Jump to content

αγορα ηλεκτρικης κιθαρας (λιγη βοηθεια!)

morfeas-dsl-

Recommended Posts

εγω 1 χρονο παιζω και μαθει αρκετα ριφφ και σολακια και επειδη ειμαι και πορωμενος εβαλα emg μαγνητες και πηρα και το pod μου και τωρα σκεφτομαι να αλλαξω κιθαρα (les paul με emg θελω ρεεεεεεεεεεεεεεεε)

Αυτο εξηγει πιστευω γιατι ακομα εισαι με το προγραμμα. Οταν περασει ο καιρός θα δείς οτι ειναι μια βλακία και τίποτα παραπανω και θα παρεις ενισχυτη. Και τοτε θα με θυμηθεις ρε μαν.

Επισης αυτο ειναι που θελω να αποφυγει ο morfeas dsl. Δηλαδη να αγορασει κιθαρα, μετα να θελει καλυτερο ήχο και να βαλει πχ emg όπως έκανες εσύ. Αυτό είναι τεραστια χαζομάρα και σπατάλη χρήματων. Πρώτα από όλα γιατι οι μαγνήτες που θα πάρει θα κοστίζουν όσο οι κιθάρα (και να σου δωσω ενα παραδειγμα που εκανα κ εγω το ιδιο λαθος, ειχα μια φτηνη κιθαρα των 250 Ευρω, και τις αλλαξα μαγνητες EMG Zakk Wylde σετ, οι οποιοι κόστιζαν 350 + 50 Ευρω για να στους περασουν στο service). Επίσης, δεν ξερεις και αν μπαίνουν, γιατί μπορεί να χρειάζεται σκάψιμο όπου εκεί δυσκολεύουν τα πράγματα. Όταν λοιπόν θα βαρεθείς αυτό τον ήχο και θα θέλει κάτι πιο ρεαλιστικό από το ψεύτικο και ψηφιοποιημένο σήμα, θα δείς ότι δεν κάνουν μόνο οι μαγνήτες την διαφορά, αλλά τα ξύλα, το δέσιμο και άλλα. Φυσικά όταν μιλάμε για κιθάρες που μπαίνουν σε φτηνούς ενισχυτές όλες ακούγονται το ίδιο. Και όταν λεω φτηνούς ενισχυτές εννοώ κάτω από τα 500 Ευρω. Επειδή όμως εσύ είσαι ερασιτέχνης και δεν πρόκειται να δώσεις υπέρογκα ποσα για να αγοράσεις κάτι που στην τελική δεν ξερεις αν σου αρέσει για να το συνεχισεις, τότε προφανώς θα πάρεις έναν τετοιον. Ε, λοιπόν, σου λέω, ότι στο βρώμικο κανάλι, δηλαδή εκεί που υπάρχει βρωμία/distortion/γρέζι όλες οι κιθάρες, από την πιο ακριβή συλλεκτική μέχρι την πιο ξεφτιλεσμένη και φθηνή ακούγονται το ΣΧΕΔΟΝ το ίδιο. Υπαρχουν καποιες διαφορες φυσικα αλλα είναι τόσο μικρές που δεν ξεχωρίζεις μια Gibson Les Paul από μια Yamaha TrexaGurev. Η διαφορά λοιπόν που θα κοιτάξεις να βρείς, είναι στον καθαρό ήχο της κιθάρας. Στο clean, τον φυσικό της ήχο. Εκεί θα φανεί αν έχει καλή κιθάρα η οχι. Δεν ειναι τυχαίο άλλωστε πως όλοι οι κιθαρίστες μιλάνε για λαμπάτους ενισχυτές. Αυτοί δεν εχουν τρανζίστορ αλλα δουλεύουν με λυχνίες, ετσι ώστε να πετυχαίνουν τον καλύτερο καθαρό ήχο ακόμα και σε βρώμικο κανάλι. Αν όμως προτιμήσεις το πρόγραμμα, και μπουζούκι να συνδέσεις, τον ίδιο ήχο θα σου βγάλει. Δηλαδη η έννοια κιθάρα, χάνεται. Μεταφράζεται σε 0101010101 και άλλα ηλεκτρονικά. Δε λεω, καλό πράγμα η τεχνολογία, αλλά αυτό πιστεύω θα σε κουράσει και θα το βαρεθείς. Πχ ο Unknown που λεει οτι πηρε το pod και εβαλε και emg. Θα μπορουσε να εχει το pod και χωρις Emg. Το ιδιο πραγμα ειναι.

