Jump to content

Αγορα νεου PC

lospsi

Recommended Posts

φιλε Γιωργο, αφου δεν θες απαιτησεις σε γραφικα, θα σου προτεινα να παρεις ενα φτηνο συστημα AMD με ενσωματωμενη καρτα γραφικων στη μητρικη(κατα προτιμηση ΑΤΙ3200 και οχι NVIDIA!!) και ενα ζευγαρι μνημες. αυτα θα κοστισουν γυρω στα 150€. κι αν στο μελλον χρειαστεις σκληρο, παιρνεις! Για παραδειγμα:

Μ/B: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977721&product=1099965

RAM: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977727&product=964743

CPU: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559560

τα συγκεκριμενα εχουν συνολο 128€!!

• 1 month later...
  • Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Καλημερα και ευχαριστω για ολες τις γνωμες.

Χθες ηρθαν τα πραγματα...

AMD 5200

ECS 780

2GB elite

640GB HDD

Οτι προτιναν δηλ οι φιλοι πιο πανω. Ξοδευτηκα βεβαια κ λιγο παραπανω :p και πηρα κ κουτι Coolermaster 332 με τροφοδοτικο 420, DVDR LG, καρτα δικτυου ασυρματη και ασυρματο k/b+mouse. Συνολο 345Ε. not bad για ολοκληρο νεο pc :clap:

Ερωτησεις προς αρχαριο στο moding.

1. Το τροφοδοτικο δινει 2 συνδεσεις στο ιδιο καλωδιο ρευματος για τυπο SATA2, το DVD δεν εχει αλλη ουτως η αλλως, ο σκληρος ομως εχει και κλασσικο βυσμα. Τα συνδεσα ολα με το καλωδιο ρευματος για Sata2 (μαλιστα επειδη δεν εφτανε το καλωδιο απο το DVD στον σκληρο, εβαλα το πρωτο στην πιο χαμηλη θηκη στο κουτι για 5,25'' και τον δευτερο στην αντιστοιχα πιο ψηλη για HDD). Σωστος?

2. Τα case fans τα συνδεω κ τα 2 με το τροφοδοτικο η βαζω το ενα στην υποδοχη του m/b (sys_fan, εχει μονο μια!)?

3. To κουτι εχει μπροστα θυρες usd, audio. Τις πρωτες τις συνδεσα στην f_usb1 (οπως λεει το manual), στην δευτερη περιπτωση ομως, απο το κουτι δινει δυο βυσματα. Ενα Ac97 και ενα HD ready. Ποιο απο τα δυο συνδεω στο f_audio που εχει το m/b?

Να πω εδω οτι συναμολογησα το μηχανημα βαση manual, Οκ μια ψιλοεπαφη την ειχα και απο το παλιο PC. Η ψυκτρα του AMD με ζορισε λιγακι, πιο πολυ γιατι φοβομουν μην κανω ζημια(την πηγαινα χωρις πολυ δυναμη κ πιεση). Κουμπωσε ομως καλα και σφικτα, την παιδεψα κανα 5λεπτο ομως, ελπιζω το υλικο απο κατω να μην πασαλειψε τον επεξεργαστη. Επισης τα βυσματα για on/off, reset, led κτλ. με ζαλισαν λιγο, ελπιζω να μην τα εβαλα λαθος (by manual παλι)

Κατι αλλο προς το παρον δεν θυμαμαι που να με προβληματιζει

Ρευμα ακομα ΔΕΝ εχω δωσει στο PC, θα ηθελα πρωτα μερικες γνωμες για ολα τα παραπανω. Περιμενω κ κανα γνωστο να ερθει για να τσεκαρει κ απο κοντα τα πραγματα:rolleyes:

1. Μια χαρά.

2. Ό,τι σε βολεύει. Καλύτερα θα ήταν να βάλεις τον έναν στη μητρική για να τον χαμηλώνει το cool n quiet.

3. Το AC 97. To χρειάζεσαι όμως, παίζει να συνδέσεις κάτι εκεί ποτέ;

Για την ψύχτρα μην ανησυχείς, θέλει πίεση. Το υλικό θέλουμε να πασαλείψει τον επεξεργαστή. :D Τα βύσματα μπορείς απλά να τα επαληθεύσεις από το μάνιουαλ. Αν είναι στις σωστές θέσεις, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

• 3 weeks later...

