tasatva Αύγουστος 7, 2008 Author #21 Αύγουστος 7, 2008 Με αυτή την λογική είμαι αναγκασμένος να κάνω Raid 0 ολόκληρους τους σκληρούς.Απλά αυτό που έχω κάνει είναι οτι αυτό που περισσεύει απο τα 100GB Raid 0 ,δηλαδή θεωρητικά άλλα 1ΤB τα έχω κάνει Raid1, αντί να τα αφήσω σαν άλλα partitions
neuromancer Αύγουστος 7, 2008 #22 Αύγουστος 7, 2008 Κάπου στην Intel στο documentation του Matrix νομίζω, το λέει αυτό που έκανε ο mandridis.
tasatva Αύγουστος 7, 2008 Author #23 Αύγουστος 7, 2008 Δηλαδή συγγνώμη για να καταλάβω, επειδή εμένα μου φαίνεται περίεργο, κανείς δεν έχει κάνει συνδυασμό δύο raid με δύο σκληρούς?
darkCount Αύγουστος 7, 2008 #24 Αύγουστος 7, 2008 Εξ'ορισμού το Raid0 θέλει 2 δίσκους μόνο του τουλάχιστον.Το ίδιο και το Raid1.Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Intel Controller επιτρέπει να κάνεις Raid0 με δύο δίσκους κόβωντας ένα κομμάτι και Raid1 με το υπόλοιπο. Δεν είναι κάτι φυσιολογικό αλλά πολλοί έχουν βολευτεί από την συγκεκριμένη διευκόλυνση. Κάποιοι την υποστηρίζουν και φανατικά.περι ορέξεως...Το θέμα είναι ότι δουλεύει.Στο θέμα των δίσκων τώρα. Ξανά το όποιο Raid level εξορισμού θέλει δίσκους ίδιας χωρητικότητας. Αν δεν είναι ίδιας θα χρησιμοποιηθεί η χωρητικότητα του μικρότερου δίσκου.Στην περίπτωση αυτή του 500άρη. Άρα κάθονται 140Gb έτσι χωρίς να κάνουν τίποτα.
tasatva Αύγουστος 7, 2008 Author #25 Αύγουστος 7, 2008 Συμφωνώ με τα παραπάνω, και εν γνώση μου χάνω τα extra Gb.Μάλλον σήμερα θα πάρω έναν ακόμα 640άρη. Έλπιζω τα αρχεία του backup να τα βρώ μετά στον 500άρη, γιατί βαριέμαι να τα περνάω σε εξωτερικούς
neuromancer Αύγουστος 7, 2008 #26 Αύγουστος 7, 2008 Αν κόψεις καλά τα partitions δεν πάει χαμένο τίποτε! Το θέμα είναι πόσο stable είναι το αποτέλεσμα. Αν συμβεί back screen of death (crash με reboot) το RAID1 χτυπάει εύκολα (το έπαθα δύο φορές όπως είπα νωρίτερα). Με RAID0 έχει κανείς να μας πει κανένα σκηνικό?Βέβαια το γιατί χτυπάει εύκολα το RAID1 σε crash είναι κατανοητό: δεν προλαβαίνει να κάνει mirror. Λογικά στο RAID0 το crash δεν είναι προβλημα, όπως εν γένει δεν είναι και στο μονό δίσκο.
tasatva Αύγουστος 7, 2008 Author #27 Αύγουστος 7, 2008 Εγώ έχω πολλά να πώ για το προηγούμενο Raid με την ίδια μορφή με τώρα με τους 7200.11.Σκέτοι απογοήτευση για μένα αυτοί οι σκληροί. Χτύπησαν 4 στους 4, ή μάλλον για να μην τους αδικώ οι 2 , οι άλλοι εμφάνισαν S.m.a.r.t και τον άλλον δεν τον έβλεπε η μητρική
neuromancer Αύγουστος 7, 2008 #28 Αύγουστος 7, 2008 Εγώ βασικά αναφέρομαι σε crash εφαρμογής/λειτουργικού, όχι δίσκων. Μήπως έπεσες στην παρτίδα seagate με τα προβλήματα...?