Οπότε εγώ σου προτείνω να πάρεις έναν καλό ενισχυτή. Και αν βαρεθείς τον πουλάς αρκετά εύκολα σε αγγελίες. Παρά να πάρεις μια καλή κιθάρα που θα την κατατρέψεις (γιατι κακα τα ψέμματα, ετσι όπως παίζουμε όλοι για 1η φορά... το καταστρέφουμε το όργανο) σύντομα. Ο ήχος είναι αυτός που θα σε κάνει να παίξεις 2 ώρες στην σειρά. Ειναι τελείως διαφορετικο από τα να παίζεις σε εναν μούφο ενισχυτή. Πανε σε ενα στούντιο να δεις τι διαφορα που σου λέω. Νιώθεις τελειως διαφορετικά. Ενισχυτης > Κιθάρα . Αυτό έχω να σου πω, και αν θες με εμπιστευεσαι φυσικα.

Οσοι σου λενε να μαθεις κλασσικη κανουν λαθος. Υπαρχουν μεθοδοι ξεκινησεις απο ηλεκτρικη κιθαρα απευθειας. Και φυσικα οχι μόνος σου, αλλα να σε παρει απο το χερι ενας δάσκαλος για 1 χρόνο τουλάχιστον. Κάτι άλλο, αν πάρεις κιθάρα φθηνή σχετικά (γύρω στα 300 Ευρω) κοίτα να μην είναι επώνυμη. Γιατι ; Γιατι πληρώνεις μάρκα, αέρα κοπανιστό. Για να γράφει Ibanez Made In Korea ; Δε λεει, παρε οποια σου κάθεται καλά στα χέρια και σε βοηθάει στο παίξιμο.

paneas δεν ειμαι με το προγραμμα. με ενισχυτη ημουν παντα απλα προεκυψε και το προγραμμα σε μια φαση και δεν περιμενα να τα πηγαινε τοσο καλα... μονο σφυριγματα δεν εχει αλλα δεν πειραζει.. παντως με το προγραμμα μου φαινεται πιο ευκολο το παιξιμο

τους μαγνητες τους ειχα παρει απο αμερικη +εκπτωση και μου βγηκε 110ευρω στη τελικη (81+85 ζακ)

και η εγκατασταση εγινε μαζι με σεταρισμα (30ευρω ηταν η τοποθετηση)

δεν χρειαστηκε σκαψιμο αλλα και αν χρειαζοταν δεν ειναι και τπτ το τρομερο.

jackson εχω και ο ηχος απλα εγινε πιο τσαμπουκαλιδικος βαρυς και με περισσοτερο ογκο.

300 ευρω την ειχα αγορασει λογω ονοματος σχηματος αλλα τελικα ο ηχος ηταν ΠΟΛΥ καλος.. κοντρα σε μια washburn του 700ευρου δεν επιανε ΜΙΑ. στο μονο που υστερουσε ηταν τα πριμα στα οποια η αλλη ειχε μεχρι αηδιας. δεν νομιζω να χρειαστουν τοσο πριμα πια.

με τον 85 χωρις πριμα και λιγο μπουκωμα ακουγεται σαν μπασο

καθαρα παιζω λιγο (δηλαδη οσο παιζουν και οι μεταλλικα χεχε)

επισης το προγραμμα θα του ερθει τσαμπα. το δοκιμαζει και αν δεν του αρεσει (αμφιβαλλω) παιρνει ενισχυτη.. δεν ειναι τπτ

Ε, λοιπόν, σου λέω, ότι στο βρώμικο κανάλι, δηλαδή εκεί που υπάρχει βρωμία/distortion/γρέζι όλες οι κιθάρες, από την πιο ακριβή συλλεκτική μέχρι την πιο ξεφτιλεσμένη και φθηνή ακούγονται το ΣΧΕΔΟΝ το ίδιο.

μαζι σου μονο που δεν μας εχει πει τι ακριβως θελει να παιζει.

Δε λεω, καλό πράγμα η τεχνολογία, αλλά αυτό πιστεύω θα σε κουράσει και θα το βαρεθείς. Πχ ο Unknown που λεει οτι πηρε το pod και εβαλε και emg. Θα μπορουσε να εχει το pod και χωρις Emg. Το ιδιο πραγμα ειναι.

το πεταλι με το προγραμμα εχουν διαφορα.. πχ οταν αλλαζω μαγνητη στο προγραμμα παιζει και να μην καταλαβω τιποτα. στο εφε καταλαβαινω οσο και αν ειχα κανονικα ενισχυτη

Τα λέτε και οι δύο κάπως καλά αλλά συμφωνώ πιο πολύ με τον Doctor...

