unknown Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12, 2008 εχω ενα μετασχηματιστη ο οποιος δεχεται 220βολτ και βγαζει οσα του πεις (εχει μερικες στανταρτ τασεις και τις επιλεγεις με ενα δεικτη)στο output κουμπωνουν πολλων τυπων βυσματα για να ειναι συμβατο με πολλες συσκευες.. εχω ενα πολυμετρο και θελω να δω κατα ποσο αξιοπιστο ειναι ..κυριως με ενδιαφερει η ενταση (αμπερρρ) ..καποιος ηλεκτρονικος αν ξερει μηπως ειναι καποιες στανταρτ τιμες εντασης σε μετασχηματιστες? ΟΚ ταση ρυθμιζω με το ρευμα τι γινεται?οσον αφορα το πολυμετρο ΟΚ ακουμπαω το ενα ακρο στην μια ακιδα και το αλλο στην αλλη ακιδα οπου κουμπωνουν τα βυσματα...σε ποια ρυθμιση θα πρεπει να το εχω...θελω οσο το δυνατον καλυτερη ακριβεια.αν ειναι χρειαζομαι σιγουρη απαντηση γιατι η συσκευη ειναι ακριβη και αν το καψω..........................:cry::cry::cry: (ξερω το input της συσκευης ποσα βολτ και αμπερ ειναι)
athlon=greek Αύγουστος 12, 2008 #2 Αύγουστος 12, 2008 για κοίτα στο www.hlektronika.gr θα βρεις κάτι παρόμοιο εκεί..
giorikas Αύγουστος 12, 2008 #3 Αύγουστος 12, 2008 βασικα για τους μετασχητιστες ισχυει ο λογος : V(in)/V(out)=I(out)/I(in) δηλαδη οσο υποβιβαζει(ή αυξάνει) την ταση αντιστροφως αναλογα μεταβαλλει και το ρευμα. Αν μετρησεις την ταση εισοδου σου εστω V(in)=220V και σε μια την ληψη του δευτευροντως εχεις V(out)=110V θεωρητικα θα μπορει να παρεχει διπλασια (απο την εισοδο του) Amper. Στην πραξη δεν το εχω μετρησει απλα για να εχεις χονδρικα μια ιδεα του τι να περιμενεις ΥΓ Σε φωτησα,το ξερω
BeetleJuice Αύγουστος 12, 2008 #4 Αύγουστος 12, 2008 εχω ενα μετασχηματιστη ο οποιος δεχεται 220βολτ και βγαζει οσα του πεις (εχει μερικες στανταρτ τασεις και τις επιλεγεις με ενα δεικτη)στο output κουμπωνουν πολλων τυπων βυσματα για να ειναι συμβατο με πολλες συσκευες.. εχω ενα πολυμετρο και θελω να δω κατα ποσο αξιοπιστο ειναι ..κυριως με ενδιαφερει η ενταση (αμπερρρ) ..καποιος ηλεκτρονικος αν ξερει μηπως ειναι καποιες στανταρτ τιμες εντασης σε μετασχηματιστες? ΟΚ ταση ρυθμιζω με το ρευμα τι γινεται?οσον αφορα το πολυμετρο ΟΚ ακουμπαω το ενα ακρο στην μια ακιδα και το αλλο στην αλλη ακιδα οπου κουμπωνουν τα βυσματα...σε ποια ρυθμιση θα πρεπει να το εχω...θελω οσο το δυνατον καλυτερη ακριβεια.αν ειναι χρειαζομαι σιγουρη απαντηση γιατι η συσκευη ειναι ακριβη και αν το καψω..........................:cry::cry::cry: (ξερω το input της συσκευης ποσα βολτ και αμπερ ειναι)δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα μαστοραπρωτον για να μετρησεις την ταση εχε το πολυμετρο στην κλιμακα Vac~ξεκινα με την μεγαλη κλιμακα που κατα πασα πιθανότητα ειναι στα 220αν βλεπεις οτι λεει ας πουμε 10 τοτε σημαινει οτι οκ μπορεις ν κατεβεις και στην χαμηλότερη κλίμακα για μεγαλύτερη ακρίβειααν βλεπεις 0 ομως σημάίνει οτι η κλίμακα ειναι τόσο μεγάλη που δεν δείχνει καν το οργανο και τότε ειναι επιβεβλημένο να κατέβεις σε πιο χαμηλή κλίμακα.