unreal Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2008 Τόσα χρόνια ποτέ δεν είχα ασχοληθεί με laptops.. ως που εφτασε η στιγμή να φύγω για μεταπτυχιακό... και διαπίστωσα πως η κατάσταση είναι δραματική! Τι Laptop θέλει ένας φοιτητης;CPU: Centrino 2 CPU <-- Αφου θα πάρουμε λάπτοπ ας πάρουμε νεα cpu.. τα GHz δεν μας νιάζουν! δεν θα τρέχουμε PI! Φοιτητές είμαστε! Να έχουμε και λίγο καλυτερη αυτονομία...RAM: 3-4GB <--- VistaHDD: 160-320GB <--- κάτι απλό την δουλειά μας να κάνουμεOptical Drive: Blu Ray ROM <--- μια φορά πέρνουμε λάπτοπ! μην είμαστε μετα απο ένα χρόνο με το εξωτερικό drive να σέρνεται στο δρόμο.VGA: GeForce 8600/9500+ /Radeon 3650 .. μεταπτυχιακό για γραφικά θα κάνουμε.. δεν μπορούμε να βάλουμε κατι χειρότερο.Βάρος: να μήν είναι βαρύ! αφου θα το κουβαλάμε κάθε τοσο στο πανεπιστήμιο!Αυτονομία: ε να μην μας σβήνει στην μέση του μαθήματος!Ε... όποιος μου βρεί laptop (σε λογική τιμή) με όλα αυτά θα το αγοράσω και θα του το κάνω δώρο!Τα laptops που πλησίαζαν τις προδιαγραφές(αλλα δεν τις ικανοποιούν για κάποιο λόγο) είναιToshiba Qosmio F55/X300 ---> No Blue ray, όχι καλή αυτονομίαSony VAIO FW ---> τσουχτερή τιμή (ε πως να μην είναι αφου σε βάζει να πάρεις και BLue Ray recorder στην έκδοση με καλή VGA?)MSI GX620--> τα έχει ολα!!! αλλα... δεν έχει κυκλοφορήσει ακομα!HP dv5t --> τα έχει ολα αλλά είναι HP = αλήτες στο service. +μόνο αμερική available προς το παρονΑυτα.. καμιά ιδέα εσείς; έχω ξεχάσει κάποιο;btw δίνω max 1500 Euro!
JimmyFox Αύγουστος 3, 2008 #2 Αύγουστος 3, 2008 Δε βλέπω καθόλου απαραίτητο το Blu-Ray. Να το κάνεις τι? Θα αγοράζεις ταινίες σε Blu-Ray και θα τις βλέπεις στην 15,4" ή 17" οθόνη του laptop? Χώρια που όταν θα είναι "προσιτές" οι τιμές των δίσκων, το πιθανότερο είναι οτι θα έχεις ήδη αλλάξει laptop... Όσο για αποθήκευση ή backups... Ένα εξωτερικό δισκάκι είναι πολύ πιο εύχρηστο, πιο γρήγορο και πιο οικονονικό.Συνεπώς, προτείνω το Toshiba ως την πιο ενδεδειγμένη λύση.
unreal Αύγουστος 3, 2008 Author #3 Αύγουστος 3, 2008 εε.. το ξέρω αλλα όλο και κάπου μπορεί να χρειαστεί. :/χώρια που βλέπω ότι τα Qosmio X300 και F55 έχουν ΠΟΛΥ χάλια αυτονομία.. ίσως να λύνεται αυτο με κάποια καλύτερη μπαταρία ββεα..
unstoppable Αύγουστος 3, 2008 #4 Αύγουστος 3, 2008 Αν το κουβαλας στα μαθηματα, δεν πας πανω απο τις 14" με τπτ οποτε δεν ξερω γιατι κοιταγες το fw. Check το sr http://www.hardshop.gr/shop/item.asp?itemid=11229&catid=83.
tomtoub Αύγουστος 3, 2008 #5 Αύγουστος 3, 2008 +1Το blu ray εκτός απο του ότι σου περιορίζει τις επιλογές, επιβαρύνει σημαντικά και τη φορητότητα, που όπως λες θα σου χρειαστεί, γιατί το βάζουν συνήθως σε μοντέλα με μεγάλες οθόνες.