tasatva Αύγουστος 7, 2008 Author #29 Αύγουστος 7, 2008 Φαντάζομαι πως ναί... Απλά ταλαιπωρήθηκα λίγο, τίποτα άλλο, ας είναι καλά το RMA απο το γνωστό μαγαζί που μου τους άλλαξε asap όλους.Για το Raid 0 να σου πώ την αλήθεια, δέν έχω να αναφέρω κανένα πρόβλημα.Μόνο στο Raid 1 μου έχει ζητήσει το Intel Matrix να κάνω κανά δυό φορές Verify and Repair Volume Data σε χρήση ενός χρόνου σχεδόν, αλλά τίποτα άλλο
downfoot Αύγουστος 7, 2008 #30 Αύγουστος 7, 2008 dpolal thanx με κάλυψες με την απάντηση σου!Μάλλον για την τελευτάια επιλογή με βλέπω, δηλαδή 2 ξεχωριστά raid. Βέβαια κάπου είχα διαβάσει ότι οι 7200.11 έχουν καλύτερες επιδόσεις από τους απλούς σε stripe. Οπότε μπορεί να βολευτώ και με τα 2 raid με 2 δίσκους.Οψώμεθα!
dpolal Αύγουστος 7, 2008 #31 Αύγουστος 7, 2008 dpolal thanx με κάλυψες με την απάντηση σου!Μάλλον για την τελευτάια επιλογή με βλέπω, δηλαδή 2 ξεχωριστά raid. Βέβαια κάπου είχα διαβάσει ότι οι 7200.11 έχουν καλύτερες επιδόσεις από τους απλούς σε stripe. Οπότε μπορεί να βολευτώ και με τα 2 raid με 2 δίσκους. Οψώμεθα! Βασικά είμαι τώρα στο κουτί 3, δηλαδή έχω 2 500άρηδες 7200.11 σε raid 0 και 1... Δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα αλλά να πώ την αλήθεια το πισί πλέον το δουλεύει η σύζυγος, αν και όποτε, εγώ έχω πορωθεί με το φορητό και το ubuntu. Όχι ότι δεν με τρόμαξες με τα όσα είπες για τους δίσκους απλά, κρατάω πάντα ένα μπακαπάκι κάπου διά παν ενδεχώμενο και δεν αγχώνομαι. Συμφωνώ ότι η καλύτερη λύση είναι με χωριστούς δίσκους και μακάρι να είχα το χρήμα να βάλω 2 37ρηδες raptor για το λειτουργικό.
downfoot Αύγουστος 7, 2008 #32 Αύγουστος 7, 2008 vista 64 sp1 έχει κανείς σε stripe? έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια από πλευρά απόδοσης.
kert Αύγουστος 8, 2008 #33 Αύγουστος 8, 2008 Θα ακουσεις διαφορα ..... Η αληθεια ειναι οτι δεν θα δεις διαφορα σε x64 vista , παρα μονο σε προγραμματα που ειναι γραμμενα σε 64Bit κωδικα. Αυτο που κανει τη διαφορα ειναι οτι τα x64 χρησιμοποιουν 4gb και παραπανω μνημη , αρα η διαφορα στην αποδοση εχει να κανει με την παραπανω μνημη και οχι με το ιδιο το λειτουργικο. Εχει , επισης , γραφει κατα κορον οτι ταχυτερο ολων ειναι το Windows Server 2008. Αν , ομως , ενεργοποιησεις το aero interface η αποδοση ειναι ακριβως η ιδια με τα vista.
pavou Αύγουστος 18, 2008 #34 Αύγουστος 18, 2008 Ερώτηση : Έχω δυο 150 raptor x (ο ένας κάθετε ακόμα ) σκέφτομαι να κάνω και εγώ raid-0 , να τους κάνω ολόκληρους ή να τους σπάσω π.χ. 40giga raid-0 και τα υπόλοιπα 110 raid -1 ? Υ.Γ.Βασικά δεν με ενδιαφέρουν benchmark παρά μόνο τα on line games .
pavou Αύγουστος 19, 2008 #36 Αύγουστος 19, 2008 Μονο 2 ραπτορ εχεις? Ναι 2 150 άριδες ,άααα έχω και έναν 36άρη . Μήπως να βρω κανά 36άρη ακόμα για να στήσω το raid-0 εκεί ? Αλλά από την άλλη τους 150άριδες τη θα τους κάνω μετά ?
pavou Αύγουστος 19, 2008 #38 Αύγουστος 19, 2008 Συλλογή ? θες να πεις αν με ενδιαφέρουν αυτά που έχω τώρα μέσα στον σκληρό ? όχι δεν με ενδιαφέρουν έτσι και αλλιώς έχω άλλον σκληρό για αποθήκευση αρχείων .
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.