εκει λοιπον θα βλέπεις τα βολτ στην εξοδο ανάλογα παντα με το που εχεις τον δεικτηαπαξ και εχει δείκτη τοτε αυτο σημαίνει οτι ο μετασχηματιστης σου εχει πολλπλά δευτερεύοντα και αναλογα με το πως τα συνδέει ρυθμίζεται και η έντασηαυτο που είπε το κορμι παραπάνω ειναι σωστο για τα αμπέρ αλλα οχι και απαραίτητοδλδ οταν ο μετασχηματιστης κανει υποβίβαση στην ταση , δλδ εχει λιγότερες σπέίρες στο δευτερεύον , οκ , μπορει να δώσει τα διπλα αμπέρ θεωρητικά αλλα ποτέ δεν ξερεις τι έιχε στο μυαλό του ο κατασκευαστήςδλδλ μπορει να ηθελε να εχει μονο τις μισές σπείρες αλλα να μην εχει προνοήσει για τοσα αμπερ που βγάζει ο τύπος (μπορεί το καλωδιο να ειναι τρίχα π.χ)τωρα δεν ξερω αν εχεις καταλάβει αλλα ενα τετοιο πραγμα μπορει να τροφοδοτεί ΜΟΝΟ συσκευες με εναλασσόμενοτυπικά δλδ ΜΟΝΟ καμια λαμπα αλογόνου και να ρυθμίζει κ την τάση τηςγια να γινει τροφοδοτικο θελει κυκλωμα ανορθωσης , κυκλωμα εξομάλυνσης και μετα εισαι οκαλλα και παλι το τελικο αποτέλεσμα θαναι ενα ΜΗ σταθεροποιημενο τροφοδοτικό , δλδ θα αλλάζει την ταση εξόδουν ανάλογα με το φορτίο εξόδουγια σταθεροποίηση θες οπωσδήποτε ενα τρανσιστορ-ρυθμιστή τασης και πολλή μελέτη...να σου πώ οτι οποια συσκευη δεχεται 220 και την εχεις ανοιχτη για μετρησεις ειναι ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ειδικα οταν εξέχουν και η φαση και ο ουδέτερος και αν κολήσεις και στα 2 πανω (μπορει να μπερδευτέις και να πιασεις τους ακροδέκτες με τα χερια για να πολυμετρίσεις-ΤΟΧΩ ΚΑΝΕΙ) θα σε σκοτώσει η εστω θα νιώσεις ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ (το ρευμα διαλέγει τον συντομότερο δρόμο και δυστυχως ειναι μεσα απο την καρδια )επίσης τασεις πανω απο 50 βολτ εναλασσόμενο ή συνεχές επίσης εχουν παρομοια αποτελέσματαμην βιαστεί καποιος να πεί οτι η ισχύς σκοτώνει γιατι καταλαβαίνω πολύ καλα οτι δεν μιλάμε για 50mA αλλα για τουλαχιστον 5+ (ετσι φαντάζομαι εγω)καλή συνέχεια ευχαρίστως να βοηθήσω
BeetleJuice Αύγουστος 12, 2008 #5 Αύγουστος 12, 2008 βασικα για τους μετασχητιστες ισχυει ο λογος : V(in)/V(out)=I(out)/I(in) δηλαδη οσο υποβιβαζει(ή αυξάνει) την ταση αντιστροφως αναλογα μεταβαλλει και το ρευμα. Αν μετρησεις την ταση εισοδου σου εστω V(in)=220V και σε μια την ληψη του δευτευροντως εχεις V(out)=110V θεωρητικα θα μπορει να παρεχει διπλασια (απο την εισοδο του) Amper. Στην πραξη δεν το εχω μετρησει απλα για να εχεις χονδρικα μια ιδεα του τι να περιμενεις ΥΓ Σε φωτησα,το ξερω θεωρητικα εχεις δικιο αλλα κοιτα τι λεο 100 σπειρες πρωτευον και 220 βολτ οκ? εστω 1 αμπερ οκ? παω γω και σου βαζψ στο δευτερέυον συρμα που αντέχει μισο αμπερ και τυλίγω στο δευτερεύον 50 σπείρες τι θα γίνει ? θεωρητικά δινει 110 βολτ στο δευτερέυον και μπορέί να "αντλήσει" μαξ 2 αμπέρ (βαση φυσικής και αν οι απώλειες ειναι μηδενικές πραγμα αδύνατον) οκ και συ λοιπον του τα ζητάς τα 2 αμπερ γιατι εχεις κατι που τραβά 110 βολτ και 2 αμπέρ μολις καηκε το δευτερεύον σου...
