mariosalice Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5, 2008 Οι νέοι επεξεργαστές της AMD με κωδικό όνομα Shrike, θα έχουν δύο chip, εκ των οποίων το ένα θα είναι Dual Core Phenom και το δεύτερο μια GPU ATI RV800. Οι νέοι επεξεργαστές θα κατασκευάζονται από την TSMC, με την τεχνολογία half-node στα 40nm αρχικά και αργότερα, το 2010, στα 32nm.http://www.tgdaily.com/html_tmp/content-view-38703-135.html
junior-21- Αύγουστος 5, 2008 #3 Αύγουστος 5, 2008 Αυτά και αν είναι. Πολύ μεγάλο βήμα θα είναι αυτό. Αυτό που είχε στο νου της η AMD όταν αγόρασε την ΑΤΙ θα υλοποιηθεί
mariosalice Αύγουστος 5, 2008 Author #4 Αύγουστος 5, 2008 Το ίδιο θα κάνει και η Intel με τους Larrabee, που θα τους βάλει στον ίδιο επεξεργαστή, μαζί με τους πυρήνες nehalem .
SlotKiller Αύγουστος 5, 2008 #5 Αύγουστος 5, 2008 Τι ακριβως είναι το half-node process?δειτε και αυτο: http://www.vr-zone.com/articles/TSMC_Unveiled_40nm_Half-Node_Process_For_CPU_&_GPUs/5664.html
webhunter Αύγουστος 5, 2008 #6 Αύγουστος 5, 2008 Ο Larabee θα είναι ένας πυρήνας για cpu και ένας για gpu.
adpanos Αύγουστος 5, 2008 #7 Αύγουστος 5, 2008 Πειράζει που δεν μου αρέσει? CPU και GPU ενωμένες!!! Πάμε σε all in one λυσεις, και δεν θα έχουμε περιθώρια επιλογής!!!Μου αρέσει ο τρόπος που φτιάχνονται σήμερα τα pc! Διαλέγεις cpu, gpu ανάλόγα με τα χρήματα που διαθέτεις αλλά και τις εφαρμογές που τρέχεις!!
mariosalice Αύγουστος 5, 2008 Author #8 Αύγουστος 5, 2008 Τι ακριβως είναι το half-node process?δειτε και αυτο: http://www.vr-zone.com/articles/TSMC_Unveiled_40nm_Half-Node_Process_For_CPU_&_GPUs/5664.htmlΤο link αυτό υπάρχει και στο πρώτο ποστ. Την ίδια απορία είχα, αλλά δεν νομίζω ότι έχει μεγάλη σημασία. Πιστεύω ότι πρόκειται για νέα τεχνολογία κατασκευής για σμίκρυνση του πυρήνα χωρίς να έχουμε φαινόμενα διαφυγής ηλεκτρονίων. Κάτι ανάλογο ίσως του metal gate της Intel.Σχετικά με τον πυρήνα R800 "Lil Dragon".Θα είναι ο διάδοχος του R700, δηλαδή των σημερινών 55nm radeon 4850 και 4870 που έχουν τον πυρήνα RV770.Ο RV770 θα είναι όπως είπαμε στα 40nm, που σημαίνει ότι θα είναι πιο κρύος στη μονοπύρηνη έκδοση.Η πλάκα όμως είναι ότι οι GPU που θα προορίζονται για κάρτες γραφικών, θα έχουν για πρώτη φορά στην ιστορία, πραγματικά διπύρηνη GPU και μόνο οι φθηνότερες υλοποιήσεις και αυτές που θα μπουν μέσα στους Fusion θα είναι μονοπύρηνες εκδόσεις.
chroma Αύγουστος 5, 2008 #9 Αύγουστος 5, 2008 Για low end είναι προφανώς ιδανική λύση όπως και νεα πνοή για τα laptop, το mxm δεν έπιασε ποτέ στο retail. Φυσικά εξαρτάται από τι επιλογές και συνδιασμούς θα μας δώσει η amd, προσωπικά δε θα με χάλαγε καθόλου να αναβαθμίζω cpu + gpu με μια κίνηση.
Kostas007 Αύγουστος 5, 2008 #10 Αύγουστος 5, 2008 Πειράζει που δεν μου αρέσει? CPU και GPU ενωμένες!!! Πάμε σε all in one λυσεις, και δεν θα έχουμε περιθώρια επιλογής!!!Μου αρέσει ο τρόπος που φτιάχνονται σήμερα τα pc! Διαλέγεις cpu, gpu ανάλόγα με τα χρήματα που διαθέτεις αλλά και τις εφαρμογές που τρέχεις!!laptop?:tw:
mariosalice Αύγουστος 5, 2008 Author #11 Αύγουστος 5, 2008 Πειράζει που δεν μου αρέσει? CPU και GPU ενωμένες!!! Πάμε σε all in one λυσεις, και δεν θα έχουμε περιθώρια επιλογής!!!Μου αρέσει ο τρόπος που φτιάχνονται σήμερα τα pc! Διαλέγεις cpu, gpu ανάλόγα με τα χρήματα που διαθέτεις αλλά και τις εφαρμογές που τρέχεις!!Μαζί σου με χίλια. Έτσι είναι. Δεν τα γουστάρω αυτά. Αλλά ειδικά η GPU μέσα στον επεξεργαστή σε desktop και servers, θα χρησιμοποιηθεί πιθανότατα για Physicics και άλλες τέτοιες εργασίες και όχι ως κάρτα γραφικών. Βέβαια, θα υπάρξουν και οι περιπτώσεις, που θα χρησιμοποιηθεί και ως κάρτα γραφικών σε μικρές συσκευές ή σε συνδυασμό με GPU στο chipset, όπως σε laptop για CF.Να θυμηθούμε ότι παλιότερα γράφαμε ότι το fusion θα το δούμε μόνο σε laptop.Τώρα βλέπω με έκπληξη, για πρώτη φορά ότι θα το έχουμε και στα desktop.Μάλιστα η τεχνολογία half-node περιλαμβάνει δύο εκδόσεις, την 40G για desktop και την 40LP για laptop.Οι fusion που αναφέρθηκαν εδώ είναι οι εκδόσεις με το 40G για desktop.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.