(Τι'ειν'τουτο ρε μαν βιβλίο εγραψες :hehe: lol)

κοιτα εγω εχω xfi gamer οποτε λογικα μια χαρα θα πηγαινει σε σενα. δεν υπαρχει θεμα συμβατοτητας. απλα να αποκρινεται γρηγορα ωστε αυτο που ακους να ειναι αυτο που μολις επαιξες.

δεν εχει τπτ να χασεις με το προγραμμα. κοιτα το

• 5 weeks later...

Για σας παιδιά είμαι καινουργιος στο φόρουμ και θέλω να πω την αποψή μου στο θέμα καθώς κάποια στιγμή απασχόλησε και εμένα το θέμα.

1. Το να χρησιμοποιήσεις πρόγραμμα υπολογιστή μπορεί να είναι πιο φθηνό αλλά λίγο προβληματικό. Μου φαίνεται λίγο σπασιμο να ανοίγω το pc κάθε που θέλω να παίξω κιθάρα, και ειδικότερα σε βάθος χρόνου θα σε χαλάει σίγουρα. Άσε που αν χαλάσει το pc ή το χρησιμοποιεί άλλος τι κάνεις;

2. Το να πάρεις πρώτα κλασική κιθάρα επίσης αννούσιο εκτός κι αν έχεις χοντρή τσέπη. Η αλήθεια βέβαια έιναι ότι εγώ που είχα από τον αδερφό μου μια καλή κλασική με βοήθησε πολύ αφού ο καθαρός ήχος της βοηθάει πολύ έναν αρχάριο να αποκτήσει μουσικό αυτί και να μάθει να παίζει ρυθμό και μελοδία μαζί

3. Κατά την άποψη μου, μην πάρεις κάτι φτηνιάρικο "για να μάθείς" γιατί σύντομα θα το βαρεθείς, δεν θα μπορείς να το πουλήσεις εύκολα και στο κάτω κάτω αν την προσέχεις λίγο , μην την κοπανάς και να τη βάζεις σε θήκη ή σταντ πάντα, και την συντηρείς μια χαρά θα κρατήσει. Δηλαδή τι θα πάθουν οι μαγνήτες αν δεν ξέρεις να παίζεις... (και φτηνή να πάρεις, ένα σετ καλές χορδές μπορεί να κάνουν διαφορά...)

4.Τελευταίο κ σημαντικότερο, δώσε βάση στον ενισχητή. Πρέπει να έχει πολύ καλό καθαρό ήχο για να μάθει το αυτί σου να ακούει και να ξεχωρίζει τη διαφορά ακόμα και στις μικροαλλαγές. Στο περίπου, μόνο τα στανταρ ακόρντα δηλαδή, δεν μαθαίνεις καλή κιθάρα. Επίσης πρέπει να έχει και αξιοπρεπή βρόμικά και κανένα chorus, για να μην τρέχεις για πεταλάκια από την πρώτη μέρα.

Have Fun και sorry για τα ορθογραφικά, είμαι λίγο σκράπας...

Γενικά πάντως, του καθενός άλλα πράγματα του αρέσουν, οπότε εγώ πιστεύω απλά ότι ο ενδιαφερόμενος πρέπει να πάρει μια μέρα τους δρόμους, να ακούσει όλα τα όργανα που τον ενδιαφέρουν (μια μέρα αν κατεβει κέντρο είναι οκ) και να διαλέξει μετά, ώστε να μη φτάσει μετά στο σημείο να πει "ωχ, τι έκανα, γιατί δεν πήγα να ακούσω και τις {μαρκα}". Δε χρειάζονται υπερβολές στα χρήματα, ούτε προς τα πάνω αλλά ούτε και προς τα κάτω. Κιθάρα με 150-200 ευρώ, αν δεν είνια κάποια ευκαιρία, το πιο πιθανό είναι να έχει κακή ταστιέρα και τελικά να κουράζει τον σπουδαστή περισσότερο απ'όσο χρειάζεται.