LevelOne Αύγουστος 13, 2008 #6 Αύγουστος 13, 2008 Σκαθαρε πολυ σωστά αυτά που λές αλλα ειναι λιγο "advanced"... Φιλε unknown, προφανώς θέλεις να τροφοδοτήσεις μια συσκευή της οποίας ο γνήσιος μετασχηματιστής αγνοείται / δεν ειναι διαθέσιμος... Ο μετασχηματιστής που έχεις, λογικά πρέπει να αναφέρει output σε V / A. Εσενα σε ενδιαφέρει ο μετασχηματιστής να δουλέψει στην τάση της συσκευής. Η ένταση (I, Amperes) σε επηρρεάζει μόνο στην περίπτωση που η συσκευή τραβάει περισσότερα αμπερ απο οσα βγάζει το τροφοδοτικό σου. Στην ιδανική περίπτωση που το τροφοδοτικό που διαθέτεις βγάζει περισσότερα ΑΜΠΕΡ (οχι βολτ - πρόσεξε) απο οσα απαιτεί η συσκευή, είσαι καλυμμένος. Και αυτο γιατι απλα η συσκευή θα τραβηξει τα αμπερ που θέλει, και όχι τα μέγιστα που βγάζει ο μετασχηματιστής. Και πάλι πρόσεξε μην μπερδευτείς με τα Volt. Παράδειγμα: Μετασχηματιστής 12V / 2A - Συσκευή: 12V / 1.2A -- Εισαι άψογος Μετασχηματιστής 8V / 2A - Συσκευή 12V / 2A -- Νο Go Μετασχηματιστής 20V / 2A - Συσκευή 12V / 2A -- Κακαράτζα το συσκευόνι Μετασχηματιστής 12V / 28A - Συσκευή 12V / 0.2A -- Κομπλεδούριος Μετασχηματιστής 12V / 0.2A - Συσκευή 12V / 1.2A -- Του αγίου ανήμερα΄ Ελπίζω να το έπιασες
unknown Αύγουστος 13, 2008 Author #7 Αύγουστος 13, 2008 για να γινω πιο συγκεκριμενος. το τροφοδοτικο δεν αγνοειται αλλα επειδη το αγορασα απο αμερικα ειναι 110 βολτ.. λογικα αμα βρω ενα μετατροπεα τασης απο 220 σε 110 δεν θα ειμαι ενταξει??η συσκευη ειναι 9 βολτ και αμπερ 1.5 η 2 (δεν θυμαμαι)η αλλη λυση ειναι να χρησιμοποιησω το τροφοδοτικο που ανεφερα πριν.. που του λες χειροκινητα ποσα βολτ θες.. αν το παω στο 9 τοτε η δεν θα δουλεψει επειδη δεν θα φτανουν τα αμπερ (δεν θα το καψει ομως) η θα δουλεψει μιας και η συσκευη (οπως ειπες level1) θα διαλεγει ποσα θελει..παρολαυτα λεω να προτιμησω τη 1η λυση... 4 sureε?υ.γ ειναι AC η συσκευη
BeetleJuice Αύγουστος 13, 2008 #8 Αύγουστος 13, 2008 advanced ειναι η φυσικη α λυκειου?οκτεσπαδεν εχω καταλαβει τι θες τελικα 220 σε 110 ή 9 βολτ συνεχεςξεκαθαρισε μου να σου πω τι θα κανεις
LevelOne Αύγουστος 13, 2008 #9 Αύγουστος 13, 2008 Ρε παιδιά γιατι περιπλέκετε τα πράγματα; Έχετε μια σύσκευή που δουλέυει με μια τάση 9V και ένταση ~2Α. Τι σας ενδιαφέρει στα πόσα volt θα δουλεύει ο μετασχηματιστής αν βγάζει 9V / 2A? Δεν πα να είναι και 8kV. Η εξοδος του μας ενδιαφέρει. Οποτε βρες εναν μετασχηματιστή 220V (μιας και μενουμε ελλαδα) και έξοδο 9V / 2A και θα κανεις μια χαρα την δουλειά σου
unknown Αύγουστος 13, 2008 Author #10 Αύγουστος 13, 2008 ναι ρε σεις .. λοιπον τελικα ο μετασχημτιστης που εχω στα 9 βολτ δινει 0.6 αμπερ οποτε δεν κανει γιατι θελω 2 αμπερ στην 9αρα..οποτε η θα αγορασω ενα απο 220 σε 9 βολτ και 2 αμπερ η ενα απο 220 σε 110 στον οποιο θα συνδεσω το τροφοδοτικο που εδιναν μαζι..το θεμα ειναι απο που.. ο μιχος ειναι κλειστος και ενας αλλος δεν ηξερε/δεν ειχε..\με τα hz τι παιζει?
