Antoni Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2008 Είμαι από Ηράκλειο Κρήτης και αγόρασα ένα pc με τα εξής : Τροφοδοτικό :thermaltake 1500 w Μητρική :asus striker 2 extreme Κάρτα γραφικών :XfX 280 gt x 2 sli Μνήμες :2 x kit kingstone των 4 gb σύνολο στα 1600 Επεξεργαστής :Core 2 Quad 9450 (s775/2, 66) Box Σκληρός δίσκος :Velociraptor 300GB HDD (16MB Cashe, 10000 rpm, SWD3000GLFS) Δύστυχος τα πράγματα εδώ δεν είναι και τόσο οργανωμένα στα καταστήματα υπολογιστών όσων αφορά τα καινούρια hardware και τη σύνδεση τούς και λόγο επαγγελματικής υποχρέωσης αναγκάστηκα να αγοράσω το pc από ένα συνοικιακό μαγαζί ,αλλά ούτως η άλλως δεν είχα και πολλές επιλογές γιατί ελάχιστοι γνωρίζουν και η αγορά είναι μικρή. Αντιμετωπίζω μεγάλο πρόβλημα σχετικά με τις ρυθμίσεις του BIOS, την εγκατάσταση των windows vista 64 bit και γενικότερα όλου τού pc . Κατάφερα να κάνω εγκατάσταση στα windows μέχρι το σημείο πού κάνει επέκταση του σκληρού και μετά λέει ότι κάνει επανεκκίνηση .Το πρόβλημα ξεκινάει αμέσως μετά την επανεκκίνηση γιατί όταν κάνει boot και πάει να συνεχίσει την εγκατάσταση πετάει μπλε οθόνη και κάνει restart .Μετά και από αυτό το restart με πάει στη σελίδα πού μπορώ να διαλέξω λειτουργία safe mode , αλλά ότι και αν διαλέξω είτε normal είτε safe mode ξανακάνει τα ιδία ,μπλε οθόνη και restart με αποτέλεσμα να μην μπορώ να προχωρήσω την εγκατάσταση . Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν κάποιος από σας μπορεί να με βοηθήσει. Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας.
Mainframe Αύγουστος 1, 2008 #2 Αύγουστος 1, 2008 εχεις κάνει oc? Το πρόβλημα που περιγράφεις συμβαίνει όταν το CPU ΔΕΝ πέρνει αρκετό ρευμα. Αν είσαι default τότε κοίτα τροφοδοσίες, βγάλε την μία κάρτα γραφικών και ξαναδοκήμασε...
Antoni Αύγουστος 1, 2008 Author #3 Αύγουστος 1, 2008 ευχαρστώ πολύ για το ενδιαφέρον που με έδειξες. Άλλα δυστυχώς έχω δοκιμάσει ήδη με μία κάρτα γραφικών λιγότερη και χωρίς κάρτα ήχου και πάλι τίποτα άλλωστε το τροφοδοτικό είναι 1500 w. Μήπως τυχόν έχεις άλλη ιδέα ? Φοβάμαι για τις μνήμες.
Mainframe Αύγουστος 1, 2008 #4 Αύγουστος 1, 2008 'Εβαλα vISTA 64 πριν 1 μήνα και λόγο του OC είχα το ίδιο πρόβλημα. Το έλυσα παίζοντας με το vcore. Στο BIOS βάλτα όλα default-auto. Ειδικα το FSB, τους χρονισμους της μνήμής και τα ρευματα. Εαν συνεχήσεις να έχεις πρόβλημα βγαλε to ενα dimmaki εκτος. Παντως αφου ξεκινά το PC ΝΑ ΦΟΡΤΏΝΕΙ VISTA και στην κάνει στην μέση επιμένω για ρευμα στο CPU.
Tsakonas Αύγουστος 1, 2008 #5 Αύγουστος 1, 2008 δεν δοκιμαζεις να περασεις Vista 32?Υπαρχει συγκεκριμενος λογος που θες σωνει και καλα τα 64?(στο λεω γιατι εχουν τα 64 μεγαλυτερες απαιτησεις σε σταθεροτητα αρα και κρασαρουν πιο ευκολα)
Kostas007 Αύγουστος 1, 2008 #6 Αύγουστος 1, 2008 κατι μου λεει οτι δε δινεις σωστο ρευμα στις μνημεςγια ανεβασε το χειροκινητα η με EPP
gio102004 Αύγουστος 1, 2008 #7 Αύγουστος 1, 2008 μνημες ειναι.δες ποσο ρευμα εχουν στο bios και ανεβασε λιγο, +0,1 η +0,2volt.το cpu αστο στα default.τελος ανεβασε λιγο το northbridge σε ρευμα αφου εχεις 4 dimms αν καταλαβα καλα.αυτα που σου λεω ελυναν πολλα παρομοια προβληματα σε αρκετα μηχανηματα που επισκευζα αλλα δεν εχει τυχει να ρθω αντιμετωπος με ενα nvidia chipset.ισως να συμπεριφερεται παρομοια με ενα intel chipset..
kert Αύγουστος 2, 2008 #8 Αύγουστος 2, 2008 +1 για τις μνημες. Κανε αυτο που σου ειπε ο gio102004 και επισης ελεγξε τους χρονισμους τους μνημων (καλυτερα δωσε manual τιμες).Δες ομως αν απο το bios ο σκληρος δισκος ειναι σε raid η' achi , οποτε πρεπει να περασεις και τους αντιστοιχους drivers (με το f6). Με τα vista δεν θα εχεις αυτο το προβλημα και θα μπορεις να εχεις τον σκληρο σου σε Achi που προσφερει απιπλεον δυνατοτητες.
