Jump to content

Τροφοδοτικο Urgent

lazarosleon

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Στο αλλο μου pc, εχω, GTX 260, (και παω για 280), 2 σκληρους δισκους, 2 DVDRW, 1 εσωτερικο Card Reader, 1 εξωτερικο Usb πολυμπριζο, καρτα ηχου με 5.25 εσωτερικο πανελ, και 2 ακομα συσκευες οπως και 4 ανεμιστηρες.

Βλεπω τελευταια πως το τροφοδοτικο μαλλον ζοριζεται, και ας τραβαω ρευμα για τους ανεμιστηρες απο αλλη γραμμη, σε καποιες φασεις στα παιχνιδια κοβουνε ταχυτητα οι ανωτερω. Αυτο συνεβη απο τοτε που εβαλα την 260 την οποια δοκιμασα σε αλλο μηχανημα και δεν εχει παρενεργειες. Αρα βλεπω να παω τροφοδοτικο.

Και ζητω την γνωμη σας για : Αθορυβο οσο μπορουμε, με δυνατοτητα να μην εχει ολα τα καλωδια επανω αλλα μονο τα ακρως απαραιτητα, να ειναι επωνυμο με εγγυηση και οκ, ΟΧΙ να πληρωσω και 300 ευρω. Ακουω προτασεις. :hmm::hmm:Προοπτικη επισης πως θα βαλω ακομα 1 η 2 δισκους, και τα DVDRW θα αντικατασταθουν με Blu Ray Recorder & player αντιστοιχα.

Λαζαρε δεν πας καλα..το μηχανιμα σου ειναι μια χαρα με το 850αρι σου..δεν εισαι με τα καλα σου...:tomato:

Εχεις Enermax Galaxy 850w και λες οτι ζοριζεται με μια GTX 260 ? πας καλα παλικαρι μου ?:whip:

650W και δεν αντεχει μια 260?Ειναι επωνυμο ή του κιλου?

Εισαι σιγουρος οτι η καρτα ειναι ΟΚ?Γιατι η EVGA μου απο την πρωτη στιγμη που την εβαλα επανω επιανε 105C μεσα σε 10 λεπτα gaming το πολυ και εκοβε.Για καλη μου τυχη ειδα τις θερμοκρασιες της καρτας εγκαιρως και αντικατασταθηκε αμεσα πριν αρχισω να ψαχνω τι μπορει να φταιει,αλλαζοντας τροφοδοτικα/μνημες/μητρικες............

Μα εγινε μολις εβαλα την καρτα και εναν ανεμιστηρα στο επανω μερος. Και η καρτα δουλευει στους 45 βαθμους νορμαλ, 65 στα παιχνιδια. Intel Core 2 quad 6600/4x1 gb ddr2, maximus formula,sb champion με front panel. Τροφοδοτικο enermax galaxy. αυτο το σεταπ εχω.

Βλεπω τελευταια πως το τροφοδοτικο μαλλον ζοριζεται, και ας τραβαω ρευμα για τους ανεμιστηρες απο αλλη γραμμη, σε καποιες φασεις στα παιχνιδια κοβουνε ταχυτητα οι ανωτερω.

Αυτό δεν είναι θέμα τροφοδοτικού. Αν το τροφοδοτικό δεν είχε την δυνατότητα να παρέχει αρκετή ισχύ απλώς θα έπεφτε σε overload και θα έσβηνε. Δεν χαμηλώνουν οι επιδόσεις του συστήματος ή οτιδήποτε άλλο όταν το τροφοδοτικό δεν είναι επαρκές. Εξάλου η διάταξη του συστήματός σου δεν μπορεί να τραβήξει ισχύ πάνω από 400W-450W (με την GTX280 και 4 δίσκους μάλιστα) σε καμία περίπτωση. Αν πάλι υπήρχε σημαντική πτώση τάσης στην 12V γραμμή ώστε να γίνει αντιληπτή η μείωση ταχύτητας των ανεμιστήρων, πάλι θα έσβηνε το τροφοδοτικό. Αυτά είναι τα απολύτως βασικά συστήματα ασφαλείας που έχουν όλα τα τροφοδοτικά εκτός αυτών που κοστίζουν πολύ λίγα.