LevelOne Αύγουστος 13, 2008 #11 Αύγουστος 13, 2008 Τα hz μην σε ανησυχούν, αυτα είναι στανταρ 50/60Hz για τα ρευματα μας και στους μετασχηματιστες που παιρνεις απο δω...
kaynd Αύγουστος 13, 2008 #12 Αύγουστος 13, 2008 εχω ενα μετασχηματιστη ο οποιος δεχεται 220βολτ και βγαζει οσα του πεις (εχει μερικες στανταρτ τασεις και τις επιλεγεις με ενα δεικτη)στο output κουμπωνουν πολλων τυπων βυσματα για να ειναι συμβατο με πολλες συσκευες.. εχω ενα πολυμετρο και θελω να δω κατα ποσο αξιοπιστο ειναι ..κυριως με ενδιαφερει η ενταση (αμπερρρ) ..Δε το είδα να αναφέρεται και είναι σημαντικό. Δε μετράς έτσι γενικά τα ampere που μπορεί να σου δώσει ένα τροφοδοτικό με το πολυμετρο-αμπερόμετρο.Το αμπερομετρο έχει σχεδόν μηδενική αντίσταση στα άκρα του και είναι προορισμένο να μπαίνει σε σειρά με κάποιο καταναλωτή, δείχνοντας σου ποσό ρεύμα διαρρέει το κύκλωμα.Το πόσα A μπορεί να σου δίνει συνεχόμενα στις ονομαστικές τάσεις εξόδου ένα τροφοδοτικό, θα το δεις στα τεχνικά χαρακτηριστικά του.Εσύ αν πας και συνδέσεις το αμπερόμετρο χύμα στα άκρα του τροφοδοτικού, ουσιαστικά το βραχυκυκλώνεις και μετράς ρεύμα βραχηκυκλωσης που είναι υψηλότερο από το ρεύμα κανονικής λειτουργίας.Αν υπάρχει κάποιο κύκλωμα προστασίας, παίζει να μετρήσεις ελάχιστο ή καθόλου ρεύμα... άν δεν υπάρχει, μπορείς και να κάψεις το τροφοδοτικό που μετράς και το πολύμετρο σου...
unknown Αύγουστος 13, 2008 Author #13 Αύγουστος 13, 2008 εχεις δικιο το ξερω..το ειχα δοκιμασει παλιοτερα στη πριζα του σπιτιου και καηκε η ασφαλεια (και η πριζα ελιωσε καπως)
BeetleJuice Αύγουστος 13, 2008 #14 Αύγουστος 13, 2008 Ρε παιδιά γιατι περιπλέκετε τα πράγματα; Έχετε μια σύσκευή που δουλέυει με μια τάση 9V και ένταση ~2Α. Τι σας ενδιαφέρει στα πόσα volt θα δουλεύει ο μετασχηματιστής αν βγάζει 9V / 2A? Δεν πα να είναι και 8kV. Η εξοδος του μας ενδιαφέρει. Οποτε βρες εναν μετασχηματιστή 220V (μιας και μενουμε ελλαδα) και έξοδο 9V / 2A και θα κανεις μια χαρα την δουλειά σου τι περιπλεκουμε ρε κορμι αφου μια μου λεει για μετασχηματιστη μια για τροφοδοτικο μια για 220 σε 110 και μια για 9 βολτ αμα δεν κατασταλαξει πως θα του πω τι να κανει αληθεια τι συσκευη θελει 9 βολτ εναλασσομενο? ρουτερ ειναι?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.