Jump to content

Ati 4870x2....

Jerry007

Recommended Posts

• Replies 165
  • Created
  • Last Reply

Για αποκατάσταση της τάξης...το top web offer του Πλαισίου είναι για διαφοροποίηση τιμών Καταστήματος και Internet και ουδεμία σχέση έχει με τις τιμές άλλων ηλεκτρονικών καταστημάτων.

Επίσης την τελευταία εβδομάδα παρατηρείται το φαινομενο της μαχης-πτώσης τιμών στο μοντέλο Sapphire 4870x2 από eshop και πλαίσιο....από 419 έχει φθάσει στα 402,5 (eshop), 405 (πλαίσιο)....στις άλλες μάρκες οι τιμές τους παραμένουν ακλόνητες για τα 2 μαγαζιά.

Οντως ειναι πολυ ζεστη..ημουν σε ενα φιλαρακι εχθες ο οποιος εχει την Sapphire..σε idle εντελως ειχε 86 βαθμους(40% το fan)..του περασα το rivatuner 2.11 για να ανεβασω το φανακι αλλα δεν το αναγνωριζαν οι drivers(8.9)..

Παντως θηριο η καρτουλα ετσι..:cool:

Το εντελως idle ΔΕΝ ειναι 40% το φαν... Ειναι 0% το φαν και εχει 86 βαθμούς. Με 35% το φαν (οριακα για να ακούγεται δηλαδη), η θερμοκρασία ειναι στους 60 βαθμούς περίπου, και λιγότερο δηλαδή.

Οι τελευταίο drivers που έβαλα (beta) εχουν την επιλογή να πειράξεις το φαν, και να φτιάξεις profile. Εγω εβαλα 2 profile, ενα στο 35% που το ενεργοποιώ με ALT+F8 και ενα με 85% που το ενεργοποιώ με ALT+F10. Ανάλογα με το που ειμαι και τι κάνω, ενεργοποιώ το αντίστοιχο mode. To 85% του fan ειναι σίγουρα θορυβώδες αλλα και αποτελεσματικό...(Εφτασε το EK 4870x2 block μόλις χτες οπότε σύντομα η πλήρης ησυχία)

Το εντελως idle ΔΕΝ ειναι 40% το φαν... Ειναι 0% το φαν και εχει 86 βαθμούς. Με 35% το φαν (οριακα για να ακούγεται δηλαδη), η θερμοκρασία ειναι στους 60 βαθμούς περίπου, και λιγότερο δηλαδή.

Οι τελευταίο drivers που έβαλα (beta) εχουν την επιλογή να πειράξεις το φαν, και να φτιάξεις profile. Εγω εβαλα 2 profile, ενα στο 35% που το ενεργοποιώ με ALT+F8 και ενα με 85% που το ενεργοποιώ με ALT+F10. Ανάλογα με το που ειμαι και τι κάνω, ενεργοποιώ το αντίστοιχο mode. To 85% του fan ειναι σίγουρα θορυβώδες αλλα και αποτελεσματικό...(Εφτασε το EK 4870x2 block μόλις χτες οπότε σύντομα η πλήρης ησυχία)

Οταν ειπα idle εννοουσα μολις μπει win κ να μην κανεις τπτ...ασχετα με το fanaki της στο ποσο τα % ειναι ρε συ..ετρεξα το gpu-z μετα κ ειδα οτι ειχε 86 βαθμους κ το fan ηταν στο 40%..:)

Οταν ειπα idle εννοουσα μολις μπει win κ να μην κανεις τπτ...ασχετα με το fanaki της στο ποσο τα % ειναι ρε συ..ετρεξα το gpu-z μετα κ ειδα οτι ειχε 86 βαθμους κ το fan ηταν στο 40%..:)

Ακουγότανε το φανάκι ? Μηπως το gpuz δε βλεπει σωστά ? Παντως εμενα με τους 8.10 beta, οταν ειμαι στα windows, το φαν ειναι 0% και εχει τοσο ψηλη θερμοκρασία...Ισως επειδη δεν το έχω auto.

Στο gpuz (στην 3870x2) το 40% αντιστοιχεί στον πρώτο πυρήνα και το 6% στον δεύτερο πυρήνα. Μήπως γίνεται κάτι αντίστοιχο και στην 4870x2? Στο rivatuner πάντως αν το πας με το χέρι στο 40% το fan της κάρτας κάνει πολύ θόρυβο αλλά έχει πολύ καλά αποτελέσματα στην ψύξη

post-2485-1416073678,3106_thumb.jpg

post-2485-1416073678,2494_thumb.jpg

Μπα δεν θα ελεγα οτι ακουγοταν τοσο..gpu-z ηταν το 0.28..θα του περασω τους 8.10 beta αν ειναι να ανεβασω λιγο το φανακι γιατι ψιλοζεματαει η καρτουλα κ δεν υπαρχει λογος..;)

λες? ίσος να ετοιμάζετε για τις επερχόμενες nvidia και γι αυτό να πέφτουν σιγά σιγά οι τιμές ?

παντως μακαρι να ακολουθησει επιθετικη οικονομικη πολιτικη και η πρασινη, για να βγουμε κερδισμενοι εμεις. :jump1:

Ξαναέπεσε η τιμή της Sapphire 4870x2 στα 396 (και καλά για να λέμε ότι είναι οι πιο φθηνοί στο skroutz.gr) αλλά δεν υπάρχει διαθεσιμότητα....

Τώρα εξαφανίστηκε και από το site....

50 euro διαφορά δεν είναι και λίγα..:T:

άσε με τους μπαγλαμάδες στο steel...πήρα τηλ.και μου λεν δεν ειναι διαθεσιμη η 4870χ2 (asus) αλλα εχω saphire 4870 1gb.Λεω ποτε με το καλό θα ερθει η asus"εεεε...δεν ξερουμε" η απαντιση...καλο χειμονα τους λέω...:tomato:

άσε με τους μπαγλαμάδες στο steel...πήρα τηλ.και μου λεν δεν ειναι διαθεσιμη η 4870χ2 (asus) αλλα εχω saphire 4870 1gb.Λεω ποτε με το καλό θα ερθει η asus"εεεε...δεν ξερουμε" η απαντιση...καλο χειμονα τους λέω...:tomato:

Δεν πειραζει καλυτερα...

Ετσι και αλλιως σε λιγους μηνες θα βγουν παλι νεες λυσεις

Δεν πειραζει καλυτερα...

Ετσι και αλλιως σε λιγους μηνες θα βγουν παλι νεες λυσεις

και μετα απο κατι μηνες θα βγουνε παλι νεες λυσεις και μετα απο καποιους μηνες παλι το ιδιο και δωσε παλι απο την αρχη.:hehe:

Πλέον στο plaisio.gr διαθέτουν την Gecube HD4870X2 στα 465€...Που είναι η Sapphire των 396€ ???

σωστό και αυτό αλλά απο τότε η ισοτιμία $ έναντι του € έχει αλλάξει κατά πολύ :hm:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.