cabdik Αύγουστος 2, 2008 #9 Αύγουστος 2, 2008 ποιες kingston ακριβως εχεις? για το ρευμα στις μνημες θα μου επιτρεψετε να εχω αμφιβολιες, χωρις να λεω οτι μπορει να μην ειναι. εμενα οι μνημες μου δουλευουν απο 1,9-2,3v. η μητρικη μου εργοστασιακα δινει 1,8. το μονο που μου εκανε, οταν εκκινουσε ο υπολογιστης, ηταν καποια σφυριγματα (τα γνωστα beep) τα οποια δεν αναφεροντουσαν μαλιστα σε κανενα οδηγο! τελικα μολις ανεβασα την ταση, σταματησαν. αλλα δεν μου ειχε δημιουργησει αλλο προβλημα (μπλε οθονες κλπ). το αν καποιο dimmακι ειναι χαλασμενο, μπορεις να το ελεγξεις δοκιμαζοντας τα ενα- ενα. κοιτα και τις καρτες γραφικων μια-μια οπως ειπωθηκε παραπανω, και εδω ειμαστε..!
Antoni Αύγουστος 2, 2008 Author #10 Αύγουστος 2, 2008 Καταρχήν χίλια ευχαριστώ για την ανταπόκριση σας.Τώρα ετοιμάζομαι και πάω στο μαγαζί να δοκιμάσω αυτά που μου είπατε και θα σας ξαναενημερώσω όταν έχω νεα
neuromancer Αύγουστος 2, 2008 #11 Αύγουστος 2, 2008 Κι εγώ θα έλεγα να δεις αν η CPU και οι μνήμες παίρνουν το ρεύμα που θέλουν, χωρίς να τα φορτώσεις όλα (1 κάρτα, λίγη μνήμη)
Antoni Αύγουστος 2, 2008 Author #12 Αύγουστος 2, 2008 παιδιά τελικά το έφτιαξα ήθελε 1 να ανεβάσω τα volt της ram σε 2,2 και να κάνω instal τα vista μονο με 2 gb ram και μετα να κατεβάσω ενα patch και να βάλω μετά τα αλλα 2.Αλλα τώρα εχω αλλο πρόβλημα λογικα αυτό το pc πρέπει να παίζει το crysis χωρίς κανένα πρόβλημα αλλά στο very high αλλα και στο high οι ρυθμίσεις του ,κάνει σπασίματα και ενω έχω κατεβάσει και τους τελευταίους drivers των καρτών
neuromancer Αύγουστος 2, 2008 #13 Αύγουστος 2, 2008 Πολλά μπορεί να συμβαίνουν. Π.χ. μια που είσαι σε φάση "χώνω πραμα" μπορεί να δουλεύει το indexing service και να σε κόβει. Μπορεί να λέω και μ@μ@κία βέβαια καθώς δεν έχω Vista. Πάντως με το hardware που λες έπρεπε να θερίζει σίγουρα σε high και μάλλον και σε very high. Κατέβασες τα τελευταία patches για το Crysis? Αυτή η κάρτα πρέπει να το παίζει και μόνη της. Σε τι οθόνη (ανάλυση) παίζεις?
Antoni Αύγουστος 2, 2008 Author #14 Αύγουστος 2, 2008 κατέβασα τα patch εστρωσε αλλα τώρα πεταει μπλε οθόνες =///// μετα απο 10 λεπτα game
Antoni Αύγουστος 3, 2008 Author #15 Αύγουστος 3, 2008 Δυστυχός αντιμετοπίζω πρόβλημα σε ολα τα παιχνίδια κάνουν ολα σπασίματα και το έδαφος και το backround φαίνοντε μαύρα πολλές φορές =(((Ξέχασα να σασ αναφέρω ότι το σύστημα τρέχει σε βιστα 64 μπιτ αλλα bussines
neuromancer Αύγουστος 3, 2008 #16 Αύγουστος 3, 2008 Δοκίμασε να παίξεις με ανοιχτό κουτί μήπως κάτι ζεσταίνεται (η κάρτα γραφικών βασικά). Πάντως για αυτά τα μαύρα που λες συνήθως φταίνε οι drivers. DirectX φαντάζομαι έχεις βάλει το πιο πρόσφατο.
vasi Αύγουστος 3, 2008 #17 Αύγουστος 3, 2008 Δυστυχός αντιμετοπίζω πρόβλημα σε ολα τα παιχνίδια κάνουν ολα σπασίματα και το έδαφος και το backround φαίνοντε μαύρα πολλές φορές =(((Ξέχασα να σασ αναφέρω ότι το σύστημα τρέχει σε βιστα 64 μπιτ αλλα bussinesβρες μια άλλη έκδοση να βάλεις!! αυτη που έχεις φταίει......
Antoni Αύγουστος 3, 2008 Author #18 Αύγουστος 3, 2008 Με συγχωρείς αλλα τι εννοείς να βάλω αλλη έκδοση
skywalker Αύγουστος 3, 2008 #19 Αύγουστος 3, 2008 Εννοει οτι τα vista business 64bit που εχεις σου δημιουργουν τα προβληματα που εχεις και καλο ειναι να βρεις την εκδοση vista ultimate 64bit π.χ για να δουλεψεις χωρις προβληματα...:whistling
cabdik Αύγουστος 4, 2008 #20 Αύγουστος 4, 2008 τσεκαρε και τις θερμοκρασιες στο pc. vga- cpu- μητρικης και πες μας. για τα vista business δεν ξερω αν προκαλουν τετοια προβληματα, ας πουν αλλοι που τα εχουν. Α, και δοκιμασε και αλλους drivers, αν υπαρχουν, για την VGA.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.