PaRaDoX1416003326 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16, 2008 Μόλις αγόρασα ένα pc:Επεξεργαστής: intel core 2 duo e8500Μητρική: Assus p5kΜνήμη : ocz platinum 2 x 2giga 1000mhzΚάρτα Γραφικών : Sapphire Radeon 4850 512 mhzΤροφοδοτικό: Thermaltake Toughpower 600 wattΤο πρόβλημα μου είναι το εξής: όποτε πάω να τρέξω οποιοδήποτε παιχνίδι ή benchmark o υπολογιστής κάνει επαννεκίνηση. Το pc το δοκίμασα και σε xp και σε vista.Πιστευώ οτι φταιεί η καρτα γραφικών αλλά επειδή δεν έχω ξανασυναντίσει τέτοια περίπτωση δεν είμαι σίγουρος.Σας παρακαλώ βοηθήστε την καταστασή!!!!Ευχαριστω.
GMX Αύγουστος 16, 2008 #2 Αύγουστος 16, 2008 Κατέβασε τους τελευταίους drivers για την κάρτα γραφικών σου.Κάνε update στο bios της μητρικής.Ρύθμισε το ρεύμα για τις μνήμες.
Frostbyte Αύγουστος 16, 2008 #4 Αύγουστος 16, 2008 Control Panel > System > Advanced (καρτελα) > Startup and Recovery Settings > Ξε-τσεκαρε το Automatically Restart Μετα τρεξε κατι παλι και πες μας τι κωδικο και αρχειο σου δινει η μπλε οθονη..
mariosalice Αύγουστος 17, 2008 #5 Αύγουστος 17, 2008 Πρώτα απ' όλα να σε καλοσωρίσοουμε στο TheLab.Το πρόβλημα που μας αναφέρεις είναι πάρα πολύ σύνθετο και δεν βγαίνει άκρη εύκολα.Πολλά μπορεί να φταίνε.Θα κοιτάξουμε λοιπόν να τα περιορίσουμε όσο γίνεται.Ανάλυση των δεδομένων του προβλήματος.Το PC κάνει restart όποτε ζορίζεται η κάρτα γραφικών και σε xp και σε vista.Αν υποθέσουμε ότι έγινε σωστή εγκατάσταση στα vista, ότι εγκαταστάθηκαν όλες οι ενημερώσεις και το SP1 και ότι μπήκαν οι τελευταίοι οδηγοί ΑΤΙ, σε καθαρή εγκατάσταση, τότε βγαίνει το συμπέρασμα ότι το πρόβλημα περιορίζεται στο hardware.Οι συνήθεις ύποπτοιΠοιά κομμάτια του υπολογιστή μπορεί να ρετάρουν όταν ζορίζεται η κάρτα γραφικών?Η κάρτα γραφικών, η μνήμη και το τροφοδοτικό. Υπάρχουν τρεις περιπτώσεις που οδηγούν σε επανεκκίνηση. 1. Χαλασμένη κάρτα ή μνήμη ή τροφοδοτικό.2. Η υπερθέρμανση 3. Η ανεπαρκής τροφοδοσία, είτε λόγω κακών ρυθμίσεων του BIOS, είτε λόγω ανεπάρκειας της τροφοδοσίας (τροφοδοτικό), είτε λόγω ασυμβατότητας του τροφοδοτικού με την κάρτα ή με το σκληρό δίσκο.Πώς ελέγχουμε το hardware?1. Βάζουμε default ρυθμίσεις στο BIOS, βγάζουμε όλο το extra hardware, αφήνουμε τα απολύτως απαραίτητα και ελέγχουμε ξανά αν επιμένει το πρόβλημα, έχοντας ανοικτό κουτί και χαμηλή θερμοκρασία.2. Βγάζουμε όλες τις μνήμες και δοκιμάζουμε ένα ένα τα dimm.3. Δίνουμε επιλεκτικά παραπάνω ρεύμα στις μνήμες και στο NB στο BIOS.4. Ελέγχουμε ένα ένα τα ύποπτα εξαρτήματα σε άλλο υπολογιστή ή εκεί όπου τα αγοράσαμε.Δυστυχώς όλα τα παραπάνω δεν είναι εύκολο να τα ελέγξει κάποιος μόνος του.Κάποια όμως στάδια, είναι εύκολο να γίνουν και να περιοριστεί ακόμα περισσότερο το πρόβλημα.Καλή τύχηΜάριος.
pavou Αύγουστος 19, 2008 #6 Αύγουστος 19, 2008 Φίλε μου δοκίμασε ότι σου λέει ο mariosalice από επάνω . Τις τελευταίες φορές όλα και περισσότερα προβλήματα με μνήμες συναντώ , για δοκίμασε με μια μνήμη μιας και είναι κάτι πολύ γρήγορο .
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.