Jump to content

Value Box (micro-atx?)

JaguarOne

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Απο Σεπτέμβρη θέλω να κάνω ένα μικρό pc γραφείου και είμαι σε αναζήτηση αντίστοιχου κουτιού.

Το pc θα έχει 1 dvd-r, 1 floppy και 2 ή 3 HDD(ίσως μπεί και ένα cd-r αν το παίρνει το κουτί). Εσωτερικά δεν έχω αποφασίσει σε specs αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι στόχος είναι να είναι ήσυχο (οπότε πιθανότατα να μπεί παθητική ψύξη στον επεξεργαστή, passive ή onboard gpu) οπότε ψάχνω για καλό airflow.

Επίσης ζητούμενο είναι να μην υπάρχει πορτάκι, ή αν υπάρχει να μην είναι full face και να καλύπτει ορισμένες μόνο συσκευές (πχ τις 3.5"), και να μην καλύπτονται τα usb/audio-in, -out

Τροφοδοτικό δεν με απασχολεί αν θα έχει μιας και θα μπει ένα corsair, firewire επίσης δεν χρειάζομαι.

Εγκατεστημένα φουρφουρια optional μιας και μάλλον θα μπει ένα set της sharkoon

Τέλος θα μου άρεσε κάτι σε mini-tower να μην πιάνει και πολύ χώρο και πρέπει να είναι οικονομικό, δηλαδή μιλάμε για 50€ max. Απο εμφάνιση δεν είναι και τόσο σημαντικό...

Είμαι μεταξύ μερικών μοντέλων και ψάχνω για γνώμες και παρεπιπτώντος δεν έχω δει κάποιο απο αυτά απο κοντά ακόμη... (και τα μαγαζία που είναι στα λινκ είναι τυχαία...), ασ ξεκινήσει η κουβέντα...

Midi - ASUS TM-210 350W: Φαίνεται καλό, αν και το psu είναι αχρείαστο. ~35€

Mini! - Enlight PM241705: Ενδιαφέρον αν και δεν το έχω δει απο μέσα... έχει 92mm φαν εγκατεστημένο απο πίσω, παίρνει 80mm μπροστά, έχει card reader, και είναι 4,7kg ~40€. Το ρημάδι δεν έχω βρει ένα review ή μια φοτο της προκοπής, και δεν ξέρω αν όντως παίρνει 3.5" μπροστά.

Midi - Coolermaster Elite 330 Απλό κουτάκι, φαίνεται καλό. ~35€

Επίσης μην το ξεχάσω, ξέρει κανείς αν τα κουτιά για micro-BTX παίρνουν και micro-ATX mobos?

To συγκεκριμένο Enlight αν θυμάμαι καλά δεν παίρνει εξωτερικές 3.5" συσκευές. Στην θέση σου θα αγόραζα το Asus αφού είναι αρκετά μικρό και εμφανίσιμο, αλλά έχει και καλή ποιότητα κατασκευής. Και το Elite είναι πολύ καλό αλλά είναι σημαντικά μεγαλύτερο και βαρύτερο χωρίς να σου χρειάζεται.

Πολύ πιθανόν να σου άρεσε ακόμα περισσότερο το GMC R-3 Corona αλλά δεν γνωρίζω αν μπορείς να το βρείς.

Επίσης μην το ξεχάσω, ξέρει κανείς αν τα κουτιά για micro-BTX παίρνουν και micro-ATX mobos?

Όχι, εκτός αν ο κατασκευαστής παρέχει 2 διαφορετικά motherboard trays.

Έχε υπόψιν σου φίλε μου πως όσο μικρότερο γίνεται το κουτάκι, τόσο πιο δύσκολο είναι να πετύχεις σωστή θερμοκρασιακή συμπεριφορά, κρατώντας τον ήχο χαμηλά. Ειδικά αν σκέφτεσαι παθητική ψύξη για τον επεξεργαστή ή/και την κάρτα γραφικών.

Ορίστε μερικές συμβουλές.

1> Απέφυγε λύσεις με ανεμιστήρες μικρότερους από τα 120mm. Ο θόρυβος θα είναι σημαντικά μεγαλύτερος για το ίδιο ή και χειρότερο airflow.

2> Αν αυτό που σκέφτεσαι πάνω απ όλα είναι ο ήχος, θα πρέπει να είσαι και ιδιαίτερα προσεχτικός στους ανεμιστήρες που θα επιλέξεις, καθώς και στις ταχύτητες που θα τους βάλεις να δουλεύουν.

3> Θέλεις το τροφοδοτικό στο πάνω μέρος του κουτιού, τόσο λόγω του μεγέθους του κουτιού που θες όσο και της λύσης της παθητικής ψύξης.

Αυτό που θα ταίριαζε περισσότερο στην περίπτωσή σου είναι ένα standard (και όχι micro) atx κουτάκι με 2 120άρηδες ανεμιστήρες και το τροφοδοτικό στο πάνω μέρος. Αυτό που μπορώ να σκεφτώ πως ταιριάζει γάντι είναι το Heroichi CI-6A19 στα 47€. Είναι με διαφορά το πιο ποιοτικό κουτί σε αυτή την κατηγορία τιμής, έχει αρκετό πλάτος για να δεχτεί όποια παθητική ψύχτρα κορυφαίας απόδοσης σε ενδιαφέρει και κορυφαία θερμοκρασιακή συμπεριφορά με 2 θέσεις για 120x25 ανεμιστήρες.

Το μόνο μελανό σημείο που μπορείς να του βρεις είναι η μουντή εξωτερική του εμφάνιση, αλλά περι ορέξεως κολοκυθόπιτα. Αυτό ισχύει εξάλλου και για τα περισσότερα "no bullshiτ" cases, το ενδιαφέρον είναι στην ουσία και όχι στις πλαστικούρες και τα αρώματα.

Καλή περίπτωση είναι και το rebuild του ίδιου 6XR8 με λίγα περισσότερα λεφτά.

Απο ανεμιστήρες, τι σκέφτεσαι να βάλεις πάνω? Σε ενδιαφέρει περισσότερος ο θόρυβος, ή οι θερμοκρασίες?

για το hec 6κ11 τι λες?

Eδω απο το μαμα site.

και μια big pic

6k11.jpg

Υπαρχει και το 6C (αντι για Κ) που παιρνει και atx μητρικες(αντι για αποκλειστικα μονο micro-atx) ,συν οτι παιρνει και 12αρηδες(αντι για 9/8-αρηδες).

Δεν τα έχω δει από κοντά αυτά τα 2. Απο τις εικόνες το 6C φαίνεται όμορφο και συμμαζεμένο, αλλά δεν θα το πρότεινα σε καμία περίπτωση, μιας και δεν παίρνει φουρφουρια των 120.

Δεν ξερω τι ακριβως εννοει με τη φραση "pc γραφειου" αλλα υποθετω ακατασχετο oc και τρελλο gaming με την gtx280 δεν πρεπει να τον ενδιαφερουν.ΚΑι με δυο 9αρηδες θα καταφερει να εχει ενα ησυχο pc με λογικες θερμοκρασιες.

(δε λεω οτι 8α εχει τις ιδιες ή χαμηλοτερες ,ουτε και το ιδιο airflow)

Εξαλλου ανεφερα και πριν, υπαρχει και το C που παιρνει και 12αρηδες που ειναι ιδιο οπτικα με το Κ ,αλλα λιγο μεγαλυτερο.

(Κατσε να κανω bold τη τελευταια σειρα μιας και δεν πρεπει να την ειδε κανεις.)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.