Μάλλον δεν είναι κάτι περισσότερο από την ιδέα σου.

Εγώ δεν κατάλαβα πώς βγήκε το ασφαλές συμπέρασμα ότι φταίει το τροφοδοτικό.

Εγώ δεν κατάλαβα πώς βγήκε το ασφαλές συμπέρασμα ότι φταίει το τροφοδοτικό.
Τι άλλο να φταίει ? Σήμερα αν δεν έχεις 850+ βλέπείς blue dreams στον ύπνο σου :p

Εμενα βασικα με παραξενευει αλλο, Enermax galaxy 650W? Εγω γιατι εχω την εντυπωση πως το μικροτερο ειναι το 850?

Oυτε εγω πιστευω οτι φταιει το τροφοδοτικο...αν επιμενεις....

1.Coolermaster 850W Real Power Modular με αποσπομενα καλωδια

2.Pc Power & and Cooling 750W

Δεν παιζει να ειναι το τροφοδοτικο. Κοιτα την καρτα σου και αν ειναι οκ ψαξε τυχον oc που εχεις κανει, μηπως δεν την παλευει πλεον κατι

Εμένα κάτι μου λέει ότι είναι θέμα driver κάρτας γραφικών. Όταν έκανα τα test για το review της 260 για το TheLab.gr είχα δει το ίδιο φαινόμενο το οποίο σταμάτησε μετά την εγκατάσταση του τελευταίου τότε driver.

Εγω αλλαξα ανεμιστηρες και παλι τα ιδια κανει.σκορτσαρει πολυ ομως. και ακουω ενα περιεργο θορυβο απο εκει σαν σφυριγμα

Μπερδεψα το Galaxy. Αυτο ειναι το αλλο. Infinity. http://www.enermax.com/english/product_Display1.asp?PrID=74

Δεν γνωρίζω τι σημαίνει η λέξη 'σκορτσαρει'. Το σφύριγμα που ακούς είναι φυσιολογικό, το προκαλούν πολλά ηλεκτρονικά ισχύος, κυρίως οι μετασχηματιστές.

Δεν μπορώ επίσης να καταλάβω γιατί άλλαξες ανεμιστήρες ενώ θεωρείς ότι φταίει το τροφοδοτικό. Μάλλον ούτε πιό ακριβώς είναι το πρόβλημα δεν έχω καταλάβει. Μήπως απλώς μπερδεύεσαι από τον ανεμιστήρα της κάρτας γραφικών ο οποιός αυξομειώνει την ταχύτητά του συνεχώς;

Grace, το σφυριγμα που ακουω ειναι σαν να τραβει κατι ζορι, κατι το οποιο δεν ακουγα ενα χρονο τωρα. Αποσυνδεσα ολους τους ανεμιστηρες, πλυν του επεξεργαστη, αλλξα και αυτον και το σφυριγμα τελικα ειναι απο το τροφοδοτικο. Παρατηρω πως με θερμοκρασια δωμματιου 30 το κουτι 35, τωρα τελευταια το τροφοδοτικο πεταει καυσωνα πισω, κανα 50 περιπου. Ειναι φυσιολογικο αυτο????

Μήπως επειδή απλά κάνει ζεστή?

Όπως και να έχει, είναι λογικό να ζεσταίνεται.

Ουσιαστικά έχεις παρατηρήσει κάποια αστάθεια?

