Jump to content

Τα φτυσανε?

Frostbyte

Recommended Posts

Εχω 2 ballistix tracer που λενε οτι παιζουνε με 5-5-5-5-15 στα 1066MHz με 2.2V

Απο το Φλεβαρι, που πρωτο-εστησα το συστημα, τις επαιζα με 5-5-5-5-15 στα 1064MHz με 2.0V..

Σημερα που εβαλα την υδροψυξη στο κουτι, αποφασησανε να μου κανουνε το εξης κουλο:

Πρωτο boot με το w/c, warning στην οθονη οτι το CMOS εγινε reset.. Ok λεω.. Μπαινω μεσα και ξαναρυθμιζω οπως τις ειχα πριν (τον CPU τον κρατησα default για την ωρα)

Με το που παταω F10 και κανει restart το μηχανημα, το mobo (abit IP35Pro) κολαει στο C1 μολις αναψουν οι μνημες..

Δοκιμασα διαφορους συνδιασμους, αλλα καταφερα να bootαρω μονο με τα timings ρυθμησμενα απο το SPD (auto δηλαδη)

Να πω επισης οτι στο MCH εχω δωσει 1-2 κλικ voltage παραπανω και τον διερετη τον δοκιμασα σε ολους τους πιθανους συνδιασμους που βγαζανε συχνοτητα ιση ή κατωτερη των 1066MHz

Επισης παρατηρησα οτι το SPD μου τις βαζει στα 5-5-5-5-18 και παιζουν χωρις προβλημα στα 1.8V (αυτη τη στιγμη παιζουνε με διερετη 1.25 [1000MHz] και το CPU στα 400x9).. Παραυτα εαν τις ρυθμησω manually στα 5-5-5-18 δεν θα bootαρει και 2.2V να του δωσω (tested)

Προς τι αυτο το ξαφνικο σκαλωμα? Am I missing something?

(C1E και EIST ειναι disabled, just in case)

Προκειτε να αλλαξει κατι αυτο? Το κανω απο το διακοπτακι που μου δινει η mobo πισω το C.C.

Καθε φορα που κολαω στο C1 κανω αναγκαστικα C.C. για να ξεσκαλωσει.. Απλως μου μουλαρωσε τωρα και δε μου παιρνει timings.. Δοκιμασα να κανω update το bios στο 17 (ειχα 14), δεν ειδα φως και ξαναγυρισα στο 14 παλι..

@Admins/Mods: Move to mobos for intel section? Δεν νομιζω οτι ειναι θεμα μνημης πια.. γι αυτο. :p

EDIT: Τιποτα.. Δοκιμασα και απο το jumper, δοκιμασα να βγαλω και την μπαταρια για 5 λεπτα (να τα χασει ολα).. Αλλα ακομη δεν ειδαμε φως..

Btw αλλαξα σε 2x2GB Mushkin με τα ιδια timings (Jimmako powah! :hehe: )

Βασικα παιδες, παιζει να ειμαι και ο μεγαλυτερος μακακας του συμπαντως..

Η πρωτη "ομαδα" με timings εχει 3 μονο νουμερα (5-5-5) και οχι 4 (5-5-5-5).. Εγω τοσο καιρο προσπαθουσα να bootαρω με το tRAS στο 5 αντι για 15 και γι αυτο δεν bootαρε το μηχανημα.. :tomato: :tomato: :tomato: :tomato:

Απο καπου ειχα σκαλωσει οτι η "ομαδα" με τα πρωτα 5ρια ειχε 4 νουμερα (οπως μπορειτε να δειτε και στα παραπανω posts) και ειχα μπερδευτει ακομη περισοτερο που το bios με αφηνε να ρυθμησω το tRAS απο 4 μεχρι 30κατι και η απορια μου (γιατι σκαλωσε) λυθηκε οταν ο GoMaR μου πε να βαλω το tRAS στο 12 για δοκιμη και κοιταξα λιγο καλυτερα στο bios..

Οσοι τωρα σπαγατε το κεφαλι σας να βρειτε γιατι μπορει να σκαλωσε, προκειμενου να βοηθησετε, μπορειτε να με μπινελικοσετε αφοβα.. :sorry:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.