, 2008 Αρκετα πολύπλοκο θα έλεγα.Μπορει να κάνω την δουλεια μου με ετοιμο κιτάκι τότε.Ευχαριστώ πάντως.
Spyrious Οκτώβριος 25, 2008 Author #10 Οκτώβριος 25, 2008 Όπως το σκέφτομαι το κουτί θα είναι κύβος με βάση 380χ380 mm.Αν αφαιρέσω μια περίμετρος (εαν χρησιμοποιήσω δοκούς αλουμινίου 15x15mm) Έχω 350χ350mm εκμεταλεύσιμο χώρο.Θα είναι υδρόψυκτο.Θέλω να βάλω το ψυγείο στην οροφή.Το μόνο ψυγείο που μου άρεσε κάπως είναι το MO-RA,αλλά είναι πολύ μεγάλο,ενώ εγώ θέλω να το κάνω όσο πιο κομπακτ γίνεται.Επίσης θέλω να είναι και αθόρυβο.Έχει κανεις καμμια ιδέα για άλλο ψυγείο;Υ.Γ.: Εκτός αν βάλω 2 διπλά ψυγεία αλλά πολύ σωλήνα...
Spyrious Οκτώβριος 26, 2008 Author #11 Οκτώβριος 26, 2008 Βρήκα το MAGICOOL 2x 240 Xtreme Radiator στην Checkmatehttp://www.checkmate.gr/products.php?cid=108Δεν ξέρω τι λέει,έχω χρόνια να ψωνίσω απο εκεί.
Dante80 Οκτώβριος 26, 2008 #12 Οκτώβριος 26, 2008 Για το προϊόν δεν ξέρω να σου πω, αλλά checkmate αγοράζω χρόνια, με διαφορά το καλύτερο online store στην Ελλάδα για μένα. Αν δεν έχουν κάτι από τις εταιρίες που συνεργάζονται το οποίο ζητάς, το παραγγέλνουν για σένα μόνο σχεδόν στο κόστος, και μια φορά μου έτυχε να στείλω πίσω fan που κλίκαρε στο undervolting και μου τον αντικατέστησαν χωρίς καν να το κοιτάξουν...:flag:
Spyrious Νοέμβριος 4, 2008 Author #13 Νοέμβριος 4, 2008 Αν και έχω καταλήξει σε κάποιο σχέδιο παραθέτω ένα link απο ένα mod έτσι να υπάρχει για όποιον θέλει πληροφορίες.http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=125041
Infotech Νοέμβριος 8, 2008 #14 Νοέμβριος 8, 2008 Φίλε κάνε κάτι λειτουργικό. Εγώ το παλιό μου PC το έκανα storage server και το έκρυψα μέσα στο σκαμπό που έχω δίπλα από το γραφείο μου. 2 Δίσκους όλα στο δίκτυο μοιρασμένα και τακτοποιημένα και ένα remote administrator και όλα καλά. Τρελλοποζεριά και εργονομία! :banging:
noone85 Νοέμβριος 8, 2008 #15 Νοέμβριος 8, 2008 Φίλε κάνε κάτι λειτουργικό. Εγώ το παλιό μου PC το έκανα storage server και το έκρυψα μέσα στο σκαμπό που έχω δίπλα από το γραφείο μου. 2 Δίσκους όλα στο δίκτυο μοιρασμένα και τακτοποιημένα και ένα remote administrator και όλα καλά. Τρελλοποζεριά και εργονομία! :banging:Αυτό με το σκαμπό θέλω να το δω. Μπορείς να βγάλεις μία φωτογραφία;
darkfighter Νοέμβριος 26, 2008 #16 Νοέμβριος 26, 2008 ναι και 'γώ θα θελα να το δω αυτό.κάποιος άλλος στο φόρουμ δεν το είχε χωρέσει σε μια βαλίτσα πιλοτου(ή κάτι τέτοιο)?
Spyrious Δεκέμβριος 6, 2008 Author #17 Δεκέμβριος 6, 2008 Λειτουργικό θα είναι.Θα μπουν μεσα 2 pc.To κανονικό και το κατεβστήρι (mini itx).
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.