Jump to content

Απορία με μνήμη....

GreekSuPreMaCy

Recommended Posts

Λοιπόν...

Σε παλιό υπολογιστή του father μου, που είχε 256mb μνήμη, κούμπωσα και μια 1gb αλλά αν πάω από το "Ο Υπολογιστής μου - ιδιότητες" μου γράφει μόνο τα 256mb. Καμιά ιδέα κανείς?

Ευχαριστώ προκαταβολικώς...

Επίσης το PC όταν "μπαίνει" στα Windows μου γράφει "Τα Windows δεν είναι δυνατόν να ανοίξουν αυτό το αρχείο: wpx120.cpx"

Πόσο παλιός είναι ο υπολογιστής; Αν είναι αρκετά παλιό κι η μνήμη είναι double sided (έχει τσιπάκια κι από τις δύο μεριές) είναι σχεδόν απίθανο να την δει. Προσπάθησε να βρεις μήπως υπάρχει κάποιο νέο bios για την μητρική.

Πόσο παλιός είναι ο υπολογιστής; Αν είναι αρκετά παλιό κι η μνήμη είναι double sided (έχει τσιπάκια κι από τις δύο μεριές) είναι σχεδόν απίθανο να την δει. Προσπάθησε να βρεις μήπως υπάρχει κάποιο νέο bios για την μητρική.

Είναι Pentium 4 στα 2.4GHz... και η μνήμη είναι όντως double sided... h φάση είναι ότι έβγαλε όμως την μνήμη και την πήγε στο PLAISIO για να του δώσουνε μια συμβατή...

Τι μπορώ να κάνω? Δηλαδή σίγουρα δεν την έχει αναγνωρίσει?

Είχα ένα πρόβλημα γενικά και δεν ξεκινούσε ο υπολογιστής αλλά έβγαλα την κάρτα γραφικών και την τοποθέτησα πάλι και έφτιαξε... Όχι δεν δοκίμασα αν ξεκινάει μόνο με την 1gb... θα το δοκιμάσω... υπάρχει κάποιος τρόπος να το ελέγξω? Μέσω κάποιου software? Θυμόμουνα ήταν και μια εντολή από το run που γράφεις και σου εμφανίζει όλα τα στοιχεία του υπολογιστή... μήπως απο εκεί?

Επίσης για το άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζω έχεις καμιά ιδέα? - - - - >

(Το PC όταν "μπαίνει" στα Windows μου γράφει "Τα Windows δεν είναι δυνατόν να ανοίξουν αυτό το αρχείο: wpx120.cpx")

Ευχαριστώ για την βοήθεια friend...

http://www.google.com/search?num=100&hl=el&rls=com.microsoft%3Ael%3AIE-SearchBox&rlz=1I7RNWN&q=wpx120.cpx&btnG=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7&lr=lang_el

κοιτα πιο πανω για το wpx120.cpx κατι για Spyware λεει.

Αυτο ειναι το λινκ τις Elite εχει και το μανιουαλ .

http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Products/ProductsDetail.aspx?detailid=39&CategoryID=1&DetailName=Specification&MenuID=52&LanID=0

Δυστηχως το μανιουαλ δεν λεει τιποτα ιδιαιτερο, παιζει μεχρι 2GB αρα 1+1 ,αναγκαστικα δοκιμαζεις την λυση του DJD ,εκκινηση χωρις το 256αρι κι αν δεν δουλεψει τοτε εχουμε ασυμβατοτητα. Δεν υπαρχει προγραμα να δει μνημες που δεν βλεπει ο υπολογιστης.

"2 DDR DIMM sockets and 2 DIMM sockets support (can not be used simultaneously)

Two 184-pin 2.5V DDR SDRAM (DDR333) or

Two 168-pin 3.3V SDRAM (PC133/PC100)

Maximum: 2GB (DDR SDRAM or SDRAM)

I/O INTERFACE"

Αυτό το διάβασε κανείς?

Μήπως έχει επάνω δύο διαφορετικούς τύπους μνήμης και για αυτό παρουσιάζεται αυτό το πρόβλημα?

Δοκίμασαι μια φορά μόνο με το 1GB

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.