Το μόνο στο οποίο θα στεκόμουν, επειδή είδα κάποιους εδώ να το αναφέρουν, είναι το θέμα με τις νότες και τη μελέτη της θεωρητικής μουσικής. Αν είναι δυνατόν να συμβουλεύουμε κάποιον που μόλις ξεκινάει μουσική να μην ασχοληθεί με νότες κλπ. Τι να μάθει τότε; Να χτυπάει τις χορδές; (υπερβάλλω λίγο αλλά εσκεμμένα). Άνθρωπος που δε γνωρίζει τα θεωρητικά μέρη της μουσικής, απλά ποτέ δεν πρόκειται ποτέ να είναι μουσικός. Ίσως να πλησιάσει λίγο, αλλά ποτέ δε θα γίνει. Και μην ξεγελιόμαστε από τους ροκ/μέταλ κιθαρίστες κλπ με τη στάση "στ'@@ μου", γιατί με λίγο ψάξιμο θα καταλάβετε ότι από αυτούς κανείς δεν έιναι άσχετος, αλλά αντιθέτως γνωρίζουν πολύ καλά τι κάνουν. Εκτός αν μερικοί νομίζουν ότι ο Vai, ο Satriani, ο Sambora και όλοι αυτοί τέλος πάντων γράφουν εμπειρικά σε ταμπλατούρες........

Το μόνο στο οποίο θα στεκόμουν, επειδή είδα κάποιους εδώ να το αναφέρουν, είναι το θέμα με τις νότες και τη μελέτη της θεωρητικής μουσικής. Αν είναι δυνατόν να συμβουλεύουμε κάποιον που μόλις ξεκινάει μουσική να μην ασχοληθεί με νότες κλπ. Τι να μάθει τότε; Να χτυπάει τις χορδές; (υπερβάλλω λίγο αλλά εσκεμμένα). Άνθρωπος που δε γνωρίζει τα θεωρητικά μέρη της μουσικής, απλά ποτέ δεν πρόκειται ποτέ να είναι μουσικός. Ίσως να πλησιάσει λίγο, αλλά ποτέ δε θα γίνει. Και μην ξεγελιόμαστε από τους ροκ/μέταλ κιθαρίστες κλπ με τη στάση "στ'@@ μου", γιατί με λίγο ψάξιμο θα καταλάβετε ότι από αυτούς κανείς δεν έιναι άσχετος, αλλά αντιθέτως γνωρίζουν πολύ καλά τι κάνουν. Εκτός αν μερικοί νομίζουν ότι ο Vai, ο Satriani, ο Sambora και όλοι αυτοί τέλος πάντων γράφουν εμπειρικά σε ταμπλατούρες........

Ναι, φυσικα εχεις δικαιο. Αλλά για να κάνει το κέφι του δεν νομίζω οτι χρειάζεται να γινει μουσικος. Αλλα για να μπορει να παιζει ένα κομματι που του αρέσει δεν νομιζω οτι χρειάζεται να μάθει το πεντάγραμμο που μαθαίνεις πχ αναγκαστικά στο πιάνο. Εχω δει πολύ όμορφα γραμμένα βιβλία σε κιθάρα με τάμπλες. Αρκεί βέβαια να είναι άρχοντας της τονικής αξίας. Δηλαδή να παίζει με μετρονόμο και να ξερει πότε πρέπει να χτυπήσει την κάθε νότα. Τώρα αν δεν ξέρει πως λέγεται η νότα την πέμπτη χορδή στο 17 τάστο, δεν τρέχει και τίποτα. Αρκεί να την κρατάει όσο χρόνο χρειάζεται και να την χτυπάει όταν πρέπει.:beer:

+oo

οσο για γτο χρονο βαζεις το τραγουδι να παιζει και το βρισκεις εκεινη τη στιγμη.. μετα συνιθιζεις και με το 1ο .2ο ακουσμα εχεις βρει ρυθμο.

Για να κάνει απλά το κέφι του, σίγουρα ναι. Αλλά αν του αρέσει πολύ αυτό που κάνει και κάποια στιγμή θελήσει να κάνει πιο πολύ το κέφι του, πχ να γράψει κανα κομμάτι με τους φίλους του ή γενικά να το ψάξει λιγάκι, εκεί θα τα βρει σκούρα και το πιο πιθανό είναι να μη μπορεί να κάνει και τίποτα. Σίγουρα τα πάντα είναι ανάλογα με το τι ζητάει ο καθένας, αλλά επειδή και γω την πάτησα παλαιότερα, πλέον δεν το συζητάω καν... :D

• 1 year later...

ειμαι προταρης τωρα θα θελω να αγορασω μια ηλεκτρικη κιθαρα epiphone g310 η g400 προτινετε μου και κατι αλλο πανε με ενισχιτι? αν γινετε στειλτε προσοπικο μινιμα

και εγω ειμαι προταρης και θελς να αγορασψ ηλεκτρικη κιθαρα και κατι αλλο πανε οι κιθαρες μαζι με ενισχιτι η χωρια? και πειτε μου λιγο μπορω να μιλισω κανονικα οποσ το msn?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.