Υστερα απο μια μικρη περιπετεια με το ΠΛΑΙΣΙΟ (ειχα - οπως αποδεικτηκε - ελαττωματτικες μνημες+μητρικη, μου τις αλλαξαν αλλα μου βαλανε μνημες 667 γιατι ΔΕΝ δουλευαν οι αλλες με το συγκεκριμενο m/b, θα εσκιζε τα πτυχια του ο τεχνικος στο ΠΛΑΙΣΙΟ Καλλιθεας οταν του ειπα οτι υπαρχουν PC με αυτη την διαμορφωση που δουλευουν) τελικα το νεο μου μηχανημα δουλευει ομορφα, αθορυβα και ωραια! Ευχαριστω τα παιδια που ασχοληθηκαν:fun:

Επανεκκινω λοιπον το thread για μια νεα προταση PC. Αυτη την φορα ομως θελω κατι δυνατο μιας και θα δουλεψει σε γραφιστικες εφαρμογες. Κατι σε Q6600 σκεφτομαι με 4GB μνημη (1066?, 1333??). Ακουω προτασεις:hi:

Ευχαριστω

• 2 weeks later...

Καλησπέρα.Για να μην ανοίγω νέο θέμα γράφω σε αυτό.Θα ήθελα να μου προτείνετε μια σύνθεση pc που θα έχει ως ανώτατο χρηματικό όριο τα 1400Ε(όσο πιο λίγα τόσο καλύτερα βέβαια).Το pc θα χρησιμοοιείται κυρίως για να παίζει παιχνίδια,internet και ταινίες, καθώς θα συνδέεται πολλές φορές με ps3.H σύνθεση να περιέχει τα πάντα από κουτί μέχρι και ποντίκι(αν δεν περιορίζει το budget).O φίλος μου για τον οποίο είναι το pc δεν ασχολείται με o/c, οπότε τα πάντα θα λειτουργούν στα default.Άμα είναι εφικτό η σύνθεση να γίνει με κύριο παράγοντα το κόστος και την αντοχή του συστήματος στον χρόνο(4 χρόνια τουλάχιστον θα το κρατήσει).Ευχαριστώ εκ των προτέρον.

Να μια πρόταση από μένα σε αυτό το budget, με περισσότερο προσήλωση στο gaming σε 1920x1200 και με λειτουργικό σύστημα. Φυσικά, το κόστος μπορεί να πέσει πολύ περισσότερο, με την επιλογή μιας 22αρας οθόνης, ενός desktop key+mouse combo και ενός 2.1 φθηνού συστήματος. Ακόμα καλύτερα αν ο φίλος έχει πρόσβαση σε λειτουργικό σύστημα 64bit, καθώς η αγορά των vista ultimate τώρα τσούζει ελαφρώς...

27-10-200810-16-20.png

Ξέχασα να σας πω ότι λειτουργικό υπάρχει ήδη, οπότε τα λεφτά αυτά μπορούν για καλύτερα να επενδυθούν σε κάτι άλλο ή να παραμείνει έτσι χωρίς αλλάγες;Eπίσης ηχεία υπάρχουν.Ρωτάω επειδή δεν ξέρω μήπως ήταν καλύτερα να πάμε σε DDR3, αφού το pc δεν θα αλλάξει για χρόνια;Nαι, συμφωνώ για ποιό οικονομικά να πάμε σε combo mouse και keyboard για ποιο φθηνά.Kαι για μητρική αν πάμε σε DDR3 ποιά λέτε ή ακόμα και αν μείνουμε σε DDR2 ποιά προτείνετε, θυμίζω δεν θα πέσει καθόλου ο/c.

Εμενα μου γαινονται ολα αυτα που εσυ βγαζεις ως κακες επιλογες μια χαρα

1) η συγκεκριμενη ειναι η καλυτερη συμφωνα με τα χαρακτηριστικα που δινει και ως best price for value

2) δεν χρειαζεται παραπανω watt για τροφοδουικο αφου ολα θα παιζουν στα default

3) μητρικη γιατι δεν σου αρεσει?????

4) σκληρος δεν τον ενδιαφερει η ταχυτητα ετσι και αλλιςσ το προηγουμενο pc του ειναι με δυσκολια P4

5) το κουτι ειναι πολυ μετριο αλλα ταυτοχρονα και καλο

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.