Jump to content

4870X2 ή 2 * 4870 σε Crossfire???

takzago

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχω τη Maximus Formula και θέλω να αλλάξω κάρτα γραφικών. Τώρα έχω μια 2900 XT από την οποία και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος:D.

H ερώτησή μου είναι: Να προτιμήσω να πάρω μια 4870X2 ή να κινηθώ για 2 * 4870 σε Crossfire?

Δεδομένου οτι έχω αρκετά μεγάλο τροφοδοτικό για να τις λειτουργήσω χωρίς προβλήματα, (Thermaltake Toughpower 850 W) τι θα προτείνατε???

Με ενδιαφέρει και να μου πείτε τους λόγους που θα προτιμούσατε οποιοδήποτε από τα δύο setup...

δύο μονές εγώ,

για το λόγο ότι όποτε δεν παίζεις παιχνίδια, ή όταν παλιώσει η κάρτα, θα σου μείνουν δύο μικρότερες που θα καίνε και λιγότερο ρεύμα/θόρυβο/ζέστη

αφού οι επιδόσεις είναι πάρα πολύ κοντά το 30ευρω παραπάνω θα το έδινα για όλα αυτά που σου είπα

με τα δικά μου δεδομένα ;)

Τα reviews που έχω διαβάσει δίνουν περίπου 219W κατανάλωση για μία 4870 ενώ για την 4870Χ2 223 W! Δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο θα είναι λιγότερο ενεργοβόρες 2*4870 από την 4870Χ2...

Παιδιά και εγώ είμαι σε αυτό το δήλιμα.......Έχω την ίδια μητρική και το ίδιο τροφοδοτικό απλα το δικό μου είναι 750W,τι μπορώ να κάνω?

4870x2 σε συνδυασμό με υδρόψυξη θα έλεγα.

Είναι η κορυφαία λύση αυτή τη στιγμή, που ουσιαστικά καταργεί όλα τα μειονεκτήματα θορύβου, χώρου, αριθμού καλωδίων τροφοδοσίας, αλλά και από άποψη επιδόσεων.

Οι 4870x2 έχουν καλύτερη διαχείρηση μνήμης, περισσότερη μνήμη 2x1GB (κάποιες που είδα) αντί για 2x512ΜΒ και είναι πιο γρήγορες από δύο κάρτες σε CF.

Είναι η κορυφαία λύση αυτή τη στιγμή, που ουσιαστικά καταργεί όλα τα μειονεκτήματα θορύβου, χώρου, αριθμού καλωδίων τροφοδοσίας, αλλά και από άποψη επιδόσεων.

Οι 4870x2 έχουν καλύτερη διαχείρηση μνήμης, περισσότερη μνήμη 2x1GB (κάποιες που είδα) αντί για 2x512ΜΒ και είναι πιο γρήγορες από δύο κάρτες σε CF.

+1 :T:

+2 :p....εγω δεν το σκεφτηκα καν...παω για 4870χ2

Τα reviews που έχω διαβάσει δίνουν περίπου 219W κατανάλωση για μία 4870 ενώ για την 4870Χ2 223 W! Δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο θα είναι λιγότερο ενεργοβόρες 2*4870 από την 4870Χ2...

ναι αλλά στη περίπτωση των 2χ 4870 μπορείς να βγάλεις τη μία σε περίοδο που δε τη χρειάζεσαι.

ενώ με την 4870Χ2 ΠΑΝΤΑ θα καίς παραπάνω

Νομίζω ότι καίει πολύ λιγότερο η μια 4870x2 από δύο 4870 και όχι τόσο πολύ παραπάνω από μία 4870. Δεν ξέρω αν ο ένας πυρήνας κοιμάται όταν δεν δουλεύει σε παιχνίδια.

Ξέρει κανείς αν γίνεται αυτό στην 4870x2?

ναι αλλά στη περίπτωση των 2χ 4870 μπορείς να βγάλεις τη μία σε περίοδο που δε τη χρειάζεσαι.

ενώ με την 4870Χ2 ΠΑΝΤΑ θα καίς παραπάνω

+1. :T:

Νομίζω ότι καίει πολύ λιγότερο η μια 4870x2 από δύο 4870 και όχι τόσο πολύ παραπάνω από μία 4870. Δεν ξέρω αν ο ένας πυρήνας κοιμάται όταν δεν δουλεύει σε παιχνίδια.

Ξέρει κανείς αν γίνεται αυτό στην 4870x2?

το ιδανικό θα ήταν να κλείνει και η μία 4870 στη περίπτωση του 2χ 4870

όποιος έχει CF μπορεί να ρίξει λίγο φώς, αν και απίθανο το κόβω γιατί αν γινόταν θα είχε πέσει πολύ marketing

Πέρα από την κατανάλωση θέλω να πω κάτι άλλο:

Όταν πρωτοαγόρασα την Maximus Formula τον περασμένο Νοέμβριο είχα σκοπό να πάρω 2*2900ΧΤ.

Αγόρασα τη μία αλλά μέχρι να έχω την οικονομική άνεση να πάρω τη δεύτερη με πρόλαβε η ATI και έβγαλε την 3870 και μετά την4870.

Οπότε καθαρά και μόνο για τον αρχικό σχεδιασμό μου θα πάρω 2*4870. Φαντάζομαι ότι και πολύ άλλοι έχουν μητρικές με 2 PCI expressX16 θύρες και τις αγόρασαν γι' αυτό το σκοπό δηλαδή για Crossfire...

Εγώ θα σου έλεγα να πάρεις την 4870x2 θα την κρατήσεις για καιρό,και οταν αρχίσει να παλιώνει βάλε και μια δεύτερη π θα είναι φτηνές τότε :)

Εγώ θα σου έλεγα να πάρεις την 4870x2 θα την κρατήσεις για καιρό,και οταν αρχίσει να παλιώνει βάλε και μια δεύτερη π θα είναι φτηνές τότε :)

Αυτά φτάνουν νομίζω... :T::T:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.