Jump to content

Fan για το PWM :P

Frostbyte

Recommended Posts

Που να το βαλω, που να το βαλω.. Ας το βαλω εδω..

Μιας και τo PWM τις IP35pro μου αρπαζει φωτια καθε φορα που κλοκαρω, αποφασησα να βαλω ενα 80ρι* ανεμιστηρι απο πανω.. Παρολο λοιπον που το εβαλα, ειναι αρκετα ψωφιο στις χαμηλες στροφες (2200) και στις ψηλες (3000) μου περνει τα αυτια.. Ετσι σκευτικα να παω να παρω κανα καινουργιο μηπως δω κανα φως..

Με μια προχειρη βολτα στο πλαισιο ειδα αυτο (πρεπει να ειναι σχετικα ψοφιο ε? 1700RPM) κι αυτο (γι αυτο δεν ξερω)

Εχετε τιποτα να μου προτεινετε? :unsure:

(Delta is out of the question :p)

* 120ρι δεν μπορω να βαλω πανω απο το PWM γιατι βρησκει στα λαστιχα της υδροψυξης

EDIT: Χωρανε και 92ριδες τελικα.. :T:

θα πάρεις αυτό απο εδώ

Έχω ένα σύστημα HTPC με τρεις 120άριδες pwm της Arctic και απορώ πως ζούσα χωρίς αυτό.

Παίζει και να κατάλαβα κάτι λάθος... νόμιζα ότι έψαχνες fan με έλεγχο στροφών απο 4pin pwm της μητρικής

Λαθος καταλαβες, εννοει ανεμιστηρι για να ψυχει τα regulators τασης της μητρικης.

Εγω παντως σε ενα pcp&c τροφοδοτικο που εχω αλλαξα τον delta με papst και μπορω να πω οτι ειναι αρκετα καλοι σε αποδοση/θορυβο, δεν ειναι τελειως αθορυβος αλλα δεν ξεχωριζει απο το πληθος... :p

Παντως στην abit μου (ιδια) απ'οτι βλεπω σχετικα ψηνεται περισσοτερο το northbridge. Εχουν παρομοια θερμοκρασια μεν αλλα τα reg εχουν μεγαλυτερη αντοχη σε υψηλες θερμοκρασιες.

Ερμ.. εννοεις το chip που βρησκετε κατω απο το CPU ακριβως? Αυτο πρεπει να ειναι το southbridge, γιατι το northbridge νομιζω οτι ειναι αυτο που βρησκεται ακριβως διπλα στην VGA..

Βασικα το ελενξα κι αυτο, εαν το PWM εχει καλα temps δεν πολυψηνεται (heatpipes γαρ :p)

Απλως θελω να βαλω κανα fanακι εκει γιατι εχω την εντυπωση οτι απο εκει τρωω πορτα στο o/c (πανω απο 412FSB με τον Q6600 δεν ειμαι αρκετα σταθερος.. Και το PWM τυχαινει να ζεματαει πολυ)

Βασικα αναποδα ειναι, το μεσαιο με την μεγαλυτερη ψυκτρα ειναι το nb.

Παντως αν ανεβαζουν πολυ υψηλες θερμοκρασιες κοιτα και αυτο: http://forum.xcpus.com/motherboards/12617-abit-ip35-pro-modding.html αλλα υποψιν οτι θελει πολυ προσοχη να βεβαιωθεις οτι θα ακουμπανε ολα τα ολοκληρωμενα με την ψυκτρα μετα την εφαρμογη της παστας, εξ'ου και οτι η μαμα abit εχει βαλει τοσο χοντρο pad και επισης υπαρχει παντα ο κινδυνος να βραχυκυκλωσει κατι παρολο που παταει στο πλαστικο των ολοκληρωμενων η ψυκτρα.

Επειδη την εχω παθει με το xbox οταν πηγα να αλλαξω τις στοκ βιδες σε κατι ψυκτρακια, θα ηθελα να αποφυγω μοντες που περιλαμβανουνε τετεια πραγματακια.. Μπορει να κοτσαρω καμια Ceramique στο μελλον εκει περα, αλλα προς το παρων ψαχνω για ενα αθοριβο αλλα αποδοτικο fanακι, να κανω τη δουλιτσα μου..

(Μπορει επισης στα regulators να βαλω thermal pads απο μνημες, αν βρω καπου, και να βαλω AS5 σε northbridge και southbridge)

Σκέψου αυτό, μπορεί να σε βοηθήσει

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.808004

Πρόκειται για ένα μέταλλο που το βιδώνεις στις βίδες που κρατάνε τις κάρτες pci και μετά στηρίζεις με μία βίδα ότι ανεμιστήρα θέλεις και τον βάζεις να φυσάει ότι θες. Η συσκευασία περιλαμβάνει ανεμιστήρα 92 μμ με 20 έως 30 cfm αν θυμάμαι καλά. Αλλά όπως είπαμε μπορείς να βάλεις μέχρι και 3 ή 4 ανεμιστήρες για πολύ φύσημα!!!

http://tech.vault9.net/forums/Zalman_FB123_adjustable_fan_bracket_review-t22407.html

Ναι, τετειο bracket εχω στο παλιο μου κατεβαστηρι (PIII), δε νομιζω να φτασει.. Και αν το βιδωσω μονο του στην πρωτη βιδα (PCI) για να φτασει δεν θα ειναι ιδιαιτερα σταθερο..

Προς το παρον θα δω τι θα κανω με το mod που μου προτεινε ο φιλτατος tasosmos και αργοτερα ενας 92ρις με ενα silicon pin (εχω τρυπουλα για να το βαλω ;)) στην ακρη.. Θελω προτασεις για ανεμιστηρια τωρα.. :p

• 2 weeks later...

Για να καταλάβω, θέλεις φουρφούρι 92mm (αν σου χωράει, δεν υπάρχει καν λόγος να σκέφτεται 80αρη), που θα μπει κάθετα (ή σε γωνία 60?), θα παίρνει αέρα ανοιχτό, θα δουλεύει σε push και θα χτυπάει τα regulators της μητρικής από μικρή απόσταση. Επίσης σε ενδιαφέρει περισσότερο η απόδοση, παρά ο θόρυβος.

Αν κατάλαβα καλώς, πες μου γιατί αλλάζει έτσι ο τύπος του ανεμιστήρα που χρειάζεσαι (ανάλογα με τα παραπάνω, βρίσκεις αν σε ενδιαφέρει περισσότερο η στατική πίεση του fan, ή απλά η απόδοση του σε CFM).

Απότι μου φαίνεται ως τώρα, για τον kamakaze ή τον ZM-F2 σε βλέπω...

• 4 weeks later...

Εκανα την μοντιφα που μου προτεινε ο tasosmos και εβαλα εναν ZM-F2. Πεσαμε 3 βαθμους με τον 90αρι στις μισες στροφες (1500 απο το panel).

Καλα ειμαστε, θα αρχισω να ανεβαζω λιγο παραπανω το CPU τωρα να δω μεχρι που αντεχει.

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας! ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.