vasilis_ts Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4, 2008 παιδια γεια χαρα. σκεφτομαι πολυ σοβαρα την αγορα BLU-RAY DRIVE αλλα εχω καποιες αποριες. θα δω high-definition απλα με ενα BLU-RAY DRIVE? τι αλλο χρειαζομαι? η οθονη μου υποστιριζει HD? (LG L1982U-BF με DVI). καρτα γραφικων εχω την XFX Geforce 7600GT 256MB και το κουτι της γραφει επανω HDTV Ready και οτι ειναι καταλληλη για high-definition απεικονιση. please help...:flag:
Blinky Αύγουστος 5, 2008 #2 Αύγουστος 5, 2008 High Definition υπαρχει σε πολλες μορφες, επειδη μιλας για Blu-ray drive ομως θεωρω οτι εννοεις να παιξεις ταινια απο τετοιο δισκακι. Σε αυτην την περιπτωση χρειαζεσαι :1) Blu-ray drive2) Ικανο PC για αναπαραγωγη χωρις σπασιματα3) Καρτα γραφικων με εξοδο HDMI ή DVI με HDCP4) LCD με εισοδο HDMI ή DVI με HDCPΑν εχεις ολα τα παραπανω εισαι 100% καλυμενος, αν σου λειπουν καποια απο τα 3-4 δεν σημαινει οτι δε θα δεις αλλα περιπλεκονται λιγο τα πραγματα αφου πλεον εξαρτασαι απο το αν ειναι κλειδωμενο το δισκακι για να ζηταει HDCP. Σε τετοια περιπτωση βεβαια παντα υπαρχει και η λυση αλλου προγραμματος που θα μεταφερει το δισκακι στο δισκο σου αφαιρωντας το κλειδωμα και θα το δεις αποκει μετα...Με μια προχειρη ματια στο google βλεπω οτι το monitor σου ΔΕΝ εχει HDCP. Για την καρτα σου δε μπορω να βρω σιγουρα γιατι πρεπει να εχει βγαλει αρκετες εκδοσης η XFX αλλα το πιθανοτερο ειναι οτι δεν εχει γιατι σε αυτη τη γενια καρτων (7600) κατι λιγες και ακριβες ειχαν HDMI και ολες οι αλλες απλα DVI χωρις HDCP. Επισης αυτο που λες οτι γραφει HDTV ready δεν εχει να κανει με αυτο που συζηταμε, σημαινει απλα οτι εχει μεσα στη συσκευασια το dongle που μπαινει απο πισω και σου βγαζει component καλωδιο για να συνδεσεις με HDTV, αλλα δεν εχει καμια σημασια αυτο, φαντασου ειναι αναλογικο οποτε καμια σχεση με HDCP...Αρα λογικα σου λειπουν τα 3 και 4...οποτε απλα δοκιμαζεις την τυχη σου με τα δισκακια, και παιζεις μπαλα με slysoft αν χρειαστει...μεχρι να αλλαξεις καρτα+monitor καποτε...
vasilis_ts Αύγουστος 6, 2008 Author #3 Αύγουστος 6, 2008 Μπηκα στο site της LG και απ'οτι βλεπω η οθονη μου υποστιριζει HDCP.Οριστε το link: http://hellas.lge.com/prodmodeldetail.do?actType=search&page=1&modelCategoryId=040106&categoryId=040106&parentId=0401&modelCodeDisplay=L1982U-BF&model=NOTHING Δεν ξερω αν ισχυει ομως γιατι πολλες φορες κανουν λαθη σε αυτα που γραφουν.Πως μπορω να το εξακριβωσω σιγουρα?
xdarksun Αύγουστος 6, 2008 #4 Αύγουστος 6, 2008 Φίλε μην πετάς τα λεφτά σου για Blu-ray drive δεν αξίζει, ασχολήσου καλυτέρα με mkv filesH οθόνη υποστηρίζει μέχρι 720p
teosard Αύγουστος 6, 2008 #5 Αύγουστος 6, 2008 Φίλε μην πετάς τα λεφτά σου για Blu-ray drive δεν αξίζει, ασχολήσου καλυτέρα με mkv filesH οθόνη υποστηρίζει μέχρι 720pθα συμφωνήσω με xdarksun
vasilis_ts Αύγουστος 6, 2008 Author #6 Αύγουστος 6, 2008 mkv? για εξηγησε το αν μπορεις αυτο, γιατι δεν ξερω τι ειναι. υποθετω τυπος αρχειου video HD?
teosard Αύγουστος 6, 2008 #7 Αύγουστος 6, 2008 mkv? για εξηγησε το αν μπορεις αυτο, γιατι δεν ξερω τι ειναι. υποθετω τυπος αρχειου video HD?ναι ακριβός όπως το είπες τυπος αρχειου video
xdarksun Αύγουστος 6, 2008 #8 Αύγουστος 6, 2008 Το mkv είναι αρχείο το οποίο περιλαμβάνουν Hd video σε h264 ,διάφορα AC3/DTS αρχεία ήχου και υπότιτλους
vasilis_ts Αύγουστος 6, 2008 Author #9 Αύγουστος 6, 2008 δηλαδη να κατεβαζω ταινιες σε mkv ε? δεν εχω βρει ομως πουθενα.
Kostas007 Αύγουστος 6, 2008 #10 Αύγουστος 6, 2008 βρες κανα trailer καπου και κατεβασε να δεις τι παιζει σε ποιοτητα
vasilis_ts Αύγουστος 7, 2008 Author #11 Αύγουστος 7, 2008 παιδια κατεβασα μια ταινια σε mkv και ειναι απαιχτη η ποιοτητα.αλλα εχω ενα προβλημα.εκει που την κατεβασα,γραφει οτι εχει 2 γλωσσες audio, Ρωσικα και Αγγλικα.η γλωσσα τωρα ειναι στα Ρωσικαπως γινεται ομως να αλλαξω τη γλωσσα απο τη στιγμη που λογικα ειναι ενσωματωμενη στο αρχειο και δεν υπαρχει καποιο μενου οπως στο DVD?
vasilis_ts Αύγουστος 8, 2008 Author #12 Αύγουστος 8, 2008 οκ το βρηκα. εχει δυο γλωσσες και διαλεγεις.
Melkon Αύγουστος 8, 2008 #13 Αύγουστος 8, 2008 Πάντως και εγώ προσωπικά θα περιμένω να ωριμάσει λίγο το όλο HD θέμα!Και κάτι άλλο στα threads που ανοιγεις μην γράφεις με κεφαλαία!
Melkon Αύγουστος 8, 2008 #15 Αύγουστος 8, 2008 Εννοώ πχ να πέσουν οι τιμές στα Blu ray Drives κτλπ και H/W πιο optimized για HD.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.