Jump to content

Δίλλημα σε μνήμες RAM...

Tomahawk

Recommended Posts

Είμαι ανάμεσα σε αυτές τις δυο μνήμες...

Ποιά είναι καλύτερη?

Mushkin 4GB Kit DDR2 800MHz XP 4-4-4-12 ( link )

CRUCIAL BL2KIT25664AA804 BALLISTIX 4GB (2X2GB) PC6400 800MHZ DUAL CHANNEL KIT ( link )

Θα τρέχουν πάνω σε

Asus P5Q με έναν Intel E8400...

Δεν κυνηγάω scores κλπ, απλά θέλω να βάλω την καλύτερη απο αυτές τις δυό!

Τι γνώμη έχετε?

Σας ευχαριστώ!

Αν μπορεί κάποιος ας μου λύσει τις απορίες!

Τι είναι το CL4, CL5...?

Οι χρονισμοί είναι καλύτερο σε DDR2 να είναι χαμηλοί ή υψηλοί? Δηλαδή 4-4-4-15 πχ ή 5-5-5-18?

Τέλος τα Volt στα οποία "τρέχει" μια μνήμη τι ρόλο παίζουν στην σταθερότητα, στο overclocking και στην κατανάλωση?

Σας ευχαριστώ!

Αν μπορεί κάποιος ας μου λύσει τις απορίες!

Τι είναι το CL4, CL5...?

Οι χρονισμοί είναι καλύτερο σε DDR2 να είναι χαμηλοί ή υψηλοί? Δηλαδή 4-4-4-15 πχ ή 5-5-5-18?

Τέλος τα Volt στα οποία "τρέχει" μια μνήμη τι ρόλο παίζουν στην σταθερότητα, στο overclocking και στην κατανάλωση?

Σας ευχαριστώ!

Το CL συμαινει Cas Latency, ειναι το πρωτο απο τα 4 νουμερακια που βλεπεις στα specs των μνημων..

Οι χρονισμοι αυτοι ειναι καλυτερο να ειναι χαμηλοι και εαν υπαρχει δυνατοτητα τους κατεβαζουμε παρακατω οσο μπορουμε..

Τα volt ειναι οπως στον επεξεργαστη.. Θα της ανεβασεις συχνοτητα και θα σφηξεις τα timings? Θα της δωσεις και περισσοτερο χυμο (ρευμα) αναγκαστικα..

(Και ενδεχομενως να χρειαστει να δωσεις και 1-2 κλικ παραπανω ρευμα στο northbridge, αν δεν κανω λαθος)

Εαν σκοπευεις να ανεβεις παραπερα απο την αναγραφομενη συχνοτητα/timings, καλο θα ειναι να κοτσαρεις και ενα ανεμιστηρι απο πανω να τις φυσαει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.