Vadergr Αύγουστος 3, 2008 #6 Αύγουστος 3, 2008 Τόσα χρόνια ποτέ δεν είχα ασχοληθεί με laptops.. ως που εφτασε η στιγμή να φύγω για μεταπτυχιακό... και διαπίστωσα πως η κατάσταση είναι δραματική! Τι Laptop θέλει ένας φοιτητης;CPU: Centrino 2 CPU <-- Αφου θα πάρουμε λάπτοπ ας πάρουμε νεα cpu.. τα GHz δεν μας νιάζουν! δεν θα τρέχουμε PI! Φοιτητές είμαστε! Να έχουμε και λίγο καλυτερη αυτονομία...RAM: 3-4GB <--- VistaHDD: 160-320GB <--- κάτι απλό την δουλειά μας να κάνουμεOptical Drive: Blu Ray ROM <--- μια φορά πέρνουμε λάπτοπ! μην είμαστε μετα απο ένα χρόνο με το εξωτερικό drive να σέρνεται στο δρόμο.VGA: GeForce 8600/9500+ /Radeon 3650 .. μεταπτυχιακό για γραφικά θα κάνουμε.. δεν μπορούμε να βάλουμε κατι χειρότερο.Βάρος: να μήν είναι βαρύ! αφου θα το κουβαλάμε κάθε τοσο στο πανεπιστήμιο!Αυτονομία: ε να μην μας σβήνει στην μέση του μαθήματος!Ε... όποιος μου βρεί laptop (σε λογική τιμή) με όλα αυτά θα το αγοράσω και θα του το κάνω δώρο!Τα laptops που πλησίαζαν τις προδιαγραφές(αλλα δεν τις ικανοποιούν για κάποιο λόγο) είναιToshiba Qosmio F55/X300 ---> No Blue ray, όχι καλή αυτονομίαSony VAIO FW ---> τσουχτερή τιμή (ε πως να μην είναι αφου σε βάζει να πάρεις και BLue Ray recorder στην έκδοση με καλή VGA?)MSI GX620--> τα έχει ολα!!! αλλα... δεν έχει κυκλοφορήσει ακομα!HP dv5t --> τα έχει ολα αλλά είναι HP = αλήτες στο service. +μόνο αμερική available προς το παρονΑυτα.. καμιά ιδέα εσείς; έχω ξεχάσει κάποιο;btw δίνω max 1500 Euro!Sorry φιλε μου αλλα τα ζητας ολα σε ... λογικη τιμη.Απλα δεν γινεται.Ακομα και αυτα που ανεφερες δεν πληρουν ολα τα στανταρ σου.Δες την νεα σειρα fw της sony καθως και της σειρα wp της hp compaq.Σε καλη τιμη ειναι και τα xps1530 στα multirama.
unreal Αύγουστος 3, 2008 Author #7 Αύγουστος 3, 2008 θα το έχω και για επαγγελματική δουλεια. sorry που δεν το ανεφερα.. kai h 3470 δεν μου κανει Vadergr: o XPS έχει παλιά CPU και η vga του είναι underclocked me BIOS για να μην θερμένεται. η σειρα FW με καλή vga είναι ακριβή. (το blue ray rec βλέπεις..)