Κάποιο πρόγραμμα hardare monitoring έχεις χρησιμοποιήσει ώστε να παρακολουθήσεις έστω στο περίπου τις αυξομειώσεις των γραμμών του τροφοδοτικού όσο το φορτώνεις με stressing προγράμματα? (το δισκάκι της μητρικής σου θα έπρεπε να έχει ένα τέτοιο μέσα)

Δεν αποτελούν οι ανεμιστήρες κριτήριο για κάτι τέτοιο…

Σκορτσαρίσματα και τέτοια δε παίζουν εδώ… δε θέλει αλλαγή συμπλέκτη το PC σου ούτε αντλίας βενζίνης…

Μήπως επειδή απλά κάνει ζεστή?

Όπως και να έχει, είναι λογικό να ζεσταίνεται.

Ουσιαστικά έχεις παρατηρήσει κάποια αστάθεια?

Κάποιο πρόγραμμα hardare monitoring έχεις χρησιμοποιήσει ώστε να παρακολουθήσεις έστω στο περίπου τις αυξομειώσεις των γραμμών του τροφοδοτικού όσο το φορτώνεις με stressing προγράμματα? (το δισκάκι της μητρικής σου θα έπρεπε να έχει ένα τέτοιο μέσα)

Δεν αποτελούν οι ανεμιστήρες κριτήριο για κάτι τέτοιο…

Σκορτσαρίσματα και τέτοια δε παίζουν εδώ… δε θέλει αλλαγή συμπλέκτη το PC σου ούτε αντλίας βενζίνης…

Περασε Ιουνιος και Ιουλιος με πιο πολυ ζεστη πιστεψε με. Προγραμμα δεν εχω αν εχεις καποιο προτεινε μου. Βλεπω πως εχει πεσει η ταχυτητα μεταφορας αρχειων απο δισκο σε δισκο(ασχετα με το defrag) και οταν δουλευει το DVD σαν να κοβει ρευματα η USB θυρα. :devil:

Grace, το σφυριγμα που ακουω ειναι σαν να τραβει κατι ζορι, κατι το οποιο δεν ακουγα ενα χρονο τωρα. Αποσυνδεσα ολους τους ανεμιστηρες, πλυν του επεξεργαστη, αλλξα και αυτον και το σφυριγμα τελικα ειναι απο το τροφοδοτικο. Παρατηρω πως με θερμοκρασια δωμματιου 30 το κουτι 35, τωρα τελευταια το τροφοδοτικο πεταει καυσωνα πισω, κανα 50 περιπου. Ειναι φυσιολογικο αυτο????

Το σφύριγμα που ακούς είναι ηλεκτρονικός θόρυβος και είναι φυσιολογικό. Πολλά ηλεκτρονικά στοιχεία τον προκαλούν. Και φυσικά είναι φυσιολογικό για ένα τροφοδοτικό να ζεσταίνεται, αλλιώς δεν θα χρειαζόταν ψύξη από την αρχή. Έχεις τουλάχιστον 40-60W θερμικές απώλειες μόνο από το τροφοδοτικό με το παρόν σου σύστημα.

Το τροφοδοτικό δεν παίζει ρόλο στην απόδοση οποιοδήποτε μέρους του συστήματος. Ούτε των δίσκων, ούτε της κάρτας γραφικών, ούτε οποιουδήποτε άλλου. Αν είχε πρόβλημα θα παρουσίαζε το σύστημα αστάθεια, και το ποιό πιθανό με μεγάλη διαφορά είναι να έσβηνε μόνο του. Όλα τα υπόλοιπα που έχεις αναφέρει ως τώρα επιμένω πως δεν είναι τίποτα παραπάνω από την ιδέα σου.

Άν σε ενδιαφέρει το άθλημα, και θές να ασχοληθείς, ΠΡΙΝ αγοράσεις νέο τροφοδοτικό, πάρε ένα πολύμετρο (15-25 ευρώ) και μέτρα τις 12άρες (PCIe (6+2), EPS, HDD) να δείς αν είναι κοντά στο 12.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.