Vadergr Αύγουστος 3, 2008 #8 Αύγουστος 3, 2008 Ti εννοεις παλια cpu?Η νεα σειρα Ρ ειναι πανομοιοτυπη με ουσιαστικα καμμια σοβαρη διαφορα.Οποιοσδηποτε c2d με 4mb cache σου κανει (και με 2 γρηγοροι ειναι)...
unreal Αύγουστος 3, 2008 Author #10 Αύγουστος 3, 2008 λέτε να πάω γι αυτο; http://uk.computers.toshiba-europe.com/cgi-bin/ToshibaCSG/jsp/productPage.do?service=UK&PRODUCT_ID=1056369&toshibaShop=falseμε φοβίζει η μπαταρία του γμτ :/
Vadergr Αύγουστος 4, 2008 #11 Αύγουστος 4, 2008 μα δεν σε καταλαβαινω, θες να παιζεις με την μπαταρια ?Για χρηση γραφειου ενα δυομισαωρο τουλαχιστον ολα κρατανε πλεον.Πρωτα αποφασισε ποιο χαρακτηριστικο απο αυτρα που ζητας μπορεις να θυσιασεις ελαφρως και μετα δες τις επιλογες σου.
cabdik Αύγουστος 4, 2008 #12 Αύγουστος 4, 2008 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.905237http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.905224αυτα τα δυο νομιζω οτι τηρουν τις περισσοτερες προδιαγραφες σου, εκτος απο blu ray που θα συμφωνησω κι εγω με τους απο πανω οσον αφορα την χρησιμοτητα του. το μονο που δεν λεει ειναι η διαρκεια μπαταριας.
MadBrainiac Αύγουστος 4, 2008 #14 Αύγουστος 4, 2008 Asus M51Sn - 1086 Ευρώ. 9300 Centrino Duo, 3 Gb μνημη, 250Gb drive, 9500GS 512Mb VGA, dual layer DVD, bluetooth/wifi combo, 15.4" high gloss.
voudas Αύγουστος 4, 2008 #15 Αύγουστος 4, 2008 ο τίτλος είναι παραπλανητικός... desktop replacement με μεγάλη αυτονομία ζητάς και μπαλόνια με ήλιο ενσωματωμένα +1 στο ότι δε θα χρειαστείς BD... όποτε και αν χρειαστείς το αγοράζεις φτηνότερα τότε σκέτο και το βάζεις εσύ πάνω... και επειδή αυτονομία και επιδόσεις δεν συνδυάζονται, ειδικά στο budget σου, τσιμπάς και 1-2 μπαταρίες εξτρά από ebay και είσαι άρχοντας...
unreal Αύγουστος 4, 2008 Author #16 Αύγουστος 4, 2008 κάλεσα την αντιπροσωπεια της Toshiba και μου είπαν πως οι νέοι Qosmio θα έρθουν Ελλάδα Οκτώβρη(zomg!)!Μάλλον θα παραγκείλω τον Toshiba Qosmio F50. Πράγματι laptop 17' παραείναι μεγάλο..http://uk.computers.toshiba-europe.com/cgi-bin/ToshibaCSG/jsp/productPage.do?service=UK&PRODUCT_ID=1056369&toshibaShop=falseΚανα μαγαζί που εμπιστεύεστε για αγορά απο εξωτερικό;
armored Αύγουστος 4, 2008 #17 Αύγουστος 4, 2008 Eγώ σου προτείνω hp.Πολύ καλά λάπτοπ, όχι ακριβά, αλλά με πολύ καλά χαρακτηριστικά.
Vadergr Αύγουστος 4, 2008 #18 Αύγουστος 4, 2008 http://www.mgmanager.gr/view.asp?ID=12396Aυτο δεν σου κανει?Νομιζω εχει τα παντα...
unreal Αύγουστος 4, 2008 Author #19 Αύγουστος 4, 2008 armored: HP = αλήτες Vadergr: μονο 2GB RAM, μέτρια VGA, no Centrino 2
Vadergr Αύγουστος 4, 2008 #20 Αύγουστος 4, 2008 Μετρια vga?Πλακα κανεις μαλλον.Οσο για το centrino 2 απλα δεν υπαρχουν διαφορες.Αυτο που ψαχνεις και ειδικα οπως το ψαχνεις, ΔΕΝ θα το βρεις.Πρεπει να θυσιασεις κατι.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.